Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6133 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה כנראה צודק בעניין התאונה החזיתית אבל אתה מפספס את הנקודה שהקטנועים מזגזגים הרבה יותר ומשם נוצר כל הבלגאן.

זה תלוי מי רוכב.

בנאדם מתורבת לא יירכב כמו שאיד על הכביש.

וכשאני אומר "מתורבת" זה לרוב הרוכבים שמודעים שהם לוקחים סיכון ומורידים פרופיל בכביש ואין להם שכל של ציפור.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

היי חברים

אני רק יכול להגיד בעניין אופי הנהיגה - כל עם ישראל ישראלים

משמע, אדם שנוהג על קטנוע פרוע, יעלה על רכב וינהג פרוע.

אין כזה דבר רוכבי קטנועים\אופנועים נוהגים פרוע יותר או פחות מנהגי מכוניות.

לכולנו אותה מנטליות, יש שרוכבים יפה, ויש שנוהגים יפה. ויש את אלו שלא.

פורסם
היי חברים

אני רק יכול להגיד בעניין אופי הנהיגה - כל עם ישראל ישראלים

משמע, אדם שנוהג על קטנוע פרוע, יעלה על רכב וינהג פרוע.

אין כזה דבר רוכבי קטנועים\אופנועים נוהגים פרוע יותר או פחות מנהגי מכוניות.

לכולנו אותה מנטליות, יש שרוכבים יפה, ויש שנוהגים יפה. ויש את אלו שלא.

+1

בכמה משפטים יפים כבר פתרנו את הסוגייה הזאת (תודה ארז).

לצערנו עדיף שנהגים מופרעים יהיו על דו"ג מאשר על מכוניות או משאיות... אני לא חושב שאני צריך גם להסביר למה.:|

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

כיוון שגם לאחר הרפורמה של ה-1 בינואר, עדיין הכיסוי של האופנועים באופן תיאורתי יעמוד רק על 75% כיסוי.

חלה טעות בתאריך שציינתי, הכוונה ל-1 בנובמבר, פחות מחודש מהיום.

הסוף קרוב.

לי זה כמו לחיות בסרט אימה, אתם קהל הצופים.

אופנוען

פורסם

jalaad אני מקווה שלאנשים יש סבלנות לקרוא את ההודעה שלך ולהחכים ממנה.

ואגב, אולי כדאי שתשנה את הניסוח, לא יהיו עוד 80 אלף כלי רכב, כי גם קטנוע ואופנוע הם כלי רכב, יהיו 80 אלף יותר מכוניות !!!

ידין ענתבי, המפקח על הביטוח, הוא אדם מנותק מהמציאות. השינויים שהוא רוצה לבצע בביטוח לאופנועים יגרום לקטסטרופה.

אזרחים רבים יקרסו תחת נטל מחירי הביטוח, ורבים אחרים פשוט יפסיקו לשלם. גם לאלה וגם לאלה מצפה עתיד שחור, שכן הסטודנט שקנה קטנוע זול ימצא עצמו משלם כל שנה סכום השווה למחיר הקטנוע בביטוח חובה בלבד (!!), וחברו ללימודים שלא יהיה לו מאיפה לשלם את המחיר האסטרונומי, ייתכן שיהיה מעורב בתאונה שהשיקום ממנה יעלה מאות אלפים\מיליונים והוא ללא כיסוי ביטוחי !

האם חיים של אנשים יהרסו? בהחלט כן.

האם נעשה צדק ? בשום פנים ואופן לא.

לא ייתכן שהמדינה מחייבת כל רוכב בביטוח חובה, ובו בזמן נוקבת במחיר שלא ניתן לשלם. למעשה מגבילה את הרכיבה לעשירים בלבד או פשוט למעשה לא חוקי.

למרות שהרבה פה שונאים אופנועים, למרות שאתם בטוחים שכל הרוכבים הם אידיוטים בעלי נטיות אובדניות, למרות שנדמה לכם שיהיה טוב יותר אם יזרקו את כל הדו"גים לים, תעצרו רגע ותנשמו עמוק. בקטע הזה הרוכבים צריכים את התמיכה שלנו הנהגים. אי אפשר להפקיר את הציבור הזה, הוא מחובר לכל מה שאנחנו אוהבים ולכל הסיבות לשמן התכנסנו כאן לא פחות מכל ציבור אחר במדינה. היום מכסחים את הרוכבים, מחר את הנהגים.

