Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6130 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה אני אומר לכם, אני קורא חלק מהדברים שנאמרו כאן וחלק מהדברים שהחבר'ה החצופים שמנהלים את אתר פול גז כותבים והמילה היחידה שעולה לי לראש היא "חוצפה".

זה חוצפה לבקש ממני כנהג רכב לממן לכם מעבר ל-25 אחוזים של הביטוח שאני מממן לכם כבר היום.

זו חוצפה לחסום את הכבישים בבוקר, בצהריים או בערב, כשאני מבקש לעשות דרכי לעבודה, לסידורים או לבילוי.

זו חוצפה שאנשים מאשימים את נהגי הרכבים במספר הרב של התאונות בהם מעורבים רוכבי דו"ג.

זו פשוט חוצפה!

אין לי שום בעיה שיגדילו לכם את הביטוח על הדו"ג שלכם, מצידי שגם יכפילו וישלשו אותו, כל עוד זה אומר שאני לא אסבסד לכם יותר מ-25 אחוזים שגם אותם אני לא רוצה לסבסד. הביטוח שלי על הרכב יקר גם כך, אפילו אם הוא יותר זול מזה שלכם כרוכבי דו"ג. אני לא רוצה לשלם יותר, כי הפרמייה שלי תגדל, כי רמת הסבסוד שלי על הדו"ג שלכם תגדל. במה אני אשם בדיוק?

אתם רוצים לעשות מהפך? בכיף! אני אשמח לתרום מנת חלקי, אבל לא על חשבוני ולא על חשבון ציבור נהגי הרכבים בעלי ארבעה גלגלים! אם תתחשבו בנו ותציעו הצעות יצירתיות שלא יבואו על חשבון הכיס שלנו, תקבלו לא תמיכה של אחוזים בודדים אלא תמיכה של רוב מוחלט!

זה חומר למחשבה, בתקווה שקברניטי המלחמה ישכילו לקרוא ולהבין....

פורסם
מה אני אומר לכם, אני קורא חלק מהדברים שנאמרו כאן וחלק מהדברים שהחבר'ה החצופים שמנהלים את אתר פול גז כותבים והמילה היחידה שעולה לי לראש היא "חוצפה".

זה חוצפה לבקש ממני כנהג רכב לממן לכם מעבר ל-25 אחוזים של הביטוח שאני מממן לכם כבר היום.

זו חוצפה לחסום את הכבישים בבוקר, בצהריים או בערב, כשאני מבקש לעשות דרכי לעבודה, לסידורים או לבילוי.

זו חוצפה שאנשים מאשימים את נהגי הרכבים במספר הרב של התאונות בהם מעורבים רוכבי דו"ג.

זו פשוט חוצפה!

אין לי שום בעיה שיגדילו לכם את הביטוח על הדו"ג שלכם, מצידי שגם יכפילו וישלשו אותו, כל עוד זה אומר שאני לא אסבסד לכם יותר מ-25 אחוזים שגם אותם אני לא רוצה לסבסד. הביטוח שלי על הרכב יקר גם כך, אפילו אם הוא יותר זול מזה שלכם כרוכבי דו"ג. אני לא רוצה לשלם יותר, כי הפרמייה שלי תגדל, כי רמת הסבסוד שלי על הדו"ג שלכם תגדל. במה אני אשם בדיוק?

אתם רוצים לעשות מהפך? בכיף! אני אשמח לתרום מנת חלקי, אבל לא על חשבוני ולא על חשבון ציבור נהגי הרכבים בעלי ארבעה גלגלים! אם תתחשבו בנו ותציעו הצעות יצירתיות שלא יבואו על חשבון הכיס שלנו, תקבלו לא תמיכה של אחוזים בודדים אלא תמיכה של רוב מוחלט!

אתה פשוט אגואיסט מדי בשביל להבין למה זה טוב עבורך.

אם רוכבי הדו גלגלי יעברו למכוניות אתה תשלם מכיסך בצורה עקיפה את אותו סכום אם לא יותר.

