Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6131 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עם כל הכבוד, אני בעצמי סטודנט, ושלוש מתוך ארבע השנים שהעברתי עד עכשיו באוניברסיטה ביליתי בתחבורה הציבורית (כמו הרוב המוחלט של הסטודנטים באוניברסיטה דרך אגב) ואיכשהו יצאתי בלי פגע. אכן, הדבר לא היה נוח כמו המשפחתומטית היוקרתית שנתון 2002 שמשרתת אותי עכשיו, אבל מי שאין לו כסף לממן ביטוח לקטנוע כדי לנסוע ללימודים, שיסע באוטובוס או ברכבת.

עם כל הכבוד, גם אני הייתי סטודנט, ככה שאתה מוזמן לנפנף בטיעון הזה מול מישהו אחר.

הסיבה היחידה שבגללה עברתי לדו"ג היא מפני שהייתי חייב לשלב בין לימודים ועבודה.

העובדה היא שכנראה לא הייתי מסיים את התואר שלי בהצלחה אם הייתי צריך להישען על חסדי התחבורה הציבורית, או לחילופין - נראה שלא הייתי מגיע מבחינת קריירה למקום שבו אני נמצא כיום אם הייתי במקביל גם רוצה לסיים את התואר.

השילוב בין לימודים לעבודה בהינתן לוח הזמנים של האוטובוס שקישר אותי בין שתי הנקודות הללו היה פשוט בלתי אפשרי. מבחינתי, הקטנוע היה גלגל הצלה.

ובשביל הספורט, בוא אני אתן לך דוגמה נוספת: מקום עבודתה של זוגתי שתחיה מרוחק ממקום מגורינו חמישה ק"מ במדויק. במילים אחרות, אפשר להקביל את זה להליכה במשך 50 דקות בקצב של אדם ממוצע. עם הקטנוע, אני מצליח להקפיץ אותה לעבודה בכ-20 דקות, וזה בשעות העומס. עם אוטובוס... עדיף שלא תדע. אה, האם ציינתי שבכלל אין אוטובוס ישיר בין מקום מגורינו למקום עבודתה? כן, כדי להגיע לעבודה, זוגתי נאלצת להחליף שני אוטובוסים, ואם אתרע מזלה אז גם שלושה.

אבל מה, דו-גלגלי זה דרעק. בוא נז**ן אותם!

:evil:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הטעות הגדולה בביטוח החובה נובעת מכך שכל אחד משלם ביטוח עבור גופו שלו ולא עבור נהג רכב אחר שניזוק ממנו.

היות ורוב רוכבי הדו"ג נפגעים ממכוניות, יוצא שהנפגע נושא בנטל במקום נהגי המכוניות הפוגעים.

לזה קוראים בעברית - "נבל ברשות התורה".

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
עם כל הכבוד, גם אני הייתי סטודנט, ככה שאתה מוזמן לנפנף בטיעון הזה מול מישהו אחר.

הטון בתגובה הזו בא לרמוז שאני משקר? זה לא טיעון יקירי, זו עובדה, אני העברתי שלוש שנים פרה-קליניות באונ' ת"א בנסיעות בתחבורה הציבורית, מרחק של כ12.5 ק"מ שהם משהו כמו שעה או יותר של נסיעה באוטובוס, והפלא ופלא איכשהו לא זרקו אותי מהלימודים. למעשה, הרוב המוחלט של האנשים שלמדו איתי הגיעו לאונ' בתחבורה הציבורית, ויתרה מכך, רוב הסטודנטים באונ' ת"א מגיעים ללימודים בתחבורה הציבורית, מתוכם גם אלה שמשלבים עבודה ולימודים. אני לא הולך להתכחש לעובדה שרכב או דו"ג הופכים את החיים לקלים הרבה יותר, אני בעצמי עברתי לרכב השנה כי כמות השעות שאני צריך לבלות באוניברסיטה גדלה באופן אקספוננציאלי. אבל על נוחות משלמים, אתה משלם על ביטוח כי הסיכוי שתפצע קשה אם תחליק בחורף במהירות של 20 קמ"ש גבוה בהרבה משלי, ואילו אני משלם בהוצאות דלק ובטיפולים שוטפים שעולים הרבה יותר משלך, וההוצאות שלך או של כל רוכב דו"ג עדיין קטנות באופן ניכר מההוצאות שלי על רכב.

