Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר הרבה זמן אני מרגיל את עצמי לטכניקת ההיגוי שנלמדת במכוני הנהיגה המתקדמת בארץ (אלטרנתיבי ומסלולים), אבל בגללה אני נכנס לויכוחים עם אנשים. זה די ברור שהטכניקה הזאת טובה יותר מהצלבת ידיים, אך האם ובמה היא עדיפה על היגוי "Shuffle steering" ( אני קורא לה "דשדוש", נהוג באנגליה, אפילו במירוצים וגם באימוני מרדפים במשטרה!) ועל היגוי בשתי הידיים (מכינים את שתי הידיים מראש ומפנים לתוך הסיבוב עם שתיהן). חשוב לי גם להבין את העדיפות מבחינת כרית האויר, הרי בשיטה של אלטרנתיבי יש חשיפה לפגיעה של כרית האויר בידיים, מה שכמעט ואין בשיטת ה"דשדוש". (Shuffle) חוץ מזה, האם הטכניקה שאני משתמש בה יעילה גם במשאית (הגה אופקי עם קצת יותר סיבובים מנעילה לנעילה).

פורסם

שיטת ה"דשדוש", אם לצטט אותך, משמשת בארץ בעיקר אנשים זקנים מאחר והיא מצריכה פחות כח לסיבוב ההגה. עם זאת היא אפקטיבית ברגע שהרגלת את עצמך להשתמש בה. היתרון: הידיים תמיד נעות במקביל ותמיד קרובות לשעות 3 ו-9, גם במרכז הסיבוב.

במירוצי מסלול לא משתמשים בשיטה זו, מהטעם הפשוט שבמסלולי מירוצים גם פניית היירפין - החדה ביותר בה תתקל - לא מחייבת את הזזת הידיים מתנוחתן הקבועה בשעות 3 ו-9 ורבע עד שליש סיבוב הגה יעשה את העבודה.

במירוצי ראלי, לעומת זאת, תוכל לראות שיטות שונות, החל מהשיטה שלמדת באלטרנטיבי ועד לשילוב בין שתי שיטות. לעתים אפילו תראה הצלבת ידיים...

המסקנה, עקוב אחר האינסטינקטים שלך ונסה למצוא את השיטה הטבעית לך ביותר, בה תטלטל את הרכב כמה שפחות וביצוע הפניה יהיה המשך הזרימה מהישורת. העיקר, שמור תמיד את שתי ידיך על ההגה. זה גם יותר נוח בנסיעות ארוכות ומונע כאבי גב כתוצאה מפיתול עמוד השדרה.

אגב, פאנג'יו, מוס ורבים וטובים אחרים מעולם לא הלכו לבית ספר לנהיגת מירוצים. במקרה הטוב הם קראו את ספרו של טארופי ופשוט למדו בשיטת ניסוי וטעיה, תוך שהם סומכים על האינסטינקטים הבריאים שלהם.

דשדוש נעים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אף פעם לא הבנתי למה אנשים מתקשים עם זה. בהתחלה אמנם קשה להתרגל אבל אחרי שמתרגלים צריך להגיע למצב בו אתה בכלל לא צריך להשקיע מחשבה במיקום הידיים שלך על ההגה. הרבה אנשים שלומדים את טכניקת ההיגוי ה"נכונה" מתעקשים לשמור את הידיים ברבע לתשע כמעט בכל מצב ולכן אפילו בסיבובים לא מאוד חדים הם תופסים במקומות שונים בהגה כל הזמן. זה גורם להם למאמץ מיותר ולטעמי השיטה צריכה להיות פשוטה בהרבה - בכל מצב בו אין לי צורך לבצע יותר מחצי סיבוב של ההגה (99% מזמן הנהיגה, אם לא יותר) - אני שומר את הידיים באותה הפוזיציה. כן, גם אם צריך כמעט להצליב אותן.

