Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רז, לך לא טוב אל תסע.

האוטו הזה לא זוועה כמו שאתה מתאר אותו אם כי הגיר שלו נופל מגירים רובוטים אחרים.

אתה נסחף וסוחף אחריך דעה של אנשים שלא נסעו באוטו, וגם אם הם נסעו פעם אחת ל4 דקות אז הם מגזימים כי פה בפורום זה הפך למשהו שכיף לעשות.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

התייעצתי עם דוד שלי, שנוהג עליה- הוא טען שאישתו לא הצליחה להתרגל לגיר, הוא הצליח, אבל הגיר מידרדר בעליות תלולות.

.

אני לא אם זה בעיה אבל גם ברנקס 2003 עם הגיר האוטומטי הסטנדרטי לגמרי בעליות תלולות במיוחד אם עוזבים את הברקס האוטו יכול להתדרדר.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

לא מכיר גירים רובוטיים אחרים אבל בתור אחד שנסע הרבה על האוטו הזה למרחקים ארוכים אני יכול להגיד שהגיר פשוט מוציא את הכיף מהנסיעה... אולי הוא לא הופך אותה לבלתי נסבלת אבל אין טיפה של הנאה. וחבל.

פורסם

הקורולה הרובוטית "נהנית" מסטיגמות, רובן של אנשים שכלל לא נהגו בה ורק "שמעו מחבר מהעבודה שקיבל לנסיעת מבחן" או "קראו כתבה ב"אוטו"". אולי כדאי שכל מי שכותב משהו בגנות התיבה, יציין האם הוא נהג על הטויוטה, כמה ובאיזו תדירות.

אני לא מכיר גירים רובוטיים אחרים, ואני מסתדר עם הגיר של הקורולה. יש לציין שאני נוהג רק במצב "ידני" ולוקח את הרכב לנסיעה של 300 ק"מ (הלוך ושוב), פעם או פעמיים בחודש. בשבוע שעבר נסעתי לאילת (וגם חזרתי :lol:), ועשיתי זאת בקורולה. 700 ק"מ של נהיגה נינוחה ונעימה. ברור שלא הכל ורוד, ויש לגיר את הפאקים שלו, אבל ברגע שמתרגלים אפשר לחיות עם זה. יש כאלה שיגידו ש"למה לי לסבול ולוותר באוטו שעלה 115 אש"ח", ובסוף הכל עניין של בחירה אישית. מי שממש מפריע לו מוזמן להחליף רכב.

אבל בתור אחד שנסע הרבה על האוטו הזה למרחקים ארוכים אני יכול להגיד שהגיר פשוט מוציא את הכיף מהנסיעה... אולי הוא לא הופך אותה לבלתי נסבלת אבל אין טיפה של הנאה. וחבל.

מה לעשות שלא כל אוטו נותן את אותה ההנאה מנהיגה. נוסף לכך, ההגדרה של כל אחד לנהיגה מהנה היא שונה וסובייקטיבית.

הכל גם תלוי מאיזה גיר "הגעת" לרובוטי. אדם שנוהג כבר 30 שנה על אוטומט, ורגיל לשים את הרגל על הגז ולשכוח, ייתכן ויתקשה להתרגל לגיר הרובוטי. אם אתה רגיל לגיר ידני, ייתכן ותהנה מהיתרונות של המצב הידני ללא דוושת קלאץ'. זה מה שאני עושה ואני מוכרח לציין שביחס לגיר אוטומטי זה שינוי מרענן.

לגבי התיבה באופן כללי - לדעתי, היא פשוט לא מתאימה למי שאוהב אוטומאט. אבל, מי שמעדיף ידני ומשתמש בה רק במצב ידני יכול בהחלט להנות ממנה.

לא יכלתי לנסח זאת טוב יותר.

על זה שהיא ממש לא יפה ויש לה חרכי ירי במקום חלונות- בדיון אחר :-P

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

דובר רבות על הגיר ולא דובר על גובה הרכב ובולמיו, משום מה אצל חבר ברכב בכל מכת גז הרכב מתרומם ממש כמו ספינה בים וחוזר במכה כאילו בכל הילוך יש איזה במפר קטן, אני באמת לא מבין איפה לעזאזל מהנדסי טויוטה בחנו את הרכב הוא פשוט לא נוח וביחוד שהקורולה ידועה בעברה האיכותי והאמין, לפי דעתי יש מספיק רכבים אחרים וכמו שאמרו טויוטה כבר מוכרים את האוטומט הרגיל והאהוב בהצלחה !

!Blue Subaru Impreza

פורסם

ככלל, הגיר הרובוטי אמור היה לשלב את הטוב שבשני העולמות - נוחות של גיר אוטומטי עם צריכת דלק של גיר ידני.

בפועל, שום גיר רובוטי אינו מגיע לחלקות הפעולה של תיבה אוטומטית פלנטרית, אם כי ישנם גירים רובוטיים סבירים למדי.

נהגתי הן על היאיריס הרובוטית והן על הקורולה הרובוטית, וללא ספק, מדובר באחת התיבות הפחות מוצלחות; העברות ההילוכים גסות, בעיקר במעבר בין ראשון לשני, וללא תשומת לב מצד הנהג, זה פשוט לא נעים.

מחוץ לעיר פעולת התיבה מישתפרת בהרבה ובנוסף נהנים משיוט שקט וחסכוני.

ברגע שה DSG המעולה יגיע לתפוצה רחבה יותר, הגיר הרובוטי ישאר בגדר אפיזודה חולפת וממש לא יזכר לחיוב.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אין ניסוח טוב יותר מהניסוח של הבחור שמעלי, הווה אומר שמי שאוהב גיר ידני ידע להנות להגיר הזה למרות ה"פאקים" שבו לעומת בן אדם שרגיל ואוהב אוטומטי ובשבילו הגיר יהיה סיוט יומיומי.

נ.ב - גם אני נוסע על מצב ידני בלבד.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

מי שנהנה ואוהב גיר ידני, שיקנה מכונית ידנית, הרבה יותר פשוט.

ומי שרוצה מכונית אוטומטית, שיקנה מכונית שמצויידת בתיבה פלאנטרית או רובוטית בעלת זוג מצמדים (DSG).

פשוט מאד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

פשוט מאד, אבל לא נכון מאד.

גם אני חשבתי כמוך לפני שניסיתי.

לרובוטית יש יתרונות: העברת הילוך תוך כדי סיבוב ללא הורדת היד מההגה - בהחלט מוצלח.

נכון שיש גם חסרונות - הורדת הילוך בלתי רצונית (מוקדם מדי לטעמי), זינוק ונסיעה איטיים בעליה קשה, העברת הילוך ובמיוחד הורדת הילוך פחות חלקים ממה שאפשר (בעיית תוכנה גם לאחר השדרוג, מה לעשות).

אבל בסך הכל, מתחרה אמיתית לתיבה הידנית הרגילה.

דני

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...