Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה עם תאונה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם....

היום בדרך חזרה הביתה נסעתי עם הרכב-הונדה סיויק שנת 96,

היה השעה 6 בערך והיה מים על הכביש, הכביש היה חלקלק(השקו שם תצמחיה)ונתתי פניה דיי מהירה,לצערי איבדתי שליטה על הרכב עליתי על מדרכה

ופגעתי במדרגות שהיה שם למעלה.

הנזק הוא בחלק הקדמי של הרכב-כל הטמבון הקדמי נשבר והשלדה נכנסה פנימה, הרכב זה לא טוטלוס,

עשיתי בדיקה יש שמן במנוע+מים ברדיאטור.

אבל מה בגלל המכה צריך כנראה להחליף את החלקים הקדמים שזה מאורר+רדיאטור, לא הבחנתי בעוד משו שצריך להחליף.

עכשיו הרכב עולה 21,200 דיברתי עם כמה פחחים אמרו לי שתיקון כזה עולה 10 אלף בערך

עכשיו ממש כואב לי על הרכב הרכב שנת 96 אבל מאוד מאוד שמור מבחינת מנוע+פנים

לא תאמינו אבל הרכב עשה רק 95 אלף קילומטר(שוב הוא שנת 96 רק אפילו השנה הוא יותר מהקילומטר:cry:) חשבתי כבר להוציא לו רק תמנוע לקנות רכב אחר גמור מבחינת מנוע ולשתול לו תמנוע שלי או שעדיף לי כבר לתקן את הרכב(מה שנראה לי פגיעת שילדה כבר)

יש לכם הצעות מה לתת לי?כיון?פחחים טובים באזור המרכז?התכנון של לקנות רכב אחר ולשתול לו תמנוע שלי יותר משתלם?

תודה מראש!

גירסה נוחה לקוראים, באדיבות מחלקת הפחחות של הפורום:

שלום לכולם,

היום בדרך חזרה הביתה נסעתי עם הרכב-הונדה סיויק שנת 96, השעה היתה 6 בערך והיו מים על הכביש, לכן הכביש היה חלקלק_(השקו שם את הצמחיה). בצעתי פניה דיי מהירה, לצערי איבדתי שליטה על הרכב, עליתי על מדרכה ופגעתי במדרגות שהיה שם למעלה. הנזק הוא בחלק הקדמי של הרכב. כל הטמבון הקדמי נשבר והשלדה נכנסה פנימה. הרכב לא מוגדר טוטלוס.

עשיתי בדיקה יש שמן במנוע+מים ברדיאטור. אבל מה, בגלל המכה צריך כנראה להחליף את החלקים הקדמים שאלו המאורר+הרדיאטור. לא הבחנתי בעוד משו שצריך להחליף. עכשיו, הרכב עולה 21,200. דיברתי עם כמה פחחים שאמרו לי שתיקון כזה עולה 10 אלף בערך.

עכשיו, ממש כואב לי על הרכב. הרכב שנת 96 אבל מאוד מאוד שמור מבחינת מנוע+פנים. לא תאמינו אבל הרכב עשה רק 95 אלף קילומטר_(יש לו פחות אלפי קילומטרים במד המרחק מגיל הרכב בשנים). חשבתי כבר להוציא לו רק את המנוע, לקנות רכב אחר גמור מבחינת מנוע ולשתול לו תמנוע שלי, או שעדיף לי כבר לתקן את הרכב_(בגלל שנראה לי שיש לו פגיעת שלדה).

יש לכם הצעות לתת לי?_כיוון?_פחחים טובים באזור המרכז?

הרעיון ללקנות רכב אחר ולשתול לו את המנוע שלי יותר משתלם?

תודה מראש!

פורסם

לא מעוניין למכור את הרכב.

אני מעוניין לדעת אם יש פחחים טובים והאם כדאי לתקן את התאונה או שההצעה שהצעתי יותר משתלמת מבחינתי_(להוציא את המנוע ולשים באוטו אחר).

תודה לעוזרים.

פורסם

לא אין פחחים טובים, כולם גרועים. :roll:

HU: DEH-P690UB|Rear:JBL CS3196 (6X9)|SubWoofer:JBL GTO1204D|Mono:RockFord P3001|Front:Morel Hybrid Ovation 6

Front AMP:Rockford Punch 500a2|

פורסם

לדעתי כדאי לך להזמין שמאי - ולבקש הערכת נזק והערכת תיקון ( עלות שמאי פרטי כ 500 ש"ח )

בשמאות ירשם אם יש פגיעה בשילדה ,או רק מתלה ואביזרי פח נפגעו .

אם ברצונך לתקן את הרכב ללא השתתפות ביטוח - בקש מהשמאי הערכת תיקון לחלפים מפירוק .

( אתה גם יכול לשאול את השמאי לגבי מוסכי פחחות המחזיקים רכבים מפרוקים - שם העלות תהיה נמוכה יותר )

ראה דיון בנושא דומה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=271908&highlight=%D7%9E%D7%A4%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%A7

ואח"כ - גש למוסכי פחחות וקבל הערכת מחיר - או שעדיף למכור את הרכב במצבו .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אין לי ביטוח על הרכב רק חובה,אז הביטוח אינו תופס כאן.