הסיבה פשוטה - זה מקל על מציאת מרכז ההגה בכל שלב של הנהיגה, זה מאפשר תפיסה חזקה של ההגה בכל מצב וזה מכין אותך טוב יותר למצב של תת-היגוי (בו עדיף ממילא לא להקטין רדיוס עם ההגה) והיגוי יתר (בו יש כמובן צורך לפתוח הגה ואולי אפילו להתחיל בנעילה נגדית).

שים לב שמעטים המקרים בהם יש צורך להזיז את הידיים על ההגה בנהיגה ספורטיבית - רק בפניות חדות ואיטיות ובהירפינים (או בג'ימקאנות, נכון). במקרים כאלה תשתמש בשיטה שלמדת.

בנוגע לכרית האוויר - מן הסתם אם תהיה במצב של הצלבה ברגע שכרית האוויר נפתחת הידיים שלך עלולות להפגע, אבל תחשוב על זה - בנהיגה ספורטיבית, אם חס וחלילה תראה שאתה הולך לעשות תאונה, רוב הסיכויים שתכין את עצמך אינסטינקטיבית לתאונה ולא תשאר בפוזיציה מסוכנת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני נוהג בשיטת "יד אחת מחוץ לחלון והיד השניה אחרית על החזקת ההגה + ההיגוי בעזרת שורש כף היד שנשען כנגד ההגה בשעה 12".

למדתי את זה בבית ספר לנהגי מוניות.

אין שום צורך בהזזת היד על ההגה ובנהיגה ספורטיבית זה דוקא עובד פ33ה!

:roflmao::roflmao::roflmao:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

המטרה בשיטות סיבוב ההגה המתקדמות (שנלמדות בהרבה מקומות, גם אצלי) הנה להשיג הפניה משמעותית של ההגה בתנועת יד אחת בלבד, כאשר היד השניה תמיד אוחזת בהגה ומאפשרת שליטה ברכב בכל רגע נתון. יתרה מכך, רק בטכניקה כזו ניתן לבצע למשל סיבוב אחד מלא של ההגה בתנועת יד אחת בלבד.

בנוסף, טכניקה זו עושה שימוש בשרירי כף היד והאמה אשר מספקים הרבה רגש ועדינות, להבדיל מטכניקות המבוצעות על-ידי הזזת הזרועות בתנועת דחיפה כאשר השרירים המופעלים הם שרירי כוח עם מעט מאד רגש (כדוגמת ה"דשדוש" / חליבה).

שיטות סיבוב הגה שמצריכות ריבוי תנועות (כמו שלומדים בשעורי נהיגה), הזזת שתי הידיים בו זמנית, והצלבות ידיים, אינן מומלצות.

דווקא השיטה הזו שמאפשרת לאחר ביצוע תנועת יד אחת לחזור לאחיזת ההגה של רבע לשלוש, היא זו שאינה יוצרת בעיה עם כרית האוויר.

דני G.

פורסם

השיטה עם פעולת המשיכה נוחה לי, והיתרונות שלה, ביחס לשיטות "מקובלות", ברורים מהרגע שאתה מתחיל להתרגל אליה. אבל לאחרונה נודע לי שיש טכניקה דומה, רק עם שתי הידיים, כביכול עדיפה. בדקתי ובאלטרנתיבי (המאמר של איתי אלון על טכניקות ההיגוי, "איך לסובב את ההגה"), לא אוהבים את השיטה הזאת (אני מצטט: "ישנה שיטה הנלמדת בעיקר במסלולי אספלט שמציעה פעולת הכנה של שתי הידיים - ואז סיבוב ההגה באמצעות שתי הידיים. טכניקה זו אינה אהובה עלי ויש לה לא מעט חסרונות.")

מה זה החסרונות האלה? לכאורה בשיטה הזאת כל הפעולה נעשית בשתי ידיים, ולכן היא כביכול עדיפה, לא?

מצאתי דוגמה טובה (בי"ס נהיגה מתקדמת Pro ride, אנגליה. כאן דווקא לפי תנוחת מוצא 10 ו-2):

8194-110057.jpg

אגב, אהבתי את השם "חליבה", לא תרגום ל-"Shuffle" אבל מסביר יופי במה מדובר, חדל סדר "דשדוש".

