רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 967 צפיות
בתחילת הכתבה - האם מותר לשמור בכביש מקום חניה למישהו שתיכף מגיע. בהמשך הכתבה - איפה מותר לחנות, מתי ולמי (נכים/מוניות/שאר העם). בסיום - טיפול בדוחו"ת. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3804402,00.html .
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מזה הS בSTI או בTSI T - TORBI I - INJECTION בDTI אני יודע שהD זה דיזל אז מזה הS?...
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים! נתחיל מזה, אני גר ברחוב די צר וחניה הפרטית שלי נמצאת במקום מאוד בעיתי כך שאני צריך להכנס לשם ברוורס כדי לצאת כמו בן אדם, מול הכניסה לחניה (בצד השני של הכביש) יש אדום לבן. אבל אנשים (קשה לי להגדיר אותם כך) תמיד חונים שם ומקשים מאוד! על היציאה ועל הכניסה. כמובן יש את החכמים שחוסמים אם התחת חצי מהכניסה (יש סימון לבן על הרצפה, הם פשוט לא שמים עליו ***). מה לעשות חברים? הרי שזה לא הגיוני שאני ירוץ בבלוק שלי ובבלוק ממול כדי שיזיזו את הרכבים כל הזמן... מצורף שרטוט של הרחוב. (צוייר אונליין כי אין לי PAINT) רכב מס 1 שלי ו 2 של שכן שלי (תקין)
הודעה אחרונה מאת Soundman, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם , יצא לי לתהות בזמן האחרון , יש המון ג'יפים מאוד יפים וגדולים ולחלקם יש בקליות אחוריות ממש יפות , אבל כל האורות שלהם מסתכמים בטמבון האחורי... טרנו,פג'רו,טרופר ועוד המון... יש איזה סיבה מיוחדת שאין שום שימוש בפנסים האחוריים?
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 27 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
היום לקחתי את הפונטו לשטיפה, אחרי שהוצאתי את הרכב לאיזור הייבוש התקרבתי לאזור מכסה המנוע ולפתע חשכו עיניי, סדרה של שריטות עמוקות שנוצרו קרוב לוודאי ע"י מישהו רשע מאוד שפשוט חרט עם המפתח. השריטות די עמוקות ומגיעות לפח, יש משהו שאפשר לעשות? שווה לצבוע את זה בכלל? וזה עוד בנוסף לשפשוף שקבילתי אחרי שמישהו יצא עליי רוורס בחניה של מרכז קניות. מזל שהרכב לבן וכל העניין לא ממש בולט, אבל עדיין.. אני כבר לא יודע מה לעשות, כל המאמצים שאני ישקיע כדי לשמור על הרכוש שלי ובסוף יבוא איזה מז**ן שפשוט לא אכפת לו ויהרוס לי את הבריאות.. אתם מוזמנים לשפוך קיטור יחד איתי. בנוסף אני מציג לכם על הדרך גם את הסימנים על הרכב השני.. בתמונה של הדלת ניתן לראות "מזכרת" מביקור בחניון …
