Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רנו 4 קשישה מודל 83'.

יום שישי בבוקר זה זמן מצוין לבלות איתה קצת זמן איכות, חשבתי. פתחתי מכסה מנוע, קצת שיחקתי טיפה התעסקתי, הוצאתי מדיד שמן - ואז, כשניסיתי להחזיר אותו נשמע פיצוץ חזק באוויר וניצוץ חשמלי רציני עף לעברי. הניצוץ נבלם לי בחולצה ולא קרה כלום, אבל הוא היה כ-10 ס"מ מהפנים שלי.

יש לציין שהמפתח אפילו לא היה בתוך הסוויטצ'.

עוד דבר שיש לציין זה שהאוטו עמד ללא תזוזה כיומיים-שלושה.

כנראה שזה חשמל סטטי, כי הפיצוץ נראה הרבה מעבר לכוחות של מצבר ה-12V של הרנו. אבל כבר נתקלתי בעבר בחשמל סטטי במכוניות שונות, וזה אף פעם לא היה אפילו קרוב לזה!

חברים, זה די מפחיד ומסוכן. השאלות המתבקשות הן:

1. מה גרם לכל כך הרבה מתח להצטבר במקום מסויים? (זכרו שהניצוץ לא הופיע איך שנגעתי באוטו, אלא רק כשהמדיד או טיפת שמן נגעה איפשהו בתוך תא המנוע).

2. מה עושים כדי להימנע מזה להבא? (חשבתי לעשות הארכה אבל זה קצת ניג'וס בכל פעם שאני רוצה לגעת במכונית).

פורסם
יש לי רנו 4 קשישה מודל 83'.

יום שישי בבוקר זה זמן מצוין לבלות איתה קצת זמן איכות, חשבתי. פתחתי מכסה מנוע, קצת שיחקתי טיפה התעסקתי, הוצאתי מדיד שמן - ואז, כשניסיתי להחזיר אותו נשמע פיצוץ חזק באוויר וניצוץ חשמלי רציני עף לעברי. הניצוץ נבלם לי בחולצה ולא קרה כלום, אבל הוא היה כ-10 ס"מ מהפנים שלי.

יש לציין שהמפתח אפילו לא היה בתוך הסוויטצ'.

עוד דבר שיש לציין זה שהאוטו עמד ללא תזוזה כיומיים-שלושה.

כנראה שזה חשמל סטטי, כי הפיצוץ נראה הרבה מעבר לכוחות של מצבר ה-12V של הרנו. אבל כבר נתקלתי בעבר בחשמל סטטי במכוניות שונות, וזה אף פעם לא היה אפילו קרוב לזה!

חברים, זה די מפחיד ומסוכן. השאלות המתבקשות הן:

1. מה גרם לכל כך הרבה מתח להצטבר במקום מסויים? (זכרו שהניצוץ לא הופיע איך שנגעתי באוטו, אלא רק כשהמדיד או טיפת שמן נגעה איפשהו בתוך תא המנוע).

2. מה עושים כדי להימנע מזה להבא? (חשבתי לעשות הארכה אבל זה קצת ניג'וס בכל פעם שאני רוצה לגעת במכונית).

הבגדים שלבשת בשילוב עם מזג האוויר היום

פורסם

אין קשר ל"כוח של המצבר". הרי בעזרת אותם 12V שקיימים במערכת החשמל של הרכב יוצרים מתח מספיק גבוה כדי לפרוץ ניצוץ בפלאגים. מתח חשמלי אפשר להעלות ולהוריד בהתאם לצורך.

ניצוץ כתוצאה מחשמל סטטי נשמע הגיוני, אם כי הוא נפוץ הרבה יותר בתנאים של יובש ולא במזג אוויר הביל כפי שהיה היום (לפחות באזור המרכז). אפשרות נוספת היא מתח שנאגר במערכת ההצתה והתפרק דרכך החוצה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הבגדים שלבשת בשילוב עם מזג האוויר היום

לא חושב. לבשתי את מה שאני תמיד לובש כשאני עובד על האוטו, ומהאוטו הזה מעולם לא הייתה לי אפילו התחשמלות ("סטטית") רגילה, מהסוג שנפוץ מאוד בחורף. מה גם שמזג האוויר לפחות באיזור השרון לא היה יבש היום. חוץ מזה, המתח לא התפרק דרכי אלא דרך מדיד השמן.

