רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
יש רכבים שרשום עליהם "משטרת תנועה" ויש רכבים שרשום עליהם "משטרת תנועה ארצית" , מה ההבדל? תודה, שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת FifthGear, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
השאלה הזאת כבר הרבה זמן מנדנדת לי בראש. האותיות שבצד הרכב ליד הסמל של האוטו כגון gti glx si וכו' . מה זה? יודע לי ש t זה שהרכב בא עם טורבו אך רציתי לדעת קצת פירוט מה פירוש כל אחד מן האותיות. האם כל האותיות קשורות למנוע?לשלדה?לרכב? תודה, איתי.
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני נהג חדש בן 18 ויש לי רק 3 חודשים רשיון מישהו יודע איזה חברה משכירה רכבים לנהג בגילי תודה רבה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 4 תגובות
- 968 צפיות
טוב בעיקרון מדובר באמא שלי, עלתה לארץ לפני 20 שנה אבל עדיין הרמה העברית במבחן הוא לא עברית פשוטה. הרבה פעמים, כשאני חוזר איתה על הטעויות שהיא עשתה, היא יודעת תשובה אבל הבעיה מתחילה מאי הבנת השאלה כלל. ואין מי שיעזור, הבעיה עוד יותר קשה שכשהיא ביקשה תאריך למבחן בע"פ (אחרי 8 נכשלים במבחן בכתב), הבקשה הוגשה בחודש מאי והתאריך למבחן הוא רק בפברואר. מה אפשר לעשות ואיך אפשר לעזור לה?
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
- 0 תגובות
- 773 צפיות
שלום רב, מחר, ה-24 לחודש יום שבת יערך טיול של פורום פורד ובעלי פורדים שונים. נקודת המפגש הינה בחנית קניון אילון ברמת גן בשעה 09:30 ולאחר רבע שעה יוצאים צפונה. נפגשים בקניון איילון בחניה הקבועה ומשם יוצאים צפונה דרך כביש החוף יורדים במחלף קיסריה עפולה עד צומת מגידו, צומת מגידו פונים שמאלה ולאחר כמה קילמוטרים פונים שוב שמאלה לכיוון אחד מכמה הפארקים של עין השופט. זמן נסיעה משואר, כשעה ו10 דקות (בנסיעה של 90 קמ"ש). המועדון וחברי המועדון אינם לוקחים אחריות כול שהיא על אף אחד מהחברים שמצטרפים, הנסיעה היא בשיירה בבטיחות רבה, וכול נהג אחראי על עצמו,רכבו,והנוסעים בו. נשמח לראותכם, בעלי פורדים או בעלי כלי רכב אחרים שמצטרפים לנסיעת המועדון. לפרטים …
הודעה אחרונה מאת fiesta92, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מתוך וואלה: חבל? אני לא ממש בטוח. החיקוי שלהם לטופגיר די מוגזם, והם פשוט לא עמדו בתחרות.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
הייתי בחו"ל מספר פעמים בחיי הקצרים ולא יכולתי להתעלם מהעובדה שכול אוטו שלישי שם הוא סטיישן. כמובן שרוב הסטיישנים שם לא מוכרים בארץ מהסיבה הפשוטה שהיבואן כאן יודע שלא יקנו אותם (לדוגמא: סיטרואן C5 סטיישן). לי עצמי יש סטיישן, ממנו אני מאד מרוצה. עכשיו, העובדות הן כדלקמנצ'יק (תקנו אותי כמובן, אם אני טועה): הסטיישן, בדרך כלל, משתמש באותה פלטפורמה כמו של הסדן (לעיתים רחוקות קצת יותר ארוך וגם אז מדובר בסנטימטרים ספורים ולא משמעותיים), מתנהג כמעט תמיד כמו הסדן, נמצא באותה קבוצה (מבחינת מס) כמו הסדן, אבל נותן הרבה יותר נוחיות/פרקטיות. כלומר, אני חושב שהסטיישן הוא אוטו הרבה יותר "נכון", ולא הבנתי אף פעם את ההסתיגות כאן בארץ מסוג רכב זה. אני אישית לא מאמין שהבדל הזעום במחיר הוא הסי…
הודעה אחרונה מאת 123 boom, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
אתמול יצא לי לראות 2 פורד פוקוס עם מראה קצת שונה מהפוקוס הנמכרות בארץ.אחת מהם היתה דגם 5 דלתות עם לוחית ישראלית,והשניה 4 דלתות עם לוחית בצבע לבן.הדגם נקרא Z משהו.מישהו יודע על מה מדובר?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב. מענין אותי איך עובד מנוע קרבורטור כלומר מה תפקיד הקרבוקטור ומה השתנה אחרי שעברו למנוע הזרקה?
