Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

americium,

תפריד בין פגיעות נזק לפגיעות גוף.

מה מפריע לך שמישהו מזגזג בפקק בין הרכבים, פגיעות גוף בד"כ לא יהיו מזה. אתה אומר שאין לך קינאה שהוא יגיע לפניך לראש התור, אבל הוא יעשה זאת או בזיגזוגים או בשוליים. כך או כך זה אותך לא צריך לעניין בדיוק כפי שלא צריך לעניין אותך שפורש תחלוף על פניך במהירות 180 קמ"ש. אולי אתה חושש משריטה ברכב, גם אם זה יקרה כל יום לכל המכוניות בכביש, זה לא ישנה אפילו באגורה אחת את מחיר ביטוח החובה ולכן גם הפחד שלך משריטה אינו רלוונטי לענין תעריפי הביטוח.

אנחנו לא פוגעים בגופך ולכן אין סיבה שנשלם יותר. זה אתה שפוגע בגופנו וההיגיון הוא שאתה צריך לשלם יותר.

אל תערבב בין ביטוח רכוש לביטוח גוף/חיים/חובה.

אם תנהג בכביש בהחלטה והשלמה שאתה לא "נלחם" עם הדו"ג אלא מוותר גם במקום שאתה לא חייב, תגלה שאתה נוהג רגוע יותר ושאף דו"ג לא ממש מפריע לך.

אגב, קטנועי שליחים משלמים ביטוח גבוה עוד יותר - כנראה שבחברות הביטוח בכל זאת יודעים מי נוהג בהם ואיך - אך כאמור הם מיעוט מתוך הכלל ולכן אינם פרמטר לקביעת התעריף הכללי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אנחנו לא פוגעים בגופך ולכן אין סיבה שנשלם יותר. זה אתה שפוגע בגופנו וההיגיון הוא שאתה צריך לשלם יותר. אל תערבב בין ביטוח רכוש לביטוח גוף/חיים/חובה.

אם תנהג בכביש בהחלטה והשלמה שאתה לא "נלחם" עם הדו"ג אלא מוותר גם במקום שאתה לא חייב, תגלה שאתה נוהג רגוע יותר ושאף דו"ג לא ממש מפריע לך.

אוקי, אחרי הדברים האלה אני מבין שגם איתך אין מה לדבר הרבה. אתה חצוף ופה מבחינתי נגמר איתך הדיון.

פורסם
americium,

אנחנו לא פוגעים בגופך ולכן אין סיבה שנשלם יותר. זה אתה שפוגע בגופנו וההיגיון הוא שאתה צריך לשלם יותר.

אל תערבב בין ביטוח רכוש לביטוח גוף/חיים/חובה.

.

אין שום הגיון במה שאתה אומר.

באופן נורמלי, האשם בנזק משלם על הנזק.

זה שאני פוגע בגופו של רוכב קטנוע (טפו טפו טפו, עוד לא יצא לי - למרות שנתקלתי בהמון מתאבדים בחצי מליון ק"מ שיש לי על הכביש), לא הופך אותי לאשם בפגיעה.

כל עוד לא תגבה את עצמך בסטטיסטיקה שנהגי המכוניות אשמים ברובן הגדול של התאונות בין מכונית לדו"ג, עם מעט מאוד או ללא אשמה תורמת של הדו"ג, לא תוכל לשכנע אותי שעל נהגי המכוניות לסבסד אפילו יותר מה-25% המסובסדים היום.

פורסם

מי משלם לרוכב או נהג שאין לו ביטוח חובה ונפגע בתאונה?

זה לא יורד מקופה כללית של כל משלמי הביטוח?. לדעתי כבר היום כולנו (נהגי דו"ג ומכוניות) מסבסדים בפועל ומחוסר ברירה את הביטוח של אלו שבוחרים לא לשלם ביטוח חובה.

פורסם
אוקי, אחרי הדברים האלה אני מבין שגם איתך אין מה לדבר הרבה. אתה חצוף ופה מבחינתי נגמר איתך הדיון.

תגיד, היית פעם על אופנוע או שאתה נהנה להפיץ את בורותך ברבים ??