תחשבו על זה...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

אולי מחירי הביטוח מרקיעי השחקים הם אלה שהפכו את הקורקטינטים הממונעים (החוקיים) לפטריות שלאחר הגשם.

אומנם הם לא תחליף לקטנועים, אבל בהחלט מספקים פתרון ניידות סביר למי שמסתובב בעיר.

ועכשיו גם מתחילות לצוץ אופניים חשמליות במחירים סבירים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כרגע הקורקינטים והאופניים החשמליות, הם אכן ללא ביטוח ודי מתעלמים מהם.

כי אין הרבה כאלה.

חכה ל-תאונה~שתיים עם נפגעים. או אז נראה את הביטוח.

פורסם

מה שנכון נכון, זה שקול לשנת החורף של דובי גריזלי, אם הערת אותם בעצבים, אל תצפה לסוף מתוק.

גרשון אתה בהחלט צודק, הייתה לי טעות בנוסח.

כולם כלי רכב, וכולם נחוצים.

אופנוען

פורסם

יש סטטיסטיקה לגבי איפה מתרחשות רוב התאונות של האופנועים עם המכוניות? האם זה בעיר או מחוץ לעיר? האם זה ברמזורים או סתם באמצע כביש? מה הסיבה הכי נפוצה למפגשים שכאלה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

להל"ן מצורפת הודעה טריה מטעם המטה למאבק בביטוח מאת אליקו אלג'ם, מועדון האופנועים הישראלי:

רוכבים יקרים

הודעה זו באה בעקבות מספר שינויים שקרו בימים האחרונים, ולאור שאלות רבות שהעלו הרוכבים.

ראשית, החלטנו ממספר טעמים לדחות את מסיבת העיתונאים ,ביום אחד ליום רביעי הקרוב, בשעות הבוקר בבית סוקולוב ת"א. במסיבת העיתונאים יכריז מטה המאבק באופן רשמי ,על פתיחת המאבק לסיכול רוע גזירת תעריפי ביטוח החובה לרכב דו גלגלי והעברתם מן העולם. מדובר רק בצעד הראשון במאבק ארוך ומתמשך . שלא יהיה פשוט וידרוש את מעורבות והשתתפות של כל אחד ואחד מקהילת הרוכבים.

ההפגנה הגדולה עליה כולנו מדברים, לא תתקיים ברביעי הקרוב .אלא במועד אחר שיפורסם במהלך השבוע וזאת ע"מ שלכל אחד מכם ,יהיה מספיק זמן להתכונן ולהשפיע. חשוב לנו להדגיש ,בעקבות תגובות שקיבלנו מרוכבים ,על ההודעה שפורסמה בסוף השבוע - אין אנו רוצים להגיע לעימות עם משרד האוצר, או עם המפקח על הביטוח. בהמשך להצהרה זאת , במקביל להכנות לקראת מאבק ממושך, אנו מקיימים דיאלוג עם משרד האוצר והמפקח על הביטוח וזאת על מנת לנסות ולהגיע לפתרון מוסכם על כל הצדדים. לשם כך כבר בימים הקרובים ,יקיים צוות הרשויות של מועדון האופנועים הישראלי- בשם הרוכבים .פגישה נוספת עם המפקח על הביטוח ,על מנת לשטוח את טענותינו ואולי לקבל אוזן קשבת.

אך בינתיים,עלינו להיערך גם לאפשרות השנייה. לשם כך אנו צריכים להציג בפני כולם ,תמצית מכוחנו .כלומר,מה יכול לקרות במידה ורוע הגזירות לא ישונה. לשם כך אנו נזדקק למספר עשרות רוכבים אותם נתדרך מראש על כוונתנו. אנא מכם, מלבד רעיונות לביצוע במהלך המאבק אותם נשמח לקבל. כל רוכב/ת שיוכלו להשתתף ,בפעילות בוקר יום רביעי בו תתקיים מסיבת העיתונאים ,שישלח בבקשה מייל עם מס טלפון סלולארי. על מנת שנחזור אליו ונתאם מולו את השעה המדויקת והמיקום בו נפגש . את הפרטים נא לשלוח לכתובת המייל [email protected]

בתודה,

אליקו אלג'ם –יו"ר מועדון האופנועים הישראלי/ראש מטה המאבק

אופנוען

פורסם

למרות שאני מכיר בתועלת של הדו"ג, אין לי ספק שיש להעלות את מחירי הביטוח כדי להכחיד אותם מהכבישים.

