Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למי שלא מכיר (אני מניח שהרוב מכירים) כשקונים רכב משומש יש לבדוק באופן יזום ברשם המשכונות אם הרכב לא ממושכן.

דובר על כך רבות בעבר שניתן להעביר רכב גם אם הוא ממושכן.

ניתן לבצע בדיקה ברשם המשכונות באחת מן הדרכים הבאות:

1. התקנת סביבת "ממשל זמין וחתימה דיגיטלית" מהאינטרנט ובירור המשכון באופן עצמאי.
  2. הגעה פיזית לרשם המשכונות בשעות העבודה.
  3. שירות חדש של בנק הדואר- ביררו ברשם המשכונות (שזה אומר בפועל שהם ביצעו על המחשב שלהם את סעיף 1 ובודקים עבורך).

ברוב חוצפתם הם לוקחים על עיון ברשומות רשם המשכונות שעולה 28 ש"ח 99 ש"ח. מילא להרוויח אבל למה לעשוק בצורה כזו? בדיקה שאורכת בדיוק דקה!

אני כבר לא מדבר על זה שבמדינת חלם אפשר להעביר בעלות רכב ממושכן והרגולטור הנחמד לא דאג לפתור את כל הסיפור הזה, כך שבנאדם יוכל להעביר רכב בראש שקט מבלי כל בלבולי המוח.

אז תודה רבה לדואר ישראל ולאי הקמצנות שלי שהצילה אותי מקניית רכב ממושכן, לא תודה על הגזל.

אני מציע לכולם להתקין את הסביבה של ממשל זמין, שמאפשר ביצוע פעולות רבות תחת חתימה דיגיטלית דרך האינטרנט ובמסגרת זה בדיקת משכון תמורת 28 ש"ח במקום 99.

קחו בחשבון שהתקנת הסביבה ופתרון הבעיות עד שזה יעבוד לוקחת זמן כך שאם יש לכם תוכניות- תתארגנו מראש על ההתקנה.

מבירור שלי עם רשם המשכונות לא ניתן לקבל את השירות בטלפון.

פורסם

לא שאני מצדיק את הדואר במחיר הזה, אבל השירות שהדואר מציע נועד לאלה שלא יודעים להסתדר עם מחשב, ומצד שני רוצים לחסוך זמן נסיעה לרשם המשכונות וגם תשלום עבור דלק וחניה.

לחיסכון הזה, יש מחיר מצד שני.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אם לא טרחת וכנראה לא התכוונת לטרוח לבצע את כל השלבים שמנית, מה גורם לך לחשוב ש-71 ש"ח הם יותר מדי? אני לא יודע כמה זמן לוקח להתקין את השירות במחשב, אבל זה בטוח כדאי יותר כלכלית (או לפחות שווה ערך לגילום הטרחה) בהשוואה להליכה לרשם המשכונות. מה גם שהם עובדים וזכותם להרוויח. לא נאה לך - אתה באמת לא חייב להשתמש בשירותים שלהם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

גילית את אמריקה. ברור שאם לא בא לי להשמש בשירות שלהם אני לא חייב.

השאלה היא למה הם צריכים לגבות עמלת שירות הזויה שכזו. הרי ברור שזה עומד בחוסר פרופורציה לעלויות ולכל רווח סביר.

עושה רושם שהמחיר מנצל מעמד חולשה של קונה רכב משומש, וזה בעצם מה שחורה לי.

פורסם
המחיר מנצל מעמד חולשה של קונה

זה לא חדש, לזה קוראים "קהל שבוי". מסיבה זאת בכל מקום שתמצא קהל שבוי תראה שהמחירים גבוהים יותר.

השבוע קראתי כתבה על המחירים המופקעים במזנוני עיריית ת"א. החברה המפעילה כמובן טענה שהיא גובה מחירים כפי שנהוג בשאר סניפיה. אני לא אתפלא אם יתברר שרוב סניפיה פועלים במקומות של קהל שבוי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
השאלה היא למה הם צריכים לגבות עמלת שירות הזויה שכזו. הרי ברור שזה עומד בחוסר פרופורציה לעלויות ולכל רווח סביר.

רווח סביר? מהו רווח סביר? מי אמור לקבוע מהו רווח סביר?

זה שוק. אם יקום כוח מתחרה שיוכל (או ירצה) להוזיל את העלויות - הן יוזלו. עד אז, זה מה יש.

מה שחורה לי זה לא ההאשמות שהמחיר גבוה, אלא הנימוקים. אין דבר כזה רווח סביר. בעל עסק (והדואר הוא חברה מזה כמה זמן) רוצה ואמור לרצות למקסם את רווחיו. זה בדיוק מה שהם עושים ועם כל התלונות אני פשוט לא מצליח לראות בזה פסול ברמה הכללית, גם אם זה מרתיח ברמה הפרטית.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אמיר- המונח 'קהל שבוי' איננו מתאים לדעתי לתיאור המצב. המצב הוא יותר ניצול מעמד של חולשה. יכול להיות שהציפיות שלי מדואר ישראל גבוהות מידיי לאור היותו גוף ציבורי בעברו. אם נמקד את הבעיה שלי איתם זה שהם מתנהגים כמו 'גזלן'.

