Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע כמידי יום חניתי את הרכב בחניה באיזור מגוריי בעיר ליד מרכז מסרחי , מתקשר אליי חבר , לא חבר טוב אומנם אך "חבר" שאין לי מושג מה עבר לו בראש ובשילוב עם החוסר זהירותו דאג לדפוק לי את הדלת לצד הקאנט היכן שהכנף. והשאיר בור יחסית קטן אך ניראה לעיין.

קיבלתי שיחה ממנו , הוא אמר לי תגיע לרכב דקה, זיהתי את הרכב שלך במזל ועצרתי , הוא טען ש"באתי לברוח" אך במזל זיהתי את הרכב שלך לפי המגנזיום והסנפיר הצבוע , וזה עוד יותר הכעיס אותי.

הגעתי לרכב ואני רואה את התחת של הרכב שלו קרוב לשלי וכבר הווירידים התחילו להעלות אל המח, רכב נקי ללא שריטות בקושי, ובטח שבלי מכות, צריך לקבל עכשיו מכה על חוסר זהירות שטותית בתוך החנייה.

הגעתי אל הרכב , והופה הדלת קיבלה מכה לייד הקאנט צמוד לכנף שמאל , כמובן שאז התחילו היללות שלא שמתי לב ואני מצטער נורא ושבלה בלה בלה ופרצוף של יום כיפור מחוסר הנעימות שלו , עקב החוסר זמן שהיה ברשותי אמרתי לו , נדבר , אין צורך לערב ביטוח אבל יש צורך להסדיר את התשלום , ואז התחילו שנית היללות של אנו חברים עזוב. "אם זה היה ההיפך הייתי משאיר את זה בצד". (אהבתי את ההשוואה שלו לרכב שנת 94 שלו , ואל הרכב שלי שנת 2006 שאת הירידת ערך "הגדולה" אקבל ברגע שאמכור את הרכב כתוצאה מהמכה הקטנה)

אמרתי לו שמע, את הרכב לא אקח למוסך המרכזי במחלקת פחחות וצבע אצל החברה, שם הנזק יקפוץ כפול 4 מהמחיר של פחח רגיל , ופה אני אתפשר איתך , אסתובב פה בעיר ואקח הצעות מחיר מפחח שאני יודע שעובד טוב , והשבוע כבר מיהרתי לעשות זאת , אך העניין טיפה מורכב , הפחח המנוסה טען שיש צורך בלצבוע את כל הדלת לאחר תיקון המכה ליד הקאנט בכנף , וכתוצאה מכך יראו שהדלת פחות או יותר תהיה צבועה, והנזק יקפוץ ל1000 ש"ח , אך בניגוד אפשר ב500 ש"ח לפרק את הדלת ולהחזיר את הפח למקומו אך לא בצורה מושלמת, יהיו קילופי צבע והמכה לא תתוקן באופן מושלם.

האם כמו שאמרו לי רבים , "עזוב אל תתקן בקושי רואים" וציטוט של הפחח "מכות כאלו לא מתקנים" , ואני ברוב הכעס משיב, לא מעניין אותי , אדם שדפק אותי בחניה ידאג לכסות את הנזק, הוא ידע לא להזהר כשעה רוורס , שידאג לשאת באחריות התיקון גם אם הוא יעלה עד מחיר ההשתתפות עצמית שלו.

היני מאמין שקרה לרבים ממכם מקרים לא נעימים שכאלו , שאחיו,שדוד שלו, חבר ומכר טוב השאיר לכם מזכרת קטנה , שאני הייתי בטוח שאם זה היה מישהו אחר הייתי מערב ביטוח כי אז הנזק יקפוץ כתוצאה מתיקון המכה במוסך המורשה שאצלי הרכב מטופל.

לשאלתי, האם יש חוק או תקנה כלשהי, שבמידה ואני מקבל 500-600 ש"ח על המכה חובתי לתקן את הנזק, או שהיני יכול להשאיר את המכה כך ולשאת בירידת ערך של כמה מאות שקלים (או אולי אלפיה אחת).

שבת שלום.

"הפחד הוא רק תחושה , האומץ לנסות זו המעלה."

פורסם

אתה לא חייב לתקן את הנזק גם אם קיבלת תשלום על כך רק קח בחשבון שאם החבר שלך ישלם לך ויראה בשלב מאוחר יותר שלא תיקנת הוא לא יראה את זה בעין יפה.

