רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
ראיתי את סוכנות אביב.. אבל אני מחפש משהו בצפון באיזור עפולה
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים, ברצוני לשתפכם במאמר שכתבתי, בנוגע לנק' מבט מעט שונה על כלי הרכב שלנו בהקשר הבטיחותי. אשמח לשמוע דעתכם. _________________________________________________________________________ "שדה הקרב של כבישי ישראל" "מספר ההרוגים בתאונות דרכים מאז קום המדינה הוא 30,408 בעוד שמספר הנופלים במערכות ישראל הינו 22,585" *. במשפט זה נפתחה הרצאה של "אור ירוק" בה נכחתי בנושא חומרת סוגיית תאונות הדרכים בישראל. בעודי מעכל את האמור, מצאתי עצמי אילם לתשובה על השאלה כיצד יתכן שמספרם של הרוגי תאונות הדרכים, שרובם ככולם מתו לחינם, גבוה ממספרם של אותם אנשים אמיצים שקיפחו את חייהם על מנת להבטיח לנו חיים נאותים בארצנו. עלתה בי השאלה, לאור הנתונים, האם י…
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
- 21 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני רוצה רק לדעת כמה דבר כזה עולה המכשיר האלקטרוני שלהם? אני יודע שכמה עשרות אלפים אם לא קרוב ל100 אבל כמה בערך אם מישהו יודע? ואם זה חוקי שאזרח יחזיק מכשיר כזה? אני באמת צריך תשובה רק ממישהו שמבין ושלא סתם יגיד לי שמע שמעתי שככה וככה. אני באמת צריך מידע מדוייק ואם זה אפשרי היכן ניתן לקנות את זה?
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
יש לי רנו 4 קשישה מודל 83'. יום שישי בבוקר זה זמן מצוין לבלות איתה קצת זמן איכות, חשבתי. פתחתי מכסה מנוע, קצת שיחקתי טיפה התעסקתי, הוצאתי מדיד שמן - ואז, כשניסיתי להחזיר אותו נשמע פיצוץ חזק באוויר וניצוץ חשמלי רציני עף לעברי. הניצוץ נבלם לי בחולצה ולא קרה כלום, אבל הוא היה כ-10 ס"מ מהפנים שלי. יש לציין שהמפתח אפילו לא היה בתוך הסוויטצ'. עוד דבר שיש לציין זה שהאוטו עמד ללא תזוזה כיומיים-שלושה. כנראה שזה חשמל סטטי, כי הפיצוץ נראה הרבה מעבר לכוחות של מצבר ה-12V של הרנו. אבל כבר נתקלתי בעבר בחשמל סטטי במכוניות שונות, וזה אף פעם לא היה אפילו קרוב לזה! חברים, זה די מפחיד ומסוכן. השאלות המתבקשות הן: 1. מה גרם לכל כך הרבה מתח להצטבר במקום מסויים? (זכרו שהניצוץ ל…
הודעה אחרונה מאת doren02, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב, רציתי להיוועץ עימכם במקרה שהיה: נסעתי לתומי ברחוב דו סיטרי שמשני צדדיו חונות מכוניות. זהו רחוב יחסית עם תנועה ולפתע תוך כדי נסיעה (במהירות עירונית מותרת ותואמת את פני הדרך) אני שומע בום ומגלה שהלכה לי המראה. עצרתי ואז קלטתי שאיזה בחור פתח את דלת הרכב שלו שחנה מצד ימין לנסיעתי, והפתיחת דלת הזו קיפלה לי את המראה ושברה את הזכוכית + שריטות לאורך הדלת. לאחר מספר שיחות הבחור לא היה מוכן לשלם את הזנק בטענה שהוא לא אשם (רכבו לא ניזוק). מישהו נתקל במקרים שכאלו או יודע מה החוקים אומרים לגבי הנהג שרוצה לצאת מרכב חונה? האם לא מוטלת עליו האחריות להסתכל במראה לפני שהוא פותח את הדלת?
