רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לקראת רכישה של רכב חדש בררתי מה הדרישות של חברת הביטוח. החברה שמבטחת את הרכבים במקום עבודתי דורשת איתורן ברכבים מעל עלות X. החברה שביטחה את הרכב השני שלי, מסתפקת בעלוקה וכספת. מישהו מוכן להאיר את עיניי במה מדובר? האם מדובר באזעקה/קודן ולמה הודבק לה השם "עלוקה"? ואיפה נכנסת פה הכספת למיגון? מה היתרונות לעומת אמצעי הגנה אחרים? האם זה מוצר שמיוצר ע"י כמה חברות, מי מומלץ? האם יש מתקינים מורשים של המוצר הזה או אפשר ועדיף לתת ליבואן להתקין זאת, כדי להמנע ממצבים של תקלות חשמל ואחרות בשל התקנה אחרת. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 16 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קיבלתי הביתה דו"ח שטוען שבתאריך 22 לספטמבר,נסעתי במהירות 74 קמ"ש בדרך עירונית בראש פינה היכן שמותר 50קמ"ש. הקנס הינו 750ש"ח ו8נקודות. עד כמה שאני יודע,נדירות הפעמים עד כמעט לא קיימות שאני יוצא באמצע העבודה לסידורים כלשהם (השעה הייתי 10:02 בבוקר). האם ניתן לבקש תמונה של הדו"ח? (צולם ע"י מצלמה אלקטרונית,ועד כמה שאני יודע אין מצלמות בכלל בראש פינה). האם יש סיכוי לבטל את הנקודות? (כפרה על הכסף,שיילך להם לתרופות ). יש טעם ללכת לעורך דין? או לחכות למועד המשפט (אם ארצה להשפט) ולנסות את מזלי עם התובע ?. תודה מראש וסליחה על החפירה. נ.ב במקרה אחר שאני יודע בוודאות שזה אני לא הייתי מפרסם והייתי משלם כמו ילד טוב,במקרה דנן אין לי שמץ של מושג מה היה באות…
הודעה אחרונה מאת netanel_b, -
- 2 תגובות
- 964 צפיות
יש לי רכב שצורך המון דלק, שחבר אמר לי שבירידות אפשר להשתמש בניוטרל, כבר תכננתי איך אני שם ניוטרל בכל ירידה והכי מאושר בעולם. הגעתי הבית וחיפשתי בפורום והבנתי שזה פוגע בבלמים, והחלפת בלמים תעלה הרבה יותר ממה שנסתי לחסוך. אבל בחיפוש הזה הבנתי שנסיעה בהילוך נמוך בירידה חוסכת בדלק. אם אם יש לי אוטומט ואני בירידה, אני יכול לשים על הילוך ראשון? (אוטומט!) האם זה באמת חוסך דלק, סכנות, נזקים וכל מידע בנושא. סלחו לי אם אני מדבר שטויות, סתם זה ענין אותי
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 3 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
ברצוני לשאול מספר שאלות לגבי מונית : 1- איך מעבירים בעלות? 2-ברצוני לשכור זכות ציבורית,האם ההעברה נעשת במשרד הרישוי או שיש רק חוזה להעברת בעלות? 3- האם ניתן לקנות מונית שגילה מעל 12 שנים ושתשמש כמונית? 4- בקניית רכב שמשמש כמונית איך מקבלים את הפטור מהמיסים?
הודעה אחרונה מאת orenaaa, -
- 5 תגובות
- 996 צפיות
אז כדאי שתקראו את הכתבה הבאה : http://www.nrg.co.il/online/16/ART1/968/535.html מתי אתם יוצאים להפגין???? ישראבלוף!!