אבל מה, דו-גלגלי זה דרעק. בוא נז**ן אותם!

אכן, זה בדיוק מה שאני אמרתי. בכלל, הייתי רוצה שיגלו את כולכם לסיביר, או לחילופין שיגרסו את כל הדו"ג שלכם כדי שלאגסי יהיה ברזל לפרוייקט הרכב החשמלי שלו. אני יכול להוסיף עוד קצת מלודרמה לדיון אם יש צורך.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

לא טענתי ששיקרת. מצד שני, אתה לא יכול להשליך את המקרה הפרטי שלך, לפיו כל סטודנט באשר הוא יכול להסתדר רק באמצעות תחבורה ציבורית, על הכלל, ואני בדיוק ההוכחה לכך.

גם אם אבסולוטית ההוצאות על דו"ג נמוכות מהוצאות על מכונית, הרי שביחס לערך כלי הרכב מדובר בהוצאות לא שפויות בעליל.

זה בערך כמו לומר שהביטוח השנתי של המכונית היה עולה לי בכל שנה 20 אש"ח. האם היית מוכן לקבל כזה מצב?

ברוך השם, הגעתי למשרה שמאפשרת לי להחזיק ברמות המחירים הנוכחיות גם מכונית וגם קטנוע. מצד שני, אם מחיר הביטוח ימשיך לעלות בצורה תלולה, כנראה שלא יהיה מנוס מקבלת החלטה קשה וכואבת. את האוטו לא אקח לעבודה, מפני שאין חניה במרכז ת"א, מה שאומר שאצטרך להשליך את יהבי על התחבורה הציבורית ה"מעולה" שיש לי פה, ובמקום לנסוע בבוקר עשרים וכמה דקות, אצטרך לקחת מקדם זמן של שעה.

אל תדון אף אחד עד שלא היית במצבו. אני כבר הייתי במצבך. ואתה? האם היית כבר במצבי?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

[quote=americium;2263506]

אתה יודע, זו בדיוק התגובה שמלמדת שאתה כנראה באמת צעיר כפי שהכיתוב שמתחת לפרופיל שלך מציין. סליחה, אבל אתה באמת לא שווה התייחסות נוספת שלי. הרשה לי להתעלם מדבריך, אם כך אתה בוחר לנהל דיון.

צעיר אני לא , אבל אני לפחות מבין את מה שאני קורא, ואת ההגיון העומד מאחורי עידוד תחבורה דו"ג, אתה מצד שני ממשיך להפגין את אותה בורות והתלהמות תוך ירידה לפסים אישים, בנושא אתה לא נוגע , אלא מעדיף לדקלם אמירות שחוקות שכל קשר ביניהם ובין המציאות ...

לפני שאתה מגיב ומטיף על ניהול דיון, ממליץ לך להיות מעורה בנושא שאתה מגיב עליו, ואתה לא , אין לך אפילו מושג..

נו מה ניתן לצפות מנהג חדש...

פורסם

בינתיים אני הגבתי לעניין והעלתי שאלות ותהיות חשובות בתגובה הראשונה שלי בדיון הזה. אתה כמובן, בחרת להתעלם מהן בנסיון לפסול את התגובה שלי על הסף בתור בור, נבער ומתלהם. אז מי פה הבור והנבער עכשיו? זה לבטח לא אני.

פורסם

americium,

אני אהיה מוכן לקבל את טיעוניך כשהביטוח שלך ישלם את נזקי הגוף שתגרום ח"ו לרוכב דו"ג.

המצב כיום הוא שאתה פוגע ורוכב הדו"ג משלם - זה לא הגיוני ולא תקין.

רוב נפגעי הדו"ג - נפגעו ממכוניות.

גם פגיעה קלה בדו"ג היא הרת אסון. תחשוב שפגיעה קטנה ברכב שאולי אפילו לא מעקמת טמבון, יכולה להעיף רוכב דו"ג.

אם לא הבנת את זה, תחשוב מה יקרה אם הבן שלך רוכב על אופניים ואני מזנק וחוצה בריצה כביש ונתקל בו - הוא נופל וח"ו נחבל.