הודעה אחרונה מאת nir_so, -
- 1 תגובות
- 777 צפיות
אמא שלי קנתה רכב NISSAN NOTE עכשוו את האמת אני לא ממש מבין ברכב הזה משהו והוא עדין לא הגיע ואני רוצה לשמוע ממכים פרטים עליו כי אני בקושי מוצא יותר פרטים איך מערכת הסאונד שלו איך איכות הנסיעה כל הפרטים שאפשר
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
ניקח לדוגמא מכונית משפחתית סטנדרטית עם מנוע 1.4. מנוע בנפח זה מפיק לרוב בין 70 - 100 כ"ס תלוי במספר שסתומים, טורבו וכדומה. אופנוע כמו R6 עם מנוע 600 סמ"ק מפיק 120 כ"ס. אפשר לקבל הסבר קצר או הפנייה לאתר שמסביר איך מנוע גדול פי 2.5 מפיק פחות כ"ס?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 838 צפיות
שלום לכולם אני עוסק בתחום האירועים ויש לי פיג'ו פרטנר עם פרסום של מדבקות רשת על חלונות הרכב. אני משתדל לחנות את הרכב בחניות מסודרות במקום בולט לצורכי פרסום( בדרך כלל ליום-יומיים,כל פעם במקום אחר) בצורה מסודרת בחניה מסודרת . לאחרונה נפוצו שמועות בעירי שהעיריה רשאית לדרוש תשלום על כך שאני משתמש בשטחה לפרסום. האם מישהו מכיר או שמע על כך? (אני מבאר שבע). תודה לעונים
- 0 תגובות
- 597 צפיות
הרכב המדובר סובארו B4 2007. אני מאיזור המרכז אם אפשר להפנות אותי למכון שעושה טבילה אני ישמח, תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת MiD, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני לא כ"כ מבין בספוליירים או כנפים, זה חוקי להרכיב אותה ברכב עם ספולייר או כנף ? ואם כן, צריך אישור ממשרד הרישוי או שאין צורך בזה?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2009/10/13/viper-app-allows-remote-start-of-your-car-with-iphone/
הודעה אחרונה מאת liran123, -
מזל טוב, גם לי פרצו לאוטו. ב11 בבוקר השכנה מצלצלת באינטרקום ואומרת שכדאי שאני ארד כי פרצו לי לאוטו. אויי לא!!! מהר ירדתי למטה וראיתי שהחלון השמאלי אחורי שבור. עשיתי סריקה מסביב לאוטו, מלא שברי זכוכיות מסביב ובתוך האוטו, אבל האוטו נשאר נעול. נורא מוזר. הדלת של תא מילויי הדלק פתוחה, ז"א שמישהו פתח אותה מתוך האוטו. נראה שלא גנבו כלום. מיד התקשרתי למשטרה. ענתה לי מוקדנית נחמדה. מסרתי תיאור של המקרה, איזה אוטו, איפה, שלא גנבו כלום, ושאלתי מה עושים עכשיו. היא אמרה לי שאם אני רוצה אני יכול להגיע לתחנת משטרה עם האוטו ולהגיש תלונה. מה? אתם לא שולחים מישהו לבדוק טביעות אצבעות או משהו כזה? כנראה שהייתי קצת תמים. לא, אם אתה רוצה תגיע לתחנה ותגיש תלונה. טוב. נסעתי לתחנת המשטרה …
הודעה אחרונה מאת tscr, -
- 7 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
כמו שהבנתי, המדינה מציעה 3 אלף שקל על רכבים שמלאו להם 20 שנה, על מנת להפטר מרכבים ישנים, זה קיים? זה עדיין אפשרי? במידה וכן, לאן אני צריך לפנות כדי לבצע את הנאמר?