אין לך שמץ של מושג מה זה אומר להיות על אוכף האופנוע ולבלוש אחרי כל נהג כדי לנסות ולצפות את ההתנהגות הבלתי ניתנת לחזוי שלהם.

אתה מקשקש על השתחלות ברמזורים של רוכבי אופנוע, כרוכב לשעבר אני יכול להגיד לך ושכמותך, שנהגי הרכבים הרבה יותר גרועים.

סטיה מנתיב לנתיב ללא סימון, התפרצות לצומת , אי מתן זכות קדימה והכל רק כיוון שיש אופנוע בדרך.

מרבית נהגי הרכבים אינם סופרים את רוכבי האופנוע , ומתיחסים אליהם כמטרד.

פעמים רבות נאלצתי לבלום כיוון שהחרX ברכב החליט שהעצור שבו הוא עומד אינו תקף אם אופנוע מגיע.

אני מאחל לך פעם אחת למצוא את עצמך מחליק על הכביש כאמצעי אחרון למנוע התנגשות ברכב של מנייאק אשר החליט שהוא נכנס לצומת ללא מתן זכות קדימה לאופנוע החוצה את הדרך , שהאופנוע יבלום מה איכפת לו..

פעם אחת תוציא מכסך את אלפי השקלים לקניית \ שיקום הפריינג שהתרסק באותה החלקה , שלא לדבר על הכאבים, והפציעות שנגרמות עקב כך.

מי שמסבסד את ההפקרות של נוהגי הרכב הם האופנועים אשר נאלצים לשלם ביטוחים מופקעים עקב התנהגות ביריונית של הנוהגים ברכב הפרטי.

לא רק שאתה חצוף, אתה גם מגיב בבורות משוועת לשמים בלי שיהיה לך שמץ של מושג על מה אתה מגיב.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אם אתה לא מכיר את "מיצו" מפורום אופנועים של תפוז, כנראה עוד לא ראית הכל.:-)

מיצו כנראה יהיה במצדה על ההיבוסה הכתומה שלו (כולל קסנון):

http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=48191

....

מה אני צריך למצוא בקישור הזה?

זה ארוך?

אנשים עם אופנועים כאלה קונים קטנוע בשביל נסיעות לסופר.

ואני חוזר על מה שאמרתי קודם.

אתם שנוהגים במכונית ושונאים את רוכבי הדו"ג.

אתם אומרים שרוכבי הדו"ג צריכים לשלם יותר ביטוח כי הם משתוללים על הכביש.

אם זה ככה כמה צריכים לשלם רוכבי האופניים?

הם הרי נוסעים על 10 קמ"ש בכביש מהיר שהתנועה זורמת על 120.

הם בטוח צריכים לשלם יותר ממכונית.

וילדים שמשחקים עם כדור בכביש.

הם הרי צריכים לשלם ביטוח מטורף.

אתם מנסים לצדק חוקים טיפשיים שיש רק בארץ.

רק אל תנסו להסביר לי למה חוק זיהום האויר הישראלי שונה משאר העולם.

ולמה יבואני הרכב צריכים להפסיק יבוא של מכוניות בגלל שרק בארץ חייבים EPS.

אייל

פורסם
תגיד, היית פעם על אופנוע או שאתה נהנה להפיץ את בורותך ברבים ??

אין לך שמץ של מושג מה זה אומר להיות על אוכף האופנוע ולבלוש אחרי כל נהג כדי לנסות ולצפות את ההתנהגות הבלתי ניתנת לחזוי שלהם.

אתה מקשקש על השתחלות ברמזורים של רוכבי אופנוע, כרוכב לשעבר אני יכול להגיד לך ושכמותך, שנהגי הרכבים הרבה יותר גרועים.

סטיה מנתיב לנתיב ללא סימון, התפרצות לצומת , אי מתן זכות קדימה והכל רק כיוון שיש אופנוע בדרך.

מרבית נהגי הרכבים אינם סופרים את רוכבי האופנוע , ומתיחסים אליהם כמטרד.

פעמים רבות נאלצתי לבלום כיוון שהחרX ברכב החליט שהעצור שבו הוא עומד אינו תקף אם אופנוע מגיע.