הודעה אחרונה מאת TheWolf, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אישתי נסעה ברכב מסוג מגאן (טוב יש ילדים ) באיזור סגור (הדסים באבן יהודה) הכביש צר ואין שום סימון על הכביש. התאונה קרתה עם נהגת בת 75 שנהגה ביפנית ממוצעת (אולי מיצובישי לנסר). לתאונה עצמה: הרכבים נסעו אחד מול השני וכתוצאה מכך המראה של המגאן עפה וגם של הרכב השני.(ברוך השם שרק זה ולא איזה חזיתית). יש לציין כי אישתי נלחצה מאוד (הייתה בדרך לאסוף את הבן מהגן) ואמרה לאשה "אל תצעקי עלי. קחי תטלפון תתקני ודברי איתי"). עכשיו על פניו אני מבין כי זה מקרה קלאסי של אין אשם. לא אישתי ולא הנהגת המבוגרת, מפני ששתיהן לא סטו מספיק כדי להימנע מפגיעה מה אתם חושבים, מי אשם? שתיהן היו בתנועה והכביש צר מכדי להכיל 2 רכבים. תודה. יש לציין שהיא [להלן, הזקנה] הלכה עם הרכב לתקן ומחי…
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הטסטר היה כל כך רציני וקר, שגרם לי לנהוג כמו דביל! באתי עם כ"כ הרבה ביטחון בנהיגה, והכל ירד ברגע שהוא נכנס לאוטו והתחלתי לנהוג. הרגל רעדה על הגז ועל הקלאץ', שחכתי איך לפנות כמו בנאדם... האכזבה מעצמי משפילה !
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 49 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
BREAKING: More Porsche Panamera pics surface Porsche Panamera image and details leak out
הודעה אחרונה מאת S^M, -
-
http://cars.walla.co.il/?w=//1586705 "פורשה בסך הכל ביקשה לחגוג יום הולדת מאה לבנו של מייסדה. אבל בדיוק אז מישהו היה חייב לקלקל את השמחה ולחשוף את קשריה ההדוקים עם המשטר הנאצי". קטע שחובה לקרוא.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
השתמשתי בחיפוש (אמנם של גוגל) ללא הועיל. שאלתי פשוטה, האם כשמרימים את בלם היד ולוחצים על המצערת תוך כדי הפנית ההגה (קרי צלחות, נסיעת דאווין) הדבר מזיק לבלם היד? כמיטב הבנתי הדבר יכול לקרוע את מוטות הבלם, אבל ראיתי חברים שלי עושים את זה עם הונדה ומאזדה, ובעצם רבים מאיתנו עושים את זה ולפי הידוע לי לא קורה כלום! אז האם אני יכול בבטחה לעשות זאת עם הגרמנייה שלי, בלי חשש לפגוע בה? תודה מראש רועי.
הודעה אחרונה מאת רועי שלום, -
-
- 32 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
האם אני הנהג היחיד שמוריד חגורה לפני כניסה לחנייה? (ברוורס כמובן , אני תל אביבי אין חנייה אחרת) תמיד אני מבצע חניות ברוורס ללא חגורה בגלל שאני מעדיף להסתובב ולא להסתמך רק על המראות. אז אתמול עצר אותי שוטר בטענה שאני ללא חגורה , וממש לא עניין אותו שאני פשוט מבצע חנייה אז מה איתכם ? האם אני באמת היחיד?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000502523&fid=3220&fromMador=3220&fromErechMusafHP
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 43 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
לפני חודש גנבו לי את 2 הסמלים של האוטו, ובנוסף הילדים עשו עבודה כל-כך "נקייה" שהם שברו לי את כל הגריל הקדמי של האוטו (אלפא 156) נזק של 600 שקל!. היום ישנתי אצל חברה שלי, בצד השני של העיר, חזרנו ממועדון ברחובות ב 4 וחצי לפנות בוקר, החנתי את האלפא ואיחלתי לה לילה טוב. כנראה שלחבורה של מיץ זבל של ילדים שלא רגילים לראות מכוניות כאלה בעיר היה משעמם, וכשירדתי לאלפא חשכו עיניי! מראה ימנית שבורה ותלויה על חוט החשמל וסימני בעיטות על הדלת (!) של הנוסע. מה יהיה הסוף? מה לעזאזל יש לילדים בשכל הרקוב שלהם כדי לעשות דברים כאלה?? ואלה ילדים בוודאות לפי סימני הנעליים שעל הדלת! למה לעזאזל הם ערים בשעה כזאת מאוחרת? נשבר ה ז' ! מראה כזאת עולה יותר מאלפייה! חרא של יל…
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 997 צפיות
בסונומה משנת 2001 יש מפלנים ספסל שבנוי משני כסאות. הנ"ל דורשים החלפה. האוטו כידוע לא הגיע לארץ בשנתונים הללו באופן סדיר. ולכן לא הצלחתי למצוא בשום מקום תחליף ראוי. היכן ניתן להשיג כסאות כאלו? חדשים או משומשים...? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת omri_t, -
חלון אחורי כהה
מאת Arilou- 13 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
חזרתי בשבת מאוסטריה ולהפתעתי הרבה כל המכוניות החדשות שם (ובגרמניה) נמכרות עם שמשה אחורית כהה. (בסה"כ נהגתי על פורד פוקוס). האם כאשר ייבאו רכבים כאלו לארץ יעשו להם בעיות בטסט? האם יהיה שינוי של התקנות הישראליות?