הודעה אחרונה מאת renaultfreek, -
ערב שכולו מיטו 1 2
מאת אלעד-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
"לא תצליח להפוך אותי לאלפיסט", כך הצהיר פ', חברי משכבר הימים, חובב הנעות אחוריות ובעליה הגאים של בווארית מזדקנת ושרירית כשראה איזה רכב הרגע חניתי מול ביתו. כמה שאני אוהב אנשים שיוצאים בהצהרות כאלה אבל הפעם החלטתי לא להתנצח איתו, אלא פשוט להשיב בחיוך תוך שאני מניד בראשי. ככלות הכל, המיטו השחורה שחונה לו בחניה לא הגיעה הנה בכוחות עצמה - מישהו נהג אותה לכאן. המישהו הזה הוא אני, ואני יודע טוב מאוד מה המיטו הזאת יודעת לעשות, לכן לא מצאתי צורך להתחיל ויכוח. הלכנו לרכב תוך שאני מגיש לפ' את המפתח. "פחחח, פונטו", סינן שוב פ', ואילו אני החלטתי שלא משנה מה יקרה, הערב אני לא נכנס לויכוח העתיק הזה. פ' הניע, שילב לראשון, יצא מהרחוב הקטן ונתן בגז. "גודשת, הנבלה!", לפתע הוא קרא בה…
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני בן 18, בעבודתי כשליח פצה מקומית עשיתי תאונה עם הקטנוע לפני כשבוע, נהג מונית שהיה לו עצור נכנס לצומת ואני נכנסתי בו. כנראה מהלחץ או לא יודע מה ישר קמתי, והרגשתי שאני בסדר. החלפנו פרטים ולא פונתי לביה"ח. במהלך הימים האחרונים אני מרגיש כאבים בצוואר ובגס התחתון, היום הלכתי לרופא המשפחה הוא בדק אמר שלא נראה לו שיש משהו רציני, אני מעוניין לתבוע את נהג המונית, אבל יש מספר דברים שלא ברורים לי: 1. העבודה שלי שחורה (כסף מזומן בלי שום קבלות או רישומים) 2. אם אני פונה למשטרה כנראה וישללו לו את הרשיון, מה שלא כל כך נעים מבחינתו, בכל זאת הפרנסה שלו. (היה לנהג תמרור עצור.) 3. האם פנייה לעו"ד תעלה לי כסף? כי אמרו לי שיש שלוקחים אחוזים מהרווח. מה לעשות? כל מידע נוסף יעז…
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
צהריים טובים! הים בבוקר בדרכי למכללה נסעתי בכביש 435 מכיוון רמלה לחולון, מי שמכיר את הכביש בבוקר בטוח יודע איזה פקק יש בין ראשון לחולון, נהגת מבוגרת עם פיאט פונטו עוקפת את כולם מהשוליים, דווקא כשהיא רצתה להכנס לנתיבים היא עקפה אותי ועל הדרך שפשפה לי את הטמבון, אני צופר לה ונוסע במקביל אליה והורה לה לעצור, היא מבחינה בי ופשוט טסה לה שוב בשוליים על מנת לברוח ממני, אני כבר רשמתי את המספר רכב שלה. לא יכלתי לעקוף אותה ולעצור כי היא בשוליים, בגלל זה אני לא אחטוף דוח ונקודות. האם אני יכול לפנות למשטרה ולדווח? האם יצא מזה משהו? אם זה מילה שלי נגד המילה שלה, איך ניתן להוכיח? כמה זמן מהמקרה יש לי על מנת לדווח? המטרה שלי יותר לדווח על הקטע שהיא נוסעת בשוליים, מאשר ה…
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
פורסם ב- "פוסט" של היום: מדהים מה חוקרים בעולם הזה.
