Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי רוצה לשמוע את דעותכם בנוגע לתיבת ההילוכים הזו כי שמעתי כמה דעות שליליות דווקא בנוגע לה. מישהו בעל ניסיון אישי עם התיבה יועיל מאוד גם כן. תודה מראש.

פורסם

לא ניסיון אישי, אבל ידע ממקורות מבוססים.

התיבה הרובוטית של טויוטה נחותה משמעותית בהשוואה לכמה מהתיבות הרובוטיות האיכותיות יותר בשוק כיום. אבל בלי קשר לזה, רוב הטרוניות בקשר לתיבה מגיעה מאנשים שרגילים לתיבה אוטומטית רגילה ופשוט לוחצים על הגז. תיבה רובוטית דורשת הרפיה מהגז בין העברות ההילוכים כדי למנוע את ה"רעידות" המפורסמות, ובשביל ללמוד את הרגע הנכון הזה צריך להכיר את הרכב כמה חודשים. אבל כן, יש תיבות מוצלחות יותר בשוק שמציעות חוויה נעימה יותר ופחות הסתגלות מצד הנהג.

פורסם

ידידי שלום,

הייתה לי קורולה כזו למשך יומיים,

מאוד נהיניתי ממנה - בעיני רכב מצויין,

לא צריך לעזוב גז בין ההילוכים - כל עוד לא נוהגים באגרסיביות הרכב חלק ונעים.

הרכב חסכוני, זריז ומרווח.

יכולה להיות ירידת ערך משמעותית כי טויוטה ישראל חזרה לייבא את הגיר האוטומאטי הרגיל.

אלעד.

פורסם

לא חזרה אלא החלה. טויוטה העולמית לא שיווקה את הקורולה עם תיבה אוטומטית ובמהלך שכנראה בא כתשובה לתחנוני היבואן הם התחילו לשווק אותה עם תיבת הילוכים אוטומטית. עד עכשיו ככל הידוע לי התיבה הזאת היתה מצויה בדגמים האמריקאים בלבד.

פורסם

גיר זוועתי שנותן לך הרגשה כאילו אתה נוהג עם "ל" על הגג.

בנוסף שמעתי לא על אחת ולא על שתיים וגם לא על 3 קורולות שהלך להן המצמד אחרי 80K ואפילו פחות והיבואן לא הסכים להחליף כי זה נקרא אצלו בלאי.

הבנתי שעשו בארץ איזשהו עדכון תוכנה שמשאיר את הקלאץ בחצי לחיצה בעמידה וזה מה שגורם לבלאי העצום.

פורסם
גיר זוועתי שנותן לך הרגשה כאילו אתה נוהג עם "ל" על הגג.

בנוסף שמעתי לא על אחת ולא על שתיים וגם לא על 3 קורולות שהלך להן המצמד אחרי 80K ואפילו פחות והיבואן לא הסכים להחליף כי זה נקרא אצלו בלאי.

הבנתי שעשו בארץ איזשהו עדכון תוכנה שמשאיר את הקלאץ בחצי לחיצה בעמידה וזה מה שגורם לבלאי העצום.

הסבר מעניין. כנראה שהמטרה היתה לאפשר "זחילה" בפקקים כמו שהישראלים אוהבים.

פורסם

יש לי אלפא עם גיר רובוטי (147), גיר מצוין. נהגתי על הגיר הרובוטי של סיטרואן בפיקאסו החדשה, גיר מצוין, נהגתי על האלפא 159 עם הגיר הרובוטי וגם הוא מצוין. הייתי אומר שיש לי נסיון עם גירים רובוטיים (הרפיה מהגאז וכו'). נהגתי גם על הרובוטי של טויוטה רק מתוך סקרנות כדי להבין אם זה עניין של הישראלי המיילל או שיש דברים בגו. יחסית לאחרות הוא פשוט זוועה. הקפיצות שלו בהעברת הילוכים מורגשות הרבה יותר מאשר באחרים. הרכב מקפץ בפקקים כמו צפרדע. בקיצור, שומר נפשו ירחק.

פורסם

כמה הערות:

• נכון שהעברת ההילוכים בתיבה זו פחות מוצלחת מאשר במתחרות.
  • נכון שמי שרגיל לאוטומאט ומצפה מהתיבה הזו להיות כמו אוטומאט - יתאכזב. היא לא.
  • לגבי עדכון התוכנה - בתוכנה המקורית יש בעיה שהחלפת ההילוכים נעשית גרועה, כלומר פחות ופחות חלקה עם הזמן. עד כדי כך שהורדת הילוך לקראת רמזור נעשית במכה. עדכון התוכנה פותר את הבעיה הזו, וגם מוסיף קצת "זחילה" אבל אך ורק אם דוושת הבלם לחוצה חלש. אם לוחצים על דוושת הבלם מספיק לעצירה, אין שום זחילה ואין מצמד מחליק.
  • לגבי התיבה באופן כללי - לדעתי, היא פשוט לא מתאימה למי שאוהב אוטומאט. אבל, מי שמעדיף ידני ומשתמש בה רק במצב ידני יכול בהחלט להנות ממנה.

