Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נעילת גלגלים - למה זה טוב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6149 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ממה שאני מבין, על הכביש יכול להווצר מצב חרום שבו הנהג נאלץ ללחוץ על הבריקס עד הסוף ולגרום לנעילת גלגלים, השאלה שלי היא בשביל מה זה טוב?

הרי גם ככה הרכב לא יעצור מיד והנהג יאבד את רוב השליטה על המכונית, וגם איך ABS ומחסור בABS משפיעים על זה?

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשיש ABS תקין הגלגלים לא ננעלים והשליטה לא אובדת.

למה לנעול גלגלים? כי לא כולם יודעים לבלום את הרכב על סף הנעילה, והדבר הכי קרוב וטוב שאפשר לעשות כשצריך לבלום כמה שיותר מהר זה לרדת חזק על דוושת הבלם, גם אם אין ABS והגלגלים ינעלו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
והדבר הכי קרוב וטוב שאפשר לעשות כשצריך לבלום כמה שיותר מהר זה לרדת חזק על דוושת הבלם, גם אם אין ABS והגלגלים ינעלו.

זה באמת הכי טוב? נגיד אם אני נועל את הגלגלים ומסובב את ההגה, הרכב יכול להתכפך, לא?

פורסם
זה באמת הכי טוב? נגיד אם אני נועל את הגלגלים ומסובב את ההגה, הרכב יכול להתכפך, לא?

כשאתה לוחץ על דוושת הבלם ומסובב את ההגה, הרכב לא יתהפך, אלא הוא פשוט יעצר.

אם אתה מרים את בלם היד, אז יש מצב שהרכב יסתובב במידה ותסובב את ההגה.

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם

בלימה טובה צריכה להתבצע כתוצאה מהחיכוך בן רפידות הבלם לבן צלחות הבלימה-גלגלים,ולא כתוצאה מהחיכוך בן הצמיג לכביש,בלימה בן הצמיג לכביש אינה בלימה טובה ונכונה,חשיבות הנעילה זה ליצור חיכוך נכון לצורך הבלימה בן הבלמים לגלגלים,וכך נמנעת החלקה על הכביש.

פורסם

יוסיסופר, הנהג הסטנדרטי לא מסוגל לבצע ולא יודע מהי בלימה על סף הנעילה "חיכוך בן רפידות הבלם לבן צלחות הבלימה".

לכן הבלימה היעילה ביותר לנהג כזה , היא בלימה בכל הכוח שמביאה לנעילה כמה שיותר מהר!

אבל ללא ספק , בלימה על סף הנעילה היא הטובה ביותר.

ניב כתב:

כשאתה לוחץ על דוושת הבלם ומסובב את ההגה, הרכב לא יתהפך, אלא הוא פשוט יעצר.

אם אתה מרים את בלם היד, אז יש מצב שהרכב יסתובב במידה ותסובב את ההגה.

זה נכון , אבל רק עוד תוספת קטנה, אם תנעל גלגלים ותסובב את ההגה, הבלימה תהיה אפקטיבית פחות.

מכיוון שאז רוב רובו של הלחץ מופעל על דופן הצמיג, שכידוע על הדופן האחיזה פחותה משמעותית.

על כביש רטוב יש הבדל גדול מאוד בין בלימה עם הגה מופנה לעומת בלימה עם הגה ישר!

ולגבי פותח השרשור, נעילה לא תביא לאיבוד שליטה, היא תביא לאיבוד היגוי ,(שגם ככה לא חשוב כל עוד הבלימה בקו ישר), שחוזר עם הרפיית/עזיבת דוושת הבלם.

אבל בתאוריה הכל טוב ויפה. אל תנסה ללמוד בהתכתבות.

אם בבעלותך רכב ללא ABS (וגם אם כן) כדאי מאוד לקחת קורס נהיגה מתקדמת! שם באמת לומדים וחווים!

