Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דעה קדומה על הפוקוס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6104 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז ששתיהן לא עגלות, ולפחות חצי מהכותבים היו מקבלים בתודה את המפתח למכוניות כאלו, במקום ג'סטי 92. או 93.

שרוני ענה לך יפה. תגובה זה לא רק לחיצה. נהיגה זה לא רק לנסוע מהר בכביש ישר באמצע הלילה. רכישת רכב מורכבת מהרבה שיקולים, וככה גם התכנון שלו ושל הניהוג. המכוניות האלו תוכננו לנסיעה רגילה וקצת יותר למי שרוצה. לדגמים הרגילים אין יומרה ספורטיבית, ואם נחנת באי אילו כישורי נהיגה תדע להפיק מהן יותר. ואם לא - באמת שלא קרה כלום. גם נסיעה בית-עבודה היא נסיעה ולא תחרות או נסיון התאבדות.

אם יש לך זמן - סע קצת להרים, לא בכביש ראשי, סע קצת בכביש 5, וגם בפקקים בעיר. אז תתרשם.

בתור מישהו שהחזיק ג'אסטי וגם באותה תקופה שכר פוקוס, אני יכול להגיד שמצד אחד הפוקוס יותר נוחה והייתי מעדיף אותה לנסיעה לאילת, אבל הג'אסטי "מרגישה" יותר מהירה.

הפוקוס לא אוהבת להאיץ כל כך, ומרגישים את זה.

מבחינה דינאמית הפוקוס משגעת, אבל הגיר שלה אידיוטי והמנוע 1.6 קטן מדי יחסית למשקל.

יוסי, שמתלבט איזה רכב ליסינג לקבל מהעבודה ולא אוהב פוקוס, מאזדה 3 או יונדאי I30.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל היא משייטת יופי על 140-150. הרבה יותר טוב מאשר 100-110 שם כל עליה קטנה דורשת הורדת הילוך.

חבל רק שלוקח כל כך הרבה זמן להגיע למהירות השיוט הזאת.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

יוסי, שמתלבט איזה רכב ליסינג לקבל מהעבודה ולא אוהב פוקוס, מאזדה 3 או יונדאי I30.

אולי תתעניין בג'טה DSG 1.6 שתגיע עוד חודשיים לשלולית של קבוצה 2.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

מסכים עם התלונות על הגיר העצל מאוד של הפוקוס,נזכרתי בזה רק אחרי שציינתם את זה,יש לגיר דיליי מאוד מעצבן,אתה נוסע על 80 קמ"ש,מדביק דוושה לרצפה וזה נראה כאילו הגיר חושב "רגע......אז מה בעצם אתה רוצה לעשות ? להאיץ? שאני אוריד הילוך? טוב,בסדר....".

ממש מרגיז.

נכון שהפוקוס 1.6 לא נועדה להיות ביצועיסטית,אבל יחסית לסגמנט שלה יש מתחרות שמרגישות יותר מהירות בגלל תגובות יותר מדוייקות של הגיר\מנוע,לדוגמא סוזוקי באלנו (כן,היא נופלת בהכל מהפוקוס,פרט לעניין התגובות של המנוע וגיר),גם מאזדה 3 מגיבה טוב יותר וגם רנו מגאן מגיבה טוב יותר (אבל לה יש בעיה מעצבנת אחרת- יש למנוע שלה רעש של שואב אבק,אתה נותן קיק דאון ומרגיש כאילו המנוע מתוצרת הובר).

אפרופו מהירויות שיוט,משהו שמאוד הופתעתי ממנו לטובה בסיוויק החדשות,במהירויות שיוט של 130-140 קמ"ש, הסל"ד מאוד נמוך (משהו כמו 2500 סל"ד,לא זוכר בדיוק),עושה את השיוט מאוד נוח ולא רועש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הפוקוס עגלה. בעיקר בגלל הגיר , ישם 3 הילוכים אפקטיביים בלבד.

אז מה עושים:

נוהגים בטיפרוניק בלבד. מושכים הילוכים ( הילוכים לא עוברים להילוך הבא במצב ידני אם לא לוחצים לחיצה מלאה על הדוושה ) ראשון עד 70 שני עד 125 .

מורדים הילוכים לשני ב 110 ( כדי שההילוך במהירות גבוהה יש לעזוב את דוושת הגז לפרק זמן קצר )

מורדים לראשון ב 55 באותה צורה.

אז כמו שאמרנו הילוך רביעי מיותר, מצב אוטמטי אפילו מסוכן לחיצה על הדוושה בחלק מהמיקרים משנה רק את רמת הרעש ותו לו.

הפוקוס הוא הרכב העגלתי ביותר שהיה לי.

השילוב הזה של מנוע 1600 100 כ"ס והגיר האוטומטי הזה הינו שילוב שנמכר בארץ הקודש בלבד.

רון

פורסם
מניסיון שלי עם הפוקוס - גם כן 1.6 אוטומט - TREND-X

18 ק"מ לליטר, עירונית - 1 ל9 עם מזגן. הנתונים הם לפי בדיקה שלי, אני נוהג מאוד רגוע.

לא כזה להיט. טיפו שנת 95 עושה 1 ל-9 בעיר בנסיעה לא רגועה במיוחד. אומנם בלי מזגן, אבל גם חלונות פתוחים מעלים את צריכת הדלק.

פורסם

גם לא להיט, 205 בעיר עם מזגן 1-11/12 בערך,

בכללי אם אתה מחפש ביצועים אז כניראה שהפוקוס זה לא מה שאתה מחפש, למרות שאני נהנתי מהנהיגה בה, רכב בסדר לגמרי, הקורולה 2003 שהייתה לנו נסעה יותר חזק אבל גם הפוקוס הרגישה לי בסדר גמור (למרות שהיה דלקן אז הרשיתי לעצמי ללחוץ דיי הרבה)

פורסם

הצחקת אותי... להתבסס על ויקי אמריקאי לנתונים על מכונית של חברה שלא מוכרת שם מכוניות מזה 30 שנה בערך, ואף פעם לא מכרה שם את הטיפו?

רוב האמריקאים לא יודעים בכלל מה זה פיאט.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...