ניצוץ כתוצאה מחשמל סטטי נשמע הגיוני, אם כי הוא נפוץ הרבה יותר בתנאים של יובש ולא במזג אוויר הביל כפי שהיה היום (לפחות באזור המרכז). אפשרות נוספת היא מתח שנאגר במערכת ההצתה והתפרק דרכך החוצה.

האם מתח שנאגר במערכת ההצתה מעיד על תקלה? האם זה תקין שנאגר מתח כשהרכב כבוי? (בהנחה שכשהרכב דולק המתח מתפרק מיידית).

פורסם

שלום.

לדעתי פשוט עשיתה קצר הכול מניוקה אם מדיד השמן בזמן החזרתו למקום.

איך? פשוט מאוד הכנסתה את המדיד טיפה באלכסון ואז המדיד נגע הב + הקבוע שיש לאלטרנטור והרי לך בום רציני. :shock:

אבל!!! אם האחרון שטיפל באלטרנטור היה מחזיר את כסוי הגומי על הבורג באלטרנטור זה לא היה קורה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
אפשרות נוספת היא מתח שנאגר במערכת ההצתה והתפרק דרכך החוצה.

אין מצב לזה, אם בעת דימום הרכב הפלטינה הייתה פתוחה, אז הסליל הראשוני במצב של אי הולכה ואין אגירה, אם הפלטינות סגורות אז ניתוק הסוויץ שקול למצב של פתיחת פלטינות ויצירת ניצוץ.

הסלילים לא יכולים לאגור שום דבר (להבדיל כמובן מקבלים).

פורסם

הסלילים לא יכולים לאגור שום דבר (להבדיל כמובן מקבלים).

יתכן מאוד שהמשפט הראשון של ההודעה שלך נכון, אבל המשפט הנ"ל שגוי לדעתי.

לסליל יש יכולת אגירת אנרגיה ע"י אגירה של שדה מגנטי בין ליפופיו. השוני בין קבל לסליל תמון בעובדה שהקבל אוגר שדה חשמלי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אל תקשיב להם, זוהי קונספירציה של אל-קעידה עם תעשיית הרכב הצרפתית.

לי הייתה סיטרואן ZX מודל 94 שניסתה להרעיל אותי :roll:

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בני ל צודק, במנועי רנו הישנים מדיד השמן קרוב לצמה שמגיעה אל האלטרנטור, יש שם פלוס עבה יחסית, נתק את המצבר, עקוב אחרי הצמה של האלטרנטור וחפש איזורים חשופים שגורמים לקצר.

פורסם
יתכן מאוד שהמשפט הראשון של ההודעה שלך נכון, אבל המשפט הנ"ל שגוי לדעתי.

לסליל יש יכולת אגירת אנרגיה ע"י אגירה של שדה מגנטי בין ליפופיו. השוני בין קבל לסליל תמון בעובדה שהקבל אוגר שדה חשמלי.

לא מסכים:

קבל אוגר מיטען חשמלי על גבי הלוחות שלו.

בסליל אין שום אגירה, הזרם שזורם בו הוא שיוצר את השדה המגנטי. ניתוק הזרם מביא להפסקת השדה, לא לפני שנוצרת קפיצת מתח בין הדקי הסליל.

פורסם
שלום.

לדעתי פשוט עשיתה קצר הכול מניוקה אם מדיד השמן בזמן החזרתו למקום.

איך? פשוט מאוד הכנסתה את המדיד טיפה באלכסון ואז המדיד נגע הב + הקבוע שיש לאלטרנטור והרי לך בום רציני. :shock:

אבל!!! אם האחרון שטיפל באלטרנטור היה מחזיר את כסוי הגומי על הבורג באלטרנטור זה לא היה קורה.

בברכה בני ל.

שבת שלום,

בני, בדקתי עכשיו ואתה כנראה צודק! אכן בורג המינוס באלטרנטור משום מה חשוף. לפלוס דווקא יש כיסוי, אבל המינוס הוא זה שבמרחק סנטימטרים בודדים ממדיד השמן. התיאוריה שלך נשמעת הגיונית. הרגעת אותי! כבר חששתי להתקרב לאוטו בלי חליפה של כוורן :)

תודה לכולם, אני הולך לשים כיסוי על הבורג.

• תוכן חדש...