הודעה אחרונה מאת m1011409, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ובכן היום יצאתי מהGTI שלי 2008 היישר אל הגולף 6 GTI החדשה ולנהיגת מבחן שאולי מעניינת חלק מכם- להלן התרשמותי-2008 מול החדשה. חיצונית החדשה נראת יקרה יותר,מבפנים הרבה יותר איכות ואחד מההגאים היפים והנוחים לאחיזה שפגשתי,תחושת המתגים איכותית יותר ונגיעות אלומיניום בכל מקום תורמות לרושם הכללי המצויין. בגדול הדברים שלא אהבתי- תנוחת ישיבה גבוהה מדי לטעמי גם במצב הנמוך יותר. מנוע שלא מרגיש חזק יותר ועפ מחשב הדרך גם לא חסכוני יותר אם בכלל. הרכב מרגיש רך יותר ומתגלגל יותר אבל הגולף שלי מצויידת במוטות מיצבים משופרים אז אולי בגלל זה. זהו-!!! מה כן אהבתי ועדיף בעייני על הקודמת- נתחיל שלטעמי הסיסמא של אודי-"קידמה בזכות טכנולוגיה "לא היתה יותר נכונה מאשר בGTI …
הודעה אחרונה מאת NMP, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כמה שנים קראתי כתבה שבה יש תחרות של לנצ'יה אפסילון עם מכונית מיני/סופר מיני בארץ. מאז הכתבה אני לא זוכר על שום מקרה שבו יצא לי לראות את הרכב. מישהו מכיר, ראה רכב כזה? אני זוכר רק שסיומת המספר שלה היא 51. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת 504L, -
הכי עצוב שזה כבר לא מפתיע http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3802828,00.html
הודעה אחרונה מאת danniel, -
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם! אני ממש צריכה את דעתכם ועזרתכם בנושא. יש לי קרייזלר נאון שנת 96 שעברה תאונה והשמאי הוריד אותה מהכביש. השמאי שלח איזה גרר שרצה לקנות את האוטו ב-1200 שח' וזה בדיוק המכיר שהשמאי רצה על עבודתו(בדוק איזה קומבינה). חשוב לי לציין שרוב החלקים באוטו חדשים. השאלה שלי היא אם למכור את האוטו לגרר ב-1200(באותו הרגע לא הייתי מוכנה למכור להם ושלחתי אותם בחזרה) או שיש מקום אחר כמו מכירה לחלקים שעדיף למכור להם.... אשמח לדעתכם
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הזמנתי רכב ליסינג מהעבודה לפני כשבועיים (לפני 2010) ונאמר לי שאין את הרכב המבוקש עד לפברואר 2010. שאלתי היא: האם החוזה שלי יושפע מהשווי מס החדש? זאת אומרת מרגע קבלת הרכב שזה יהיה ב-2010 כבר. או שמע זה מרגע הזמנת הרכב? שזה לפני 2010. תודה
הודעה אחרונה מאת Nemesis, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 962 צפיות
חבר מכונאי בעל וותק של כ-10 שנים במקצוע, שעובד איתי במוסך, מבצע עבודות פרטיות בביתו. החבר סיפר לי שלקוח שמתקן אצלו את הרכב מזה שנתיים, כעס עליו ואמר שלא יתקן אצלו יותר. מהסיבה הבאה. בבוא יום הטסט, החליט הבחור לגשת לטסט ללא הכנה. הרכב נכשל על שני תקלות בטיחות, נרשם לו בטופס "דרוש אישור מוסך". ביקש מהמכונאי, לתקן לו את התקלות ולקחת את הרכב לטסט. מסיבות מובנות המכונאי לא יכול היה לקחת אישור לתיקון מהמוסך בו אנחנו עובדים, הלך וקנה אישור ממוסך אחר שמכיר אותו. כך הוא נוהג כבר שנים. הרכב עבר את הטסט. המכונאי ביקש על העבודה 150 ₪, חלקים 150 ₪, 100 ₪ על אישור המוסך שקנה. סה"כ 400 ₪. אם היה מתקן אצלנו במוסך , אמור היה לשלם 600 ₪ לפני מע"מ (בדוק). התחיל ויכוח…
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 0 תגובות
- 624 צפיות
שימהו יודע האם יש התקדמות בחקירה?
