Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בן 18, בעבודתי כשליח פצה מקומית עשיתי תאונה עם הקטנוע לפני כשבוע, נהג מונית שהיה לו עצור נכנס לצומת ואני נכנסתי בו.

כנראה מהלחץ או לא יודע מה ישר קמתי, והרגשתי שאני בסדר. החלפנו פרטים ולא פונתי לביה"ח. במהלך הימים האחרונים אני מרגיש כאבים בצוואר ובגס התחתון, היום הלכתי לרופא המשפחה הוא בדק אמר שלא נראה לו שיש משהו רציני, אני מעוניין לתבוע את נהג המונית, אבל יש מספר דברים שלא ברורים לי:

1. העבודה שלי שחורה (כסף מזומן בלי שום קבלות או רישומים)

2. אם אני פונה למשטרה כנראה וישללו לו את הרשיון, מה שלא כל כך נעים מבחינתו, בכל זאת הפרנסה שלו. (היה לנהג תמרור עצור.)

3. האם פנייה לעו"ד תעלה לי כסף? כי אמרו לי שיש שלוקחים אחוזים מהרווח.

מה לעשות? כל מידע נוסף יעזור. 

מקווה שזה המקום לרשום, אם לא בבקשה תעבירו.

תודה מראש:wink:

חבר אמיתי זה אחד שיקנה 2 בזוקה ולא זום אחד

פורסם

דבר ראשון,הטעות הראשונה שעושים אחרי תאונה אם קטנוע/אופנוע זה לקום וללכת.

וזה טעות,היית אמור ללכת לבית חולים.

דבר שני,יש לך את הפרטים של הנהג ושל המונית?

אלי כתב: הנהלת האתר מגנה בכל תוקף תחרויות בכבישים צבוריים,או כל סוג אחר של התפרעות ועבירה על חוקי התנועה!

*אבל אם אתם לוחצים, בחיית צלמו שנראה.

פורסם
החלפנו פרטים ולא פונתי לביה"ח.

יש לך את הפרטים של הנהג ושל המונית?

את פגיעות הגוף שלך משלם ביטוח החובה שלך. אבל על תאונה עם נפגע (גם אם זה אתה) אתה צריך לדווח במשטרה.

:turn-l:
פורסם

במידה ואתה פונה לטיפול רפואי, ביטוח חובה ישלם את הטיפול הרפואי.

בית החולים יעביר את הפרטים למשטרה ותזומן למתן עדות.

רצוי לגשת כמה שיותר מהר למיון על מנת שהביטוח אחר כך לא יתנער ממך ויגיד כי הפגיעה לא נגרמה כתוצאה מהתאונה.

תתיעץ עם עו"ד רק אחרי הטיפול הרפואי ולפני עירוב הביטוח.

כמו כן, התאונה יכולה להיחשב כתאונת עבודה. זה שאתה עובד בשחור, לא יעזור הרבה בהתנהלות מול ביטוח לאומי אבל זה כבר עניין לעו"ד.

אני חושב שכרגע הפרנסה של נהג המונית פחות חשובה מהבריאות שלך.

מנסיון מר בעבר אני יכול לומר לך שהדבר הכי חשוב בחיים זה הבריאות. בריאות אי אפשר לקנות בכסף, ואי אפשר להחליף אותה.

ועוד דבר אחד, חורה לי שאתה שואל האם עו"ד לוקח אחוזים מה"רווח" - אני מאוד מקווה שאתה לא רואה את זה בתור רווח. זו לא צורה להתעשר ממנה.

פורסם

ועוד דבר אחד, חורה לי שאתה שואל האם עו"ד לוקח אחוזים מה"רווח" - אני מאוד מקווה שאתה לא רואה את זה בתור רווח. זו לא צורה להתעשר ממנה.

גם אני ישר שמתי לב לזה.

+1.

פורסם

2. אם אני פונה למשטרה כנראה וישללו לו את הרשיון, מה שלא כל כך נעים מבחינתו, בכל זאת הפרנסה שלו. (היה לנהג תמרור עצור.)

האידיוט לא עצר בעצור וכמעט הרג אותך ואתה עוד בוכה על הפרנסה שלו?!

כנס באמאמא שלו ושילמד שתמרור עצור לא מוצב ליופי

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

זה שמעלי צודק,הגיע הזמן שנהגי מוניות במדינה הזאת ילמדו לנהוג.

כל פעם קורה לי שמישהו נדחף או עושה משהו נגד חוקי התנועה.

