רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לפני כשנה וחצי אחיין שלי נתפס נוהג באיזור הפרדסים באיזור שלנו עם KTM 620(אופנוע שטח..)הדרך שבה הוא נתפס זה שניידת מג"ב נכנסה בו מהצד בלי התרעה והעיפה אותו באויר,כאשר זה קרה הוא היה בן 17 בלי רשיון נהיגה,בלי ביטוח ולאופנוע לא היה טסט חצי שנה. בנתיים בזמן הזה הוא הוציא רשיון לרכב(לפני חודשיים),בית המשפט נתן לו שלילה ל3 חודשים,מאסר על תנאי,ועוד כול מיני שטויות.. השאלה העיקרית היא האם הוא יצטרך לעשות טסט ותאוריה מחדש? שהלכתי איתו לבית משפט להפקיד את הרשיון הפקידה אמרה שהוא צריך לקחת את הרשיון ממשרד התחבורה. האם במשרד התחבורה יגידו לו לעשות טסט ותאוריה מחדש,או אחד מהשניים? תודה.
הודעה אחרונה מאת A.B, -
הכוונה פשוט 'מפילים' אותו כלפי מטה,או שיש דרך אחרת יותר עדינה? תודה מדובר בפולקסווגן פולו שנת 99 אם זה משנה...
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
פשוט אין שם רנו, סיטרואן ופז'ו. יש למישהו סיבה למה?
הודעה אחרונה מאת eitanshay666, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הסיפור הוא כזה אשתי (ללא עבר תעבורתי) צולמה במצלמה נייחת 1 ק"מ מעל המותר וקרוב משפחתי (גם ללא עבר תעבורתי) נתפס ע"י לייזר 34 מעל המותר (750 ש"ח) מכיוון שלשניהם אין עבר תעבורתי המלצתי לשניהם לשלוח ערעור על הדוח ובקשה להמרה באזהרה, שניהם הם שלחו את הבקשה להמרה של הדו"ח באזהרה אחרי חודשיים שלא היתה תשובה ומועד התשלום עמד לפקוע קיבל קרוב המשפחה שלי פיק בירכיים וניגש לשלם את הקס לאחר חודש הוא קיבל הודעה מהמשטרה ש"הקנס שולם" ולכן אין למה להמיר את הדו"ח לאזהרה, בהתאם לתגובה זו חשבנו אני ואישתי שיהיה טעות לשלם את הקנס אלא עדיף להמתין. כבר חלפה שנה ,והקנס הולך ותופח.... ואנחנו עדיין ממתינים. האם המשטרה מחכה שנשלם את הקנס ומשהה את תגובתה בעיניין? האם להמ…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היכן מיוצרת הג'טה 2009? היכן מיוצרת הגולף 2009? מהו ההסבר לפער המחירים ביניהן, כשמדובר במנוע 1.6, ובגיר DSG אוטומטי, אשר זהים בשתיהן?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 903 צפיות
רוב אתרי האינטרנט של יצרניות הרכב מציעים Car Configurators כאלה ואחרים, חלקם לא יותר מדי מעניינים וחלקם ממש שווים. אחד המוצלחים למי שאוהב לפנטז על הרכב הבא שלו... מזראטי גראנקבריו החדשה - האתר קצת איטי אבל מושקע עם המון אופציות למשחק. http://www.configurator.maserati.com/cc/?modelName=GC&country=1&language=us עוד אחד שווה, פרארי איטליה החדשה - גם כן מושקע (וגם, אתם יודעים, פרארי איטליה ... ) http://www.ferrari.com/English/GT_Sport%20Cars/CurrentRange/458-Italia/Pages/458-Italia-cc.aspx?newUrl=1&locale=en_GB&market=&swf=configurator#/configure/458italia ואם מישהו נתקל באיזה קונפיגורטור ממש שווה - עם הרבה זוויות צילום ומגוון אפשרויות, מוזמ…
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום לכולם לאחרונה הפנו את תשומת ליבי לעובדה (בהתחלה לא האמנתי שזה כך, אבל...) שעם כל תשלום של אגרת רישוי רכב שנתית, אנו משלמים גם 116 ש"ח לרשות השידור. פרט ל WTF?!? יש לי כמה שאלות, אם מישהו יודע, אשמח לקבל תשובה 1. אם משלמים את האגרה כך - צריך לשלם בפנרד לרשות השידור? 2. אם יש באותה משפחה 2 מכוניות, צריך לשלם עבור כל מכונית את ה116ש"ח האלה? 3. אם יש לי אוטו ואין לי טלויזיה, אני צריך לשלם את זה? תודה לעונים מי שלא מאמין לי http://www.mot.gov.il/wps/PA_1_0_69/Portlet_3/jsp/searchResult.jsp?subject=72%2069%2095%2082%2073%2083%2072%2085%2073%2095%2073%2078%2070%2079%2095%2049%2054%20&searchParam=1492%201513%201497%201491%201493%201512%20&arch=…