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
תערוכת פרנקפורט האחרונה היא כבר הסטוריה. יצרני הרכב נערכים כעת לקראת טוקיו מדולדלת, דטרויט ספק מתאוששת וז'נבה שכנראה תהיה אופטימית, כבדרך כלל. ביקרתי בתערוכה יום לפני סגירתה. זה היה יום שבת, יום המשפחות, הצפיפות היתה מעיקה עד בלתי נסבלת. נסיעות מבחן הוצעו רק ע"י פולקסווגן(אורגנו באופן כושל), יונדאי, אופל וסובארו. לצערי הזרוע האמריקאית של GM לא הופיעה הפעם, כך שנמנע ממני התענוג הקבוע(אחת לשנתיים) של נהיגה בקורבט. לא נורא. ה-2007 האוטומטית לא היתה כזו מבריקה... בתערוכה עצמה הציגו דווקא היצרנים הצרפתים נוכחות מרשימה. C3 החדשה, DS3(למרות חילול השם המחייב) וכמובן הדגמים הספורטיביים, הצפויים מתישהו בארץ. ספורט מגאן החדשה מרשימה מאד במציאות - ובפרט בצבע הזהוב המיט…
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום חבריי אוהבי המוטוריקה, אני אשמח להתייחסות לשאלה של העמדת הרכב לתקופה של כשנה, בעיקבות נסיעה לחו"ל. הרכב מצויין בחתימה(לא יודע אם זה חשוב). מה הציפיות לנזק לאחר שאחזור לרכב אחרי התקופה הנ"ל? אני מתכוון לכסות את הרכב, כמו כן לנתק את המצבר. בתודה, דוד.
הודעה אחרונה מאת CH@OS, -
-
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ליפני מיספר ימיים ראיתי כתבה בוולה רכב, שבבדיקות קרינה מצאו ברכביים היברידיים קרינה מעל המותר, שמותרת חשיפה לבני אדם פי עשר ויותר, מאוד מוזר ותמוע, איך רכב אים פליטת קרינה שמסכנת את הנוסעים ברכב, רכב שנועד להפחית את זיהום הסביבה מסכן בעצם את היושבים בו ומקבל את כל האישורים מבלי שניבדקו הנתוניים הללו. אשמח לישמוע תגובות. http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1535489
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
- 26 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
שלום! בעקבות רצון להשכיר רכב לתקופה של שבוע, מצאתי את החברה עכשיו. לחברה קוראים אוטוגולד, ומשרדיה הראשיים בפ"ת. היא מוכנה להשכיר לבני 17.5 ומעלה. הנה האתר: http://autogold.co.il תיהנו, ודרך צלחה!
הודעה אחרונה מאת m911, -
- 19 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
רק לפני זה יש לציין - עשיתי חיפוש , ואני רואה שלא מעט ממליצים על אסף שמיר שייצג אותי בעבירה הקודמת שלי ואני חייב לציין שאני לא כזה מרוצה , הרגשתי שהייתי יכול לצאת בזול יותר אצל עורך דין אחר. וכל שאר השמות , כל אחד מביא שם אחר ויש כל כך הרבה שאני מבולבל ולא יודע במי לבחור אני אשמח להמלצות לעורך דין תעבורתי מעולה + , איך העורך דין דוד גולן ? ואיך המחירים ? ד"א העבירה היא על מהירות - 146 בכביש של 90 , עבירה קודמת דומה לנוכחית . תודה.
הודעה אחרונה מאת Yakird12, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפשת סרטוני הדרכה של אחיזה נכונה של ההגה בזמן נהיגה. רצוי שהסרטונים יהיו באנגלית, או עם תרגום לאנגלית כדי שיהיה מובן. תודה למסייעים. ל'
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
בתור מי שעובד במתחם ונקעה נפשו מהסלאלום התמידי בין משאית שחוסמת נתיב למשאית שחוסמת את הנתיב הנגדי 50 מ' אח"כ: מה דעתכם (אלו שמכירים את האיזור ובעיקר עובדים בו, ויש פה הרבה כאלו) להפוך את שלושת הרחובות הארד, הנחושת, והברזל - לחד סטריים? בכוונתי לכתוב בנושא למקומון/עירייה/WHATEVER, ומעניין אותי לדעת אם אני היחיד שחושב שזה רעיון טוב...
