Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שויץ VS ישראל

דניאל1983
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשוויץ בתוך הערים יש מצלמות מהירות (נסעתי לי בכיף להורים של האישה ושכחתי שמותר 30 קמ"ש, נסעתי על 38 קמ"ש, ולפתע ראיתי את הפלשים :S ישר הגיע הביתה כעבור שבוע דוח על 500 שח), בישראל ממזמן היו שוברים את המצלמות בתוך הערים.

פורסם

אני לא רוצה להעליב אף אחד, אבל אין תרבות נהיגה בארץ ולא תהיה כל עוד כל אחד ימשיך לחשוב שהוא תמיד צודק וגם הנהג הכי טוב שבעולם ,אבל כולם מסביב הם ערסים חסרי תרבות ואף אחד לא יודע לנהוג למרות שזה נכון כי כולם חושבים שהם צודקים, אני גם בטוח שחלק מהאנשים שכתבו פה מדברים על תרבות הנהיגה אך נוהגים בעצמם כמו ערסים המדוברים.

טיפ קטן: תתחילו מאיך שאתם נוהגים ואחר כך דברו על תרבות נהיגה ועל ערסים חסרי תרבות ועל אנשים שלא יודעים לנהוג וכו..

רלוונטי במיוחד לפותח השרשור. 

אני יכול להגיד על עצמי שלשמחתי לא למדתי נהיגה בארץ ונהגתי חלק די גדול מהזמן שיש לי רשיון באירופה, אבל כאשר אני נוהג בארץ אחרי נסיע של 10 דקות ,אני כבר עצבני על הנהיגה של עם ישראל ועולה הרצון "לשלוך מישהו לבית חולים" מרוב עצבים.:x

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

מנצל"ש את השרשור, חזרתי מגרמניה לפני כשבועיים וחצי, בזמן שהותי בגרמניה נהגתי במשך 3 ימים על הכבישים.

הדבר שהכי ישראלי שמה האי ציות לרמזור הולכי רגל, כאשר אין מכוניות, חלק לא קטן (וגם אני :) ) חצה באדום.

בנוסף היו כמה "גיבורים" שנסעו באור אדום.

כאשר חזרתי לארץ, היה לי קשה להתרגל למציאות הישראלית בכבישים, אני בתור אחד שתמיד משתדל לנהוג בטוח, מאוד היה לי קשה עם החוסר נדיבות בכבישים, למשל בקלן היה פקק תנועה בכיכר, כאשר התקדמתי טיפה עם הרכב, ישר נתנו לי להיכנס לכיכר.

בארץ? הצחקתם אותי, יעשו דווקא, יצמדו לרכבים - העיקר לא לתת לי להשתלב.

הדבר שהכי הכי מפריע לי, זה העצירה של הרכב באמצע הכביש כדי להוריד נוסעים/לחכות לחברים/לדבר בטלפון וכו', יש את היותר מתחשבים שמדליקים איתות חרום.

זה אחד הדברים שהכי חירפן אותי, יכולתי להשתגע מזה. בגרמניה לא ראיתי מקרה אחד כזה (נוציא את הנהגי מוניות שגם שמה הם מאוד דומים לנהגי מוניות ישראלים).

בכל השהיה שלי, לא ראיתי תאונה אחת, זה דיי ברור למה. כי שמה יש סבלנות בכבישים, לא צופרים על כל שטות, האירופאים דיי נדיבים(באיזור גרמניה לפחות), אף אחד שמה לא יסע 90 קמ"ש על הנתיב השמאלי. אם מישהו מתבלבל ומנסה להשתלב בנתיב ליד, אז יתנו לו ולא יעשו לו דווקא.

הלוואי והיה חלק מהתרבות הזו כאן בארץ, זאת אחת הסיבות מדוע יש כל יום תאונות על שטויות, כל מיני פגיעות פח רק בגלל החוסר נדיבות בכבישים ותרבות הנהיגה בארץ.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
אני לא רוצה להעליב אף אחד, אבל אין תרבות נהיגה בארץ ולא תהיה כל עוד כל אחד ימשיך לחשוב שהוא תמיד צודק וגם הנהג הכי טוב שבעולם ,אבל כולם מסביב הם ערסים חסרי תרבות ואף אחד לא יודע לנהוג למרות שזה נכון כי כולם חושבים שהם צודקים, אני גם בטוח שחלק מהאנשים שכתבו פה מדברים על תרבות הנהיגה אך נוהגים בעצמם כמו ערסים המדוברים.

טיפ קטן: תתחילו מאיך שאתם נוהגים ואחר כך דברו על תרבות נהיגה ועל ערסים חסרי תרבות ועל אנשים שלא יודעים לנהוג וכו..