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

פורסם

יש לי שאלה אם כבר בנושא למה הרבה פעמים אני רואה מכוניות חדשות (עם ABS) ועדיין יש נעילת גלגלים חריקה וסימני צמיגים על הכביש ?

הרי ABS אמור למנוע את כל זה.

פורסם
בלימה טובה צריכה להתבצע כתוצאה מהחיכוך בן רפידות הבלם לבן צלחות הבלימה-גלגלים,ולא כתוצאה מהחיכוך בן הצמיג לכביש,בלימה בן הצמיג לכביש אינה בלימה טובה ונכונה,חשיבות הנעילה זה ליצור חיכוך נכון לצורך הבלימה בן הבלמים לגלגלים,וכך נמנעת החלקה על הכביש.

מצטער שאני משנה נושא, אבל, אתה יכול להסביר מה זאת ה"בלימה הטובה" הזאת?!

To Drive, Or not to Drive. That is the question.

Hell with it, Drive 'till you Die :twisted:

פורסם

ABS היא מערכת למניעת נעילת גלגלים. ANTI LOCK BRAKE SYSTEM.

כשהגלגלים הקדמיים ננעלים - אובד ההיגוי.

נניח ומולכם מכשול במרחק 50 מ'. זיהיתם אותו, אבל אתם במהירות שבה מרחק הבלימה הוא 60 מ'.

עם ABS - למרות שמרחק הבלימה גדול - עדיין תוכלו להתמחק / לעקוף את המכשול בזמן הבלימה, בזכות מערכת ההיגוי.

ללא ABS - אם תבלמו - תפגעו במכשול. במקרה כזה, מומלץ לבלום לסרוגין, כדי להחזיר לפחות שליטה חלקית בהיגוי.

לדני - רעש החריקה נוצר עקב החיכוך בין הצמיג לכביש.

כשהרכב במהירות של 50 קמ"ש - והגלגל ננעל (ללא ABS) - נשמעת חריקה, וישנם סימני בלימה - שאריות צמיג שנשרף בגלל החום שנוצר בחיכוך עם הכביש.

כשהרכב במהירות של 50 קמ"ש - והגלגל לא ננעל (עם ABS) בכל זאת הגלגל כמעט ונעצר - גם אז תשמע חריקה, וגם אז יהיו סימני בלימה.

בלימה בן הצמיג לכביש אינה בלימה טובה ונכונה,חשיבות הנעילה זה ליצור חיכוך נכון לצורך הבלימה בן הבלמים לגלגלים,וכך נמנעת החלקה על הכביש.

יוסיסופר - עשית סלט.

הבלימה נעשית בין הצמיג לכביש. כדי לעצור את הגלגל (שעליו מותקן צמיג) נוצר חיכוך בבלם עצמו (תוף או דיסק). מה שבסופו של דבר עוצר את הרכב הוא הפרש המהירות / האטה / בלימה בין הצמיג לכביש.

במערכת ABS נוצר מצב בו ישנו חיכוך בבלמים, ללא נעילה מוחלטת. אל תבלבל. כתבת דברים לא נכונים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

קצת סדר בדברים -

נעילת גלגלים כן עלולה להביא לאבדן שליטה !

כאשר המשטח עליו אנו בולמים אינו ישר לחלוטין או כאשר מערכת הבלמים אינה תקינה לחלוטין (לדוג' אימפרזות דור ראשון בהן ווסת עוצמת הבלימה לגלגלים האחוריים היה מתקלקל כמעט בכולן), ייתכן מצב שבו הרכב יחל להסתחרר תוך כדי הבלימה. במצב כזה אם תמשיך לנעול את הגלגלים תאבד שליטה. אפשר לראות את זה הכי טוב בבלימה על רטוב.

אגב, מבחינתי גם אובדן היגוי הוא אבדן שליטה שכן לא ניתן לכוון את הרכב לכיוון המבוקש.

בכל מקרה,

חשוב לדעת לבלום נכון גם ברכב ללא ABS אבל גם ברכב שכן מצויד במערכת כזו.