לפי ההגיון הביטוחי הנ"ל, אני לא צריך לשלם לבן שלך שקל אחד אפילו אם חלילה יהפוך לנכה.

כשאתה מאמץ את קביעתך, אתה בעצם מצדיק את השיטה שלבן שלך לא מגיע ממני כלום.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
בינתיים אני הגבתי לעניין והעלתי שאלות ותהיות חשובות בתגובה הראשונה שלי בדיון הזה. אתה כמובן, בחרת להתעלם מהן בנסיון לפסול את התגובה שלי על הסף בתור בור, נבער ומתלהם. אז מי פה הבור והנבער עכשיו? זה לבטח לא אני.

לא התעלמתי מדברך, אך אתה ממשיך להגיב ללא ידיעה של העובדות הרלונטיות הקשורות למאבק הנ"ל.

אמיר ניסה להסביר לך את המצב כיום, שאותו יכלת לדעת לבד אם היית טורח לקרוא את מגוון הכתבות אשר התפרסמו בנושא.

מפנה אותך לפיסקה האחרונה , אולי משם תצא ההבנה..

http://www.motocar.co.il/article/10912.aspx

פורסם

אין סיבה שיהיה הבדל בין הביטוחים של כלי הרכב.

אם תלכו למשפט ותבקשו מהשופט להסביר לכם למה 1/3 מהנפגעים בתאונות דרכים הם הולכי רגל ומהם לא מבקשים ביטוח.

אז למה צריך להיות הבדל בין ביטוח של דו"ג לביטוח של רכב?

רוכבי אופניים בכביש 4 יש להם סיכוי של 50% להרג,מי משלם על זה?

מי שאמר שיש הבדל בין רוכב אופנוע לקטנוע צודק.

קטנוע קונים בשביל להגיע ממקום למקום,אופנוע קונים בשביל הכיף.

לא תראה מישהו קונה HAYABUSA בשביל לעשות קניות בסופר.

קטנועים עושים הרבה תאונות קטנות ותובעים את הביטוח להרבה כסף.

אופנועים עושים תאונה אחת.:cry:

אייל

פורסם
americium,

אני אהיה מוכן לקבל את טיעוניך כשהביטוח שלך ישלם את נזקי הגוף שתגרום ח"ו לרוכב דו"ג.

המצב כיום הוא שאתה פוגע ורוכב הדו"ג משלם - זה לא הגיוני ולא תקין.

רוב נפגעי הדו"ג - נפגעו ממכוניות.

גם פגיעה קלה בדו"ג היא הרת אסון. תחשוב שפגיעה קטנה ברכב שאולי אפילו לא מעקמת טמבון, יכולה להעיף רוכב דו"ג.

אם לא הבנת את זה, תחשוב מה יקרה אם הבן שלך רוכב על אופניים ואני מזנק וחוצה בריצה כביש ונתקל בו - הוא נופל וח"ו נחבל.

לפי ההגיון הביטוחי הנ"ל, אני לא צריך לשלם לבן שלך שקל אחד אפילו אם חלילה יהפוך לנכה.

כשאתה מאמץ את קביעתך, אתה בעצם מצדיק את השיטה שלבן שלך לא מגיע ממני כלום.

.

אוקי, רוב נפגעי הדו"ג נפגעו ממכוניות, בוא נצא מנקודת ההנחה הזו. האם זה בהכרח אומר שהאשם בכל אותן תאונות הוא נהג הרכב? במקרה אני תושב תל-אביב ורואה בדיוק איך רוכבי הדו"ג מזגזגים להם בין המכוניות, בתוך הפקק, רק כדי להיות ראשונים בתור. אני רואה איך נוסעים על השוליים, עוברים על המדרכה, חוצים מעבר חצייה, כאילו הם הולכי רגל, כשהם רכובים על הדו"ג שלהם. את כל אלה אתה לא רואה שנהגי רכב עושים. אז קצת קשה לי להאמין שאנחנו, נהגי הרכבים אשמים בכל תחלואות הכביש. זו בדיוק הבעיה שלכם, שאתם רוצים שהביטוח שלכם יוזל ולא מוכנים להתחשב בעובדה שמרבית הנהגים לא מוכנים כשתוצאה מכך פרמיית הביטוח שלהם תעלה. רוצה לעשות שינוי? סבבה. אבל למה על חשבוני? תביא פתרון יצירתי שיזכה אותך ולא ידפוק אותי.