אלי כתב: הנהלת האתר מגנה בכל תוקף תחרויות בכבישים צבוריים,או כל סוג אחר של התפרעות ועבירה על חוקי התנועה!

*אבל אם אתם לוחצים, בחיית צלמו שנראה.

פורסם

1. העבודה שלי שחורה (כסף מזומן בלי שום קבלות או רישומים)

OK, אבל לקטנוע יש ביטוח?

סביר להניח שלא ישללו לו כלום, כיוון שהם לא ימשיכו בחקירה, "חוסר עינייין לציבור" הביטוח שלך משלם לך על פי חוק הפלת"ד המנטרל אשמה ולכן אין חובת הוכחה שנהג המונית אשם, כי זה לא מעניין אף אחד במשטרה שבועיים אחרי (לרוב).

אני מבין שלתבוע על נזק הקטנוע ויתרתם כי עברו שבועיים וגם ככה עד כה לא עשיתם מזה עיניין.

3. האם פנייה לעו"ד תעלה לי כסף? כי אמרו לי שיש שלוקחים אחוזים מהרווח.

הפניה לא עולה.

מתוך הפיצויים העו"ד יגבה 8% על פי חוק ולא נתון למו"מ.

במידה ופיצויים מגיעים לביה"מ אז הגבייה היא 11% ובמידה ומגיעים לביה"מ עליון לאחר בוררות וויכוחי גובה פיצויים מדובר ב-13%.

במקרה שלך מדובר בסיפור פשוט של 8% וכמה חודשים, בין 3 ל-5 אלף ש"ח.

קח בחשבון שאם זה מוכר כתאונת עבודה אז כול המעורבים בפרשיה (פרט לנהג המונית) אוכלים אותה כי זה לא שולם ביטוח לאומי.

אופנוען

פורסם

1.כמובן יש ביטוח על האופנוע,

2. אני לא רואה בזה דרך להתאשר, אבל אני כבר לא עובד שבוע + הכאבים, אני חושם שפיצוי מגיע לי.

3. לזה מעליי: "כול המעורבים בפרשיה (פרט לנהג המונית) אוכלים אותה כי זה לא שולם ביטוח לאומי." למה אני נדפק?

4. אז עכשיו לחפש עו"ד או קודם ללכת לביה"ח או משטרה?

ואם יש לכם המלצה לעו"ד מאזור פ"ת אתם מוזמנים לשלוח לי בפרטי או כאן.

עריכה: האם אני צריך לשלם השתתפות עצמית לביטוח למרות שאני לא אשם בתאונה?

חבר אמיתי זה אחד שיקנה 2 בזוקה ולא זום אחד

פורסם

תגיד לי, מה אתה עושה כאן ולא במיון?

קשה לך להבין מה אנחנו אומרים לך? אז אולי אני אהיה קצת בוטה כדי שתבין: תזיז את הת*ת שלך למיון.

לא מספיק שכבר עבר שבוע ואתה סובל מכאבים ולא ניגש לטיפול רפואי, אתה גם לא מבין כשאומרים לך שככל שתדחה את הטיפול הרפואי, כך הביטוח ינסה להתנער ממך ולומר שהכאבים לא קשורים לתאונה.

אם היית טורח לחשוב שכדאי לשלם ביטוח לאומי ולא לעבוד בשחור אולי זה היה מוכר כתאונת עבודה. עכשיו אתה שואל למה אתה נדפק כשאתה עובד בשחור ולא משלם לביטוח לאומי? לא חשבת לפני כן שאתה דופק את המדינה כשאתה לא משלם ואחר כך אתה בא בטענות כלפי המדינה.. אתה רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.

אז בוא אני אסבר לך את האוזן (בהנחה שהיא לא נפגעה בתאונה): אתה נדפק כי לא שילמת ביטוח לאומי ולא דיווחת על ההכנסות שלך. אם תדווח על התאונה לביטוח לאומי ותדרוש הכרה בתאונה כתאונת עבודה, המדינה תתנער ממך כי לא שילמת כחוק והסתרת הכנסות.

המעסיק שלך ידפק כי ברגע שתתבע אותו על תאונת העבודה, השלטונות ידפקו לו על הדלת וידרשו גם ממנו הבהרות.

עכשיו הבנת? אם לא, תתחיל לקרוא את השרשור מהתחלה. אם כן, רוץ למיון.

אהה... ותרגיש טוב.

• תוכן חדש...