Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוסטין מונטגו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

קפץ לי רגע נוסטלגי מהילדות שאני זוכר המון את האוטו הזה האוסטין מונטגו,מה שכן היום אני רואה שהן פשוט נמחקו מהכביש הישראלי,השאלה היא,האם כשהן היו חדשות הן באמת היו נמכרות והייתה להן נוכחות על הכביש או שפשוט זה רכב שלא נמכר בארץ ולכן נדיר לראות ולהשיג כאלה?

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

היו גם את המטרו. ואני גם זוכר אותן בהמוניהן כשהייתי ילד (93-4-5)

מעניין באמת לאן הן נעלמו כולן, ומאיפה הן באו בכלל?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

האוסטין מטרו, מאסטרו ומנוטגו הגיעו מבריטנייה ויובאו לארץ ע"י חברת המזרח.

יבוא המטרו החל ב 82', המאסטרו הקומפקטית ב 84' והמונטגו, גירסת 3 קופסאות של המאסטרו, ב 86'.

על הנייר, המונטגו נראתה כדיל מושלם - מכונית גדולה יחסית ונאה, מרווחת מאד, מאובזרת היטב - חלונות חשמל, נעילה מרכזית והגה כוח כציוד תקני - מנוע 1.6 עם 86 כ"ס וביצועי נייר טובים יחסית.

בפועל, כלום לא "התחבר", והמכונית הציעה ביצועים די בינוניים, התנהגות כביש בהתאם, איכות גימור גרועה ואמינות נמוכה, מה שגרם לרוב המכוניות הללו להגיע לגריטה מהר מהצפוי.

יבוא כל דגמי אוסטין נמשך עד סוף 90'.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

עדיין יש כמה עשרות מונטגו שמסתובבות ברחבי הארץ, הרבה מהן בגרסת הסטיישן.

פעם בשנה נתקלים גם במטרו, אבל מאסטרו אני לא זוכר שראיתי כבר הרבה שנים.

לפני עשרים שנה אבא שלי קיבל מונטגו מעולה חדש שאפילו לא רצה תשלום על הרכב. כעבור זמן קצר אבא שלי העביר אותה הלאה גם כן. כיום האוסטינים האלו כבר יכולים לקבל מעמד של "אנדרדוג-אספנות", כמו הסיטרואן BX GTI מהשרשור שרץ פה במקביל. רק שהאוסטין נדירות יותר מה-BX ועדיין הולכות ומתמעטות (אישית הייתי שמח לשפץ אחת כזו).

פורסם

לי זכורות המטרות שהיו נוסעות כאשר הבולמים במצב של "קארטינג".

לי אישית היתה מאסטרו אוטומטית (1977) שהייתה די חביבה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

בזמנו שהמטרו הגיעו לארץ אבא שלי רץ והזמין.

הינו נוסעים איתה כל פעם לבאר-שבע, לאילת, ים המלח, 5 אנשים באוטו (ההורים ו3 ילדים קטנים).

אחרי שלוש שנים אבא שלי מכר אותה אפילו בלי לפרסם, וקנה עוד אחת, בסה"כ היו לנו 3 או 4 מטרויים.

היה מוסך בבני ברק שהיה מטפל עד לפני כמה שנים בבולמים שלהם, ממלא להם את הנוזל הירוק הזה.

עם אחת המטרויים אבא שלי נכנס בGMC ספארי, או אחד מהטרנזיטים הללו, וכמעט חצה אותו , ולאבי לא קרה כלום.

דווקא היה אוטו מהנה.

פורסם

יש סיבות מצויינות שהמכוניות האלה כבר לא על הכבישים וסובארו DL, למשל, כן.

אולי הכוונה היתה טובה - המוצרים של BL לא היו נחותים טכנולוגית - אבל הביצוע היה על הפנים. המכוניות האלה היו מאוד לא אמינות ובעיה כרונית אחת שאני זוכר בהקשר למטרו (אם אני זוכר נכון) היא חלודה שצצה ממקומות לא צפויים. ואם אתם רוצים לראות דוגמאות, חפשו סרטונים על המכוניות הללו ביוטיוב.