אבי שאל כמה פחחים+מכונאים שאמרו לו שעלות התיקון כ-10-15 אלף ושזו מכה ממש לא קלה לתיקון.

עכשיו ההתלבטות שלי היא זה [האם] לתקן בעלות של כמה שצריך, אפילו כ 10-20 אלף (לא לשכוח המחירון הוא 21,200) או, אפשרות שניה, לקנות רכב אחר עם מנוע גמור ולעשות החלפה בין המנועים ואת הרכב שברשותי למכור לפירוקיה או משו אחר.

אני ממש לא יודע מה לעשות, כי הרכב באמת שהוא שמור ומלוקק וחבל לי סתם לזרוק אותו.

מה הייתם עושים?

הצעות?

פורסם

אתה צריך לשאול את עצמך כמה שנים עוד תמשיכו להשתמש ברכב הזה.

רכב לא נמדד רק בכמה עבר המנוע, לא רק המנוע משתשפשף ומתבלה, גם הגיר, הציריות, מע' היגוי, סרנים, מע' קירור ועוד.

גם מנגנוני חלונות חשמליים, נעילה מרכזית ושאר מכלולים מתבלים.

אתה צריך לזכור שלא מספיק להחליף מנוע, כי בד"כ מתקלקלים ברכב הרבה מאוד דברים שהם לא מנוע.

לקנות מכונית גמורה, פירוש הדבר שאתה צריך למצוא את האדם הישר שמוכר בזול מכונית גמורה ולא את הנוכל שמייפה מכונית גמורה ומבקש עליה כמעט מחירון.

לקנות מכונית גמורה, כגמורה, באחד ממגרשי הרכב/פירוקיות, זה כמעט לא מעשי וסביר שגם לא יהיה מספיק כלכלי בשבילך.

מספר נקודות שאתה צריך לשקול כשאתה בוחן את המשך צעדיך:

עד כמה רכבך שמור לא רק בהיבט המנוע אלה בכללותו?

כמה זמן נוסף תרצו להישאר עם הרכב הקיים? אם מדובר בשנים רבות (לפחות 5) או 1-2 שנים.

האם בוודאות לא נגרם נזק למכלולים אחרים בתא המנוע?

בהנחה שלא נפגעו מכלולים נוספים, הרכב באופן כללי שמור ותחזיקו אותו כ-5 שנים נוספות, אני חושב שכדאי לתקנו ולהישאר עם הקיים. זה כנראה עדיף על הפתעות שיתרחשו חדשות לבקרים ממכונית בת-13-15 שעברה כבר כמה ידיים מתעללות.

מצד שני, אם נגרם נזק כלשהו לשילדה שידרוש ישור/מתיחה וכד', זה עלול ליצור התנהגות כביש שונה שתתאכזבו ממנה, ולכן כדאי לבדוק היטב לפני תיקון.

אם תרצו להישאר עם הרכב עוד 5 שנים לפחות, ענין התיקון של הרכב הנוכחי מתגמד אל מול ההשקעה, אבל תזכור שגם הרכב שלכם כבר לא חדש מידי ויכול להיות שגם הוא מגיע לגיל שקילקולים ותיקונים משחרים לפיתחו.

אם תמכור את הרכב לפירוקיה כמות שהוא, סביר להניח שבמקרה הטוב תקבל עליו 2,500 שקל וגם זה בנדיבות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

האמן לי אם הרכב שברשותי לא היה כל כך שמור, לא היה אכפת לי למכור אותו ממזמן.ואני ממש לא מגזים אני גם לא אתפלא אם הוא הכי שמור בארץ,אני יודע איזה רכב אני מחזיק ביידים.בגלל זה איני יודע מה לעשות,ממש כואב לי המחשבה רק שאני צריך למכור אותה לפרוק.

מחר מגיע עוד פחח, שיבוא יראה את הערכת הנזק. ובקשר לקנייית רכב אחר (ולהחליף בין המנועים) כמובן אני יבדוק את הרכב כיאלו אני קונה רכב "חדש"אבל רק שיהיה גמור יחסית מבחינת מנוע כי גם ככה המנועים יוחלפו.

אני בהמשך היום יעלה כאן תמונות שתראה את ההמחשה של הפגיעה.

פורסם

הכי בריא לך זה להתגבר על הרכב ולמכור אותו בחלקים אפילו בעצמך.

חבל על הכסף, אבל אין מה לעשות זה המחיר שמשלמים על נהיגה לא זהירה!

לא מתקנים רכב של 20 אלף שקל ב 13 אלף שקל ושתמכור אותו תהיה בבעיה גם ככה.

שאין ביטוח מקיף משלמים על תאונות ביוקר וזה הסיכון שלוקחים.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

שלום לכולם, העלתי תמונות של התאונה שתראו על מה מדובר.

http://www.siz.co.il/my.php?i=vdy0zljuztzz.jpg

http://www.siz.co.il/my.php?i=1rnmmmjkmzmu.jpg

http://www.siz.co.il/my.php?i=zmzi3mvmzmjn.jpg

אם תשימו לב טוב בתמונה של המנוע אז כל החלק הקדמי נכנס פנימה(המאורר והרדיאטור).

מה אתם אומרים?שווה למכור לפרוק או לנסות לתקן? אני ממש אובד עצות.

תודה מראש!

• תוכן חדש...