אני מאחל לך פעם אחת למצוא את עצמך מחליק על הכביש כאמצעי אחרון למנוע התנגשות ברכב של מנייאק אשר החליט שהוא נכנס לצומת ללא מתן זכות קדימה לאופנוע החוצה את הדרך , שהאופנוע יבלום מה איכפת לו..

פעם אחת תוציא מכסך את אלפי השקלים לקניית \ שיקום הפריינג שהתרסק באותה החלקה , שלא לדבר על הכאבים, והפציעות שנגרמות עקב כך.

מי שמסבסד את ההפקרות של נוהגי הרכב הם האופנועים אשר נאלצים לשלם ביטוחים מופקעים עקב התנהגות ביריונית של הנוהגים ברכב הפרטי.

לא רק שאתה חצוף, אתה גם מגיב בבורות משוועת לשמים בלי שיהיה לך שמץ של מושג על מה אתה מגיב.

:mm_yeah:

זה בדיוק מה שיש לי להגיד. רק מי שהיה שם יכול להבין.

emotion of motion

פורסם

מר CX25GTI, בינתיים הבורים היחידים פה הם אתה ושאר חבריך אשר רוכבים על דו"ג. במקום לנסות ולנהל דו שיח מסודר, לענות על שאלות ותהיות של הצד השני אתה מעדיפים להשתלח , לרדת לרמה נמוכה ולדחוף את המילה בורות בכמעט בכל משפט אפשרי. הרשה לי להסיר דאגה מליבך, אני בהחלט לא בור.

יום טוב, תמשיכו להלחם בתחנות רוח. בצורה שבה אתם מנהלים את המאבק שלכם, אני יכול להבטיח לכם שלא תגיעו רחוק.

פורסם
כאשר זו התגובה שאני מקבל מאחד האנשים שעומדים מאחורי המאבק, אז כנראה שאתה צודק, הצד שלך מגלה אטימות כה רבה כלפי הצד השני, שבאמת אין להם להתקדם.

מתנצל שלא הגבתי לך קודם, פשוט שלא על כולם צריך להילחם, אני רואה שאתה נעול על דעותייך ולא כולם משתכנעים או מבינים.

זה בסדר ולגיטימי, אני מקבל את דעתך כדעתך.

אם בכל זאת רצית תשובה, הנה גיל מלמד העיתונאי עשה כאן מאמר די מקיף.

בנוסף, הצלחתי להבין שדו-גלגלי מבחינתך זה סופר מוקצה.

אתה יודע חבר, אני לא מכיר אותך, אך הרשה לי לספר לך, אתמול בחור שיושב איתי באותו המשרד בא אלי בבקשה "אחי, סע בבקשה בשבילי לקצה החשמונאים, יש שם "דרך היין" תביא לי כך וכך משם.

אני לא ימצא חניה ובטח יקבל דו"ח..."

חשבתי שאני מתחרפן באותו הרגע! הבחור שיושב מולי הוא גם אינו בר שיכנוע וחושב שצריך להוריד אותנו מהכביש להכחדה סופית.

איך הוא מעז להישתמש בי ובקטנוע שאני קניתי ובביטוח שאני שילמתי כדי לשרת אותו אם הוא טוען שאסור לנו להיות על הכביש?

תשאר בדעתך ואני מכבד אותך בשל כך.

רק תבטיח לי שכל עוד אתה נשאר בדעתך, לעולם אל תזמין פיצה מפיצריה העושה שימוש בקטנוע.

אחרת רימית את עצמך.

כך גם אל תבקש ממישהו עם קטנוע לעשות לך ג'סטה, בפועל בתמורה לג'סטה הוא יבצע בעבורך את כל אותם הדברים שאתה שונא, ועוד יסכן את חייו רחמנא לצלן בעבורך.

ותחשוב על זה.

אופנוען

פורסם
מתנצל שלא הגבתי לך קודם, פשוט שלא על כולם צריך להילחם, אני רואה שאתה נעול על דעותייך ולא כולם משתכנעים או מבינים.

זה בסדר ולגיטימי, אני מקבל את דעתך כדעתך.

אם בכל זאת רצית תשובה, הנה גיל מלמד העיתונאי עשה כאן מאמר די מקיף.