אם זה בדלק או זמן שתהיה תקוע בפקקים ואם זה בזיהום אוויר שיהרוס לך את איכות החיים.

תסתכל קצת מעבר ל20 סנטימטר מהאף שלך ואולי תבין למה כולם צריכים לתמוך במאבק הזה.

פורסם

זו פשוט חוצפה!

בורות ונבערות עם קורטוב של התלהמות.

בכל אירופה מעודדים מעבר לנסיעה בקטנועים בעיר, בחלק מהמדינות אף ניתן להשכיר קטנוע על בסיס שעה \ יומי.

אבל פה בארץ הקודש, היכן שיש כביכול שכל בטונות, מתגלה הנבערות הטיפשות והאטימות של האוצר הישראלי אשר רואה רק כסף , ומתעלם מאיכות חיים וחיסכון ניכר של שעות אדם על הכביש.

מזכיר לי את הטימטום של המיסוי הירוק, אותם מטומטמים עושים את אותם שטויות.

פורסם

תחשבו מה היה קורה אם ענתבי מודיע שהוא חוזר בו ואף מוריד את הביטוח לרמה של 2.5K לשנה...

הרבה ייעברו מרכבים לדו"ג כי זה ייחסוך מכל היבט.

הכבישים ייתחילו להיות יותר ריקים וכך ההנאה מהנהיגה/רכיבה תהייה יותר גדולה.

עם זאת הייתי מעודד הדרכה מבית "רכיבה מתקדמת" למען עידוד עלייה של רוכבים עם יידע בסיסי ונכון לכביש, שייקבלו יותר שכל בקיצר.

כמה שאפשר לשנות את התמונה... הבעיה שזה כרוך בבירוקטיה של אנשים שלא מבינים בתחום.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם
תחשבו מה היה קורה אם ענתבי מודיע שהוא חוזר בו ואף מוריד את הביטוח לרמה של 2.5K לשנה...

תודה, אעדיף שלא לגרד כל יום מהצמיגים של האוטו שאריות של פלסטיק מייד אין טייוואן.

ובטוח שלא לגרד מהריאות את כל הטינופת שהדו"ג שלכם פולטים (כשקטנוע נעמד עם כמה מכוניות בצומת, משום מה מריחים בעיקר את הקטנוע).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם אם יש להם קרבורטור, הרי שרבים מהם מצויידים בממיר קטליטי, ומשום מה אתה שוכח שצריכת הדלק שלהם מצחיקה ביחס לכל רכב ממוצע בעל ארבעה גלגלים.

בעצם, למה לחסוך בדלק? הרי כל הידיעות לפיהן הנפט הוא משאב שייגמר בסופו של דבר הן רק קונספירציות של ספקולנטים המשקיעים בנפט ותו לא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
לו רק היית יודע כמה שאתה טועה.

עייפתי מלהסביר לכל נהג בנפרד.

כאשר זו התגובה שאני מקבל מאחד האנשים שעומדים מאחורי המאבק, אז כנראה שאתה צודק, הצד שלך מגלה אטימות כה רבה כלפי הצד השני, שבאמת אין להם להתקדם.

אתה פשוט אגואיסט מדי בשביל להבין למה זה טוב עבורך.

אם רוכבי הדו גלגלי יעברו למכוניות אתה תשלם מכיסך בצורה עקיפה את אותו סכום אם לא יותר.

אם זה בדלק או זמן שתהיה תקוע בפקקים ואם זה בזיהום אוויר שיהרוס לך את איכות החיים.

תסתכל קצת מעבר ל20 סנטימטר מהאף שלך ואולי תבין למה כולם צריכים לתמוך במאבק הזה.

יש לי שאלה, אתה בכלל קראת את מה שכתבתי או שישר סימנת אותי בתור אגואיסט כי בא לך/אתה מקובע בדעתך/כל תשובה אחרת? אם אני אגואיסט אז כנראה שאתה מאלה שלא מוכנים לקבל דעתם של אחרים. ככה אי אפשר להתקדם לשום מקום.