הודעה אחרונה מאת ahia, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
עכשיו שמעתי רכב נכנס לחניה. לאחר מספר שניות שמעתי קול מעיכה. הצצתי מבעד לחלון, וראיתי רכב שפגע ברכב של השכן שלי. משלא הצליח להיכנס ברוורס, עזב את מקום החניה ועבר למקום אחר. הוא הוציא משהו מהרכב, ונראה כותב, אבל בעצם הלך פשוט הביתה! בלי להשאיר פרטים! מה אתם אומרים? הנזק לא רציני. רק תופסן או שניים שנשברו. רשמתי לפני את מס' הרכב. מה לעשות עם זה?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 2 תגובות
- 959 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש לקנות פולו GTI מהדור הנוכחי, יש לכם מושג מתי הדור הבא יגיע לארץ? תודה לעוזרים. איבי
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://globes.co.il/news/article.aspx?did=1000495837&fid=3220 לדעתי רק טוב יצא מיזה...
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
עוד פרטים: http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1592896 אני שמח לשמוע שסוף סוף נעשית פעילות כדי להקל על האזרח בתחום המוטוריקה. הבא בתור: סגירת כל החורים בחוק הספורט המוטורי.
הודעה אחרונה מאת d1a1n0, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 714 צפיות
מהוא שנתון רכב שירד לכביש ב 06.09 06 או 07
הודעה אחרונה מאת hagaii, -
-
- 0 תגובות
- 584 צפיות
הנהנים העיקריים מהרפורמה ביבוא: היבואנים הגדולים "...לצמצם את התנגדות היבואנים הקיימים, מוענקת להם הטבה משמעותית. בשלב הראשון, יתאפשר יבוא מקביל דרך סוכני משנה של מכוניות בתקינה אירופית. לעומת זאת, מכוניות בתקינה אמריקאית אפשר יהיה לייבא רק מיצרן הרכב. הדבר יצמצם מאוד את האפשרות ליבוא מקביל. ...הנהנים העיקריים מרפורמת היבוא המקביל, לפחות בתחילה, יהיו יוניון מוטורס (טויוטה), קרסו (רנו וניסאן) ומאיר (וולוו והונדה) " השר מופז הלך, השר ישראל כץ בא , ומשרד התחבורה פועל כרגיל לטובת היבואנים הגדולים. יהודה
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
- 0 תגובות
- 748 צפיות
סרטון יפה: http://www.youtube.com/watch?v=yypy2XvGAgs בברכה - רפי לין
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
אתמול נסעתי ב553 מפולג לכיוון כביש 4, חיברתי את הולנטיין כי ראיתי שלאחרונה חזרו לעמוד שם עם ממל"ז אחרי העיקול הגדול שמאלה קצת לפני הפניה שמאלה לבית יהושוע. למזלי הרב מכיוון שכל כך קיוויתי שיהיה שם ממל"ז, משאלתי התגשמה. בפעם הראשונה כשהגעתי אליו הוא היה עם אוטו וכתבתי דו"ח, אז עשיתי סיבוב בבית יהושוע ואז ברכבת וחזרתי שוב, הוא עדיין היה איתו. עשיתי עוד סיבוב, וכבר היה איתו אוטו חדש. נסעתי לעסקיי בכפר סבא וכשחזרתי היה איתו אוטו, ובשלושת הסיבובים הבאים היו איתו שלוש מכוניות אחרות!!! בכל הפעמים האלה ראיתי את בעל האוטו מתחיל לנסוע, את השוטר מתמקם, ופחות מדקה לקח לו למצוא את הקורבן החדש. פשוט נוכלות לשמה, אני כבר נסעתי 140 בכביש הזה כשמיהרתי, ו110 סתם בקבוע, מי מסתכ…
הודעה אחרונה מאת gkaman, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, שמעתי ברדיו שהחל מהראשון בינואר 2010 יחול חוק חדש על כל הרכבים שיחייב את המחירים שלהם בתוספת של 2.5 אחוז מס הכנסה, ואת האחוזים יחשבו ממחיר המחירון ההתחלתי של הרכב, כלומר כשהוא היה חדש! לא הבנתי כלום מההצעה מהחוק הדפוק כזה, מישהו יודע על זה משהו?
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
לפני יומיים ראיתי בבת ים Audi R8, למישהו יש מושג כמה כאלה יש בארץ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמו שהכותרת אומרת, הרכב הנ"ל חונה ברחוב עם מצוקת חנייה קשה, וכבר חנה פה בעבר לחודשיים רצופים (אז הטסט עוד היה בתוקף). למי אני אמור לפנות? מדובר בעיר חיפה. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת TheWolf, -
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 604 אורחים (הצג רשימה מלאה)