הודעה אחרונה מאת kiwi650, -
- 9 תגובות
- 5 אלף צפיות
מה קורה כאשר משביתים רכב עקב חוסר כדאיות כלכלית לחברת הביטוח? הרכב עובר לבעלות חברת הביטוח והיא מפצה את הלקוח בשווי הרכב. האם ניתן לרכוש את הרכב מחברת הביטוח בחזרה ולתקן לבד ע"י חלפים מקוריים מחו"ל או מפירוקים? הרכב לא מושבת עקב פגיעה בטיחותית, אלא חיפויים חיצוניים בלבד.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
חוק הגריטה
מאת פיני חד-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום היכן אפשר למצוא מידע מוסמך בקשר לחוק הגריטה?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 1 תגובות
- 668 צפיות
קצת לפני שהוחלפו רשיונות הנהיגה לפורמט החדש חידשתי את רשיום הנהיגה הישן שלי וככה קרה שנשלח לי רשיון בפורמט הישן (לאחר מכן קיבלתי את החדש) שתקף עקרונית עד לשנת 2017 (חודש בזמנו ל-10 שנים). האם הרשיון הזה תקף? או שבגלל החלפת הפורמט רק החדש תקף ואין להתייחס לתאריך התוקף שלו? תודה.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 880 צפיות
הכנסתי רכב לתיקון, שע"פ מנהל המוסך היה צריך לקחת 3 שעות. אחרי שעתיים הוא מתקשר ואומר שהחלק שהוא רצה להתקין נשבר לו, ולכן הרכב יהיה מוכן רק מחר. בעקבות העיכוב, נאלצתי לקחת מונית, ולבטל מס' תוכניות. האם יש מקום לדרוש את ההוצאה על המונית מבעל המוסך? יום נעים לכולם
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 803 צפיות
מישהו אולי יודע במקרה על פירוקיה שיש בה 206CC ? תודה ומצטער מראש עם זה לא המקום לרשום את זה .
הודעה אחרונה מאת OranKimhi, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
בחודש יולי קיבלתי דו"ח חניה בחיפה בגין חניה במקום אסור על פי תמרור. לא זכור לי שהיה תמרור האוסר חניה. אבל מה שכן זכור לי, שהכל היה מסומן באדום לבן למעט הקטע בו חניתי. יש לי תמונות המוכיחות זאת. מה ניתן לעשות כדי לבטל דו"ח זה? (ברצוני לצרף תמונה, אבל איך עושים זאת??)
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
- 5 תגובות
- 922 צפיות
על סך 100 ש"ח, אבל אם הייתי חוטא ועובר על החוק, מילא, הבעיה היא שחניתי בשילה בת"א. רחוב חד סטרי, התמרור היה מופנה הפוך, לכיוון שבו אסורה תנועת מכוניות לכיוון הזה לכן לא רואים את את הגבלה זו. שווה, על הפרנציפ, ללכת עם זה למשפט בשביל שישנו את כיוון התמרור, או לשלם את ה100 ש"ח הללו בשקט? יש תמונות!
הודעה אחרונה מאת Jochman, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אהלן מי שלא יודע - יש ברשותי קולט 94' כחולה (ויפייפיה!). היום נסעתי (בחיפה) עם החבר'ה לאכול שווארמה בעיר תחתית רחוב יפו איפה שכל השווארמות וחניתי בדיוק בפתח השווארמה של "שווארמה במבינו" והלכנו לאכול במקום אחר מעבר לכביש. כמה דקות אחרי האזעקת ביפר צפצפה ויצאתי לראות במה מדובר, אני רואה פאסט שחורה (סביבות 2003-2004) חנתה לפניי ומתחילה לחזור רוורס לאט לאט לכיוון הרכב שלי, התחלתי ללכת לאט לכיוון הרכב, חיכיתי שהתנועה תאפשר לי לחצות את הכביש וחציתי את הכביש, אני מסתכל על הפאסט השחורה והיא מעכה לי את כל הטמבון ובעצם - כל הטמבון הקדמי שלי מעוך כלפי הרכב. הלכתי לחלון הנהג ומתברר שהיא נהגת (שיושבת בשיא השאננות ואין לה מושג מה קרה) ואמרתי לה: "אהלן!" והצבעתי על הר…
הודעה אחרונה מאת אביחי א., -
עכשיו זה רשמי - ערבים מעורבים יותר בתאונות קטלניות [קראו את כלל 3 לפני שאתם מגיבים] 1 2 3 4
מאת TheHunter88-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 53 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
לכל אותם אנשים מתייפיפים, שלא רצו להאמין לפני זה. עכשיו זה מוכח. מעורבותם של ערבים בתאונות דרכים, בכלל ובתאונות דרכים קטלניות, בפרט, גדולה ביותר מ־100 אחוז ממספרם היחסי של הערבים באוכלוסייה. http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3804114,00.html
הודעה אחרונה מאת V8Driver, -
-
- 1 תגובות
- 830 צפיות
ערב טוב. היום בזמן העבודה דפדפתי באיזה קטלוג ומצאתי כמה חומרים המיועדים לרכב. צילמתי חלק מהחומרים הנ"ל, רציתי לבקש דעות בקשר לחומרים מה אתם חושבים עלהם טוב, לא טוב האם אתם מכירים את החברה או כול דבר שאתם יכולים להגיד החומרים האלה.