הודעה אחרונה מאת doperla, -
רגע לפני שמכוניות אלו נעלמות אל דפי ההיסטוריה עקב הבעיות בעולם כמו התחממות גלובלית , משבר כלכלי , או המלחמה על מהירות. חשבתי לפתוח נושא שמדבר רק על המובחרות ביותר. אותם אלה שכשהם חולפות על פנינו (טוב פה לא ממש) אנחנו לא יכולים שלא להוריד את החיוך. נקפוץ לרגע לאיזור שבו אין מגבלת מהירות או צריכת דלק. לרגע נשכך מהפיאט מהרנו והמאזדה שמציפות ארצנו המפגרת מוטורית. ונתרכז במכוניות שכשהספידומטר עולה על 280 קמ"ש, עולה קצב ליבנו ל280 ביחד איתו. ונתחיל עם האהובות עלי ביותר: אוסטין מרטין DBS: מנוע: 6 ליטר V12. כוחות סוס: 510 הנעה: RWD 0-100 - 4.2 שניות מהירות סופית: 312 קמ"ש טופ גיר: למבורגיני גלרדו LP560 - 4 מנוע: 5.2 ליטר V10 כוחות…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
- 17 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=291894 יום ראשון קיבלתי אותה. היום הוזמנו- http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=190320800346&ssPageName=STRK:MEWNX:IT ו- http://cgi.ebay.de/4-Alufelgen-Bali-15-schwarz-fuer-Smart-Fortwo-451_W0QQitemZ250518726217QQcmdZViewItemQQptZAuto_Felgen?hash=item3a54146649 אנחנו רוצים בשלב מסויים להזמין לה בודי קיט חמוד כזה שיעשה אותה יפה, משהו עד 1000 דולר עם חריגה לא גדולה. בנתיים ראיתי את אלו- זה הסוג הראשון (שימו לב לבודי קיט לא לצבעים!) http://i51.photobucket.com/albums/f392/btilim/s-mann/orangeandgreen026.jpg http://i51.photobucket.com/albums/f392/btilim/s-mann/ora…
הודעה אחרונה מאת BaruchFS, -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
הייתי היום בבילוי בהרצליה פיתוח. למרות שזכור לי מלפני כמה שנים משהו דומה בסגנון, הופתעתי לראות 3 טרקטורונים מצויידים בצ'קלקות שונות הנוסעים ברחבי הרצליה במשהו שנראה כמו סוג של "סיור" שעל אחד מהם מתנוסס שלט על הקשת- "יחידת הטרקטורונים של משטרת..." על קשת אחת היה גם רשום "מפקד היחידה" הוא משהו בסגנון. הכלים לא נסעו בזהירות, עשו פרסה בצורה רשלנית באמצע הכביש (כי החליטו לפנות שמאלה רק אחרי שעברו את הפניה) והגרוע מכל, יצאו מסיבוב הפרסה בהרבה מאוד גז (ורעש) וזגזוג "ערסי" בין הרכבים הנוסעים. הם לא נראו ילדים כלל, מבוגרים לבושים בסוג של מעיל חורפי משטרתי. עכשיו אני שואל את עצמי, איך קורה שבמדינה מסויימת קיים חוק שאוסר על נסיעת טרקטורונים על הכביש שלא לשם חצייתו להגעה…
הודעה אחרונה מאת IceCold, -
- 0 תגובות
- 732 צפיות
חילוץ רכב תקוע על המאדים וכך מגיבים שם: -הכניסו שם גיר של פיז'ו... -בלינוקס זה לא היה קורה - צלצלו לחיליק מגנוס המחלץ הלאומי כשהוא יחזור כולם ישמחו לשמוע סיפורים יפים על פכפוך המים ועל איך הוא מצא איזה מקומי שבמקרה היה לו חבל וקורה כדי לבנות מנוף מאולתר יהודה
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
לפני כשנה וחצי תפסו אותי נוהג תחת השפעת אלכוהול והיום נשפטתי , גזר הדין הוא : חודשיים מאסר בפועל על תנאי חודשיים שלילה בפועל שלושה חודשים שלילה על תנאי קנס 400 ש"ח (4 תשלומים התחייבות על סך 2,000 ש"ח. אחוז הריכוז היה 70 מק"ג בדם בלי הטפות מוסר ! מה אתם אומרים? הייתי בליווי עו"ד מספרו יינתן בפרטי למבקשים.
