Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמעתי תנועה ארצית הרבה יותר קשוחים ולא מוותרים בשום מקרה

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
יש רכבים שרשום עליהם "משטרת תנועה" ויש רכבים שרשום עליהם "משטרת תנועה ארצית" , מה ההבדל?

תודה,

שבוע טוב.

לפי מה שאני יודע משטרה תנועה ארצית פועלת בעצם בכל הארץ (כמה מפתיע) בכבישים הבינעירוניים, ויש לה שלוחות שפזורות ברחבי הארץ (נגב, ערבה וכדומה). היא בעצם שייכת לאגף התנועה במשטרה

ואילו משטרת תנועה "רגילה" (אני מאמין שראית את זה בעיקר על B4 ישנות ופוקוסים?) פועלת בתוך הערים עצמן, ואני מאמין שהיא כפופכה לתחנה האיזורית או למחוז או משהו בסגנון.

פורסם

אין כל הבדל בין "משטרת תנועה" לבין "משטרת תנועה ארצית" (מתנ"א).

ניידות הסיור (כחול - לבן) אלו ניידות המשטרה ה"רגילות" המוכרות לכולם, שרשום עליהן רק "משטרה". השוטרים שבפנים מטפלים בקריאות של הציבור, תופסים פורצים, אנסים, רוצחים וגנבים וגם רושמים דוחות תנועה (לעיתים יהיו ניידות סיור שרשום עליהן "משטרת תנועה" כי אגף התנועה "תרם" ניידת לסיור אבל זו ניידת סיור לכל דבר).

מתנ"א (משטרת תנועה ארצית) היא חלק מהאת"ן (אגף התנועה הארצי) מתעסקת אך ורק בנושאי תנועה (רישום דוחות, ביצוע מחסומים, טיפול בתאונות דרכים ועוד) והיא מחזיקה בצי ענק של ניידות שעל חלקן רשום "משטרת תנועה" ועל חלקן "משטרת תנועה ארצית". מתנ"א תופסת בעיקר את הכבישים הבנעירוניים ובערים מסויימות (בעיקר הגדולות) אף כבישים בתוך העיר (שמכילים תנועה רבה כמו ת"א, חיפה, ירושלים). ברמת העיקרון מי שרושם דוחות בתוך הערים אלו שוטרי הסיור ולעיתים שוטרי תנועה של תחנות (השייכים למשרד התנועה של התחנה) ולא משנה באיזה ניידת אם ישהו.

ניידות אור ירוק (מספר רישוי צהוב) אלו ניידות שבד"כ יהיה רשום עליהן "משטרת תנועה", אלו ניידות שנתרמו למשטרה ע"י אור ירוק, על מנת להגדיל את האכיפה ולצמצם את מספר התאונות, הנוהגים עליהן יהיו אך ורק מתנדבים.

ואל נא נשכח את הניידות הסמויות שפועלות בכל כבישי הארץ, שבתוכן שוטרים שרושמים דוחות, ולאחר שתיתפסו, לא כ"כ יעניין אתכם מה ההבדל בין משטרת תנועה למשטרת תנועה ארצית.

Xbox12341

פורסם

מה ש-XBOX כתב נכון בעיקרון, ובקיצור:

משטרת תנועה - בתוך העיר.

משטרת תנועה ארצית - מחוץ לעיר.

זה לא אומר שאם תראו ניידת של משטרת תנועה על כביש מהיר הוא לא יכול לתת לכם דו"ח ולהפך.

ד"א, שמתם לב שמשטרת התנועה התחילה להצטייד ב-טויוטה פריוס?

יצא לי לראות אחת כזאת משוטטת לה ברחבי העיר. נראית מצחיק (יותר מבד"כ).

פורסם

maxizem

משטרת תנועה, כשאתה נתפס על עבירה קטנה או על כמה, יש סיכוי שיוותרו לך קצת, כי עדיין נשאר באותם שוטרים צלם אנוש.:-)

משטרת תנועה ארצית, אם אתה נוסע על 125 עם אישתך בצירים וכל המושב מלא במי שפיר עדיין תקבל דו"ח ומזל טוב מהשוטר.:lol:

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם
שמעתי תנועה ארצית הרבה יותר קשוחים ולא מוותרים בשום מקרה

שמעת משהו דיבילי ואתה ממשיך להפיץ אותו ?

אני שמעתי שהפקחים ברמלה לא דופקים דוחות הם דופקים מכות

ומנסיוני עם משטרת תנועה ארצית הם יותר אנושיים אז לך עכשיו ותפיץ את זה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
אתה אומר את זה מנסיון? כי זה בכלל לא כמו שאתה מציג את זה, יש ויש.

עצר אותי פעם שוטר תנועה ארצית ברכב של הבוס שלי בלי טסט, מנורה קידמית שרופה ואחורית שרופה.

אחרי שהוא ראה שאני חייל והרכב לא שלי ושלא ידעתי מכל מה שקורה ברכב הוא בא איתי לעבודה דיבר עם הבוס שלי ורשם לי דו"ח על הטסט של הרכב! אני מבין את האשמה שלי בנושא אבל עדיין, לפחות על הבוס שלי.

לעומת זאת, שוטר מתנ"א עצר חבר שלי עם פנס אחורי לא תקין במרחק של 100 מטר מחשמלאי רכב! אמרנו לו שאנחנו בדרך לתקן את זה ושזה בראש סדר העדיפויות שלנו! בכל זאת רשם לו דו"ח.

מיותר לציין את רמת התיסכול והכעס שהרגשנו! כאילו כתוב בחוק שאני צריך להסתובב עם פנס ספייר באוטו.

אם זה מקרה חד פעמי וזה רק אני אז מילא, אבל גם לפניי כתבו על מתנ"א שהם קשוחים.

אולי אני טועה והם לא כל כך חסרי התחשבות, אם אתה מכיר מקרים בהם שוטר מתנ"א ויתר למישהו אני ארצה לשמוע ממך.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם
שמעת משהו דיבילי ואתה ממשיך להפיץ אותו ?

אני שמעתי שהפקחים ברמלה לא דופקים דוחות הם דופקים מכות

ומנסיוני עם משטרת תנועה ארצית הם יותר אנושיים אז לך עכשיו ותפיץ את זה.

כפי שאתה רואה לא רק אני חושב כך, אלא יש משתמש שגם נתקל בהם ומוכיח את המילים שלי

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

אז חכה אני ימצא משתמש שאומר אחרת ונהיה קויטים.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לצערי אני אצתרך לחזק את דבריך, לפני שנתיים עצרו אותי ברכב עם פנסים מושחרים

ובמקום הורדה מהכביש הוא ויתר לי כך שלמרות שאני לא סובל את הדרדסים לפעמים

גם מתנ"א מוותרים, כל מקרה לגופו .

Peugeot 208GTI

פורסם

חברים עברות תנועה הן עבירות מוחלטות,ז"א שאין צורך בידע קודם לגבי העבירה

העובדה שביצעת את העבירה מספיקה בשביל לקבל עליהן עונש,ואני אגיד יותר מזה אם קיבלת דו"ח על מנורה שרופה אז כנראה שבאמת השוטר חיפש על מה לתת לך דו"ח

לגבי הבחור שנסע עם טסט,זוהי אשמתך בלבד,לפני שאתה עולה לרכב שהוא לא שלך תבדוק שיש לו טסט וביטוח חובה בתוקף,שהאורות שלו עובדים,הצעצלת לבדוק קיבלת על זה עונש.

• תוכן חדש...