Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6165 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני נהג חדש בעל וותק נהיגה של כחודשיים (עם מלווה).

ישלי "בעיה" בכבישים דו סטרים.

אני יגיד את האמת,אני מפחד, מה זאת אומרת?אני לא יודע אם אני באמת בימין הנתיב שלי או שנגיד אולי אני טיפה סוטה לשמאל ואז חס וחלילה מכונית שמולי יכולה להגיע ו...

עכשיו מה שאני עושה זה פשוט לאורך כל הנסיעה אני מזיז את המבט למראות הצד כדי לראות איפה אני עומד ביחס לקו הפרדה וקו שוליים וזה די מציק כל הדרך להסתכל ימינה שמאלה ברציפות.

האם יש איזה שיטה להישאר בימין הנתיב?

פורסם

זה עניין של ניסיון בנהיגה, ככל שתצבור יותר ניסיון כך תדע לאמוד את המיקום שלך בצורה יותר טובה ומדוייקת, בשלב מסויים אתה תראה שזה יבוא לך באופן טבעי מבלי לחשוב על כך.. בינתיים אם הרכבים בנתיב הנגדי מלחיצים אותך תשתדל להיצמד לצידו הימני של הנתיב אך שים לב לא להיצמד גם יותר מידי לשוליים.

שים לב: תנסה גם להפחית את המשחק עם ההגה ותשמור עליו ישר ותוך כדי נסיעה תסתכל על הכביש ותראה שהשוליים משני הצדדים נמצאים באותו המרחק מהרכב (על ידי הסתכלות על מכסה המנוע) וכמו שאמרתי זה יבוא לך בטבעיות ככל שהביטחון בנהיגה יעלה.

שתהיה לך נסיעה בטוחה!!

נא ליישר קו עם כללי החתימה.

פורסם

עניין של מיומנות על הכביש, זה יבוא לך לבד.

תמשיך לתקן את עצמך.. ותראה שבשלב מסויים התיקון יבוא לך בטבעי בלי שתרגיש שתיקנת את עצמך.

פורסם

זה לא אמור להיות דרך מבט במראות, ברגע שתלמד את מימדי הרכב, תדע ביוק איפה הגלגל הקדמי שלך נמצא מבלי להביט במראות.

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

קשה לקבוע מעל הפורום, אבל אני חושב שבגלל שאתה מזיז את המבט למראות הצד המכונית סוטה לך כל הזמן ימינה ושמאלה. נסה לשים לב אם הזזת המבט מלווה אצלך בתנועת הגה. אם זה אכן כך אני ממליץ לך להפסיק להסתכל במראות הצד. הבט ישר קדימה ונסה למקם את הרכב במרכז הנתיב - במרחק שווה ככל הניתן בין הפס הימני לפס השמאלי. כדי להיות בטוח - היצמד יותר ימינה, שם בטוח לא תגיע לך מכונית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קודם כל אינך צריך להביט במראות כל שניה זה רק יכול לבלבל אותך אתה צריך להביט 1000 מטר קדימה,

בנוסף לא מזמן הייתי בשיעור נהיגה של ידידה וטריק ששמעתי מהמורה שלה הוא שהשול (שוליים ביחיד) הימני צריך להכנס בדיוק ממול למושב שליד הנהג (מנקודת הראיה של הנהג).

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם
הבט ישר קדימה ונסה למקם את הרכב במרכז הנתיב - במרחק שווה ככל הניתן בין הפס הימני לפס השמאלי. כדי להיות בטוח - היצמד יותר ימינה, שם בטוח לא תגיע לך מכונית.

רוני

רוני,

הכוונה טובה, ההמלצה קצת פחות.

לפי החוק יש לנהוג בימין הקיצוני של הכביש. הדבר נכון גם בהיבט הבטיחותי משום שהיצמדות לימין יוצרת מרווח של יותר ממכונית בינך לבין הרכב שבא ממול.

ולפותח השירשור -

מצער לשמוע שמורה הנהיגה שלך לא נתן מענה לבעיה הזו, אשר לבטח היתה קיימת גם במהלך שעורי הנהיגה. ייתכן והוא פשוט הוביל אותך כך שתנהג בצורה נכונה אך מבלי להסביר ומבלי לתת לך כלים, הוא השאיר אותך חסר אונים כשאתה בלעדיו.

נהיגה נכונה מבוססת על הרגלים נכונים וטכניקות נכונות. לכן, קשה לספק לך כלל אצבע יחיד שבאמצעותו תיפתר הבעיה. נדרש תחילה להבין כיצד אתה מתכנן את נהיגתך (אם בכלל) וכיצד אתה מזהה את מיקומך במרחב (שיטת המראות שגויה ומסוכנת), ורק לאחר מכן ניתן יהיה למקד אותך.

בגדול, מיקום הרכב בנתיב מבוסס על הסתכלות למרחק ובניית התייחסות בין הנקודה שעליה אתה מסתכל לבין כל מה שאתה רואה בשדה הראיה משם ועד אליך. בשום אופן אין לכוון את המבט קרוב למכוניתך. כשנוהגים על פי הרגלים נוכנים וטכניקות נכונות, בעיות מסוג זה כלל אינן מתעוררות.

דני G.

פורסם

היי דני,

רק בגלל בשביל הדברים האלו אני מתעניין בקרוס נהיגה מתקדמת,שאני גם אעשה בעזרת השם.

הרי המורה נהיגה מלמד אותך לנהוג- נטו.

עם המלווה אתה יותר נכנס למצבים מסובכים ולומד איך לצאת מהם .

מוזר הוא שבשיעורי נהיגה לא הייתה לי את הבעיה הזאת (סקודה אוקטביה ) .

תודה על התשובות ועל הרצון לעזור,

דור.

פורסם

אני תמיד אומר, שמורה הנהיגה מלמד אותך לנהוג "מושלם" בשביל לעבור את הטסט ולא יותר.

הלמידה האמיתית מתחילה כאשר אתה עולה על הכביש, אתה לומד לפתח תגובות ואינסטינקטים שדרושים ליום יום בכבישי ארצינו, אתה לומד את התנהגות העדר על הכבישים וצריך להשתלב באופן מסויים - מה שלא עשית כאשר למדת נהיגה.

לי אישית אשר למדתי על יונדאי גטס ידנית לקח קצת זמן ללמוד רכב משפחתי אוטומט מבחינת תגובות הרכב, השטחים המתים שלו, יכולות הבלימה שלו ועל פי זה לשמור מרחק - למרות שבכל מקרא שומרים מרחק ועוד..

בקיצור, עם הזמן וככל שתנהג יותר אתה תתרגל יותר לרכב ולנהיגה עצמה וזה יהפוך כמו לרכב על אופניים - זה יקח לך מעל לשנה, אין לאן למהר.

פורסם

גם חוסר נסיון כמו שאמרו פה, ובשביל שיהיה לך יותר קל וכדיי שתתרגל תסתכל מדיי פעם על השול מימינך.

פאולאנר- זאת הבירה שלי! ואין לה מחליפה

• תוכן חדש...