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
- 4 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם. לא מזמן ( חודש בערך ) שינו את אחד מתמרורי ה"תן זכות קדימה" לתמרור עצור. הפניה היא מכביש דו סיטרי ( שרוב הצד הימני זה חניה, פרט לכמה מטרים לפני הפניה ), כשיש פינה שמאלה ופניה ימינה ( מנתיבים שונים ). התמרור ממוקם בצד ימין. היה לי וויכוח עם אחותי, היא אמרה שאין צורך לעצור בגלל שהתמרור הוא רק לפונים ימינה, ולי היה זכרון עמום כלשהו שאם תמרור עצור ממוקם בצד ימין הוא תקף גם על הפניה שמאלה ( ואם התמרור בצד שמאל אז רק על הפניה שמאלה ). אז... מה החוק אומר? צריך לעצור כשפונים שמאלה? תודה!
הודעה אחרונה מאת yaniv572, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
המצלמה בצומת בית-עזרא עברה אונס כולה שבורה לחתיכות ועקומה, מישהו דאג לטפל בה טוב. כבר אמרתי שבכבישי הדרום אין מה לדאוג מתוספת המצלמות. מספיק ערס עצבני אחד עם מיליון הרשעות שחטף פלאש.
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן לכולם, השבוע החלטנו למכור את הרכב ולעבור לרכב יותר קטן. הרכב פורד פוקוס, שנת 2000, יד ראשונה, 230000 קילומטר. לפני 5 שנים הרכב עשה תאונה קלה ביותר (הוחלף פנס קדמי בלבד). אתמול הרכב עבר בדיקה במכון לבדיקה (אוטוטופ באר שבע למי שמכיר). התגלה קצה שילדה.. עיקום קטן בשילדה . על גבול המינורי. הרכב עבר היום בדיקות במוסך ונמצא שזה לא משפיע על כלום. רציתי לדעת מה המחיר הסביר לבקש על הרכב הזה אם המחירון הוא 29,300 ? יש לציין שחוץ מהקילומטרז' הגבוה והקצה שילדה הכל תקין.
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום,אני חדש =] אני מאוד רוצה להתחיל תיאוריה ושיעורי נהיגה...לסיים בזריזות את התיאוריה ולעבור לשלב המעשי. יש לי יום הולדת 17 בעוד שלושה חודשים בערך. ההתלבטות שלי היא בין ספרי תיאוריה. יש שני ספרים בסטימצקי. אחד של משרד הרישוי ואחד של טסט ראשון-השיטה המוצלחת ביותר ללימוד התיאוריה. מה כדאי לקנות? בסניף באילת המוכרת אמרה שאספו את כל הספרים של משרד הרישוי כי יצא ספר חדש בקרוב... היא לא ידעה לאמר מתי... מה לקנות?מה עדיף?לחכות לחדש או בכלל לקנות את הפרטי של טסט ראשון? תודה רבה לכולם
הודעה אחרונה מאת omerroz, -
- 0 תגובות
- 523 צפיות
שלום לכולם, בראשון הקרוב אני ניגש למשרד הרישוי, שיאשרו לי את הטופס הירוק ושאני כשיר לנהיגה, ואז למבחן התאוריה =] עכשיו השאלה היא, שמעתי שאני צריך לשלם אגרה על סך 120 שקל בערך, ואז אוכל לגשת לתאוריה שעולה 43 שקלים, האם אני באמת צריך לשלם אגרה כלשהי או רק 43 שקלים למבחן התאוריה?
הודעה אחרונה מאת snorlax, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קרדיט לצוקרמן / YNET. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3802312,00.html קצת מאכזב שחברה אשר שלטה בז'אנר הזה בשנות ה90 , מרימה ידיים כ"כ מהר. אני אולי לא מחבב את החברה ומוצריה, אבל כן מחבב את התחרותיות בין היצרנים שריבוי דגמים בקטגוריה מסויימת גורמת. מצד שני : ממציאת הז'אנר ממשיכה להזרים בלי סוף דגמים...
