Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למה לא מסדרים את כביש 38?

gozal
שימו לב! השרשור הזה בן 5578 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

היום יצא לי לסוע בכביש 38 מכיוון שער הגיא למושבים שעל יד בית שמש וחזרה.

לצערי הכביש הזה מסוכן מאוד, אין תאורה בחלק גדול של הכביש ואף אין מפרדה.

במשך כל הנסיעה שהייתה אך ורק בשעות התאורה, במשך כל הדרך פשוט נכוויתי מהתאורה של הרכבים שבאים מולי.

כל הדרך היא גם דו סיטרית וחשוכה ומאוד מסוכנת.

למה בעצם לא משקיעים שם משאבים על מנת לסדר שם מפרדה של בטונדות כמו שעושים לרוב אחרי מקרים מצערים שרק אז מבינים שצריך?

למה לא עושים שם תאורה לאורך הכביש?

Polo 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פשוט לא נהרגו בכביש הזה מספיק אנשים, צריכים עוד כמה מתנדבים שיהרגו שם ואז אולי הממשלה תתחיל לחשוב אם אפשר לעשות שם משהו,

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שכחתי לציין כי יש הרבה סיבובים בדרך, נוסף על הצרות הנ"ל.

אאל"ט לפני שנתיים בערך, באזור הגשר של פסגת זאב (דרך עוזי נרקיס) אשר נמצא באזור בו אני גר. קרתה תאונה של אם ובתה שנהרגו כתוצאה מהתנגשות חזיתית בכביש דו סיטרי עם 4 נתיבים, לצערנו רק אחרי המקרה הזה החליטו לשים לאורך הכביש מפרדה של בטונדות. מעניין.

המצחיק הוא, שתמיד אמרתי שצריך לשים שם בטונדות.

Polo 2012

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפתרון הוא ליסוע לאט ועוד לאט ואז לא ליסוע בכלל, גדרות הפרדה? תאורה? אספלט איכותי? הרחבת כביש? מה פתאום זה הנהג אשם הוא נסע במהירות מופרזת.

לאחרונה נשמע תירוץ חדש שהולך ותופס תאוצה, "נהג במהירות שלא תואמת את תנאי הדרך"

אם יש כביש שנניח מותר ליסוע בו 100 קמ''ש והנהג אכן נסע 100 קמ''ש אך בעקבות תשתית דפקוה הוא לא שם לב ועלה על אי תנועה שקפץ לו מאיפשהו, הנהג אשם! כי הוא "נהג במהירות שלא תואמת את תנאי הדרך" יגידו אנשים, אבל הוא נהג על 80 ומותר 100 מדוע לא תואם? יגיד לכם הקצין עובדה, הוא לא שם לב לאי תנועה שבניתי שם אתמול עלה עליו נתן שתי היפוכים באוויר ונחת על המשפחה ממול ולכן הוא אשם.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתמול נסעתי שם בלילה, לא הרגשתי שום בעיה עם הכביש.

הכביש מפותל ויש בו עליות וירידות, זה כביש שעובר באזור יחסית הררי ותנאי השטח כנראה לא מאפשרים סלילה אחרת, בטח ובטח לא נראה לי שאפשר להרחיב את כל הכביש הזה אלא אם חוצבים את הסלעים.

לגבי התאורה זה אכן טעון שיפור, אבל גם בערבה אין איזו הפרדה רצינית ובחלק לא קטן גם אין תאורה.

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

די כבר עם הבכיינות הזאת!

בכל מקום בעולם, לא משנה כמה הוא מודרני ומפותח, בפריפריות יש כבישים הרריים, מפותלים וצרים, ללא תאורה וללא הפרדה.

סע בהתאם לתנאי הדרך ותאמין לי שלא תעשה תאונה.

דרך אגב, מפרדה זה ביטוי שמעולם לא שמעתי, אני מבין שזה איזה קשקוש של מע"צ ושל האקדמיה שאמור לבטא הפרדה אבל עם משקל לשוני של מדרכה אבל הברקת ההודעה שלך זה :

במשך כל הדרך פשוט נכוויתי מהתאורה של הרכבים שבאים מולי

איך אתה רוצה להמנע מתאונה אם אתה כ"כ קרוב לרכבים שמולך? :lol:

תשובה רצינית היא שכביש 38 כבר גבה לאחרונה הרבה דמים ב 2 תאונות קטלניות (אם אני זוכר נכון, סה"כ 8 הרוגים).

ברור שאפשרי להרחיב את הכביש ל 4 נתיבים ולעשות מצידי עוד כביש אגרה שם אבל כל עוד לא עושים, אין צורך במשפרה, אין צורך במשדדה ואין מצורך במפרדה או תאורה או פסי האטה.

בא אני אזרוק לך רעיון זהה, מרבית תאונות הדרכים של הולכי רגל הן על מעבר כביש שלא במעבר חציה, אז בא נקים חומות של 2-3 מטר לאורך כל המדרכות בישראל ונקים מחסומים כמו של רכבת שנפתחים להולכי הרגל רק באור ירוק, אתה יודע כמה חיי אדם נציל? מאות בשנה!!! מתאים לך?

פשוט סע בכיף על פי תנאי הדרך (ואם אתה לא מכיר את הדרך, סע לאט)ושום תאונה או כוויה לא תקרה לך.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זכור לי נכון מותר לנסוע שם עד 70 קמ"ש, גם על 100 לא היתה שם בעיה. רק צריך להיות עירני ולהסתכל לאן אתה נוסע.

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5578 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...