רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 818 צפיות
לכולם. ושתהיה שנה טובה של ספורט מוטורי בארץ הקודש.
הודעה אחרונה מאת נירן עזריה, -
לא. אני לא טעיתי בפורום. כיידוע לכם אתם (רוכבי המכוניות) מסבסדים לרוכבי הדו"ג עוד כ-25% מהנזקים, כך שהחלוקה היא 75% לרכב ו-25% לדו"ג. לטענת ענתבי זה עדיין גורר הפסדים ובעקבות כך הוא מעלה את התעריפים בנובמבר. אשמח לשמוע את תגובתכם בעניין, כי אם התעריפים ייעלו, אתם תסבלו. פשוט מאוד: עליית הביטוח גורמת לרוכבים לרדת מהדו"ג ולעבור למכונית, אם זה ייקרה, הפקקים ייקבלו תאוצה ובמקביל גם מציאת החנייה. אם זה ייעלה זה ייפגע גם בנו וגם בכם. אז חשוב שתתנו את תגובתכם בעניין. זה ההודעה האחרונה ממטה המאבק: http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=48546
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
השכרת רכב בישראל
מאת עמית- 0 תגובות
- 940 צפיות
שלום, איפה הכי כדאי להשכיר רכב לשבוע בארץ. אני צריך רכב כמו מאזדה 3 או משהו דומה. תודה
הודעה אחרונה מאת עמית, -
- 2 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רשימת המכונים: אדיר אלישע אלן באר-שבע אלן חולון אמיתי נתניה אקוויטי דביר דינמומטר רעננה דינמומטר ת"א הדרום אילת הדרום יפו הדרום פ"ת הדרום רחובות המרכז ישראל קסטינה מ.מ.מ בני-ברק מבדק הרצליה מבדק פ"ת ניו-טסט סולטסט פליקס קומפיוטסט ראשל"צ קומפיוטסט מערב ראשל"צ קומפיוטסט אור-יהודה קומפיוטסט רמלה *אלו מכוני הרישוי אשר הודיעו מבעוד מועד לאיגוד המכונים על יום גשר, למען הסר ספק יש לוודא האם מכון רישוי אשר אינו מופיע ברשימה פתוח ביום זה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום. בהמשך לכותרת, לא חשוב היצרן העיקר שזה קבריו. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ד_ר_ו_ר_, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, רציתי לדעת אם מישהו יודע אם רכב בעל 3 דלתות ללא קורה צידית אנכית (זאת שמפרידה בין הדלת הקדמית לאחורית ברכב עם 4/5 דלתות) יהיה פחות בטיחותי בתאונת צד (הרכב הפוגע מתנגש בדלת היחידה באותו הצד). תודה, טל
הודעה אחרונה מאת S^M, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום רב. יש לי שאלה ההורים שלי מוכרים את הרכב שלהם (בשעה טובה) הרכב חונה כל היום מתחת לבית כי אין בו שימוש ובגלל זה גם אין לו ביטוח חובה ולא ביטוח מקיף אבל יש לו טסט בתוקף. עכשיו הגיע מישהו שרוצה לקחת את הרכב למכון בדיקה שנמצא במרחק של 25 קילומטר ממקום חניית הרכב היום. מה עליי לעשות על מנת שאני יוכל לנסוע עם הרכב למכון בדיקה וחזרה לבית. אני לא ממש רוצה שההורים יעשו ביטוח לרכב , האם אין איזשהו אישור שאפשר לקבל מהמשטרה או משהו בסיגנון? מה יקרה במצב שמישהו יכנס בי (תאונה) והדגש על כך שיתנגשו בי ולא אני במישהו..מה עושים? תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת BOGO, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 918 צפיות
עשיתי רשיון מלפני 3 שנים, ואת רוב החוקים כבר שחכתי. אני מאמין שחשוב לדעת את החוקים, אבל רוב הנהיגה מסתמכת בפועל על נסיון שנצבר עם הזמן ולרוב לא על חוקים תיאורטיים. (ככה לפחות אני מאמין) אני זוכר את החוקים הבסיסיים. לתת זכות קדימה מימין וממול, עקיפה מימין אסורה... וכמובן שאת התמרורים הרלוונטיים אני זוכר. איזה חוקים בתור נהג, כדאי וחשוב לי לדעת?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קץ לתורים הארוכים במשרדי הרישוי. משרד התחבורה החל היום להציב עמדות ממוחשבות לשירות עצמי ("עמדות קיוסק") המאפשרות להנפיק בתוך 15 שניות בלבד רישיון נהיגה או רישיון רכב. זאת כחלק מתוכניתו של שר התחבורה והבטיחות בדרכים, ישראל כץ, לשפר את השרות לאזרח ולקצר את התורים במשרדי הרישוי.