רלוונטי במיוחד לפותח השרשור.

אני יכול להגיד על עצמי שלשמחתי לא למדתי נהיגה בארץ ונהגתי חלק די גדול מהזמן שיש לי רשיון באירופה, אבל כאשר אני נוהג בארץ אחרי נסיע של 10 דקות ,אני כבר עצבני על הנהיגה של עם ישראל ועולה הרצון "לשלוך מישהו לבית חולים" מרוב עצבים.:x

אני מקווה שלא פגעתי באף אחד אישית, אני מסכים איתך שכולנו צריכים להשתפר ויש לנו עוד דרך מאוד ארוכה.

אבל יש אנשים שזה כבר נהפך אצלהם לדרך חיים, הם פשוט לא יכולים אחרת.

פורסם

תרבות הנהיגה בישראל כנראה לא תשתנה בזמן הקרוב,

הסיבה לפחות שאני חושב זה שאנשים יודעים שלא יעשו להם כלום, במידה ורכב ידרוס הולך רגל, הנהג לא יקבל כלום, אפילו לא שלילה ל 30 יום כנהוג בחוק!, נהג שיסע באין כניסה, לא יקבל כלום, מקסימום יקבל דוח קטן, אנשים פשוט יודעים שהמערכת המשפטית בארץ בכל הנוגע לעבירות תנועה זו בדיחה עצובה, שאפילו מעבירות קשות ניתן לצאת בהסדר טיעון מצחיק.

מתי כבר זה ישתנה? מתי יכניסו אנשים לכלא בגין עבירות תנועה?

אני חושב שברגע שזה יקרה, אנשים יחשבו טוב טוב לפני שהם עושים עבירת תנועה שיכולות להסתיים ברצח, וכן לדרוס הולך רגל ולהרוג אותו, זה רצח וזה משול לדקירת בן אדם למוות. :evil:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

תמיד יש יותר גרוע,הייתי בלרנקה בקפריסין ומול שמה התרבות נהיגה של הישראלים מדהימה ,צפירות לא חסר, ושלא לדבר על זה שפשוט אין חוקי תנועה,נסענו 7 אנשים בE קלאס מונית ללא חגורות, אף אחד בכלל לא חוגר חגורות, מדברים בסלולרי בנהיגה ושולחים SMSים כולם! ללא יוצא מן הכלל ,בכלל נראה שמול שמה התרבות נהיגה פה זה פנטזיה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
כללית אכן הארופאים הנם עם תרבות נהיגה, עמידה בתורים וצייתנות גבוהים יותר.

עם זאת יש הבדל בין שוייץ הגרמנית, שוייץ הצרפתית ושוייץ האיטלקית (וגם רומנש הקטנה) באופיים, התנהגותם, מזונם, תרבותם וגם אופי נהיגתם.

אני משער שאתה היית יותר בשוייץ הגרמנית.

בברכה - רפי לין :-)

הלוואי ובכל שוויץ תרבות הנהיגה היתה אחידה, לצערי זה לא ככה, וכיום יותר ויותר רואים תופעות שמזכירות את הארץ (ולא רק ע"י זרים אלא על ידי שווצרים מקומיים צעירים).

בתור אחד שגר פה, ועוקב אחרי העיתונות והטלוויזיה, תופעה די גבוהה בקרב הצעירים נהיגה תחת השפעת סמים.

בעלה של אחות של אישתי, עשה תאונה כשהו היה תחת השפעת סמים ואלכוהול (הרישיון נשלל לו ל3 שנים).

אבל ההבדל בין שוויץ לארץ, שפה ברגע שנהיה משהו (תאונה או משהו אחר) יש המשטרה מתערבת בצורה נוקשה ביותר.

אומנם נסיון הנהיגה שלי בשוויץ הוא קצר, אבל הגעתי מהצד האיטלקי והמשכתי לצד הגרמני.

בצד האיטלקי הופתעתי לראות תופעות של בריונות מצויה על הכביש. מעבר נתיבים ללא איתות, עקיפה מימין, ואפילו עקיפת פקק מימין על השוליים, וזאת ע"י מכוניות עם לוחית שוויצרית (אולי הם התעצבנו על עומס התנועה שגרמו מטיילים כמונו...)

בהחלט לא ציפיתי להתקל בדברים כאלה בשוויץ.

באחת הנסיעות שלי בשוויץ, על כביש מהיר הופיע שלט שהתריע על מעבר של שני נתיבים לאחד בעוד 2 ק"מ (השמאלי נחסם).