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום רב ! יש ברשותי סיאט איביזה אף אר 05 סטנדרתית. לפני כיומיים נסעתי לאילת על כביש 6 , בזמן שהתחלתי להאיץ מעל 100 קמש , שמעתי מאין דפיקות על גג הרכב ואז שחרור של משהו . חשבתי אולי שזאת האנטנה לא ייחסתי חשיבות מיוחדת אמרתי אולי בגלל הרוח, וכשעצרתי לתדלק גיליתי שהספוילר המקורי שלי פשוט עף מהרוח. לא האמנתי שברכב כזה שמתיימר באיכות חומרים והרכבה חזקה דבר כזה יכול לקרות , אני חייב לציין שהרכב מקורי לא עבר לעולם תאונה או צביעה של חלק כלשהו. מישהו נתקל בדבר כזה, אולי שווה לי לפנות לייצרן ? תודה מראש וסוף שבוע רגוע.
הודעה אחרונה מאת igalr, -
- 9 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
היי חבר'ה! לפני מספר ימים חבר שלי קיבל דו"ח תנועה על אי ציות לתמרור עצור. בדו"ח הרשום היה כתוב כי צבע הרכב הוא כסוף ולא תכלת. אני יודע שדבר זה הוא עילה לביטול הדו"ח, מישהו יודע איך ניתן לבצע זאת? תודה!
הודעה אחרונה מאת TheTool, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
חברים היום נכנסו לשירות ניידות מתנ"א מסוג סיטרואן ברלינגו. ראיתי כ-3 ניידות שונות במשך היום ולא נסעתי יותר מדי, אז כנראה עלו היום המון. נא לשים לב ולנהוג בזהירות, אלה לא רכבים של קצינים או זיהוי פלילי, מדובר לניידות לכל דבר!
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 12.8 אלף צפיות
חבר טוב נהג בסובארו ג'אסטי שהחזירה את נשמתה לבורא. (הרכב עבר מעל 300K לא רע עבור מנוע 1.0) בצעד חסר תקדים החליט לרכוש פיאט פנדה 2005 מליסינג במחיר מציאה 25,000 ש"ח. הרכב אומנם עבר די הרבה, אבל במצב מכני אסתטי מעולה. (עבר בדיקה במכון, היסטורית טיפולים מסודרת) ברגע שהוא סיפר בעבודה על רכישתו כ-ו-ל-ם חוץ ממני אמרו "מה אתה אידיוט? מי רוכש כזה רכב מסריח?" האבסורד שאף מהם לא נהג בו. כן, העיצוב לא בדיוק זוכה פרסים והגימור בפנים מרגיש זול למדי (אבל בזה אני יותר נוטה להאשים את היבואן שבחר להביא רמת גימור ירודה), אבל הרכב נוסע ממש טוב! במהירות נמוכה לא שומעים את המנוע. בכלל. היו פעמים שחשבתי שנכבה. תנוחת הנסיעה גבוהה כמו במסחרית או רכב שטח, החלק הקדמי של הרכב קצר מאד והשמשות גדולות…
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
שויץ VS ישראל 1 2
מאת דניאל1983- 26 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם! לפני חודש בערך חזרתי משויץ ורציתי לשתף אתכם קצת בהבדלי התרבות (במיוחד תרבות נהיגה) בין שתי הארצות שציניתי בכותרת. קודם כול נתחיל מתופעה מאד מענינת, התופעה הזאות חוזרת כול פעם שאני מבקר בנתב"ג, בשדה התעופה כול הישראלים מתנהגים כמו שהם רגילים להתנהג, דוחפים, צועקים, גונבים את התור בדיוטי פריי ( בעזרת התירוץ: הייתי כאן לפני זה), אבל ברגע שהמטוס ממריא כול התופעות שצינתי נעלמות והישראלים נבלעים בין האירופאים ואי אפשר להבחין מי ישראלי ומי לא. גם בחו"ל בתור להשכרת רכב, כולם עומדים בשקט, לא דוחפים, עוזרים אחד לשני, פשוט תענוג להסתכל. אבל בדרך לארץ, איך שהמטוס נוחת והגלגלים נוגעים בקרקע, ישר אחרי מחיאות הכפים מגיעות הדחיפות והצעקות, כול פעם אני רואה כמה …
הודעה אחרונה מאת Giri Giri, -
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
כנ"ל גם הת.ז. למי פונים? כמה עולה?
הודעה אחרונה מאת ert,