Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6118 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה רכשתי מאזדה 6 מודל 2007 ללא תאונות כלל.

הבעיה היא שצבע מכסה המנוע נפגם במספר מקומות בגלל חומר כלשהו שנשפך עליו (הפגיעה יחסית קטנה אבל בכל זאת מפריעה לי).

חשבתי בהתחלה לצבוע את מכסה המנוע, אבל אז אמרו לי שעדיף להשאיר את המצב כמו שהוא כדי למנוע בעתיד,

שכשארצה למכור את הרכב, שאלות לגבי צביעת מכסה המנוע (יחשבו שהרכב עבר תאונה וכד').

חשבתי על פתרון אחר והוא חיפוש רכב דומה ובאותו צבע באחד ממגרשי פירוק רכבים, והחלפת מכסה המנוע.

האם למכסה המנוע יש זיהוי כלשהו שמקשר אותו לרכב ? (כמו מספר שילדה וכד')

תודה

פורסם

אין זיהוי, אבל עין מקצועית תדע לזהות את הסימנים הקטנים שרומזים על מכסה מנוע שהוחלף או נצבע מחדש.

כדי למנוע מצב שבו רוכש עתידי חושש שהרכב עבר תאונה בעקבות החלפה או צביעה של מכסה המנוע אתה יכול לצלם היטב את הנזק ולהראות לקונה העתידי תמונות של לפני ואחרי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם אתה חושב על המכירה העתידית, אז גם אם תחליף מכסה מנוע, יגלו בבדיקה שמכסה מנוע הוחלף, כי רואים שהברגים שלו זזו מהמקום, וגם בן אדם לא מקצועי יכול לראות את זה.

ואז ירשמו לך "הוחלף מכסה מנוע"

אם תצבע, ירשמו "תיקון צבע במכסה מנוע".

תחליט לבד, מה יותר גרוע.

אם הפגמים קטנים, ורק השכבה העליונה של הצבע נפגעה, אני הייתי משאיר ככה.

פורסם

כמובן שלא הייתי רוצה שיכתבו "הוחלף מכסה מנוע", מה שמביא אותי לפתרון של צביעה או השארת המצב כמו שהוא.

אם אחליט לצבוע בכל זאת, ואעשה זאת במוסך מורשה, האם בתיעוד הביקור שלי במוסך יכתבו את מצב מכסה המנוע, כך שתמיד יהיה אפשר להוציא פירוט טיפולים ברכב ולראות שמכסה המנוע עבר צביעה עקב פגיעה בצבע בלבד ולא פגיעת תאונה ?

(כמובן שאפשר לגבות את התיעוד עם צילומים של מכסה המנוע).

פורסם

הבעיה הספציפית במכסה מנוע מעבר להערה של בודק, שהמפגע הוא אסתטי. כמעט תמיד החלפת מכסה נגמרת בזה שהמכסה לא יושב טוב, המרווחים לא זהים משני הצדדים וזה נראה גרוע. לגבי צביעה - יש מכוניות שהבדלים קטנים בצבע יהיו מאוד בולטים גם לעין הלא מקצועית, יש מכוניות שבהם סביב מכסה מנוע השוליים יחסית צרים ומיד מעבר להם הפח "נשבר" בזווית חדה יחסית כלפי מטה, ואז קשה יותר לזהות הבדלי צבע (בגלל השינוי בזווית התאורה). בכל מקרה אנשים מחפשים את זה וירידת ערך מובטחת ללא קשר לזה שתביא הוכחות שלא היתה תאונה. אגב - אם אין פגיעת שלדה או מכאנית, מה אכפת לקונה אם החלפת מכסה מנוע בגלל כתמים או בגלל לדוגמא שג'יפ מעך לך אותו בחניה?

הפגמים היו לפני שקנית את הרכב? אם כן, ואם גם אתה שילמת פחות בגלל זה, תסתפק בכך ...

עוד דבר, האם אתה בטוח שנדרשת צביעה. בעבר טפטף לי חומר שמנוני ממערכת אוורור בחניה תת קרקעית כלשהי, והשאיר על מכסה מנוע סימנים מכוערים שנראו "צרובים" בצבע. הלכתי עם זה למקום מקצועי (אוטופיקס בהרצליה) הסירו את הכתמים בלי לצבוע ובלי להשאיר סימן.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

תמידיהיה קונה שינסה להוריד לך במחיר בצורה לא פרופורציונלית ויגיד שיש ירידת ערך, אבל גם יהיה קונה שיסכים לקבל

הפחתה של 1K מהמחיר כדי שהוא יצבע בעצמו את מכסה המנוע.

נראה לי שאני אשאיר את הפגיעה בצבע כדי למנוע בעיות בעתיד עם רוכשים פוטלציאליים.

תודה על העצה לגבי בדיקה חוזרת של פגיעת הצבע (אמרו לי שזה כנראה בגלל ביצה שהתייבשה), אני אבדוק באוטופיקס אם הם יכולים להציל במעט את המצב.

• תוכן חדש...