הודעה אחרונה מאת maier, -
ליפני שבוע נישלל רישיון הנהיגה שלי למשך 4חודשיים על נהיגה תחת השפעת משקאות אלכוהוליים (שזה שונה מנהיגה בשכרות) אני לא נהג חדש כאשר אני יצתרך לקבל את הרישיון שלי מחדש האים אני צריך מבחן עיוני . כי לפי מה שרשום בפרוטוקל רשום שאני פשוט צריך לקחת את הרישיון מחדש וגם עו"ד הומר שלא צריך לפי מה שהוא זוכר.
הודעה אחרונה מאת procomp, -
הכלה החדשה של אבא בגלרייה הבאה http://img29.imageshack.us/gal.php?g=p9140011.jpg
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 2 תגובות
- 767 צפיות
ערב טוב ושבת שלום. תמיד עניין אותי ללמוד על מנועים לרכבים על כל הסוגים ואיך הם עובדים בעיקרון אני יודע איך פועל מנוע ומכיר כמה סוגים (מנוע טורי, V, סיבובי) הייתי רוצה לדעת איפה אפשר למצוא מידע על עוד מנועים (ראיתי כמה שמות שאני לא מכיר כמו EJ או משהו כזה) אם תוכלו לקשר אותי לאיזה אתר שמסביר בעברית יהיה מצויין ואפשר גם אנגלית אני רוצה להתחיל ללמוד על רכבים מהמנוע ומשם אני כבר ילמד על עוד חלקים בפרט תודה רבה :]
הודעה אחרונה מאת S^M, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני לדעת למה אי אפשר לייבא טנדרים? מה ההבדל בין יבוא אישי של גראנד צ'ירוקי לבין פורד F150? האם יש הגיון? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת kitt, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין לשמוע המלצות לגבי הB4 החדשה, איך הביצועים, האיכות, הנוחות והמרווח. בנוסף, האם כבר יש מבחן דרכים ישראלי לרכב ? האם יש פה מישהו שנהג \ ישב באחת כזו ויכול לספר על חסרונותיה ויתרונותיה ? האם יש מישהו שמוכן לומר שהיא עומדת בקו אחד עם הסופרב למשל ? תודה !
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
היי, נסעתי בקטע כביש שיורד מהגבעה הצרפתית לכיוון כביש 1. נוסע שם כל שבועיים ומקפיד על ה-80 קמ"ש, לפני יומיים בהיסח דעת מצאתי את עצמי על 120 . כמובן שלמצלמה הבא (אחרי המנהרה) כבר הגעתי על 80. לא ראיתי פלאש (היה יום). האם יש מצלמה בתחילת הכביש (קצת אחרי הפיצול של בגין צפון)? בקיצור, יש שם מצלמה? לחכות לדו"ח? אם כן כמה זמן? תודה,
הודעה אחרונה מאת ariel20059, -
-
- 0 תגובות
- 633 צפיות
לרגל ההשקה החדשה של הפאנמרה, המכונית המשפחתית הספוטיבית היידועה בתור היצירה החדשה של פורשה ולרגל הולדתו של אבי המכוניות מבית פורשה (Ferry Porsche) לפני 100 שנה - השיקה פורשה אתר חדש אודות ההיסטוריה שלה, הפיסלוספיה, ההמצאות ההנדסיות והעץ סיפורי ההיסטוריה. פרי פורשה במפעל הייצור בגרמניה שטוטגארט עם ה-365 (1959). אלכסנדר פורשה (בנו של פרי פורשה) על ה-911 אותה הוא ייסד. פורשה פאנמריסאנה האגדית בניצחון - רמז לזה מאיפה צץ השם פאנאמרה (1954). לאתר החדש לחצו כאן.
הודעה אחרונה מאת Smi1ey, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, אני זקוק למידע על הונדה אקורד 2009, הייתי שמח לאמצ את כסא הנהג של הרכב. כל מי שיודע על רכב כזה שעומד בפירוקיה מוזמן לנדב לי מידע תודה רבה, אור.