פורסם
אין סיבה שיהיה הבדל בין הביטוחים של כלי הרכב.

אם תלכו למשפט ותבקשו מהשופט להסביר לכם למה 1/3 מהנפגעים בתאונות דרכים הם הולכי רגל ומהם לא מבקשים ביטוח.

אז למה צריך להיות הבדל בין ביטוח של דו"ג לביטוח של רכב?

רוכבי אופניים בכביש 4 יש להם סיכוי של 50% להרג,מי משלם על זה?

מי שאמר שיש הבדל בין רוכב אופנוע לקטנוע צודק.

קטנוע קונים בשביל להגיע ממקום למקום,אופנוע קונים בשביל הכיף.

לא תראה מישהו קונה HAYABUSA בשביל לעשות קניות בסופר.

קטנועים עושים הרבה תאונות קטנות ותובעים את הביטוח להרבה כסף.

אופנועים עושים תאונה אחת.:cry:

אם אתה לא מכיר את "מיצו" מפורום אופנועים של תפוז, כנראה עוד לא ראית הכל.:-)

מיצו כנראה יהיה במצדה על ההיבוסה הכתומה שלו (כולל קסנון):

http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=48191

wallpaper_hayabusa_4_1024x768.jpg

אוקי, רוב נפגעי הדו"ג נפגעו ממכוניות, בוא נצא מנקודת ההנחה הזו. האם זה בהכרח אומר שהאשם בכל אותן תאונות הוא נהג הרכב? במקרה אני תושב תל-אביב ורואה בדיוק איך רוכבי הדו"ג מזגזגים להם בין המכוניות, בתוך הפקק, רק כדי להיות ראשונים בתור. אני רואה איך נוסעים על השוליים, עוברים על המדרכה, חוצים מעבר חצייה, כאילו הם הולכי רגל, כשהם רכובים על הדו"ג שלהם. את כל אלה אתה לא רואה שנהגי רכב עושים. אז קצת קשה לי להאמין שאנחנו, נהגי הרכבים אשמים בכל תחלואות הכביש. זו בדיוק הבעיה שלכם, שאתם רוצים שהביטוח שלכם יוזל ולא מוכנים להתחשב בעובדה שמרבית הנהגים לא מוכנים כשתוצאה מכך פרמיית הביטוח שלהם תעלה. רוצה לעשות שינוי? סבבה. אבל למה על חשבוני? תביא פתרון יצירתי שיזכה אותך ולא ידפוק אותי.

אתה מדבר כאילו כל רוכבי הדו"ג אשמים...

תרבות הנהיגה גם באה מהבית, רוכב בדר"כ שבא ממקומות תרבותיים לא יירכב כמו מופרע וייטפס על רמזורים (:-D).

מורי הנהיגה אצלנו בארץ לרוב אין שכל, והם מעבירים את השיעור בפאנן במקום ללמד את הרוכב נהיגה בסיסית עם יכולת שמירה על החיים והפעלת השכל.

ואל תחשוב שכל העולם של המכוניות הוא וורוד, ראיתי כבר מכוניות שעולות על אי תנועה וכאלה, למרות שזה יותר נדיר, זה קורה.

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

אולי מספיק עם ה"הם ככה והם ככה" כמו איזה ילד? תספור כמה מבעלי הדו"ג עושים את הדברים שאתה אומר, אני בטוח שלא תגיע אפילו ל 10%.

emotion of motion

פורסם
אולי מספיק עם ה"הם ככה והם ככה" כמו איזה ילד? תספור כמה מבעלי הדו"ג עושים את הדברים שאתה אומר, אני בטוח שלא תגיע אפילו ל 10%.

כל אלה שעושים לנו את השם הרע הם לרוב שליחים שרוכבים כמו שאידים ולרוב באו מאזורים כדוגמאת "שיכון ד".

