Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה בקשיים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפרמטר היחיד בו, לדעתי, הIS עולה על הA4 הוא התמורה לכסף.

הIS בגרסאתה המאובזרת ביותר עולה בערך כמו הA4 עם המנוע המקביל ברמת איבזור בסיסית.

ובכל זאת, אני חושב שלקסוס הרוויחו את מקומם בקטגוריית רכבי היוקרה לצד שלושת הגרמניות בכבוד ובזכות.

לא מעט אנשים שהולכים היום לקנות A4/A6/A8 או 3/5/7 או C/E/S קופצים גם לסוכנות לקסוס כדי לבדוק את המתחרה מלוכסנת העיניים.

וגם אם בסוף הבחירה היא באחת הגרמניות - בחלק נכבד מהמקרים זה לא בגלל שהיפנית נופלת במשהו, אלה מסיבות אחרות לחלוטין.

וכבר נאמר לא פעם בעבר שרכב (בטח שברמות המחיר הללו) לא תמיד קונים עם הראש, אלה דווקא עם הלב.

וד"א, אחרי הR8 של אודי והמתחרה העתידית הצפוייה מבית BMW (שכבר דובר עליה רבות באתרי האינטרנט השונים) לקסוס לא נשארת בצד:

http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1586071

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כן כי גולף,ג'טה,פסאט אלה רכבים מאוד מרתקים,ולא משעממים,הפסאט לא פחות משעממת מקורולה,סתם עוד רכב כמו 99 אחוז מהרכבים שלהם,הדבר הכי מעניין שVW הוציאו בזמן האחרון זה השירוקו וגם זה הדבר האחרון שתראה מהם ב10 שנים הקרובות.

גולף - TSI, DSG, תא נוסעים בשלוש (חמש, עשר..) רמות מעל הקורולה, מתלה אחורי רב חיבורי (אין לי מושג מה הולך בקורולה הנוכחית), מתלים אדפטיביים, GTI, R32...

קורולה -

חוץ מזה שאתה שוכח שלא כל האנשים מעוניינים להגיע ל100 קמש ב3 שניות ולהתרגזן בפניות.

אנשים רוצים רכב שיקח אותם ממקום למקום עם מינימום התעסקות, בלי כל מיני שטויות כמו הלחצן פארקינג בפסאט ובג'טה שעובד לסירוגין.

יפה שBMW ואוודי מרשות לעצמם להעיז,אבל אתה שוכח שמדובר על פלח שוק שונה לגמרי ממה שטויוטה מכוונת אליו.

לא סתם היא היצרנית הגדולה בעולם.

אם היו מספרים לי שהגולף הרגילה מיועדת להתגרזנות, לא הייתי צריך לקנות GTI. ובכל מקרה, בדיוק גישת ה"מינימום התעסקות בלי כל מיני שטויות", בלי רכבי נישה, בלי רכבים ספורטיביים, זה מה שאני לא אוהב בתאגיד הזה. מכוניות אפורות ומשעממות - אם זה טוב או רע כבר תלוי בשאלה האם אתה אפור ומשעמם.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
הפרמטר היחיד בו, לדעתי, הIS עולה על הA4 הוא התמורה לכסף.

הIS בגרסאתה המאובזרת ביותר עולה בערך כמו הA4 עם המנוע המקביל ברמת איבזור בסיסית.

בקטע הזה אני חולק על דעתך:

ללקסוס נסיעה נעימה יותר מאשר ב- A4, שקטה יותר ומטלטלת פחות (בזמנו פתחתי שירשור שבו השוותי בין A4 3.2 קאווטרו שניתנה לי לנסיעת מבחן, לבין ה- IS שיש לי היכרות אינטימית איתה).

ההגה בלקסוס מתקשר יותר, הלקסוס מאובזרת טוב בהרבה ביחס לאודי הזו (הגירסה היקרה - כן?) וניתן לצפות לאמינות ושמירת ערך עדיפים בהרבה.

בנוסף לכך אין צורך להיפגש עם נותני השירות של צ'מפיון וזה לכשעצמו הוא יתרון ענק.:evil:

לאודי היה יתרון בעצמת המנוע ובאחיזת הכביש (4*4), גם העיצוב החיצוני של האודי הוא לטעמי מהיפים בתעשיה.