הודעה אחרונה מאת ice35, -
-
צביעת ג'נטים
מאת מלטבשי- 2 תגובות
- 845 צפיות
שלום לכולם, רכשתי לאחרונה סט מגנזיום מפירוק לרכב. אני רוצה לצבוע אותם כי הצבע שלהם ממש גרוע. ניקיתי כבר את הג'נטים עם מים וסבון ושייפתי אותם עם נייר 600. אני מבקש לדעת אם מישהו עשה את זה ויודע האיזה צבע כדאי להשתמש וכמה שכבות צריך לעשות מכל סוג צבע (אני מחפש רק לחדש מראה - לא להחליף צבע). ביצעתי חיפוש ולא מצאתי תשובה מספקת לעניין. תודה מראש, אלעד
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם הייתי במוסך המרכזי של פיאט אתמול ושמעתי אותם מדברים שיש יום שישי הזה ב 23 לחודש יום מכירת חליפים לכל דגמי האלפא זה יוצא ברמת החייל במחסן המרכזי יהיה שמה יום מכירות מטורף איך שאפשר לקרוא לזה במחירים ממש זולים משעה 8 אני חושב הם אמרו עד 3 טל.
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
- 6 תגובות
- 956 צפיות
תמיד מדברים של מי האוטו הכי טוב בהתחלה מפשים של מי הכי חזק אחרי זה של מי הכי פוזה אחרי שמגיעים לתובנות כל אחד טוען שהאוטו שלו הכי יציב אז ככה אני יודע שאין השוואה בין המכוניות אבל אלה המכוניות: מאזדה ספיריט 2.0 2005 פולקסוואגן פאסאט 08 (FSI) 2008 מאזדה 6 (מנוע 2000 הרגיל) 2006 את זה שהמאזדה ספיריט הכי מהירה הבנו ישר. השאלה היותר מעניינת היא מה יותר יציב הרוב אומרים שהפאסאט אני חושב שהמאזדה ספיריט יציבה ממנו יותר, האם אני טועה? האוטו הזה פשוט נראה לי עם הצמיגים הרחבים והצורה הקטנה שלו כמו אוטו שמיועד בדיוק לדברים האלה, בעוד שהפאסאט והמאזדה 6 הם מכוניות מנהלים.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 0 תגובות
- 709 צפיות
האם השוק הישראלי עומד סוף-סוף להיפתח לייבוא מקביל, על חשבון היבואניות שהיו עד עתה בלעדיות? כך טוענים במשרד התחבורה ומודיעים כי השלימו את התקנות הנדרשות. עוסקים בענף: ההשפעה על מרבית השוק תהיה קטנה. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3792722,00.html
הודעה אחרונה מאת d.j benyosef, -
- 1 תגובות
- 701 צפיות
האם מישהו מכיר אתר שמרכז את כל כלי הרכב שנמכרים כרגע בארץ, ושניתן לפלח בו לפי מחיר, סוג מנוע, סוג גיר וכו'? מצאתי את מוטוקאר. ניסיתי למחוק את ההודעה ולא הצלחתי.
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 47.4 אלף צפיות
ברכב חדש שעולה 180 אלף ש"ח מחייבת אותי חברת הביטוח שלי להתקין איתורן. שאלתי מחולקת לשלוש: כמה עולה התקנה (ממוצעת)? האם יש דמי שימוש חודשיים ומה הם? אם רק מעל שווי של 170 אלף צריך איתורן, האם לאחר שהרכב יהיה שווה פחות מכך - ניתן להסירו? האם ייתכן שחברת ביטוח אחרת תוותר על התקנתו (אולי בתוספת כלשהי לפרמיה?) בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Kundason, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
קיבלתי דו"ח על דיבור בפלאפון והחזקתי אותו ביד, למעשה לא החזקתי אותו באוזן אלא ביד רמקול. אני רוצה להישפט אבל הבעיה שחתמתי על הדו"ח, האם יש דרך חזרה?
