Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה רק לדעת כמה דבר כזה עולה המכשיר האלקטרוני שלהם?

אני יודע שכמה עשרות אלפים אם לא קרוב ל100 אבל כמה בערך אם מישהו יודע?

ואם זה חוקי שאזרח יחזיק מכשיר כזה?

אני באמת צריך תשובה רק ממישהו שמבין ושלא סתם יגיד לי שמע שמעתי שככה וככה.

אני באמת צריך מידע מדוייק ואם זה אפשרי היכן ניתן לקנות את זה?

פורסם

100,000 זה סדר גודל של מחיר המכשיר

אין מניעה חוקית שאזרח יחזיק מכשיר כזה.

מצד שני, חוזה ההתקשרות של משטרת-ישראל עם היצרן מונעים ממך לרכוש מכשיר שכזה גם אם תהיה מוכן לשלם עבורו כפול.

חפש בפורום, תמצא שירשור שלם העוסק בכך שד"ר פוליצ'וק (חבר פורום) רצה לרכוש מכשיר ונענה בסירוב.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

המשטרה משלמת 100 אלף שקל על מכשיר שעולה כמה אלפי דולרים בודדים בגלל ההתחייבות היצרן שלא למכור את המכשיר הזה לאנשים פרטיים.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

תאמין לי שאם הייתי רוצה לומר כבר הייתי אומר מלכתחילה :wink:.

לבינתיים אני רק מתעניין אם יש את האופציה להביא אחד כזה ומה העלויות כמובן שאם זה יגיע לסכום אסטרונומי ופי 2 ממה שהמשטרה קונה אותו זה יירד מהפרק אבל יש לי כמה סיבות קטנות שאני רוצה להביא מכשיר כזה גם אם הוא יעלה המון כסף.

פורסם

לא חבל לבזבז כ"כ הרבה כסף (ולא משנה אם כן סכום כפול או לאו) ללא הידע הבסיסי על המכשיר ואפילו ללא הנכונות לעבור על החומר? לא מזמן חוסר ידע שכזה כבר עלה למישהו הוצאות של 15000 ש"ח.

פורסם

למה עלה לו 15 אלף?

אני לא מבין משהו אחד, בארץ המכשיר לא הגיע לידי מומחים שיכלו לבדוק את המכשיר לעומק, עד כמה הוא מדוייק ואם הוא מושפע מחומרים אחרים חוץ מאלכוהול?

פורסם
מעניין למה המשטרה מתאמצת כ"כ בכדי שהמכשיר לא יגיע לידי אזרחים.

זו לא המשטרה אלה היצרן. היצרן לא מעוניין שיחשפו סודות מסחריים ושמומחים מטעם ההגנה יקראו תיגר על המכשיר תוך גרימת נזקים תדמיתיים ומסחריים. בארה"ב תבעה ההגנה משך שנים לקבל את המכשיר לידיה ובסוף זכתה תחת הגבלות מסוימות. למרות הממצאים הקשים בהליך של State of New Jersey vs Chan, קבע בית המשפט שהמכשיר אשר בשימוש במדינה זו אמין תחת סייגים מסוימים. כרגע התיק נמצא בערעור בבית המשפט הפדראלי. במאמר מוסגר אציין כי אילו המכשיר בארץ היה כמו בניו-ג'רסי, קולי לא היה נשמע כלל.

למה עלה לו 15 אלף?

אני לא מבין משהו אחד, בארץ המכשיר לא הגיע לידי מומחים שיכלו לבדוק את המכשיר לעומק, עד כמה הוא מדוייק ואם הוא מושפע מחומרים אחרים חוץ מאלכוהול?

לגבי ההוצאות - מפנה לתיק בש 000637/08

http://info1.court.gov.il/Prod03/ManamHTML5.nsf/FAC8735BF607641A4225761D0051A442/$FILE/4FCB2EDC9BBD1E654225761D003263CA.html?OpenElement

ניתן לעקוב אחרי התגלגלות התיק באתר

http://info1.court.gov.il/psakdin

לגבי שאר השאלות אני מציע שקודם תעבור על החומר שבאתרו של עו"ד קולקר ואז אוכל להתייחס לשאלות ספציפיות

פורסם

יש תשובות מלאות לכל שאלותיך באתר של עו"ד דוד קולקר http://www.kolker.co.il

מחירו של מכשיר אלקוטסט 7110 mk lll הוא כ- 3000 יורו, או כדברי נציג דראגר ד"ר יורגן זוהיש בעדותו בבית המשפט (העדות מופיעה במלואה באתרו של קולקר) "בין 3000 ל- 5000 יורו. לפי מסמכי משטרת ניו יורק - שאפשר למצא באינטרנט והוגשו לבית המשפט באותו משפט בירושלים ערך המכשיר על אביזריו כ- 5600 דולר.

