Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6125 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקרה שקרה לי אתמול בערב.

יצאנו אתמול בערב לאירוע מחוץ לירושלים, נסעתי בכביש 443 לכיוון כביש 6.

במהלך הנסיעה נשמעה התרעה קולית קצרה ובמקביל נדלקה נורית השמן בלוח המכוונים.

הפעלתי איתות מצוקה ועצרתי מיד בשולי הכביש.

למי שמכיר אותי, ולמי שלא, אני מקפיד על תחזוקת הרכב, מטפל בזמן, בודק שמן-מים-אוויר בממוצע כל שבועיים שלושה. בפעם האחרונה מדיד השמן הראה שמפלס השמן נמצא בין המקס' למינ' עם נטיה קלה כלפי מטה. לא הוספתי בהנחה שאוסיף בבדיקה הבאה.

בחודש האחרון חרגתי ממנהגי ונסעתי "הרבה" מעל הממוצע, 3 נסיעות בינעירוניות. ההגיון חייב לבדוק שמן לפני היציאה לנסיעה האחרונה, מה שלא עשיתי, וחבל.

הוצאתי את מיכל השמן מתא המטען, שהכיל בקושי רבע ליטר. למזלי, שלא מומש הפעם, נעצרתי מול תחנת דלק. חציתי את הכביש, אבל לדאבוני אין להם שמן סינטטי מלא. בשלב זה לא חלמתי לערבב.

טלפון לשגריר, "אנו לא מספקים שמן, רק גוררים", גם לא כשירות בתשלום? "לא".

טלפון ל"ידידים" (עמותה של חרדים שמתנדבים לעזור לאנשים שנתקעים ולא רק בתחום הרכב). הם מוכנים להקפיץ לי שמן, אבל אין להם שמן סינטטי מלא.

טלפון לחבר טלפוני (bar72) להתייעצות האם ניתן לערבב סינטטי עם חצי סינטטי. מסתבר שלשנינו את את הידע הדרוש לצורך קבלת החלטה. השאלה הייתה האם ניתן לערבב, ומחר לסור למוסך לצורך ריקון ומילוי מחדש של סינטטי. אשמח לשמוע תשובה מוסמכת בנושא הערבוב.

מדיד השמן מראה מינימום בצורה מדוייקת. בשלב זה החלטתי להניע. הנורה כבתה, מה שחיזק את רוחי ונסעתי 6 ק"מ בנסיעה לא מאומצת לתחנת הדלק בכניסה למודיעין (צומת שילת).

יש, יש שמן סינטטי בתקן המתאים, במחיר מופקע של 85 ש"ח לליטר שמן. שפכתי 2/3 מיכל, הנחתי על הפנס, על נייר, את המיכל ורציתי למדוד, אך אבוי, מכסה מיכל השמן הוזז ונפל לתוך תא המנוע והתיישב למטה, על מגן הפלסטיק. תא המנוע חשוך וחם. דחפתי את הרכב בהילוך סרק לכיוון האור, לא רואים את המכסה. פרסתי נייר על הרצפה ואיתרתי מקום בין הפגוש לכיסוי התחתון שבו אוכל לתחוב את ידי ולגשש אחר המכסה, שנמצא, במחיר שפשוף/שריטה ביד.

המדידה הראתה מכסימום. ובא לציון גואל. סגרתי את פתח המילוי, את מכסה תא המטען, שטפתי את ידי ושמחתיי שיצאתי ללא שום כתם מהסיפור.

כמובן שבמהלך הערב בדקתי שמן 3 פעמים נוספות, רק כדי לוודא שלא מדובר באיבוד שמן מסיבי, שלא בדרך הטבע, כגון נזילה, אלא בצריכת שמן רגילה למנועי קונצרן VW מהדור הקודם (פאסאט 2002 2.0 ל', אוט').

אני כל כך כועס על עצמי. כל הסיטואציה הזו ממש לא מתאימה לי. בדיקת שמן לפני היציאה לדרך הייתה חוסכת המון עוגמת נפש ועיכוב של שעה לאירוע.

מצטער שהארכתי, אך הייתי חייב לפרוק את זה, ואין סביבה יותר טובה לעשות זאת מאשר בין חברים, שמבינים :) אם הסיפור יוכל לשמש כמוסר השכל למישהו, הרווחתי.

פורסם

מחיר השמן שרכשת מופקע בלשון המטע.