בורות ונבערות עם קורטוב של התלהמות.

אתה יודע, זו בדיוק התגובה שמלמדת שאתה כנראה באמת צעיר כפי שהכיתוב שמתחת לפרופיל שלך מציין. סליחה, אבל אתה באמת לא שווה התייחסות נוספת שלי. הרשה לי להתעלם מדבריך, אם כך אתה בוחר לנהל דיון.

תודה, אעדיף שלא לגרד כל יום מהצמיגים של האוטו שאריות של פלסטיק מייד אין טייוואן.

ובטוח שלא לגרד מהריאות את כל הטינופת שהדו"ג שלכם פולטים (כשקטנוע נעמד עם כמה מכוניות בצומת, משום מה מריחים בעיקר את הקטנוע).

אה, סופסוף בן-אדם שאני יכול להזדהות איתו, אפילו אם זה חלקית בלבד.

פורסם

אני רוצה לומר שה"איומים" ששמעתי בתקשורת של חלק מהרוכבים לנסוע בלי ביטוח הם בערך הדבר הכי מטומטם שיצא לי לשמוע. אתם הרי מאיימים רק על עצמכם, מה תעשו במקרה של תאונה?

בנוסף לכך, הטיעון שרבים מבעלי הקטנועים יעברו לרכב והגודש יעלה בצורה רצינית נראה לי לא מבוסס, הרי גם עם התוספת לביטוח החובה, מחיר השימוש בקטנוע יהיה זול בהרבה משימוש ברכב, החל בצריכת הדלק הנמוכה וכלה בטיפולים שוטפים ובמחיר של הכלי עצמו, שהם זולים יותר מטיפול ברכב. בנוסף לכך, מי שהעליה הזו תהיה כבדה מדי בשבילו בוודאי לא יצליח להחזיק רכב, שגם הזולים והעתיקים מביניהם יקרים יותר לאחזקה מקטנוע ממוצע.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
אני רוצה לומר שה"איומים" ששמעתי בתקשורת של חלק מהרוכבים לנסוע בלי ביטוח הם בערך הדבר הכי מטומטם שיצא לי לשמוע. אתם הרי מאיימים רק על עצמכם, מה תעשו במקרה של תאונה?

בנוסף לכך, הטיעון שרבים מבעלי הקטנועים יעברו לרכב והגודש יעלה בצורה רצינית נראה לי לא מבוסס, הרי גם עם התוספת לביטוח החובה, מחיר השימוש בקטנוע יהיה זול בהרבה משימוש ברכב, החל בצריכת הדלק הנמוכה וכלה בטיפולים שוטפים ובמחיר של הכלי עצמו, שהם זולים יותר מטיפול ברכב. בנוסף לכך, מי שהעליה הזו תהיה כבדה מדי בשבילו בוודאי לא יצליח להחזיק רכב, שגם הזולים והעתיקים מביניהם יקרים יותר לאחזקה מקטנוע ממוצע.

יש משהו שלא חשבת עליו.

כדי לבטח דו"ג אתה צריך מסגרת שתתאים והיא פנוייה בכרטיס האשראי.

לסטודנט עני אין בדר"כ מסגרת של 6K פנוייה שלא לדבר שבטח יש לו עוד הוצאות בכרטיס אשראי שתופסות את המסגרת.

או אפשר לגייס מזומן, אבל זה תהליך קשה מאוד!

לגייס 6K זה כמו לקבל את כל המשכורת החודשית ולתת אותה לפקידה בביטוח.

זה אבסורדי לחלוטין.

והאפשרות השלישית זה לקבל הלוואה מהבנק, ככה שבקלות אפשר לשקוע בחובות.

קיצר, העלאה הזאת פוגעת בפרנסתם של סטודנטים למיניהם ובכל מי ששייך לענף הדו"ג, ויש הרבה מקומות שקשורים.

