Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תביעה קטנה בגין תאונה

nir_so
שימו לב! השרשור הזה בן 5569 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום רב,

רציתי להיוועץ עימכם במקרה שהיה:

נסעתי לתומי ברחוב דו סיטרי שמשני צדדיו חונות מכוניות. זהו רחוב יחסית עם תנועה ולפתע תוך כדי נסיעה (במהירות עירונית מותרת ותואמת את פני הדרך) אני שומע בום ומגלה שהלכה לי המראה. עצרתי ואז קלטתי שאיזה בחור פתח את דלת הרכב שלו שחנה מצד ימין לנסיעתי, והפתיחת דלת הזו קיפלה לי את המראה ושברה את הזכוכית + שריטות לאורך הדלת.

לאחר מספר שיחות הבחור לא היה מוכן לשלם את הזנק בטענה שהוא לא אשם (רכבו לא ניזוק).

מישהו נתקל במקרים שכאלו או יודע מה החוקים אומרים לגבי הנהג שרוצה לצאת מרכב חונה? האם לא מוטלת עליו האחריות להסתכל במראה לפני שהוא פותח את הדלת?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדקתי לך בספר "חיקוקים בדיני תעבורה-בורסי".

פתיחת דלת וסגירתה:

80. (א) לא יפתח אדם דלת של רכב אלא לאחר שנקט כל אמצעי הזהירות הדרושים להבטחת שלומם של עוברי הדרך.

(ב) לא יפתח אדם את דלתו של רכב ולא יניח הנוהג בו לפתוח את דלתו כל עוד הרכב נע.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האשמה היא אשמת הבחור השני. יש עליו חובה כפי שנאמר לבדוק אם מתאפשר לו לפתוח את הדלת בלי להפריע לאף משתמש בדרך.

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול לתבוע אותו בתביעות קטנות.

תגיש הערכת נזק ע"י שמאי או חשבונית תיקון .

גם הצעת מחיר כתובה לתיקון ממוסך זה בסדר.

הצד השני יספר סיפורים שונים והשופט בטח יקבע שתתחלקו בנזקים אם אכן אין לו נזק אז אתה והוא תתחלקו בנזק כפי שהוא יופיע במסמכים שתגיש.

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפתע תוך כדי נסיעה (במהירות עירונית מותרת ותואמת את פני הדרך) אני שומע בום ומגלה שהלכה לי המראה.

מה זה לפתע? לאן אתה מסתכל תוך כדי נהיגה אם זה היה לפתע בישבילך ועוד במהירות עירונית? :|

אם באותו הרגע התעסקתה במשהו אחר חוץ מנהיגה, אני מקווה שתצא מזה אשם.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מה זה לפתע? לאן אתה מסתכל תוך כדי נהיגה אם זה היה לפתע בישבילך ועוד במהירות עירונית? :|

אם באותו הרגע התעסקתה במשהו אחר חוץ מנהיגה, אני מקווה שתצא מזה אשם.

היה נחמד אילו יכולת לענות בצורה נאותה יותר

ולפתע המשמעות היא שלאחר שחלפתי על פני הרכב בזוית הראייה שלי אירעה פתיחת הדלת ולכן רק מאמצע הרכב יש נזק.

לכן אין קשר גם למהירות נסיעה (למרות שהיא היתה ע"פ חוקי התנועה) אלא לחוסר היכולת להגיב למשהו שכבר לא קיים בשדה הראייה ולפתע קורה.

סתם בשביל העתיד:

אם אתה כבר עונה לשאלה תענה ברוח חברית

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5569 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...