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
נהגתי בשני הרכבים, שנת 98 למזדה מנוע 1.6, להונדה 1.8, רציתי לדעת אם משהוא מסכים אתי. חשתי בהונדה בהגה מדויק מאוד יחסית למזדה שדוחף חזק מאוד לתוך הפניה, במזדה התחושה היא שהרכב מאבד אחיזה במגבלות, בסחיפה של 4 גלגלים. בהונדה יותר הגוי יתר עדין מאוד, אבל תחושה של חיבור לרכב מה שלא הירגשתי במזדה. פנים הרכב לדעתי בהונדה עלה מכמה מידות ונתן תחושה של חללית משהו, ההגה נראה טוב ובמידות נכונות. טיפטרוניק רק במזדה, משנה את הנהיגה והופכת את החוויה ליותר אמיתית, כמובן שהמנוע של ההונדה נותן יותר . סוברו B3 חלשה מאוד, נהגתי עליו מעט, נתנה לי תחושה שאפשר לשחק איתה, אבל אין מנוע. אני לא מתכוון לקנות את אחד הרכבים, מעונין בחוות דעת נוספות.
הודעה אחרונה מאת gil_a, -
- 2 תגובות
- 748 צפיות
היום בשעות הבוקר כמידי יום חמישי אבי חנה את הרכב בחנייה מחוץ למרכז קניות. בחזרתו אל הרכב שם לב שהפגוש האחורי נפגע והטמבון שבור בחלקו עם סימנים של צבע אדום , היה ברור שאדם חסר ערכים וכבוד פגע ברכב והמשיך לו להנאתו בנסיעה. כשאבי יידע אותי בעניין חזרתי אל חניית מרכז הקניות , שאלתי קופאיות אם ראו\שמעו\הבחינו ברכב אשר פגע וברח וכולן השיבו בתשובה שלילית , אף גם עשיתי סיבוב בכל המוסכים בעיר לבדוק האם הבחור רץ למחוק ראיות ואולי אראה אותו באחד מהם. בנוסף, פניתי אל בעל המקום בשאלה האם מותקנות מצלמות אבטחה אשר אולי תיעדו את המתרחש אך גם לכך קיבלתי תשובה שלילית שלא מותקנות במקום מצלמות אבטחה. מבירור שלי עם חבר אשר פחח סכום הנזק המשוער הוא כ 2500-3000 ש"ח. שאל…
הודעה אחרונה מאת zipp0, -
בעיית צבע ברכב.
מאת merd- 0 תגובות
- 670 צפיות
שלום לכולם, לאחרונה רכשתי רכב והחלטתי לצבוע את הרכב היות והרכב היה מלא שריטות. לאחר הצבע נאמר לי לא לשטוף את הרכב יומיים ולבוא לעשות ווקס שבוע לאחר מכן. הגעתי למוסך לאחר שבוע לעשות ווקס ולאחר הווקס הפחח שואל אותי היכן אני חונה? שאלתי למה? והוא אמר לי שיש לי מלא נקודות של שמן על הרכב .אני חונה בחניה מקורה פרטית בבניין ,ובעבודה כמו כולם ברחוב. מוזר לי הנקודות האלו , ונראה כאילו משהו כאן קצת מסריח...במיוחד שהורדתי סכום יפה על הצביעה. ועד עכשיו עברו בקושי שבועיים, ושאלתי לכם האם יכול להיות שהבחור עשה עבודה כמו הפרצוף שלו? אולי התקמצן בצבע? אולי דילל אותו יותר מידי , או כל דבר שנראה לכם שאני יכול לבדוק בכדי לחזור ולהיות מרוצה. לא מכיר מקום שיכול להשפריץ לי …
הודעה אחרונה מאת merd, -
- 15 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום אני עובד מהבית. אחת לשבוע אני נוסע לעבודה מרחק של סה"כ 340 ק"מ הלוך חזור. כמה כסף צריך המעביד לשלם לי כהחזר עבור הדלק בלבד? תודה
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש לקנות רכב בעל יחוס במקרה הזה מדובר באאודי A4 טורבו,ומאז שהתחלתי את החיפושים אני לא מוצא ידנית זכור לי כבעבר שעוד הרהרתי לגבי הרכב ודפדתי ביד 2 ראיתי לפחות 3 מודעות של הרכב שאני מחפש ולפתע אין כלום כמו כן נתקלתי בתופעה גם ברכבים אחרים בעלי יחוס,רכבי קופה,ורכבי סלון מיוחסים,אשר נתקלתי בעבר במבחר רחב יותר והתחדשות בעלת תדירות יחסית גבוהה,וכבר שלושה שבועות שבאף אחד מדגמים שאני מתעניין בהם אין התחדשות במבחר השאלה שלי היא האם זה סתם חוק מרפי מעצבן או שמא יש עונות או זמנים בשנה שיש יותר רכבים מיוחסים למכירה בשל חגים או סיבה כזאת או אחרת?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