צריך לזכור שמי שמפעיל את הבלמים הוא הנהג ולכן הוא זה שקובע את התוצאה. מערכת ה-ABS אינה קוסמת שיודעת ועושה עבורכם את מה שעובר לכם בראש.

היכולת לתפעל את הבלמים נכון, להשיג מרחק בלימה קצר ביותר ולחמוק מסכנה במקרה הצורך אינה טריוויאלית אלא יכולת נרכשת אותה לומדים בהדרכת נהיגה מתקדמת.

להלן דירוג רמות האיכות של סוגי הבלימה השונים (מהטוב ביותר -1 לטוב פחות -5):

1. בלימת סף נעילה.

2. בלימה עם ABS (במערכת מודרנית משנות ה-2000).

3. בלימה דגרסיבית ברכב ללא ABS (נעילה, שחרור הנעילה ומעבר למצב של בלימה חזקה עם גלגלים מסתובבים)

4. בלימת נעילה ברכב ללא ABS.

5. בלימת פימפום ברכב ללא ABS.

מכאן ניתן להבין שנעילת גלגלים אינה מומלצת.

אגב - רז, ברכב עם ABS נדיר שנשארים סימני בלימה, לרוב זה קורה רק בכלי רכב כבדים מאד. מערכות ה-ABS מהדורות האחרונים כלל אינן מגיעות לנעילה, אפילו לא רגעית אלא מגיעות לסף נעילה בלבד.

דני G.

פורסם

אתן לכם דוגמא, כי יצא לי במקרה לראות למה טוב ABS.

נסעתי עם קסנטיה על כביש החוף, ורכב שהיה לפני נעצר בפתאומיות. לחצתי על הבלם בחוזקה, נשמע רעש של נקישה והרכב נעצר בנתיבו, כשהיה עוד מרחק של כשניים וחצי מטרים עד הרכב מקדימה. זה דוגמא לרכב עם ABS.

פתאום שמעתי רעש אדיר של חריקת צמיגים, ומאחורי הגיחה ניסאן סאני שחורה בתוך עננים של עשן. הבחור לא הצליח לעצור, והרדיאטור שלו לא רוסק ע"י תפוח גרירה שלי רק כי הוא סטה מהנתיב שלו ועצר במקביל לדלת האחורית שלי. למזל שנינו לא נגרם שום נזק. זוהי דוגמא לרכב בלי ABS, שנהגו גם לא שומר מרחק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בדיוק הפוך - כשלחצת על הבלם בחוזקה ונשארת בנתיבך מערכת ה-ABS עזרה לך מעט מאוד - אם היית בדרך לפגוע בו ותוך כדי בלימה ניסית לתמרן לנתיב אחר בשביל להמנע מכך - אז מערכת ה-ABS הייתה זו שמצילה אותך.

והניסאן מאחוריך - הוא דווקא הצליח לתמרן ולסטות מהנתיב למרות שאין לו ABS, כך שזו לא דוגמה טובה לרכב בלי ABS...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

א) ABS ובלמי דיסק על 4 גלגלים עזרו לי להשיג מרחק בלימה קצר.

ב) לניסאן לא היה לא את זה ולא את זה, ובנוסף הוא גם לא שמר מרחק, ורק באורח פלא נמנע מלקנות לי קסנטיה חדשה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זהו, ממה שאני יודע הABS דווקא עוזר לתמרן את הרכב בזמן נעילת גלגלים, אז ז"א שאי אפשר באמת לנעול גלגלים ברכב עם ABS.

לפי דעתי כמעט ולא יכול לקרות מצב שצריך פשוט לעצור ומהר, לא יכולה להופיע באמצע הכביש חומה. על מנת למנוע רוב התאונות צריך להאיט מהר ולתמרן עם ההגה שמאלה או ימינה, אז אם נעילת גלגלים לא מאפשרת תמרון (ברכב בלי ABS), למה בכלל קיימת האפשרות הזאת?

• תוכן חדש...