"אמור לי מי הם חבריך ואומר לך באיזה מכונית אתה נוהג." -הנרי פורד.

"הרי את מגודשת לי במפתח זה כדת פורשה וישראל".

פורסם

americium,

אם הוא נוסע בשוליים זה כדי לא להיות קרוב אליך למכוניות, זה בוודאי לא יגרום לך להיכנס בו.

מזגזגים בין מכוניות בפקק - מקסימום תקבל שריטה בדלת (וכמעט תמיד לא), זה לא קשור לפגיעות גוף. ממילא בפקק המהירות של המכוניות היא אפסית והסיכוי לפגיעה מהותית, פוחת.

רוכב דו"ג שמזגזג באיילון בשעות העומס חולף על פני מאות מכוניות ובד"כ הוא לא שורט אף אחת.

נסיעות על מדרכה/ מעבר חציה - אפשר לומר שברוב המקרים אין נפגעי גוף כתוצאה מכך. זה שהוא עבריין תנועה לא קשור לפגיעות גוף, אחרת בא נקבע שכל נהג שחורג מ-90 הוא סכנה לציבור.

גם אם חלילה יפגע הולך רגל, הנזק לאדם הוא קטן משמעותית מאשר אילו מכונית פגעה בהולך רגל במעבר חציה.

מפריע לך שהם מגיעים לראש הטור לפניך - זה בדיוק היתרון של הדו"ג ובין היתר לשם כך הוא נועד.

איך אתה מסביר שבחו"ל יש מדינות שלא רק נותנות עדיפות לדו"ג, הן אפילו נותנות עדיפות לאופניים על פני רכב ממונע. הסיבה לכך נובעת מיחסי "כוחות" לא שווים ולא הוגנים. רק בישראל דו"ג/אופניים/קורקינט וכד' הן לצנינים בעיני הנהגים.

תחשוב על זה שאפילו מגן דוד אדום הגיעו למסקנה שפקקי ישראל הם אסון וציידו צוותים בקטנועים מזוודים להגעה מהירה והגשת עזרה.

לא נכנסתי עדיין לענין העומס בכבישים, אבל עוד 60,000 מכוניות בפקק של גוש דן מזכירים לי את הימים שבהם לנסוע לבסיס מרחק 16 ק"מ, לקח לי יותר משעה ואילו בדו"ג כ-20 דקות. גם אוטובוס לקח יותר משעה כי נהגי פרטיות דאגו להיכנס לנת"צים ולחסום גם אותם.

.

פורסם

אתה מדבר כאילו כל רוכבי הדו"ג אשמים...

תרבות הנהיגה גם באה מהבית, רוכב בדר"כ שבא ממקומות תרבותיים לא יירכב כמו מופרע וייטפס על רמזורים (:-D).

מורי הנהיגה אצלנו בארץ לרוב אין שכל, והם מעבירים את השיעור בפאנן במקום ללמד את הרוכב נהיגה בסיסית עם יכולת שמירה על החיים והפעלת השכל.

ואל תחשוב שכל העולם של המכוניות הוא וורוד, ראיתי כבר מכוניות שעולות על אי תנועה וכאלה, למרות שזה יותר נדיר, זה קורה.

ואתם מדברים כאילו כל נהגי הרכבים אשמים.

זה לא משנה מאיפה מגיעה תרבות הנהיגה, העובדות הן בשטח ואי אפשר להתווכח איתן או להתעלם מהן. מספיק שמספר המשתוללים על דו"ג הוא שווה למספר המשתוללים על א"ג וכבר המאזן מוטה לרעת הדו"ג. למה? בדיוק בגלל העובדה שטעות אנוש בדו"ג מביא בוודאות לפגיעת גוף, כפי שכבר הסברתם, ובצדק.

אוקי, אתה מוזמן ללכת ולספור ולחזור אליי עם טבלה מסודרת לפי כל חוקי הסטטיסטיקה וההסתברות. נו באמת, אם זה התשובה שלך, אז באמת שלך ולי אין יותר על מה לדבר. נראה שהילד פה הוא אתה, אם זו צורת ההתבטאות שלך וככה אתה "מגן" על הדעות שלך.

americium,

אם הוא נוסע בשוליים זה כדי לא להיות קרוב אליך למכוניות, זה בוודאי לא יגרום לך להיכנס בו.