- 1 תגובות
- 719 צפיות
שלום. השאלה בכותרת. זול אבל לא זבל. תודה מראש. נ.ב עדיפות לאזור ג. שאול
הודעה אחרונה מאת avargel, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב. הבוקר, עם כל הבלאגן שנוצר בכבישים בשל המאבק של רוכבי הדו"ג היה עוד דבר קטן שגרם הרבה בלאגן באזור וינגייט. מדי בוקר אני יוצא לפני שמונה מנתניה לתל אביב, והקטע בין צומת פולג בנתניה לכביש החוף לוקח בממוצע דקה, ובמקרים של פקקים קיצוניים בכביש החוף חמש דקות. הבוקר הנסיעה במרחק של כ500 מטר לקחה 42 דקות הדיווח בגלגלצ היה על תאונה והעומס האדיר שנוצר גרם לי לחשוש שמדובר באירוע רב נפגעים. כשעברתי ליד המקום [כ 50 מטר צפונית מגשר הולכי הרגל של וינגייט] ראיתי פיז'ו פגועה חונה בשול השמאלי מעבר לפס הצהוב, זכוכיות על הכביש, הנפגעים כבר פונו.. ו.. שוטר [לפי הגיל, ככל הנראה מתנדב] שעומד על הנתיב השמאלי ועוצר אקראית מכוניות, מכוון אותם לעמוד מעבר לפס הצהוב השמאלי ועוש…
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קניתי את הרכב ואני לא יודע מזה GTI אני יודע שהיא מנוע 2000 16 מישהו מכיר את הרכב ויכול לפרט קצת יותר?
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ציבור הרוכבים נקרא אל "רוכבים לעבודה 2" לרגל הימים הנוראים - שבעקבות גזרותיו של המפקח על הביטוח, ימשכו עד קץ הימים - ציבור הרוכבים יוצא לזעוק מרה. ביום רביעי הקרוב, 23.9.09, נתכנס לרכיבה משותפת בשעה 07:00 בדיוק. פעילות זו מתקיימת במקום הפעילות שתוכננה ליום שלישי, עקב אילוצים שאינם בשליטת מטה המאבק. נקודות הכינוס לרכיבה יהיו במקומות הבאים: הנקודה הצפונית: מגרש החניה הצמוד לתחנת הדלק "פז" על כביש החוף מדרום למחלף הסירה (צמוד לאחמד את סלים, הרצליה). ראו מפה מצורפת. הנקודה הדרומית: הירידה לנתיבי איילון צפון דרך מחלף משה דיין (ראשון לציון). ראו מפה מצורפת. רוכבים המתגוררים דרומית למחלף השלום בתל אביב מתבקשים להגיע לנקודת הכינוס הדרומית בראשון לציו…
הודעה אחרונה מאת oferh, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין ברכישה של פורד מוסטאנג שנת 2008-2009 כל המוסטנגים שנמצאות בארץ הן מיבוא אישי כזה או אחר. שאלתי היא הכיצד אדם פרטי שהרכב רשום על שמו והוא יד 1 יכול למכור את הרכב ללא שהות של הרכב שנתיים בבעלותו?( חוק שכזה) בנוסף מה עלי לבדוק וממה להיזהר כאשר קונים רכב מיבוא אישי? בברכה,
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מנסה להבין האם צריך רשיון למחפרון אם משתמשים בו לצרכים פרטיים במשק בלי לעלות על הכביש? אני יודע שבמדינות אחרות (אנגליה, ארה"ב) אין צורך. תודה מראש על העזרה רועי
הודעה אחרונה מאת רועי71, -
אתמול יצא לי לנהוג על פורד פוקוס 1.6 שנת 2007. נהגתי על מגוון מכוניות וכמו ששמעתי הפוקוס נחשבת עגלה,נהגתי בה,נתתי קצת גז בעליות והאוטו סוחב יפה,קצת רועש אבל בסחיבה לא יורד מהמאזדה 3 הדגם היוצא. דווקא הפתיע לטובה.
הודעה אחרונה מאת oryrm19, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
נראה לי שהיזמים ירדו מהעניין.
הודעה אחרונה מאת mayrun,
-
מי מחובר 31 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 679 אורחים (הצג רשימה מלאה)