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני שוקל בימים הקרובים להזמין את המצור הבא: http://cgi.ebay.com/ebaymotors/NEW-Undercar-4-Piece-Car-LED-Neon-Kit-WHITE-REMOTE_W0QQitemZ350169022649QQcmdZViewItemQQptZMotors_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item5187b340b9 ניראה לי זה יצאים מאוד ללאון שלי על החצאית, ממה שאני יודע זה לא דבר חוקי אז זה שיש שלט לכיבוי בעת הצורך מגביר את הסיכוי שאזמין, האם מישו פה פעם התעסק עם מוצר דומה ויודע מה איכות החומר?
הודעה אחרונה מאת vrtk, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכלום, לאבי יש טויוטה קורולה 09 אוטומט יד 1 עם 3000 ק"מ. אנחנו רוצים למכור אותה עקב חוסר שימוש (זה רכב גדול רק בשביל זוג מבוגרים). הרכב הוא פרטי ולכן רציתי לדעת מהו הליך המכירה. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Modan, -
-
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
"כשל אפשרי במערכת ההגה של רכב הפנאי, עלול להותיר את נהג הרכב ללא יכולת היגוי. היבואנית בישראל קוראת בדחיפות לכל בעלי הרכב להגיע למוסכי החברה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3804176,00.html
הודעה אחרונה מאת Caeser, -
- 0 תגובות
- 847 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=pGvnr12ibXQ מי זה דיויד מ DAVIDS FARM, למי שלא ראה את הנושא הקודם שפתחתי עליו . http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=284390
הודעה אחרונה מאת astralmir, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הלכתי למשרד הרישוי בחולון היום על מנת לברר מה עלי לעשות בנוגע למכירת רכב ביבוא אישי טרם עברו שנתיים מיום כניסתו לארץ. אני בעל נתונים מתאימים העונים על הקריטריונים אך לפי הפקידה במשרד הרישוי עלי למלא טפסים אשר מורדים מאתר האינטרנט שלהם, נכנסתי לאתר אך איני מוצא את טפסים אלו. אשמח אם מישהו יעזור לי למצוא באתר את הטפסים. בתודה מראש, אורי.
הודעה אחרונה מאת Z4 3.0si, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני על קטנוע בעבודה, האישה ברכב. רחוב דו סיטרי, היא נסעה ממש לאט בסביבות ה10 קמ"ש במשך כ 10 שניות אז החלטתי לעקוף אותה,משמאל כמובן, ואז היא החליטה להיכנס לחנייה של הבניין, בלי לאותת ובלי לבדוק מי בצדדיה, סטטה שמאלה אני נתתי גז כדי להימנע ממגע איתה ולא הצלחתי לחזור חזרה לימין ונכנסתי קלות ברכב חונה. מה עליי לעשות? לא החלפתי פרטים כי פונתי באמבולנס לביה"ח. מה עכשיו? מה אני עושה ברגע זה? התאונה היתה יום ראשון בערב. לא ידעתי איפה לרשום את זה אז כאן נראה לי הכי מתאים.
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
החלטתי שמחר אני מתכוון לקנות את כל המוצרים הדרושים ולנקות את היריס המטונפת שלי. כבר קרוב לשנה ללא ניקיון, והרכב נראה כמו גיבור פעולה שעבר הרגע את שבעת מדורי גיהנום. אין לי מושג באיזה אמצעים להשתמש בשביל לנקות את האוטו מבחוץ ובפנים. צבע הרכב הוא כסוף-ליסינג, ויש כמה סריטות שהייתי רוצה למלא ולהעלים, חלקן לא רציניות, חלקן עומוקות מאד. בגדול אני צריך המלצה לג'ילדה איכותית (והשימוש הנכון בה), סבון יאה, ספוג, ווקס להברקה, ושואב אבק לרכב. בנוסף אשמח לדעת איפה קונים את כל הדברים הנ"ל באיזור המרכז (נס ציונה והסביבה) תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ertgil,
-
מי מחובר 34 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 731 אורחים (הצג רשימה מלאה)