Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באמת חבל שלא טרחו להביא לארץ פנדה דיזל 1.3 עם 75 כ"ס. אגב, למרות המנוע החלש (יש הרבה פחות מ-60 כ"ס אחרי ארבע שנים על הכביש ו-130K ק"מ) הפנדה זריזה.

פורסם

אחלה עסקה. תן לעדר לקרקר, להמשיך לקנות גטס - וחברך ימשיך להנות מהפנדה שלו עוד כמה שנים. מעבר לחסכון בדלק, מנוע הפייר 1.2 מציע אמינות מאד גבוהה. חלפים לפיאט עולים פרוטות - וכל מכונאי הגון יוכל לתחזק את הרכב כהלכה בעלות מינימלית.

ובאשר לתגובתו של ZIZKEBAB, פיאט 500 מציעה כיום הכל באספקט הבטיחותי(5 כוכבי NCAP ושאר ירקות), המושב האחורי שלה סביר לשני מבוגרים ממוצעי קומה ולעניין תא המטען, זה כבר עניין אישי. אישית, אני מאוהב ב-500 - ודווקא ב-1.2 הידנית, אותה אני מוצא לא רק משתלמת אלא גם תואמת יותר באופיה את מהותה של ה-500. אגב, 500 רחבה יותר מפנדה - והדבר ניכר במרווח הפנימי, במיוחד מלפנים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

504L: ידידי, אתה לא אובייקטיבי במיוחד. כודם כל לא לכל דגם של פיאט החלפים עולים פרוטות וממש לא כל מכונאי יכול לתחזק כל דגם של פיאט.כמו כן, לפי מה אני רואה במשך כמה שנים בפורום שלנו שלכל בן-אדם ההבנה של "רכב אמין" היא שונה, לדוגמה מבחינתי רכב אמין, זה רכב שלא התקלקל כלל במשך 10 שנים. טוב נו, גדלתי על סובארו DL. :-D

לכן הדברים שאמרת הם דוגמה מצויינת ל"דעה קדומה".

לפעמים שווה לפזול גם לכיוון יצרנים אחרים.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
אחלה עסקה. תן לעדר לקרקר, להמשיך לקנות גטס - וחברך ימשיך להנות מהפנדה שלו עוד כמה שנים. מעבר לחסכון בדלק, מנוע הפייר 1.2 מציע אמינות מאד גבוהה. חלפים לפיאט עולים פרוטות - וכל מכונאי הגון יוכל לתחזק את הרכב כהלכה בעלות מינימלית.

לא מדוייק.

מנועי הפייר נחשבים לאמינים מאד ומגלים אורך חיים מכובד, אולם הבעיות בפנדה, בדיוק כמו בפונטו ספייס, מקורן בשתי מערכות - הגה הכוח החשמלי, שתיקון תקלה בו עולה 2,500 ש"ח לפחות וגירים רובוטיים יקרים מאד לתיקון.

ברר פעם כמה עולה להחליף מצמד - צמרמורת מובטחת..

גם המכונאי הכי הגון בעולם לא יוכל להוזיל את התיקונים הללו, וזו הסיבה מדוע חברות ההשכרה שרכשו את המכונית ניפטרו ממנה די מהר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מספר נקודות להבהרה:

-הדברים נאמרו על ידי מנסיון אישי של בעלות על פיאט ומהיכרות עם בעלי פיאט נוספים. בכפרים בצפון הארץ, ישנה פופולריות רבה לדגמי פיאט למיניהם, כך שכפי שציינתי, מכונאים הגונים וחלפים זולים תמצאו בשפע.

-עדיין, כשבפיאט עסקינן, הכלל המנחה הוא, כמה שיותר פשוט, יותר טוב. דגמי בסיס עם כמה שפחות איבזור הם הכדאיים לרכישה כשהשיקולים הם תחבורה זולה לקניה ואחזקה. שימו לב שציינתי את המונח תחבורה; לחובב הגה, קשה לי להמליץ על פונטו(ספייס) 60, בין אם ידנית או רובוטית.

-הכותרת מדברת על פנדה ידנית ולא רובוטית. אצל הנהג הסביר בתיבה ידנית, מצמד יכול לשרוד לפחות 100,000 ק"מ, כך שנושא זה הוא זניח.

-לעניין ההגה, שוה לבדוק אם המדובר בתקלה כלל עולמית או שמא הדבר קשור לבעיה מקומית שלא קיבלה את פתרונה הראוי.