חברת דראגר לא תמכור לך מכשיר - גם אם תתחנן כיוון שהסודות שמעלימים מהציבור יקרים מפז. הטוקסיקולוג דריו ורטניק ושותפו המכשירן מר לוזנסקי - ניסו לרכוש מכשיר והוברר להם שהדבר לא יעלה בידם. כך גם העידו בפני בית המשפט.

אל תטעה לחשוב שהמכשיר המופעל בישראל זהה לזה שמופעל בגרמניה או בצרפת או באיטליה או בספרד או בפורטוגל או באחת משלוש המדינות בארצות הברית שמפעילות כל אחת מהן מכשיר בהרכב רכיבים ושיטות כיול שונות..... לכן מכשיר גרמני או הולנדי לא יסייע לך במאום כדי להוכיח את השערוריה כאן.

מדינת ישראל משלמת כ-80,000 ש"ח למכשיר (ראה עדות מישאל עידן, עדות סגן ניצב יחיאל בן יאיר ועדות מר רענן כץ - נציגו של הסוכן בארץ המשלשל לכיסו רווחים מופלגים - שהסכים להגיב רק במילים: אני קונה בשקל מוכר בשניים מרוויח עשרה אחוזים ומרוצה"..... אתה שואל איך בית המשפט נשאר אדיש? כנראה שמגיע לנו כי גם אנחנו אדישים.

זה חוקי להחזיק מכשיר. להפך - אם המדינה רוצה למנוע משיכורים לנהוג עליה להפיץ את השימוש במכשיר ולהוזיל אותו כדי שיפעל בכל אולם אירועים בחניונים גדולים ובצמתי דרכים חשובות - כדי שאנשים יוכלו להיבדק ולהימנע מנהיגה במצב שהם לא מודעים לו.

האם הכוונה המוצהרת לסלק שיכורים מהכביש כנה, או אולי הצורך למלא את עמודות הסטטיסטיקה של "הצלחות" משטרת ישראל בלכידת עבריינים חשובה יותר?

עו"ד קולקר שם לעצמו מטרה ציבורית ולכן הוא מעמיד את החומר לטובת הציבור וגם משיב לכל מי שפונה אליו ומבקש מידע נוסף.

אני מקווה שהתשובה מספקת.

פורסם

את האמת זה יישמע לכם מטומטם אבל אני אספר לכם את העניין בנוגע למכשיר.

לי ולחבר היה איזשהו רעיון, אני מקווה שלא יקחו לי אותו מפה אבל זה די הגיוני ואני בטוח שהמון אנשים חשבו על זה.

הרעיון הוא היה לקנות כמה מכשירים עם עוד כמה משקיעים ולפזר אותם באיזורי בילוי גדולים ולעשות בערך נקודות בדיקה ולקחת 10 שקל מכל בנאדם שירצה להיבדק לפני הנסיעה, לפי דעתי דבר כזה היה עובד.

המטרה את האמת היא לא הכסף, מכיוון שלהחזיר את ההשקה היה לוקח המון המון זמן וזה לא העניין,דיברנו המון על הקטע שהמדינה פשוט מחפשת לעשות כסף ולסחוט את הציבור ודיברנו באמת ברצינות שאם נארגן כמה אנשים רציניים בעניין היה אפשר לעשות משהו.

בעיקרון המטרה פשוטה ללכת נגד החוק בצורה חוקית.

והדבר השני כמובן לחקור את המכשיר הזה לעומק ולברר מה באמת עומד מאחוריו,אילו נתונים עוד משפיעים על רמת האלכוהול,כי ת'אמת כיום אי אפשר לדעת גם אם תשתה מיץ תפוזים וזה יוסיף עוד כמה מיקרוגרמים, המכשיר הזה לא נראה לי אמין ואם מישהו יגלה איך הוא באמת עובד אני בטוח שיפסלו את המכשיר הזה משפטית.

פורסם

זה לא רעיון חדש. יש אפילו מקומות עם מכשירים שאפשר לעשות בהם בדיקת אלכוהול בנשיפה.

הבעיה היא שאת המכשיר המקורי בו משתמשת המשטרה אי אפשר להשיג באופן פרטי. רק דרך המשטרה.

אז אנשים מנסים להשתמש בכל מיני מכשירים אחרים. הבעיה היא שזה לא הכי מדוייק.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני יודע שזה לא רעיון חדש.

וכן יש המון מקומות שיש בהם מכשירים כמו עם הקשית במסיבות אבל הם לא מדוייקים ומן הסתם הכי מדוייק יהיה המכשיר המשטרתי, מן הסתם התוצאה שתצא בו תצא גם בבדיקה משטרתית ואני יודע שזה לא רעיון חדש זה הגיוני אבל הרעיון המרכזי הוא "לדפוק" את המשטרה.

• תוכן חדש...