ענתבי עושה את עבודתו אבל בדרך גורם להרבה נזק לענף ובעקיפין לסטודנטים עניים שמתפרסים באופן בסיסי והם בחרו שתחבורה הדו"ג רק בגלל שהיא זולה יותר מרכב.

עוד מי שייפגעו זה נהגי המכוניות, זה עוד עידוד לקניית מכוניות ויצירת עומס ענק.

אני רוכב כל יום לתל אביב, אני מעדיף לגור בפ"ת מאשר בתל אביב, עומסי פקקים מפה ועד הודעה חדשה, אספלט מוזנח והרבה נהגים עצבניים שרק רוצים להגיע לעבודה כמה שיותר מהר.

ענתבי מצידו לא מפעיל שיקול דעת, הוא רק מתעסק עם מספרים ופה הבעיה... שלא נדבר שהחוקים מעוותים ולא תואמים להשלכות.

פורסם

אז מצד אחד לסטודנט העני לא יהיה כסף כדי לשלם ביטוח והמשק כולו יתמוטט בשל כך, אבל עליית מחיר הביטוח תעודד קניית רכבים, שהחזקתם יקרה בהרבה מהחזקת קטנוע? ההיקש הלוגי כאן נראה לי מעט שברירי.

עם כל הכבוד, אני בעצמי סטודנט, ושלוש מתוך ארבע השנים שהעברתי עד עכשיו באוניברסיטה ביליתי בתחבורה הציבורית (כמו הרוב המוחלט של הסטודנטים באוניברסיטה דרך אגב) ואיכשהו יצאתי בלי פגע. אכן, הדבר לא היה נוח כמו המשפחתומטית היוקרתית שנתון 2002 שמשרתת אותי עכשיו, אבל מי שאין לו כסף לממן ביטוח לקטנוע כדי לנסוע ללימודים, שיסע באוטובוס או ברכבת.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
אז מצד אחד לסטודנט העני לא יהיה כסף כדי לשלם ביטוח והמשק כולו יתמוטט בשל כך, אבל עליית מחיר הביטוח תעודד קניית רכבים, שהחזקתם יקרה בהרבה מהחזקת קטנוע? ההיקש הלוגי כאן נראה לי מעט שברירי.

עם כל הכבוד, אני בעצמי סטודנט, ושלוש מתוך ארבע השנים שהעברתי עד עכשיו באוניברסיטה ביליתי בתחבורה הציבורית (כמו הרוב המוחלט של הסטודנטים באוניברסיטה דרך אגב) ואיכשהו יצאתי בלי פגע. אכן, הדבר לא היה נוח כמו המשפחתומטית היוקרתית שנתון 2002 שמשרתת אותי עכשיו, אבל מי שאין לו כסף לממן ביטוח לקטנוע כדי לנסוע ללימודים, שיסע באוטובוס או ברכבת.

אם מחירי הביטוח יירקיעו שמיים, אני אצטרך למצוא קונה וזה לא יהיה קל.

להיות תקוע עם קטנוע רק בגלל הביטוח זה דבר אבסורדי.

זאת מן הרגשה שקנית אותו לחינם, כמה שאני לא אעבוד אין לי סיכוי שייגדילו לי את המסגרת ל-6K.

ואיני מוכן להתפשר על פחות, אני גר בפ"ת ואני צריך לקחת 2 אוטובוסים בשעות הבוקר למכללה, האוטובוס רק מעיק עליי ואני שונא את דרום תל אביב ולהסתובב ליד עובדים זרים (האוטובוס עוצר בתחנה המרכזית היישנה).

מתי שאני אמכור את הקטנוע (בהנחה וייעלה מחיר הביטוח) אני אעבור למכונית ואני אצטרף לעומס שיש על הכביש.

אם יש משהו שישראל טובה בו ואף להירשם בספר שיאי גינס זה לעשות את אורך הפקקים הכי גדול במזרח התיכון.:?

• תוכן חדש...