Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קרינה ברכביים היברידיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליפני מיספר ימיים ראיתי כתבה בוולה רכב, שבבדיקות קרינה מצאו ברכביים היברידיים קרינה מעל המותר, שמותרת חשיפה לבני אדם פי עשר ויותר, מאוד מוזר ותמוע, איך רכב אים פליטת קרינה שמסכנת את הנוסעים ברכב, רכב שנועד להפחית את זיהום הסביבה מסכן בעצם את היושבים בו ומקבל את כל האישורים מבלי שניבדקו הנתוניים הללו.

אשמח לישמוע תגובות.

http://cars.walla.co.il/?w=/4703/1535489

פורסם

האם היצרנים הגדולים אכן לא מודעים לכך?! ואם כן אז למה זה יוצא בוואלה ולא באתר קצת יותר רישמי?

TOYOTA RAV4 2.5 HYBRID LIMITED

פורסם

אולי הבדיקה נעשה לא באזור סטרילי מקרינה ? ומה שמדדו הייתה בכלל קרינת סלולר ?!!

יש כאן הרבה סוגיות שצריך לבדוק באופן הבדיקה !

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

יש כבר שרשור על הנושא.

זה לא מחקר ראשון. לפני כשנה בערך פרסמו במחקר אמריקאי שהקרינה חורגת נורמות פעמים רבות.

מיסוי ירוק שיטה לעודד התרבות המוטציות בארץ?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

גם הבדיקה לא בדיוק רצינית, וגם כל הבהלה מקרינה זה דיי חרטא לפי דעתי, לא סתם אומרים תמיד שאין אף מחקר שאישר את זה שקרינה מסוכנת לבריאות וזה רק השערה... אבל אנשים סתם לוקחים "אקטרה" בטיחות ובגלל זה כל הבהלה מסללוריים ועכשיו ממכוניות היברדיות.. שמעתי מאנשים שמבינים בתחום שחוץ מחימום של האיזור בגוף שקרוב לקרינה, הקרינה מהסוג הזה לא עושה שום נזק אמיתי.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

הנושא כבר נדון בהרחבה. כפי שזה לעיטים קורה במדיה צהובה, מדובר בסנסציה בגרוש. אכן אם מישהו יחליט להתגורר על הספסל האחורי של הרכב היברידי הנוסע - יהיה חשוף לקרינה מעל המומלצת בתקנים. אבל כאשר מדובר בחשיפה מזדמנת (התקנים מדברים על מקומות העבודה ומשך המשמרת 8 שעות) - אזי הקרינה היא בגדר הנורמה. אגב, קשה לדמיין מצב בו מישהו יבלה 8 שעות בספסל האחורי של הרכב ההיברידי הנוסע מדי יום חול. ובכלל - האים זה הגיוני שאף אחד - לא NHSTA (הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים האמריקאי) הרשויות כאלה בגרמניה, יפן וכו כו לא חשבו והצהובון כן חשב? פשוט מצחיק ועלוב.

פורסם

לפני כ-חודש התעניינתי ברכישת הסיוויק היברייד, ועכשיו כשאני רואה את הכתבה, אני שמח על זה שלקחתי את הסיוויק 5 דלתות ולא ההייבריד :-)

Honda Civic '09 5d 1.8i-VTEC

פורסם

אכן כתבה זו כנראה תגרום נזק תדמיתי רציני לרכבים היברידיים והרי זה מה שיצרב בדעת הקהל: מי שנוסע ברכב כזה יעבור מוטציות אול פחות יחטוף סרטן. וזה גם לא ישכח לטווח קצר לפחות. אפילו מי שלא ראה את הכתבה - הרי ישמע מהשכן. אילו הייתי חושב למכור את הרכב בעתיד הנראה לעין - הייתי כבר דואג למחירון. אבל מאחר ואני מתכוון להחזיק ברכב עוד שנים רבות - זה לא ממש מזיז לי. להפך, כיף לנסוע ברכב יחודי שלא נראה בכל רמזור. ולגבי סיוויק 5 דלתות: אילו הייה מוצע באותה רמת איבזור כמו ההייבריד במחיר של כמה אלפים ש"ח פחות (הסעיף של החיסכון בדלק) - כנראה גם הייתי בוחר בו, כי זה באמת רכב מאוד יפה ומושך. אבל בזמנו המחיר היה באיזה 20 K ש"ח יקר יותר אפילו לאחר ההנחה האגרסיבית ביותר, כך שאפילו לא שקלתי את האופציה.

פורסם

מזיק או לא באמת שקשה לדעת.

ניסוי שעשו על עכברים, הראה שאחרי שהקרינו עליהם קרינה סלולרית הם הסתדרו פחות טוב במבוך. באמת שאני לא זוכר את שאר הפרטים לגבי משך ועצמת הקרינה, אבל כקוריוז זה נחמד לדעת.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

ידוע לי שיש חומרי בידוד מסויימים שיכוליים להפחית את עוצמת הקרינה, מעניין למה יצרני הרכב לא השתמשו בחומרי בידוד אלו, ויותר גרע איך מכוני התקניים למינהם לא חייבו את יצרני הרכב להישתמש בחומרי בידוד אלו.

פורסם

על זה כבר נכתב בשרשור המקורי שיש אליו קישור בשרשור הזה. בידוד מקרינה אלקטרו מגנטית צריך הארקה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ידוע לי שיש חומרי בידוד מסויימים שיכוליים להפחית את עוצמת הקרינה, מעניין למה יצרני הרכב לא השתמשו בחומרי בידוד אלו, ויותר גרע איך מכוני התקניים למינהם לא חייבו את יצרני הרכב להישתמש בחומרי בידוד אלו.

אפשר להפחית את הקרינה באמצעים פשוטים מאוד. זה לא נעשה מפני שהקרינה לא מתקרבת לערכים המותרים לחשיפה מזדמנת.

אם נפתח את כל התקנים ונתבונן בכל הסכנות נגלה דברים מדהימים. למשל מסוכן מאוד לגור בתל אביב, במיוחד בשכונות היוקרתיות בגלל זיהום האוויר. ולמרות זאת ערכי הנדל"ן שם מזנקים לשמיים. מבפרץ החיפה ובבאר-שבע בכלל ישנו אסון סביבתי מתמשך. ולמראות זאת לא ראוים ברחה המונית של האכלוסייה מהמקומות הנ"ל. לאומת אלה הקרינה במושב האחורי, שהיא אגב בגדר המותר, נראת דבר זניח.

פורסם

תיקון (נדלני) קטן דוקטור: בשכונות הצפוניות המחירים לא עולים (שם ניתן בזול "יחסית" לרכוש דירת 4ח' עם מעלית וחניה, כלומר סביב 2 מ' ש"ח). בצפון הישן, שם זה כבר סיפור אחר.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...