מזגזגים בין מכוניות בפקק - מקסימום תקבל שריטה בדלת (וכמעט תמיד לא), זה לא קשור לפגיעות גוף. ממילא בפקק המהירות של המכוניות היא אפסית והסיכוי לפגיעה מהותית, פוחת.

רוכב דו"ג שמזגזג באיילון בשעות העומס חולף על פני מאות מכוניות ובד"כ הוא לא שורט אף אחת.

נסיעות על מדרכה/ מעבר חציה - אפשר לומר שברוב המקרים אין נפגעי גוף כתוצאה מכך. זה שהוא עבריין תנועה לא קשור לפגיעות גוף, אחרת בא נקבע שכל נהג שחורג מ-90 הוא סכנה לציבור.

גם אם חלילה יפגע הולך רגל, הנזק לאדם הוא קטן משמעותית מאשר אילו מכונית פגעה בהולך רגל במעבר חציה.

מפריע לך שהם מגיעים לראש הטור לפניך - זה בדיוק היתרון של הדו"ג ובין היתר לשם כך הוא נועד.

איך אתה מסביר שבחו"ל יש מדינות שלא רק נותנות עדיפות לדו"ג, הן אפילו נותנות עדיפות לאופניים על פני רכב ממונע. הסיבה לכך נובעת מיחסי "כוחות" לא שווים ולא הוגנים. רק בישראל דו"ג/אופניים/קורקינט וכד' הן לצנינים בעיני הנהגים.

תחשוב על זה שאפילו מגן דוד אדום הגיעו למסקנה שפקקי ישראל הם אסון וציידו צוותים בקטנועים מזוודים להגעה מהירה והגשת עזרה.

לא נכנסתי עדיין לענין העומס בכבישים, אבל עוד 60,000 מכוניות בפקק של גוש דן מזכירים לי את הימים שבהם לנסוע לבסיס מרחק 16 ק"מ, לקח לי יותר משעה ואילו בדו"ג כ-20 דקות. גם אוטובוס לקח יותר משעה כי נהגי פרטיות דאגו להיכנס לנת"צים ולחסום גם אותם.

"מקסימום שריטה בדלת"? למה? אני לא רוצה "שריטה" בדלת. אני שומר על הרכב שלי ודואג שיהיה שמור, לא רוצה לא שריטה, לא צבע ולא פגיעה. תעזוב אותי בשקט ותיסע כמו בן-אדם. אתה לא יכול להתנהג כאילו שאתה בג'ונגל ואז גם להפיל את האשמה עליי.

לא מפריע לי שדו"ג מגיע לראש הטור ולא מפריע לי שהוא מגיע לפניי לעבודה. די כבר, צא מהסרט הזה. למה אתה חושב שכל תגובה כנגד הצד שלכם מגיעה ממקום של צרות עין? אתה מבטל יפה מאוד את הדברים שלי כשאתה יודע טוב מאוד שכל מה שכתבתי כאן הוא חלק מהסימפטום והתדמית שנוצרה בארץ לגבי דו"ג. התדמית הזו, מסתבר, נכונה לפחות חלקה, ואני לא רוצה להגיד ברובה כי אני יודע איזה עליהום יהיה פה.

ושוב, אתה מנסה לתת לי דוגמאות מכל העולם ואפילו רותם את מד"א לצידך ולא מבין פרט אחד קטן וחשוב. אני לא נגד דו"ג, אני בעד, בשמחה רבה. הבעיה שלי היא שאתם לא נותנים פתרון אמיתי. כל מה שאתם צועקים זה שאתה רוצים שלא יעלו לכם את תעריפי הביטוח, כשברור לכם שלמישהו כן יעלו אותם, ואם זה לא אתם, אז זה אני, ואני לא אשם בשום דבר. גם כך אני מממן 25 אחוזים מהביטוח שלכם.

אז עכשיו הבנת? אני בעד, בתנאי שלא תפגעו בי בדרך. אם אני ושאר נהגי הא"ג צריכים להיפגע בדרך, כדי שאתם תהיו מרוצים, אז זה לא מתקבל על הדעת.

• תוכן חדש...