דני

פורסם

נכון ששימוש ידני בתיבה של טויוטה מדחיק את המגרעות שלה. נכון שתיבה רובוטית ככלל לא ממש מתאימה לטעם הישראלי האוטומטי.

עם זאת, התיבה של טויוטה באמת גרועה מהתיבות האחרון, כולל סלספיד דור ראשון של אלפא וכולל האיזיטרוניק של אופל, למשל. לא נהגתי על הפיקאסו, אבל הגיר של טויוטה לא מתקרב אפילו לזה של ה-159 (יצאו בערך באותו זמן).

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

פעם אחרונה שהתנסתי עם האיזיטרוניק - זה היה עם אופל קורסה מתחילת שנות ה-2000. בהחלט חוויה מזעזעת, לפחות לטעמי - לא ישבתי במושב הנהג.

התיבה הרובוטית בפיקאסו נעימה מאוד. יצא לנו להשכיר אחת (דיזל, כמובן) באירופה ולא סבלנו בכלל. רוב הנסיעה בכלל לא הורגש הבדל מתיבה אוטומטית.

פורסם
לא חזרה אלא החלה. טויוטה העולמית לא שיווקה את הקורולה עם תיבה אוטומטית ובמהלך שכנראה בא כתשובה לתחנוני היבואן הם התחילו לשווק אותה עם תיבת הילוכים אוטומטית. עד עכשיו ככל הידוע לי התיבה הזאת היתה מצויה בדגמים האמריקאים בלבד.

בארה"ב יש גיר אוטומטי מיושן-כמו שישראלים אוהבים.

באירופה רובוטי כי הם מעבירים הילוכים עם הידיות החביבות מאחורי ההגה.

ביפן,אם הבנתי נכון יפנית יש להם CVT,הכי יעיל וטוב,אין סיכוי למכור כזה דבר באירופה.

בכל שוק הם מוכרים את מה שמתאים לשוק,בחלק מאירופה אין קורולה בכלל,רק אוריס.

אם אתה קונה לעצמך.

לרובוטית יש צריכת דלק יותר טובה,מזהמת פחות ויותר מהירה.

אייל

פורסם

בתור אחד שיש לו את הרכב באופן קבוע, אני מאוד נהנה מהרכב.

הגיר לא כזה "סיוט" כמו שעשו ממנו, בטח ובטח כשיודעים איך להשתמש בגיר.

נכון, יש קטעים שהגיר טיפה מעצבן מבחינת הקפיצות אבל זה קורה (אצלי לפחות) רק כאשר אני ממש לקראת עצירה ואז ההורדה לראשון ממש אגרסיבית בתיבה ולכן מרגישים סוג של קפיצה, מעבר לזה - מבחינתי לפחות אין שום בעיה.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

הגיר בלתי נסבל.

אנשים שאוהבים את התוצרת הזו, מנחמים את עצמם בעובדה שאפשר להתרגל אליו בסוף, וללמוד לחיות עם זה.

ברכב אחר זה היה הופך לכתם לדורות רבים.

אבל זה בסדר, אנשים שלוקחים מבחירה את האוטו הזה עם התיבה הזו הם מראש האנשים שיוותרו ויסתגלו אליו.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני שקלתי לקנות את הקורולה הרובוטית, כשהייתה במבצע מטורף - 105K לגירסאת ה GLI. (לקחו רמת איבזור גבוהה, יחסית, ועשו לה מבצע שהוריד את המחיר למחיר שנושק למחיר של היאריס- כמה מפתיע!)

התייעצתי עם דוד שלי, שנוהג עליה- הוא טען שאישתו לא הצליחה להתרגל לגיר, הוא הצליח, אבל הגיר מידרדר בעליות תלולות.

אני אישית חושב שעצם הורדת המחיר הדרסטית על הדגם הספציפי, הראתה בצורה מוחלטת מה דעת הקהל על הרכב.

כמובן שאני אישית גם ויתרתי עליו.

אגב, כשחשבתי לקנות יאריס, העדפתי להסתכל על ידנית חסרת-איבזור-באופן-טוטאלי, ולא להסתכל אפילו על הרובוטית. שוב, מאותן סיבות.

פורסם

חלק מרכבי חברה שלנו החליפו מצמדים כבר אחרי 60K ורוב המכוניות,אחרי החלפת המצמד, נעשו גרועות יותר לנהיגה מאשר עם מצמד מקורי.

מה הסיבה? ממש לא יודע

פיאט BRAVO ? - כן, BRAVO !!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...