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
במה עוזרים חשוקי מגנזיום מה הם עושים ? והאם 15" לגלין זה לא קטן מידי ומה עוזר הרוכב של הגלגלים ועוד שאלה האים בnissan note יש בתיבת הילוכים העברה לטיפטרוניק? תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם. אתמול אשתי עברה תאונה ללא נפגעים ונגרם לרכב נזק משמעותי,(כואב הלב רכב חדש). לטענת אשתי נהג הרכב השני היה אשם,ולטענת בעל הרכב השני אשתי אשמה,כך שנוצר מצב של מילה מול מילה,(אשתי עמדה ברמזור חיכתה לאור ירוק וכשהוא הגיע היא התחילה לנסוע והרכב השני פגע בה,הנהג השני טוען שהוא נסע בירוק ואין עדים). שאלתי היא מה הדרך הטובה ביותר להתנהלות מול הביטוח אם כולם טוענים שהם לא אשמים?,האם חברת הביטוח יכולה לעכב תיקון עקב כך ?. בתודה.
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 2 תגובות
- 640 צפיות
שלום, קניתי סוזוקי סוופיט החדשה 2008, אני מחפשת ספר רכב. האם מישהו יכול לעזור לי למצוא? תודה רבה לינור ירושלים
הודעה אחרונה מאת linorsinai, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
סיפור עצוב... http://www.autoblog.com/2009/10/15/harley-davidson-drops-buell-will-sell-stake-in-mv-agusta/
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחרי שהייתי בסוכנות ורציתי להזמין A3 ,התקשר אליי חבר ואמר לי,שהוא מקיר מישהוא שאמר לו, שמשנים את הדגם A3 לחלוטין ב2010 ,ידוע לכם על תוכנית כזאת? בעקבות המידע,החלטתי לחקות עוד קצת ולברר לעומק את הנושא הזה. לא רוצה להשקיע הרבה כסף ,ועוד כמה חודשים יהיה דגם אחר לגמרי. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת gil, -
-
שאלה לגבי שלילה
מאת tlosh- 14 תגובות
- 874 צפיות
חבר שלי בא לעשות פרסה באיזה כביש דו סיטרי צר בנגב ונכנס בו רכב מאחורה באיזה 90 קמ"ש, 2 חברים שלו היו איתו באוטו וסבלו מפגיעות קלות, האשמה הייתה לגמרי של הנהג השני שהוא נכנס בו בטענה שהאורות סינוורו אותו והוא לא שם לב. השאלה היא האם הוא יקבל שלילה(משהו עם ביצוע עבירה בתאונת דרכים בה נפגע אדם)? ואם כן לכמה זמן? ומה הפרוצדורה של השלילה, כאילו איך מחזירים את הרישיון? תודה
הודעה אחרונה מאת tlosh, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי, בסוף חודש יולי תפסו אותי במהירות 111 קמ"ש בכביש של 90. קיבלתי מהשוטר 250 ש"ח קנס ללא נקודות. עד כאן הכל בסדר (אין טעם להתחיל בוויכוח המהותי איך קיבלתי קנס על מהירות "כזו נמוכה"). היום נכנסתי לשלם את הקנס (מזל שנזכרתי) באתר המשטרה. אצלם רשום להכניס את מספר הקנס וזה מה שעשיתי. פתאום אני רואה לתשלום 750 ש"ח אבל מה שיותר מעניין, לא מספר הרכב, לא מספר רישיון הנהיגה ולא התאריך של העבירה תואמים את הדו"ח שיש לי ביד, לאחר ווידוי שלישי ואז גם רביעי נבסר לי שככל הנראה מישהו הזין את מספרי הדו"ח לא נכון. עכשיו, האם זו עילה לבטל את הדו"ח? התעלמות תהיה מהלך לא חכם נראה לי כי יכול להיות שהזינו לי את הקנס תחת מספר דו"ח אחר.. מה מומלץ לעשות? תודה רבה, נאור
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- 2 תגובות
- 718 צפיות
היום אבא שלי הראה לי רכב של מכר שלו שיועמד בקרוב למכירה בתקווה שאני אספיק לחסוך את הסכום הנדרש עד אז ולרכוש אותו. הרכב המדובר הינו איביזה שנת 98, 1600 סמ"ק ידנית. הרכב עם נסועה של 82K לפי דבריו של אבא שלי (הוא שפיץ לא קטן בכלל) הרכב בבמצב מכאני מושלם. הרכב מקורי לחלוטין (כולל ג'אנט ברזל) ויש לו ספויילר קטן למעלה שגם בא מקורי ורציתי לדעת אם הספויילר הזה מצביע על רמת אבזור מסויימת? (אבא שלי לא טרח לבדוק רמת אבזור). עריכה: אחרי חקר קצר ביד 2 אני מאמין שמדובר בגרסאת LATINO. בין האם באמת מדובר בלטינו? מה ההבדל בין הלטינו לשאר הגרסאות?