לא היה נגרם כל נזק אם היית רוכש שמן איכותי במקום מוכר למחרת היום גם כאשר המדיד מראה על מינימום, לא היה נגרם כל נזק.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

המחיר כן שווה - חוק האלטרנטיבות ( עלות תיקון המנוע ) והשקט הנפשי

תחנות הדלק , מגזימות במחיר , זה נכון - אבל יש רגעים שקונים במחיר מוגזם כי אין אפשרות יותר זמינה וטובה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

תקן אותי אם אני טועה , זה לא מוגזם לבדוק אחרי כל 3 נסיעות בין עירוניות שמן?

אני אומר לך את האמת אני בודק כל 10 אלף קילומטר שמן מים והם כימעט לא זזים אולי טיפה מים.

אולי זה רק במנועי דיזל הצריכה המוגזמת של השמן?

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

באמת נשמע שהרכב צורך לא מעט שמן.

אצלי במנוע ישן מאוד הרכב לא מאבד שמן כלל,אלא אם אני נוסע נסיעות בסל"ד גבוה מאוד ולאורך זמן (אחרי נסיעה ארוכה במהירות גבוהה למדי,המפלס ירד מעט).

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

זה לא שצריך לבדוק אחרי 3 נסיעות בינעירוניות.

יוצא לי להוסיף קילו-קילו וחצי שמן בין טיפול לטיפול, בפעמיים או שלוש. הטיפול האחרון היה באפריל, כך שאני הייתי עכשיו בדיוק באמצע, במצב שבו הייתי אמור להוסיף מכסימום קילו בכל מקרה, אבל פיספסתי בדיקה חיונית.

בכל מקרה, מדובר בדור קודם של מנועים, שידוע שצורכים שמן. במנועים החדשים, ה-fsi וה-tsi, אין צריכה של שמן כלל, מנסיון של גולף tsi 2008 בת שנתיים פחות חודש.

פורסם

הצדק איתך ואני מכיר את העניין מקרוב. להורי הייתה כזאת ידנית גם מנוע 2.0. אחרי 3 שנים על הכביש, המנוע פשוט התחיל לאכול שמן והגעתי למצב שהייתי מוסיף מעט כל שבועיים. זה ידוע במנוע הנ"ל.

Veni Vidi Vici

פורסם

גם פאסאט 2T צורכת שמן. כנראה שככה זה.

בכל מקרה - למי יש תשובה לגבי ערבוב השמנים או שימוש בשמן חצי סינטטי כאשר דרוש סינטטי מלא?

פאסאט ידידי - צר לי שלא יכולתי לסייע... אבל זו באמת לא מומחיות שלי ועדיין לא נתקלתי במצב כזה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מותר לערבב שמן סינתטי מלא עם שמן סינתטי חלקי או שמן מינרלי מלא !!!

חשוב מאוד להקפיד על התקנים להם השמן עונה. במכונית שלך פאסאט 2.0 2002, מותר להשתמש בתקן פולקסווגן 505.00, אולם עדיף בהרבה להשתמש בשמן העונה לתקן 502.00. מותר לערבב שמנים בשני התקנים הללו.

ישנם שמנים איכותתים מאוד של יצרנים מובילים, שהם מינרלי מלא או סינתטי חלקי. הדבר אינו גורע מהאיכות שלהם.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אם יש צריכת שמן חריגה, הייתי ממליץ לשקול החלפת שמן לאחד עם צמיגות גובהה יותר. יש צמיגות שמן אתה משתמש?

רצוי תמיד שיהיה מיכל שמן ברכב מאותו סוג כמו שמו בטיפול.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם צריכת השמן שברכב שלך כ"כ גבוהה, הייתי ממליץ לך להגיע לטיפול עם מיכל פלסטיק ריק ולרכוש שמן מצ'מפיון, כך תהייה תמיד בטוח שאתה משתמש בשמן הנכון, למרות שכפי שאורן ציין ניתן לערבב בין השמנים.

פורסם

רגע, מישהו יכול להסביר לי למה צריך להשתמש בשמן סינטטי מלא ולא 10W40 חצי סינטטי איכותי?

טלפון לשגריר, "אנו לא מספקים שמן, רק גוררים", גם לא כשירות בתשלום? "לא".

תחליף חברת גרירה. שלמה SIXT פעם שלחו לי מכונאי כשנתקעתי עם תקלה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

במידה ויש לך בעיה טכנית ברכב שולחים מכונאי אבל הם לא ממש מתקנים את הרכב בעיקר תקלות חשמל קטנות

ודברים פשוטים

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...