פורסם

שפה אתה צריך להזיז את שתי הידיים,מה שמצריך שעם יד אחת תחזיק את ההגה ואז תמקם את היד השניה,ושהיד השניה ממוקמת תמקם גם את היד הראשונה (או שתעזוב את ההגה לגמרי ותמקם את שתי הידיים בבת אחת :?). קצת (הרבה) יותר טרחה,לא?

פורסם

בודאי. תנועת המשיכה ביד אחת היא יותר קלה במובן הזה. עכשיו שאני חושב על זה, בשיטה שאני משתמש בה, משיכה אחת מביאה עד לסיבוב של שלושת-רבעי הגה ויותר, אבל כאן זה יותר קרוב למקסימום חצי הגה, ככה הידיים גם יותר מסתבכות, ודווקא כך יש חשש רב יותר לפגיעה מכרית האוויר.

כנראה שצריך לשאול אחרים בשביל לענות לעצמך (קרה לי לא פעם ולא פעמיים).

אגב, שמת לב שבשרטוט יש בליטות בחלקו הפנימי של ההגה בקירוב לתנוחה 10 ו-2? יש כזה גם בהגה שלי. אולי ההגה מותאם דווקא לתנוחה בסיסית של 10 ו-2, ולא 9 ורבע?

פורסם

לא לא לא. אני ממש לא משתמש בשיטה שבשרטוט הזה. נתחיל בכך שהידיים על 10 ו-2 זו תנוחת מוצא גרועה מאוד. בפירוש אין שליטה מלאה בהיגוי וכל פעם שאני רואה מישהו נוהג ככה אני מתקן אותו. פשוט תעשה ניסוי - סע חצי דקה ככה ואז תחזור ל-3 ו-9 - תוך שנייה תבין את ההבדל.

בנוסף, הכנת הידיים על ההגה לפני הסיבוב זו שיטה מטופשת, לטעמי. קודם כל - אתה לא יודע כמה באמת תצטרך לסובב ואילו פקודות היגוי תצטרך לתת במהלך הסיבוב. בנוסף, אתה מאבד את המירכוז של ההגה בידיים כי אתה לא תחזיק במקום הנכון כשתיישר אותו - מה שיגרור שינוי מיקום נוסף של הידיים על ההגה בסוף הסיבוב - שתי הזזות ידיים מיותרות לחלוטין, בטח לסיבוב כמו שמתואר בשרטוט - פחות מרבע הפנייה.

אגב, הבליטות - אתה אמור לשים את האגודלים מתחתיהן והן אמורות לעזור "לתפוס" אותם במקום. נסה לשים את הידיים מעליהן ב-10 ו-2 ותגלה שזה ממש לא נוח...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

בתחילת הסרטון שצולם במסלולים תוכל לראות איך אני מחזיק את ההגה, לאחר מכן את התנועות המהירות בסיבובים. זוהי הדרך שמצאתי כהכי נוחה לי, זה לא אומר שזה הכי נכון...

http://www.youtube.com/watch?v=swMH8CdscjU&feature=channel_page

קרדיט ל-ל' על הצילום.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם
לא לא לא. אני ממש לא משתמש בשיטה שבשרטוט הזה. נתחיל בכך שהידיים על 10 ו-2 זו תנוחת מוצא גרועה מאוד. בפירוש אין שליטה מלאה בהיגוי וכל פעם שאני רואה מישהו נוהג ככה אני מתקן אותו. פשוט תעשה ניסוי - סע חצי דקה ככה ואז תחזור ל-3 ו-9 - תוך שנייה תבין את ההבדל.

בנוסף, הכנת הידיים על ההגה לפני הסיבוב זו שיטה מטופשת, לטעמי. קודם כל - אתה לא יודע כמה באמת תצטרך לסובב ואילו פקודות היגוי תצטרך לתת במהלך הסיבוב. בנוסף, אתה מאבד את המירכוז של ההגה בידיים כי אתה לא תחזיק במקום הנכון כשתיישר אותו - מה שיגרור שינוי מיקום נוסף של הידיים על ההגה בסוף הסיבוב - שתי הזזות ידיים מיותרות לחלוטין, בטח לסיבוב כמו שמתואר בשרטוט - פחות מרבע הפנייה.