הודעה אחרונה מאת kookoo, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.autosblog.fr/post/2259/scoop-peugeot-308-restylee
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 606 צפיות
אני מעוניין להגביה קצת את הרכב ולהחליף לצמיגים קצת רחבים יותר , למישהו יש המלצה היכן באיזור השרון ובאיזה עלויות ? והאם זה יעבור בטסט השנתי ?
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 2 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שאלה תיאורתית, יש את המצלמות הקטנות על עמודי התאורה בכמה מכבישי הארץ, הן ממוקמות מעל המסלול המהיר. השאלה היא האם הן מכוונות לתפוס מכוניות שנוסעות רק בנתיב המהיר או שבכל הנתיבים?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
סיפור קטן שגרם לי לחייך לעצמי כמו ילד מפגר במשך חצי שעה .... תאריך : היום . שעה : 10:00 (בבוקר) . מיקום : כביש 6 לכיוון צפון , קצת לפני המחלף לנתניה . אני , בקורולה של העבודה , ממהר בטירוף על 150 קמ''ש +- בנתיב השמאלי , לפני ב.מ.וו 750 לבנה יפיפייה ולפניה עוד רכב כולשהו. למרות שאני ממש ממהר אני מאוד נהנה להתבונן ברכב המדהים הזה, בינתיים הרכב שלפניי ה 750 סיים את העקיפה וחזר למסלול הימני, לא עוברות כמה שניות וגם אנחנו משלימים את העקיפה אך הב.מ.וו מחליטה להשתהות על השמאלי , אני מצידי נצמד טיפה ומהבהב לו באורות גבוהים. תוך פחות מחצי שנייה אני רואה איתות ימינה וגלישה מסודרת ומתונה , חזרה לנתיב הימני . אני מצידי מדביק את הדוושה לריצפה ,ומתחיל בעקיפה , וברור…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום. כמה שאלות לגבי מצלמות מהירות: יש מצלמה אחרי צומת פולג לכיוון צפון (על כביש 4), אותו מחלף ליוצאים מכפר יונה,על הכביש הישן,מצלמה על עמוד אפורה, האם היא פעילה? היום ירדתי במחלף,בשעות הבוקר,סביבות 09-10 במהירות ולא שמתי לב,האצתי ,500 מטר אחרי הירידה יש מצלמה על עמוד,ועברתי את המצלמה על 120-130 ואז ישר האטתי,לא שמתי לב למהירות,היה נדמה לי שהיה הבזק אבל אולי זה פסיכולוגי,מהבוקר זה מטריד אותי,אם צולמתי או שלא. בהמשך הכביש שמתי לב כל איזה ק"מ יש מצלמה על עמוד,סביר להניח שרובם לא פעילות אבל לך תדע.... נניח והיא פעילה,האם יש סיכוי שאין פילים במצלמה, מתי מחליפים בה פילים בכלל? האם וכאשר נניח והיה הבזק(אולי היה נדמה לי), יכול להיות שהיה הבזק אבל לא היה פילים ואז לא …
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פורסם ב YNET שווה לקרוא : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3791551,00.html אם התביעה תתקבל כל מי שרכבו נגרר משנת 2001 ומעלה עשוי לקבל החזר של 83 ש"ח על כל גרירה
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 680 צפיות
אני מקווה שזה הפורום הנכון אני רוצה להתקין בפנים הרכב מנורות זה חוקי? זה עובר טסט? תודה
הודעה אחרונה מאת igalr, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי שלט חד כיווני ודו כיווני (עם הצג), החד כיווני לא משפיע על הרכב, יש דרך לשכפל אותו מחדש לשלט המקורי ולא דרך חנות?
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 604 אורחים (הצג רשימה מלאה)