איכשהוא תמיד אני מוצא את רוכבי הקטנועים בשני מצבים:

1. עוקץ כמו דבורה - תופס מקום בנתיב ונוסע לאט יותר מקצב התנועה הכללי. אין מה לעשות וצריך להתחשב, גם הוא כלי רכב.

2. עף כמו פרפר - ממש רואה ואינו נראה...עוקף את כולם בפקק בין המכוניות, חותך מהשוליים, מזגזג. איזה כיף לו, הוא על קטנוע וזה טוב בפקקים.

עד לרגע שבו ההתנהגות הזאת תיפסק ורוכבי הקטנועים יבינו שאו שהם כלי רכב לכל דבר או שהם אופניים עם מנוע, אני לא רואה שום סיבה שלא להעלות להם את מחירי הביטוח.

ה-50 שקלים בשנה על ביטוח יכולים לשמש אותי למשהו אחר.

פורסם

חלילה אף אחד לא מבקש את כספך שלא לצורך.

אך אם בגישה הזו, אז שהאשם ישלם לנפגע, ואז תשלם ביטוח יקר יותר ואני זול יותר.

לטובתך שיישאר ככה.

אופנוען

פורסם
למרות שאני מכיר בתועלת של הדו"ג, אין לי ספק שיש להעלות את מחירי הביטוח כדי להכחיד אותם מהכבישים.

איכשהוא תמיד אני מוצא את רוכבי הקטנועים בשני מצבים:

1. עוקץ כמו דבורה - תופס מקום בנתיב ונוסע לאט יותר מקצב התנועה הכללי. אין מה לעשות וצריך להתחשב, גם הוא כלי רכב.

2. עף כמו פרפר - ממש רואה ואינו נראה...עוקף את כולם בפקק בין המכוניות, חותך מהשוליים, מזגזג. איזה כיף לו, הוא על קטנוע וזה טוב בפקקים.

עד לרגע שבו ההתנהגות הזאת תיפסק ורוכבי הקטנועים יבינו שאו שהם כלי רכב לכל דבר או שהם אופניים עם מנוע, אני לא רואה שום סיבה שלא להעלות להם את מחירי הביטוח.

בצורת כתיבה פרובוקטיבית כמו שלך ניתן להשתמש בקלות ע"מ להוכיח כביכול גם למה לך אסור להיות על הכביש.

לא מצאתי בתגובתך ולו סיבה אחת שאתה נפגע בגלל אזרחים העושים שימוש בדו"ג.

לדבריך, מצד אחד זה לא טוב אם דו"ג נוסע כמו מכונית, מצד שני זה לא טוב אם דו"ג נוסע כמו דו"ג. אתה בכלל יודע מה אתה רוצה ?

יש יותר נהגים הרוגים בתאונות מרוכבים, אז איזו סיבה יש לא להעלות לך את המחיר הביטוח? ידידי בוא נוותר על הפופוליזם הזול ונתן טענות שיש מאחוריהן משהו, או שלא נתן בכלל וזה גם בסדר.

אם יהיו עוד 100 אלף מכוניות על הכביש, איתך בפקק, אתה תשכח לגמרי מאותם 50 שקל עלובים. חניה תעלה לך יותר, אתה תעמוד יותר זמן בפקקים וכך הלאה וזה מגיע עד לרמה שהכבישים שאתה נוהג עליהם יהיו בלויים יותר, עקב משקלן הגבוה בהרבה של מכוניות על פני אופנועים. 50 שקל? תחשוב יותר לכיוון ה-500.

ובניגוד למה שאתה טוען, רוכב יכול אולי לעוף כמו דבורה, אבל העוקץ הוא של פרפר...

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• תוכן חדש...