יבוא מר קוגן ויגיד שהוא לא מבין מדוע אני כועס על גזלן שהוא גזלן. אז התשובה שלי פשוטה-

בתור גוף (אמנם) פרטי שעדיין נותן הרבה מאד שירותים ציבוריים (ולראיה היכולת שלהם לבצע העברת בעלות, הקישור למחשבי הממשלה ושלל שירותים ציבוריים שניתנים שם ולא בשום חברה פרטית אחרת) לא הגיוני שהם יספסרו. במקרה הנדון מדובר בספסרות לשמה.

אני אתן דוגמא מעולם אחר, אם כי יש בה להוות דוגמא למקרים כאלו:

כשמשרד הבטחון מקבל שירות מחברה פרטית מסויימת הוא מאלץ אותה לגבות רווח קצוב (נדמה לי מקסימום של 12.5%, או משהו דומה) על כל שירות שניתן ע"י קבלן משנה. כלומר אותה חברה לא יכולה להרוויח 200% על שירות שניתן ע"י קב"מ.

מדוע המדינה מגנה על עצמה מפני ספסרות, אבל לא על האזרח?

אגב רומן אם אתה מחפש את הנימוק המשפטי בדבריי לא תמצא אותו, ולו מהסיבה שאני לא מספיק בקי בחוקי, תקנות ודיני הצרכנות, חברות וכו'.

סביר להניח (כמובן לא בטוח) שאם הם עושים את זה אזי זה חוקי. עם זאת גוף ייחודי שכזה צריך להתנהג בצורה שהיא הרבה מעבר למגבלות המשפטיות שלו. כאן ביקורת ציבורית-צרכנית בהחלט יכולה להועיל.

פורסם

אני מניח שהם גם נותנים אחריות על הבדיקה שלהם מה שמצריך ביטוח מסוג כלשהו.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אביב, זה שאני עו"ד לא אומר שאני רואה (או כותב) כל דבר מנקודת מבט משפטית. ההתייחסות שלי במקרה הזה הייתה מהפן העסקי נטו.

ד"א, אם לפרוט לגורמים את 71 השקלים הנותרים לאחר מחיר השירות ונגלם את כל העליויות הקבועות והמשתנות (שכר עבודה, הוצאות שכירות, מסים, משבונות וכו', אותה אחריות/ביטוח עליה דיבר עידן, למשל...) נקבל הרבה פחות מ-200%.

שוב, השיקול הוא לא משפטי ובוודאי לא כזה שנוגע לצדק (לא בטוח שיש צדק, אם כבר). מבחינה עסקית נטו אין כל פסול במעשים שלהם וכל עוד השוק מאפשר להם (היינו כל עוד לא יקומו מתחרים) אני גם לא רואה את זה משתנה.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אם כבר התקנת את התוכנה על המחשב - למה שלא תציע שירות מתחרה ב-49 ש"ח?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
אם כבר התקנת את התוכנה על המחשב - למה שלא תציע שירות מתחרה ב-49 ש"ח?

לי יש את הסיבות שלי. למה שלא תציע אתה?!

ד"א, אם לפרוט לגורמים את 71 השקלים הנותרים לאחר מחיר השירות ונגלם את כל העליויות הקבועות והמשתנות (שכר עבודה, הוצאות שכירות, מסים, משבונות וכו', אותה אחריות/ביטוח עליה דיבר עידן, למשל...) נקבל הרבה פחות מ-200%.

שוב גילית את אמריקה. כוונתי היא שאתה כותב דברים שהם ברורים ושאין צורך לציינם. לא ברור לי מה הערך המוסף שלהם.

למרות כל זאת הרווח שלהם עצום. אתה משווה אותם לגזלן ואומר שהם בסדר. אני אומר שמגוף כזה מצפים להרבה יותר.

אם אתה חושב שמבחינה צרכנית אין כאן משהו מסריח שיבושם לך. אני אינני חושב כך.

עידן, להבנתי מי שנותן את האחריות על מהימנות המידע הוא רשם המשכונות, בדמות של מסמך חתום דיגיטאלית (במסגרת כל הסיפור של 'ממשל זמין').

פורסם

זה לא 200% אלא 300%, גם לי זה קרה לפני חודש וחצי ,והעלתי את הנושא באחד השירשורים שנפתח, לקחת על שירות כמעט פי 3 זאת גניבה, ואין כאן יותר מדי שירות אלא רק פעולה אצל הפקיד,לא ביקשתי ממנה לנסוע למקום מיוחד או לפעולה פיזית קשה,

וכן 71 שקל תוספת זה באמת מוגזם, היו יכולים להסתפק גם בפחות

פורסם

היי אביב,

ולמה כאשר אתה נכנס לקיוסק שפתוח 24 שעות אתה תשלם 200 אחוז ממה שאתה תשלם על אותו מוצר בסופר מרקט ?

אגב דואר ישראל איננה חברה של המדינה, היא הופרטה ולכן מותר לה לבקש איזה סכום שהיא רוצה על השירותים שלה.

כמו שאתה יכול לבקש על כל דבר שאתה מוכר איזה שהוא סכום שאתה רוצה.

Golf 1.6 DSG 2009

• תוכן חדש...