אגב, הבליטות - אתה אמור לשים את האגודלים מתחתיהן והן אמורות לעזור "לתפוס" אותם במקום. נסה לשים את הידיים מעליהן ב-10 ו-2 ותגלה שזה ממש לא נוח...

רוני

אני אשמח לקטעי וידאו שמראים את סוגי האחיזה וסיבוב ההגה שאתם מדברים עליהם כי כל אחד מסביר את אותה השיטה בצורה אחרת וזה נראה כבר שאנשים פה ממציאים שיטות לאחיזה ולסיבוב ההגה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
זוהי הדרך שמצאתי כהכי נוחה לי, זה לא אומר שזה הכי נכון..

אם זה נח לך ככה ואם אתה עושה זמנים טובים אז הכל מושלם.

אם הזמנים שלך קצת איטיים, נסה לשבת קצת יותר רחוק (אולי שן אחת או שתיים) כי מנסיוני בשלל קורסים בחו"ל, אתה יושב בפיסוק מוגזם ונוהג בידיים כפופות מידי (יש רגעים בסיבוב שנראה כאילו המרפק שלך עוד שניה יפגע בהגה).

מקווה שאתה מקבל את זה כביקורת בונה (כי זה מה שזה).

הנה

שמראה את תנוחת הנהיגה שאני למדתי, על הדרך, תהנה מסרטו נהיגה מדהימה (כמובן באופל מנטה:twisted: ).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגבי הזמנים אין תלונות (מקום שלישי ב-MDC האחרון).

תנוחת הנהיגה שונה בג'ימקאנות ובראלי.

אני לא ארי ווטנאן...:-) ולא מתיימר להיות, הלוואי והייתה לנו כאן אפשרות חוקית לסוגים שונים של תחרויות...

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

בסרטון של ראובן, למשל, נקודת המוצא היא אחיזת כפות ידים ב-3 ו-9, ניצול ה-LEVERAGE משם די במקסימום - ולאחר מכן דווקא הצלבת ידים(יד רודפת יד). מן הסתם, השיטה הזו לא נלמדת בשום מקום, אך אם ראובן מרגיש נוח איתה ונהיגתו זורמת ומהירה, זה העיקר.

אצל ארי ואטאנן, נקודת המוצא זהה לשל ראובן(והנכונה ביותר שבנמצא. על כך יש תמימות דעים), אך כאשר הוא צופה סיבוב הדוק יותר הוא יוריד את היד הדוחפת לכוון השעה 4 או 5(בפניה שמאלה) או 8,9 בפניה ימינה, בעוד היד המושכת תשמור על נקודת המוצא גם בתוך הסיבוב. כך הוא משיג יותר LEVERAGE של ההגה ועדין יש לו מושג לגבי מיקומו של מרכז ההגה בהסתמך על היד המושכת, שנותרה במיקומה הקבוע.

ולפותח השרשור, יש לי הרגשה שאתה חונק את האיסטינקטים הטבעיים שלך בנסיון ללמוד את הדבר ה"נכון". אתה צריך לחוש מה נכון עבורך ולפתח אותו לדרגת שליטה מלאה ובטוחה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אני נוהג בשיטת "יד אחת מחוץ לחלון והיד השניה אחרית על החזקת ההגה + ההיגוי בעזרת שורש כף היד שנשען כנגד ההגה בשעה 12".

למדתי את זה בבית ספר לנהגי מוניות.

אין שום צורך בהזזת היד על ההגה ובנהיגה ספורטיבית זה דוקא עובד פ33ה!

:roflmao::roflmao::roflmao:

בגירה, ברשותך לחתימה (אם אני אצליח:lol:)

תמיר.

• תוכן חדש...