בכל מקרה, למי שמתעניין ברכישה של אחת - כל אחד והסטיות שלו :? - ידוע לי על אוסטין מונטגו (אם חוש הראייה שלי לא הטעה אותי) שחונה מדי פעם ליד מוסך באיזור התעשייה של רעננה - אם מישהו באמת מעוניין צרו קשר בהודעה פרטית. כמו כן אני זוכר מטרו ישנה שראיתי לפני כמה שבועות ברחוב אבא הילל ברמת גן.

כמה סרטונים להמחשה:

2wY1mF-MIUo דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

RffRWX2JL20 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

המונטגו טורבו לא נקראה אוסטין אלא MG.

אמנם MG כמותג, חדל לייצר בשנת 80' את ה MGB והמידג'ט, אולם בשנת 83' קם המותג ההיסטורי לתחייה, עם הצגת המטרו הספורטיבית ושנה מאוחר יותר הוצמד המותג לגירסה הספורטיבית של המאסטרו.

לארץ הגיעו מספר מכוניות מטרו טורבו שכונו אף הן MG, בשנת 86'.

המונטגו MG האטמוספרית עם 115 כ"ס וגירסת הטורבו עם 152 כ"ס לא יובאו.

אגב, לגירסת הטורבו היו ביצועים מצויינים גם בקנה מידה של ימינו - המאסטרו טורבו האיצה מ 0-100 תוך 6.7 שניות והמונטגו תוך 7.2 שניות.

פרט מעניין הוא השימוש במאייד, SU כמובן, במנוע הטורבו.

פורסם
בזמנו שהמטרו הגיעו לארץ אבא שלי רץ והזמין.

הינו נוסעים איתה כל פעם לבאר-שבע, לאילת, ים המלח, 5 אנשים באוטו (ההורים ו3 ילדים קטנים).

כמי שהתנייד עם הרכב לביצפר (היה לאמא ועבר אליי עד הגיוס) אני יכול לאמר שהדבר היחיד שהיה טוב בו היה המזגן (הלא מקורי). מכונית מחורבנת גם לפי קנה המידה דאז. מנוע חלש, מיושן, גיר 4 מהירויות, צמיגים קטנים, מכונית מחורבנת להתפאר. לא נוחה, לא עוצרת, לא אמינה, לא 205 וגם לא אונו (או ג'אסטי).

אבל יותר טוב מאוטובוס...

נ.ב. חצה GMC לשניים?

אולי ביקום מקביל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מצטער, לא מסכים אתך.

המטרו לא היתה מתחרה ממש טבעית של ה 205 והאונו, אלא יותר מכונית מיני.

למטאו 1.3 היו 63 כ"ס וביצועיה היו עדיפים על אלו של ה 205 והאונו 1.1 והתנהגות הכביש שלה היתה דומה מאד לזו של המיני המקורית - חדה ומדוייקת.

כשהוצגה המטרו ב 80' היא היתה בין מכוניות הסופר מיני הבודדות שהיה לה מנוע 1.3 - למעט הגירסאות הספורטיביות של אותם דגמים - וזה התבטא בביצועים טובים מהמקובל בקבוצתה.

וכדאי לזכור שהמטרו החזיקה כמעט לבדה את כל קונצרן בריטיש ליילנד, וזה הישג לא מבוטל.

פורסם

חן, היתה לי את המכונית. מנוע ה-1.3 היה לא אמין, לא חזק עם נטייה לצאת מכיוון לאחר מאמץ. והתנהגות הכביש היתה עם מאפיין ברור של אי יציבות כיוונית וההגה היה חופשי-חופשי ולא מדוייק. ובאמת שאי אפשר להגיד שהייתי בררני במיוחד בזמנו. אונו 70 היתה לי אז פאר היצירה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...