פער המחיר בין הגירסה הזו לבן ה- IS לא הותיר מקום לשום התלבטות.

פורסם
כן כי גולף,ג'טה,פסאט אלה רכבים מאוד מרתקים,ולא משעממים,הפסאט לא פחות משעממת מקורולה,.

הגולף היא המכונית המכונית הכי בסיסית שנמכרת באירופה.

בשביל זה היא הכי נמכרת.

בארץ היחס שונה שגלל שרוב הרכבים פה מגיעים מהמזרח ומתיחסים יותר בכבוד לרכב גרמני.

קורולה היא התחרה של הגולף ולא של הפסאט כמו שאתה אומר פה.

הפסאט מתחרה של AVENSIS או קאמרי,אני לא רואה הרבה הבדל.

אולי שאת הקאמרי מוכרים בגרסת הייבד והיא יותר טובה מהפאסט.

מאותה סיבה שאופל אינסיניה מעניינת יותר מאוונסיס, או שA4 מעניינת יותר מIS. אולי זה מיתוג, אולי עיצוב, אולי העובדה שהאוטו בא עם יותר משתי גרסאות מנוע ושתי גרסאות אבזור.

http://www.youtube.com/watch?v=oO9_9xdwWWc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אייל

פורסם

אני אוהב את הנסיעה הקשיחה של הגרמניות והנסיון של הלקסוס לאזן בין הקשיחות הזאת לרכות בכבישים משובשים הוא לא הכי מוצלח (כנ"ל בC CLASS החדשה דרך אגב..).

האיבזור והמחיר בסוכנות הינם כאמור פועל יוצא של מחיר. וכפי שציינתי, זה היתרון העיקרי שיש לIS על פני הA4.

באשר לשמירת הערך; אני לא בטוח שהצדק עימך. לקסוס הינו מותג חדש יחסית בארץ ורק לאורך זמן נוכל לראות את יכולתו לשמור על ערך.

אמינות? טפו טפו טפו.. חוץ מA6 אחת לפני כמה שנים, לא היו לנו תקלות מיוחדות עם התוצרת הגרמנית המדוברת. וגם באותו מקרה, הנושא נפתר לשביעות רצוננו המוחלטת.

שירות של צ'מפיון; אין ספק כי יש תלונות רבות על השירות של צ'מפיון,

אבל מנסיוני האישי (והמשפחתי) אני יכול להעיד שלא היו לנו בעיות עם השירות, ויש לנו כמה רכבים שלהם במשפחה (הן המצומצמת והן המורחבת) ולא למשך זמן קצר.

מנגד, ישנן גם לא מעט תלונות גם על נותני השירות של טויוטה. כמו כן העובדה שיש בארץ 2.5 מוסכי לקסוס לא הכי מעודדת.

פורסם
הגולף היא המכונית המכונית הכי בסיסית שנמכרת באירופה.

בשביל זה היא הכי נמכרת.

בארץ היחס שונה שגלל שרוב הרכבים פה מגיעים מהמזרח ומתיחסים יותר בכבוד לרכב גרמני.

קורולה היא התחרה של הגולף ולא של הפסאט כמו שאתה אומר פה.

הפסאט מתחרה של AVENSIS או קאמרי,אני לא רואה הרבה הבדל.

אולי שאת הקאמרי מוכרים בגרסת הייבד והיא יותר טובה מהפאסט.

אמרתי "מעניין", לאו דווקא "עדיף". בכל הדיון הזה לא הבעתי שום דעה על האיכות או הביצוע של טויוטה\לקסוס, כי זה לא רלוונטי. יש מבחר מועט ומשעמם וזה כל מה שחשוב. ותן לי את הRS4 בכל יום.

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

פורסם
אני אוהב את הנסיעה הקשיחה של הגרמניות והנסיון של הלקסוס לאזן בין הקשיחות הזאת לרכות בכבישים משובשים הוא לא הכי מוצלח (כנ"ל בC CLASS החדשה דרך אגב..).

הקשיחות של האודי במצב 'דינמי' הייתה בלתי נסבלת (הרכב הזה יכול לשמש את חוקרי השב"כ שמעוניינים לשבור עצירים...), מאידך - בעת העברת המתג למצב 'נוחיות' הנסיעה הפכה לסבירה אבל ההגה הפך לקל בצורה לא נעימה כאילו שאיננו מחובר לגלגלים (בקיצור - לא מזה ולא מזה), גם רעש המנוע היה נוכח ולא נעים.