-בהשקת 500 החדשה לעתונות, ציין סרג'יו מרקיונה(מנכ"ל פיאט), כי מפעל פיאט בטיכי(פולין) - המייצר את הפנדה וה-500 - הוא בעל דירוג האיכות הגבוה ביותר מבין מפעלי פיאט, כולל האיטלקיים.

-התחלתי בנימה אישית ואסיים בה. כבעלים לשעבר של פיאט, אין לי כל רתיעה מבעלות על פיאט נוספת. יש לי אפילו הרגשה שזה עשוי לקרות בחודשים הקרובים...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
לדוגמה מבחינתי רכב אמין, זה רכב שלא התקלקל כלל במשך 10 שנים. טוב נו, גדלתי על סובארו DL. :-D

האמינות הנוכחית של פיאט לא פחות טובה מאמינות של פולקסווגן למשל - ואולי יותר. אין ולא היו מכוניות שלא מתקלקלות כלל במשך 10 שנים. היום על אחת כמה וכמה, כשכל המכוניות הרבה יותר מתוחכמות מסובארו DL. בכל מקרה, פשטות יכולה רק לתרום לאמינות, ופנדה היא מכונית פשוטה, פשוטה מאוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

sronis: סליחה ,שכחתי להוסיף, סובארו DL ללא הגה כח וידנית. אם אתה מבין למה אני מתכוון.

לגבי הDL המדוברת, הרכב היה של אח של אבא שלי מאז שהיה חדש ,קניתי אותו אחרי שהוא היה בבעלותו כ6 שנים ללא תקלה אחת. אחרי שקניתי אותו ממנו הוא שירת אותי עוד כ-8 שנים עד שמחרתי אותו ולרכב לא היו תקלות כלל במשך 10 שנים. אחרי 10 שנים היה צורך בהחלפת קל"ץ(בלאי) ואחרי 11 שנה הוחלף מפלג וציריות וצינור אחד במערכת קירור וזהו!  ואתה צודק לגבי זה שכמה שהאוטו פשוט יותר,ככה הוא אמין יותר.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

ובאשר לתגובתו של ZIZKEBAB, פיאט 500 מציעה כיום הכל באספקט הבטיחותי(5 כוכבי NCAP ושאר ירקות), המושב האחורי שלה סביר לשני מבוגרים ממוצעי קומה ולעניין תא המטען, זה כבר עניין אישי. אישית, אני מאוהב ב-500 - ודווקא ב-1.2 הידנית, אותה אני מוצא לא רק משתלמת אלא גם תואמת יותר באופיה את מהותה של ה-500. אגב, 500 רחבה יותר מפנדה - והדבר ניכר במרווח הפנימי, במיוחד מלפנים.

אני לא גבוה במיוחד, 1.75 בערך, והרגשתי קלסטרופוביה מאחור. נוח, אבל צפוף. תא המטען הוא בדיחה. המינימום שמתבקש זה להכניס גיטרה, מבחינתי. בפנדה היא נכנסת בקושי, ב 500 מדדתי ולא נראה לי שאצליח.

מכיוון ש ESP עומד להיות חובה ב 2010 אז הפנדה תקבל שדרוג מבורך שישים אותה ברמת בטיחות קרובה למתחרותיה ה 107 וה i10. אמנם זה לא ייתן לה עוד כוכבים, אבל אני מאמין שזה ייתן את ההגנה הנאותה.

וכאמור, הרכב שממש רציתי חוץ מפנדה 100 או פיאט 500 זה פיאט קובו או אחד התאומים שלו ברמת גימור מפוארת לנוסעים.

מקסימום מרווח, מינימום שטח חיצוני, ואופציה לגרירת מטען כמו שצריך.

בלוג הקארטינג שלי - http://www.kartingblog.co.il

פורסם

מבחינתי זו סיבה מעולה לקנות אחת.

זה הרכב עם הסטייל-הכי-לא-נכון-שיש, הוא אמין יותר ממה שאנשים חושבים, יש לו מספיק כוח, הוא די נוח יחסית למחיר שלו, הוא די קטן והוא גם חסכוני.

מה רע בזה?

למי שרוצה להחזיק אחד כזה ליומיום ועוד רכב עם מנוע גדול לסופ"ש, מה הבעיה?

• תוכן חדש...