בנוסף, הצלחתי להבין שדו-גלגלי מבחינתך זה סופר מוקצה.

אתה יודע חבר, אני לא מכיר אותך, אך הרשה לי לספר לך, אתמול בחור שיושב איתי באותו המשרד בא אלי בבקשה "אחי, סע בבקשה בשבילי לקצה החשמונאים, יש שם "דרך היין" תביא לי כך וכך משם.

אני לא ימצא חניה ובטח יקבל דו"ח..."

חשבתי שאני מתחרפן באותו הרגע! הבחור שיושב מולי הוא גם אינו בר שיכנוע וחושב שצריך להוריד אותנו מהכביש להכחדה סופית.

איך הוא מעז להישתמש בי ובקטנוע שאני קניתי ובביטוח שאני שילמתי כדי לשרת אותו אם הוא טוען שאסור לנו להיות על הכביש?

תשאר בדעתך ואני מכבד אותך בשל כך.

רק תבטיח לי שכל עוד אתה נשאר בדעתך, לעולם אל תזמין פיצה מפיצריה העושה שימוש בקטנוע.

אחרת רימית את עצמך.

כך גם אל תבקש ממישהו עם קטנוע לעשות לך ג'סטה, בפועל בתמורה לג'סטה הוא יבצע בעבורך את כל אותם הדברים שאתה שונא, ועוד יסכן את חייו רחמנא לצלן בעבורך.

ותחשוב על זה.

:-o:-o:-o

פאק! איזה חוצפן, תן לו סטירה מצלצלת על כך.

מסכים עם jalaad ב-200%, יש באמת אנשים ששונאים דו"ג ובכל זאת מזמינים פיצה או כל דבר בהעזר בדו"ג.

שיילכו ברגל לפיצריה מצידי.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

jalaad, קראתי את הלינק שאתה מפנה אליו וכמובן שגם את דבריך. נראה שגם במקרה שלך טענותיי נופלות על אוזניים ערלות שכן נראה שקיבלת את המסר שאני שונא דו"ג וכל מה שקשור אליהם. כלל וכלל לא, למעשה אני חובב דו"ג כאדם שחובב כלי רכב בכלל. הטענות שלי הן לא נגד דוו"ג ככלי רכב אלא כנגד העובדה שאתם מתעקשים ומוכנים לעשות הכול בכדי שפרמיית הביטוח שלכם לא תעלה, כשאתם לא מתחשבים בא"ג ומודעים לעובדה שאם לא יעלו לכם את הפרמייה אז יעלו לא"ג את הפרמייה.

אתם מהווים 5.5% מהכלי הרכב בארץ, למה ש-94.5% יממנו לכם את הביטוח? זו השאלה שאני שואל וטרם קיבלתי תשובה שמניחה את דעתי. אשמח מאוד להצטרף למאבק שלכם, אם תציעו למדינה הצעות שעושות לכם טוב, אך לא מפילות את כובד המשקל על א"ג.

פורסם
jalaad

אתם מהווים 5.5% מהכלי הרכב בארץ, למה ש-94.5% יממנו לכם את הביטוח? זו השאלה שאני שואל וטרם קיבלתי תשובה שמניחה את דעתי.

קיבלת כבר הרבה תשובות, רק שאתה בוחר להתעלם מהן.

הנה בקצרה, מס' עובדות למה כדאי לך לממן:

ככל שיהיה יותר דו"ג על הכביש יהיה פחות פקקים.

ככל שיהיה יותר דו"ג על הכביש יהיה פחות זיהום

ככל שיהיה יותר דו"ג על הכביש יהיה יותר מקומות חניה

ככל שאחוז הדו"ג על הכביש יהיה גבוה יותר, האחוז שנשאר ירוויח בצורה ישירה ועקיפה, אם זה בזמן שהוא מבלה בפקקים, אם זה בכסף שהוא מוציא על דלק ואם זה בכסף שהוא מוציא על מחלות שנובעות כתוצאה מזיהום אוויר.

בניגוד לכל מיני מקומות בהם אתה מסבסד אנשים אחרים במדינה הזו (כמו בתשלומים לביטוח בריאות, ביטוח לאומי וכיו"ב) כאן הסיבסוד תורם לך באופן ישיר.