ה-C קלאס החדשה שאותה גם בחנתי עולה בהיבט הזה על האודי באופן מוחלט.

אני גם מפנה אותך להודעתו של רוני שטרן שנכתבה בשרשור הזה ולדעתו בעניין.

לעניין השירות הטוב שאתם מקבלים מצ'מפיון, אני אכן מאחל לך להמשיך ולהנות מהם, אבל נא להביא בחשבון שלא לכולם יש את היחסים המיוחדים שיש לכם איתם.

אדם רגיל מקבל שם שירות #$%!&.

ורק לצורך הדיון האקדמי: ל- IS יש כסטנדרט בגירסת הפרימיום מערכת שמזרימה אוויר ממוזג למושבים הקידמיים.

כשמתרגלים לדבר הזה מתמכרים אליו. כמה יעלה התענוג באודי אם הוא בכלל אפשרי?

פורסם
הקשיחות של האודי במצב 'דינמי' הייתה בלתי נסבלת (הרכב הזה יכול לשמש את חוקרי השב"כ שמעוניינים לשבור עצירים...), מאידך - בעת העברת המתג למצב 'נוחיות' הנסיעה הפכה לסבירה אבל ההגה הפך לקל בצורה לא נעימה כאילו שאיננו מחובר לגלגלים (בקיצור - לא מזה ולא מזה), גם רעש המנוע היה נוכח ולא נעים.

ה-C קלאס החדשה שאותה גם בחנתי עולה בהיבט הזה על האודי באופן מוחלט.

מסכים עם זה לגמרי (גם כתבתי את אותו הדבר אחרי שנהגתי בA4). עדיין, מבחינת מרחב, עיצוב פנים, עיצוב חיצוני ומבחר מנועים - אין מה להשוות בין השתיים. וזה מה שמשנה, לרוב.

אגב, בגרסאות החדשות יותר אני חושב שכבר אפשר לכוון את הפרמטרים בנפרד (הגה-מתלים-גיר), לפחות כאופציה (drive select).

פורסם

לטעמי לפחות העיצוב החיצוני של האודי הוא לא פחות ממדהים והוא היפה בקטגוריה (כולל האיטלקיה הנחשקת עם סמל הנחש).

מאידך, העיצוב הפנימי ואיכות החומרים נחותים משבלקסוס (שוב עניין של טעם).

ואנחנו מדברים על רכב שעולה כמעט 50% יותר (מחירון לפני מו"מ).

החבילה היפנית מנצחת ובגדול.

פורסם
לטעמי לפחות העיצוב החיצוני של האודי הוא לא פחות ממדהים והוא היפה בקטגוריה (כולל האיטלקיה הנחשקת עם סמל הנחש).

מאידך, העיצוב הפנימי ואיכות החומרים נחותים משבלקסוס (שוב עניין של טעם).

ואנחנו מדברים על רכב שעולה כמעט 50% יותר (מחירון לפני מו"מ).

החבילה היפנית מנצחת ובגדול.

תשווה ל2.0T, יחידת כוח מקבילה (ולפי כל הדיווחים, עדיפה משמעותית). עדיין האודי יקרה יותר, כמובן, אבל ריאלית מדובר בהפרש של 30K אחרי אבזור ומו"מ (הגרסה היקרה של הלקסוס אמורה להיות באיזור 320K, שזה מחיר הבסיס של האודי, רק שבאודי אפשר לקבל 10% הנחה בערך - לא יודע מה בלקסוס).

האודי עדיין יקרה יותר, אבל מתאימה יותר לקהל היעד - לדעתי.

פורסם
אני לא חושב שצריך להיות פרס בקטיגוריית "מלכת המיינסטרים", זה הכל. חוצמזה, עזוב קלישאות עיתונאיות, LS או GS מושכות תשומת לב ועוד איך, שלא לדבר על העיצוב המוחצן של הIS. וגם בחירה בלקסוס זו סוג של הצהרה.