פורסם

אני אומר - אל תוותר. למרות שזה חבר/מכר/שלום-שלום-רק-בעבודה זה עניין עקרוני. אני רוצה רכב יפה, בלי שריטות/מכות/כאפות עליו. רכב ש-ל-ם ויזואלית.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

לא קיבלתי את סכום הנזק, כמו שהסברתי כמפורט לעיל',

שתיקון המכה ללא צביעת הדלת בסך 1000 יהיה נזק בלתי הפיך, והפחח ינסה להחזיר את המכה למקומה אך עדיין יראו את המכה , וזה בסכום של כ-500 ש"ח בניגוד לצביעת כל הדלת שהמחיר קופץ פה פי 2. ופה הדילמה, כי אם אחליט לצבוע אני חושב שהוא כבר יערב את הצד ג' שלו וכאן אני חושב שנכנסתי בו עד הסוף. והמצפון שלי יחסית עובד, לא נעים להכנס ככה במישהו שאני מכיר יחסית טוב מאד.

אך מצד שני שאני חושב על הרכב מעצבן אותי מאד עניין המכה.

פורסם

תסכם איתו שהוא חב לך את הנזק, שאותו לא תתקן עכשיו.

כיוון שיש סיכוי לא עלינו ושלא יקרה ( שזה לא יהיה המקרה האחרון ) אולי "יתמזל" מזלך ומישהו אחר יכנס בך באותו מקום ויכסה גם את הנזק הקודם. או שאתה בעצמך תגרום לעצמך איזה נזק באיזור הזה או בקרבתו

אז בבוא הזמן תתקן גם את הנזק הזה על הדרך וכך תצאו אתה וחברך גדולים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה,

בבוא הזמן לא עוזר לי ממש שהרכב תוכנן להמכר בזמן הקרוב לפני שדרוג , ככה שאת הזמן לחכות אין. ואם המזל לא ישחק לי אז אני יאכל את הדייסה שהוא בישל לי בזמן מכירת הרכב.

פיש - מדובר במישהו שאני מכיר , אם הוא יתחיל לשחק משחק מלוכלך (ואני מתאר לעצמי שלא) אני אכנס בו מכל זווית אפשרית. אכפיל את הנזק לא פי 2 אלא כפול 3 , צמוד לדלת הוא שפשף את המראה אך לזה לא התייחסתי, כמו שאמרתי למעלה, אם הייתי רוצה להכנס בו הייתי נכנס בו מכל פינה וזווית אפשרית.

מחירון הרכב שלו קרוב ל5-6 אלף , לא רציתי במיוחד לדפוק לו ממש נזק שיהיה שווה כחצי משווי הרכב שלו.

פורסם

ואם הרכב שלו היה שווה 100K זה היה משנה משהו?

שיגיד תודה שהתיקון יעלה רק 1000 ש"ח ואין מרצדס שבה התיקון היה עולה פי כמה וכמה.

המטרה היא לא להיגרר לעימות אלא למנוע עוגמת נפש וכל דחייה רק תחמיר את המצב.

תחשוב על זה כמה לא נעין יהיה לך להיתקשר אליו עוד שנה שנתיים ולהזכיר לו את הסיפור ולדרוש כסף.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
אם הנזק מסתכם בשקע בדלת ללא נזק לצבע, נסה לבדוק אפשרות תיקון אצל 'אוטו-פיקס' בהרצליה פיתוח.

+1

גם לי חבר דפק את הרכב - בלאנו 2002 עם צבע מקורי - השמורה מכל משמר, ובד"כ חונה בחנייה מקורה בלבד.

לי הוא עשה שקע מעל בית הגלגל האחורי כזה שתיקון מצריך את צביעת כל הכנף.

עם כל הצער והכאב פשוט השאתי את זה ככה על מנת שלא לעשות תיקון צבע לכל הכנף.

אין מה לעשות, רכב שנוסע הוא רכב שניזוק.

פורסם

אם הוא אדם ישר ו/או חבר טוב, הוא ידאג לפצות אותך לפחות כמו שמגיע לך .

אם לא , אז אל תפעיל את המצפון , בדיוק כמו שהוא לא מפעיל אותו .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

הוא טען ש"באתי לברוח" אך במזל זיהתי את הרכב שלך .

רק על זה הייתי הולך לפחח הכי יקר והכי איכותי שיש.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
  • תוכן חדש...