קילומטר לפני ההשתלבות כל המכוניות כבר היו בנתיב הימני ורק אני כמו ישראלי מצוי מצאתי את עצמי לבד בנתיב השמאלי. מיד בדקתי איך אני משתלב בימני והקטע הבאמת מדהים הוא שהרכב מימיני השאיר לי מקום להכנס לפניו (!) מתוך ידיעה שעוד רגע אני אעשה את זה.

זו התנהגות אירופאית סטנדרטית. אנגליה, הולנד, גרמניה, בלגיה - כולם נוהגים כך, והדבר המדהים ביותר זה שזה ברור מאליו לכולם שהם נוהגים ככה. אף אחד לא מעלה על דעתו את האפשרות לחלוף על פני כולם בנתיב הריק. רק מעטים עושים את זה, ובדר"כ הם נוהגים בסיביק טייפ-ערס (או המקבילה המקומית) או בב.מ.וו שחורה.

כבר ראיתי יותר מפעם נהגי משאית בפקק שקולטים מישהו שמתקדם בנתיב הריק, והם יוצאים לנתיב השני על מנת למנוע מהרכב הסורר להתקדם, וכמובן שהרכב שמאחורי המשאית משתף איתו פעולה ולא מנצל את המרווח כדי לעקוף את המשאית.

אם נהג מגלה פתאום שהוא לא שם לב לשילוט ולא עבר בזמן לנתיב היחיד, כל עוד ברור לנהגים האחרים שהוא לא מנצל את הנתיב הפנוי להתקדם עוד יותר, אז הם יתנו לו להכנס לפקק לפניהם.

נהג שממשיך להתקדם ולחלוף על פני מכוניות עומדות לפני שהוא מאותת לעבור נתיב, ייתקל בהתנגדות, ואנשים ינסו לצמצם מרווח ולא לתת לו להכנס, אבל זה יחסית עדין ולא מתקרב לאגרסיביות שהפכה לסטנדרטית בישראל.

לצערי התנהגויות שנחשבות לבזויות וחריגות באירופה הפכו לנורמה מקובלת בישראל :-(

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם
אני מקווה שלא פגעתי באף אחד אישית, אני מסכים איתך שכולנו צריכים להשתפר ויש לנו עוד דרך מאוד ארוכה.

אבל יש אנשים שזה כבר נהפך אצלהם לדרך חיים, הם פשוט לא יכולים אחרת.

לא מסכים איתך שאי אפשר לשנות דרך חיים, הרי אנחנו לא רובוטים או חיות בר. אם קצת רצון, אפשר לשנות הכל.

לדוגמה, רוב הנהגים בארץ לא מסוגלים להישאר בתוך הנתיב שלהם וגונבים חלק מנתיב שליד,אומנם זה דורש קצת ריכוז על הכביש ולא על הפלאפון, אבל זה ממש לא קשה לביצוע.

תאמין לי שבמדינה אירופאית חלק גדול מנהגי ערצנו עם וותק לא קטן בכלל, מהתחלה לא היו עוברים טסט ומקבלים רשיון.

האמת, שאני אישית חושב שזה עניין של חינוך בלבד, מכיוון שכאשר יש שוטר בסביבה רק אז חלק גדול מהנהגים(מי שיודע את החוקים ולא רק שמע עליהם)נזכרים בחוקים, מתחילים להדליק ווינקרים,לשמור על ימין וכו, ברגע שהשוטר נעלם נהיה בלגן.זה אומר שאם רוצים אז יכולים!

שים שוטר(שיודע את חוקי התנועה)אצל כל אחד באוטו ותראה איך שנהיה פה שוויץ. :-)

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
תמיד יש יותר גרוע,הייתי בלרנקה בקפריסין ומול שמה התרבות נהיגה של הישראלים מדהימה ,צפירות לא חסר, ושלא לדבר על זה שפשוט אין חוקי תנועה,נסענו 7 אנשים בE קלאס מונית ללא חגורות, אף אחד בכלל לא חוגר חגורות, מדברים בסלולרי בנהיגה ושולחים SMSים כולם! ללא יוצא מן הכלל ,בכלל נראה שמול שמה התרבות נהיגה פה זה פנטזיה.

טוב שלא השוותה אותנו עם הודו או מצרים

פורסם

אבל ברגע שהמטוס ממריא כול התופעות שצינתי נעלמות והישראלים נבלעים בין האירופאים ואי אפשר להבחין מי ישראלי ומי לא.

גם בחו"ל בתור להשכרת רכב, כולם עומדים בשקט, לא דוחפים, עוזרים אחד לשני, פשוט תענוג להסתכל.

מה?! לפני שבועיים חזרתי מצרפת, וקל היה לזהות ממרחק של 800 מטר איפה הCHECK IN של המטוס לארץ.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

מי שלא נהג ברוסיה, לא יודע גונגל מהו!!!

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

• תוכן חדש...