השימוש במינוח "קלישאה עיתונאית" בכדי לבטל דעה שאינה מתאימה לך, אינו בדיוק לענין ובכל זאת לגופם של דברים, היצרן הצליח למצב את האוטו שלו בדיוק כפי שרצה, מכונית יוקרה שפונה לשוק של הצרכן המתוחכם יותר והמוחצן פחות. זו בדיוק ההצהרה, כדבריך, אליה כיוון היצרן ושאותה קלטו והפנימו לקוחותיו. לקרוא לזה "מיינסטרים", קצת מחטיא את פרוש המונח.

פורסם

אני חושב שניתן לייחס את הגישה של VAG לסלוגן של ה-SAS.

"מי שמעיז מנצח" בתרגום חופשי.

בגירה אני לא מבין למה אתה חושב שפלוצווגן גם הולכים בדרך הזאת. פעם היו פרסומים איזו חטיבה מרוויחה ואיזו מפסידה. לאחרונה לא נתקלתי בפרסומים האלה אבל ממה שאני זוכר אז רק סיאט הפסידו כסף.

אתה נותן את הפאסאט CC בתור מכונית שתפסיד כסף ליצרן. אבל שים לב שרוב המכונית הזאת זה פאסאט רגילה לגמרי עם גוף שונה. זה לא זול אבל בחשבון הכללי זה משתלם להם לשווק את הרכב. אותו הדבר עם השירוקו.

בוא נגיד שזה לא כמו רובר 75 שהפכה לMG ואז הפכו אותה מהנעה קדמית להנעה אחורית.

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
תשווה ל2.0T, יחידת כוח מקבילה (ולפי כל הדיווחים, עדיפה משמעותית). עדיין האודי יקרה יותר, כמובן, אבל ריאלית מדובר בהפרש של 30K אחרי אבזור ומו"מ (הגרסה היקרה של הלקסוס אמורה להיות באיזור 320K, שזה מחיר הבסיס של האודי, רק שבאודי אפשר לקבל 10% הנחה בערך - לא יודע מה בלקסוס).

האודי עדיין יקרה יותר, אבל מתאימה יותר לקהל היעד - לדעתי.

האודי הזו (להבדיל מה 3.2 קוואטרו) היא לא יותר מאשר בלוף שמתחזה לרכב יוקרה. לפי כל פרממטר ענייני מדובר ברכב בינוני, מאופר בכבדות כך שהוא נראה רכב פרימיום - אבל הוא לא:

- ההנעה קדמית, להבדיל מרוב המתחרות בקטגוריה שנהנות מהנעה אחורית שגם יקרה לייצור בהרבה.

- הגיר הרציף "בעל אין סוף יחסי ההעברה" כמאמר המפרסם, הוא לא יותר מאשר נפילה דינאמית וזוועה תחזוקתית, נסה לגלגל "סמול - טוק" עם אנשי המוסך ותגלה מה הם חושבים על הפריט הזה, פריט שמשום מה נותר מיותם במחסן החלפים של אודי ולא זלג כמו אחיו המוצלחים יותר אל שאר החברות שבקונצרן.

- מנוע הטורבו הוא אכן משובח דינאמית (ניסיתי), אבל מדובר בשש צילינדרים לעניים.

שלא לדבר על זה שרוכש רכב כזה רוצה לדעת שהמנוע שברכבו הוא פריט טכנולוגיה ייחודי ושלא ניתן למצוא אותו גם בסקודה (המוצלחת בהרבה יש לציין) של השכן.

לסיכום: לטעמי לפחות, כשבוחנים את האודי הזו בקרטריונים אובייקטיבים מגלים שהיא איננה מיתחרה ברכבי היוקרה האחרים, לא בשל הסיבה שהיא פחות טובה, אלא בשל הסיבה שזו איננה מכונית יוקרה אלא "כאילו" והכאילו הזה לא שווה את המחיר שנדרש עליה - רחוק מכך.

פורסם
שלא לדבר על זה שרוכש רכב כזה רוצה לדעת שהמנוע שברכבו הוא פריט טכנולוגיה ייחודי ושלא ניתן למצוא אותו גם בסקודה (המוצלחת בהרבה יש לציין) של השכן.

והמנועים של מרצדס לא נמצאים ברכבי קרייזלר ?

או מנועים של לקסוס בטויוטה (ויותר מזה, רכבים שנמכרים בשוק X כטויוטה נמכרים בשוק Y כלקסוס) ?

• תוכן חדש...