פורסם

אתה "ממן" את הביטוח של הדו"ג רק בגלל עיוות חוק.

ביטוח הוא בגדר חובה.

אם בחובה עסקינן עסקנו במס.

מס חייב להיות דבר ריאלי לתשלום.

אם ניקח את כל אזרחי ישראל, נגלה שביננו ישנם נכים וחולים כאלה ואחרים.

אם כך לא יתכן שלנכה צה"ל או נכה מולד ישלם ביטוח לאומי יקר יותר מלאדם אחר, (בפועל המחיר אכן זהה) שכן הביטוח הוא חובה ומסך המבוטחים יש כאלה שצורכים יותר וישנם כאלה שצורכים פחות.

על אותו המשקל כל המשתמשים בכביש נוהגים באותה הדרך ואותה החובה חלה על כולם, לשלם ביטוח.

לכן לא יתכן שאתה תשלם כיום שליש ממני, בעוד חודש וחצי רבע ממני על שימוש באותה הדרך.

ולמעשה מצביעים עלי ואומרים לי "חובה" ומצביעים עליך ואומרים לך "חובה".

אך אתה תשלם פחות ואתה תשלם יותר.

בוא תבין, החוק הינו חוק סוציאלי, לא חוק עם גורם אשם שלוקח אחריות על מעשיו.

החוק אומר שכולם מכוסים.

הבעיה החלה ב-2001 שהמדינה זרקה את הקופה להפרטה (כמו הקיבוצים) ומאז נכנסה התחרות בביטוח.

כל עוד ממשיכים להשתמש בתנאי שאומר "ללא אשם" ולמעשה אין חובת תשלום על הפוגע, אלא רק על הנפגע, לנצח החלש יפסיד.

אני רק רוצה לומר לך שאם היו מחייבים בחוק הסוציאלי המופרט קפיטלסטי הזה את הולך הרגל ורוכב האופניים בביטוח חובה, מהר מאוד אנשים היו "צועדים" כנגד החוק.

הם לא מחוייבים בביטוח כיוון שאינם ממנועים.

אך הם תמיד נפגעים, אם באשמתם או שאשמת האחר.

הם זוכים לטיפול מלא מהרכב הפוגע בכל מקרה ובכל מחיר.

אני רוצה לזכות בטיפול מהרכב הפוגע אך ורק כשהוא אשם בתאונה.

ככה גם אותי יספרו בתחרות הביטוח ואשלם מחיר שיתכן ויהיה זול אפילו משלך.

רק תבין, אנחנו משלמים יקר כתוצאה של שילוב בחוסר הגיון, "סוציאל וקפיטל" אי אפשר לקיים חוקים של סוציאל על בסיס של קפיטל או להיפך.

מאז 2001 נכנסו לבעיה, וכרגע היא בפיק שיאה כשאנו צופים את ה-6000 ש"ח לפוליסה הבאה.

היא עוד עלולה להחמיר יותר מכך במידה והחוק לא יתוקן.

נא הסבר לי איך יתכן שבבלגיה משלם רוכב צעיר פחות מ-300 ש"ח על קטנוע 125 ביטוח לשנה וביון משלמים כלל האוכלוסיה חמישית מהמחיר בישראל, והממוצע האירופאי עומד על שליש מהמחיר הישראלי הנוכחי כיום.

ולמה עד 2001 הכל היה בסדר עבור כולם כפי שהיה?

תן לי לגלות לך, לא היה "הם ואנחנו" מכוניות ודו-גלגלי. היה כלי רכב, כל הנוהגים רוכבים היו משלמים ביטוח חובה (מס) זהה, ומי שצריך יותר גבה יותר על בסיס של אין אשם.

הכנסת את גורם ההפרטה, תכניס את גורם האשמה באותה הנשימה.

מקווה שהבנת שאתה לא "מממן" לי שום ביטוח.

אני ואתה חולקים את אותו הכביש.

אופנוען

פורסם

אם זה מה שיש לך לענות, אני תוהה שאולי מגבלה שכלית מונעת ממך להבין את שורש הבעיה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...