הודעה אחרונה מאת no-speed-limet, -
- 2 תגובות
- 811 צפיות
לכל המתוסכלים שרכבם "חטף" לאחרונה : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3806969,00.html יש תקווה !
הודעה אחרונה מאת Yossi Azaria, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
במידה שילמתי על אגרת הטסט השנתי של הרכב אבל לא ניגשתי להבחן האם אפשר להבחן גם אחרי חודש של פג התוקף של הרישון באותה מידה כמו בזמן התוקף? או שיש איזשהו כנס על זה שלא ניגשתי בזמן ? תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם ישנה דרך לבצע בדיקת קיומם של דו"חות בכל העיריות בארץ?
הודעה אחרונה מאת xena, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 10.2 אלף צפיות
איבדתי את הת.ז ואני לא רוצה לעשות סתם חדשה היא בטח בבית. אני יכול לגשת עם דרכון?? ועוד שאלה כדי להתחיל שיעורים ותוך כדי תאוריה או רק אחרי התאוריה להתחיל שיעורים?
הודעה אחרונה מאת omerroz, -
ערב טוב. בארץ,לא קשה לפגוש את הנהג שלא שם על אף אחד ועושה מה בא לו בכביש,או נהגת,שעושה כל דבר חוץ מלנהוג,אך לפני מספר שעות קרה לי המקרה שעד עכשיו אני יושב מיואש בגללו. אני נוסע מכיוון ים המלח לירושלים,עובר את מחסום א-זעיים,ומאותת למעבר לנתיב הימני ביותר,בכדי לנסוע דרך הכביש הישן,לכיוון פיסגת זאב.באותו הנתיב נוסעת גולף לבנה,שמשום מה נמשכת לשוליים כל הזמן ומאטה,אני סימנתי לו עם האורות מספר פעמים,והוא ממשיך בשלו,לאחר מכן פנינו בכיכר,שלפני הגבעה הצרפתית לכיוון פסגת זאב,דרך הכביש הישן,ומי שימכיר זהו כביש קצת מסוכן,משום שהוא בירדה ויש פנייה אחת לקראת הסוף דיי חדה,אותו הבחור (אם אפשר בכלל לקרוא לו כך),כל הירידה מנסה לשחק איתי,הוא מאותת מכיוון לכיוון,עובר מנתיב לנתיב,לא נותן …
הודעה אחרונה מאת biohazard, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3802956,00.html אני יודע שזה לעולם לא יקרה מסיבות כאלה ואחרות גם אם שר התחבורה מאוד ירצה, אבל מפליא אותי איך המוח הדבילי של הח"כים עובד. לתת לנער בן 18 רובה במקרה הטוב(שלא נדבר על פעילויות שהוא יוצא עם רימונים, לבנות, וכו') זה בסדר, אבל רשיון נהיגה כנראה שזה כבר מוגזם.
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש ברשותי רכב שירד מהכביש מסיבות אישיות ולא מתאונה. שמתי את הרכב בחניה המשותפת וכיסיתי את הרכב לגמרי. חשוב לצין שהחניה היא מתחת לבנין ולא ליד הכביש ותמיד יש חניות פנויות. אחד השכנים כנראה שנפשו בוערת זרק לי מילה,מבחינה חוקית במקרה של תלונה יש לי בעיה?
הודעה אחרונה מאת DaniAv, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כן, ערכתי חיפוש. חלק אומרים (כולל אתר המשרד להגנת הסביבה) שלרכב חייב להיות טסט בתוקף. שמעתי גם שרכב שהטסט שלו לפני לא יותר משלושה חודשים - זה גם תופס. התקשרתי למגרש (לזכיין) באשדוד - והם ענו לי שהם לא יודעים. מה קורה בפועל? הטסט נגמר ב-24.12, והחוק יתחיל ב-1.1. (או שאולי לפני?) מבאס לחשוב שבגלל שבוע אני אפסיד 3K שקל.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 655 צפיות
שלום אני סתם מתעניין ראיתי אותו בEBAY נגיד שאני רוצה לקנות אותו קראתי פה כמה שיכולתי והבנתי ש140% מחיר הרכב אז המחיר נאמר הוא : http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Ford-Mustang-GT-2007-CALIFORNIA-SPECIAL-AUTO-54K-MI-NEW-TIRES-LEATHER_W0QQitemZ220507163027QQcmdZViewItemQQptZUS_Cars_Trucks?hash=item3357404993 נגיד הרכב הזה המחיר שהא רוצה עליו זה: $19,965 אז אני עושה ככה: 1.4*19,965*4 וזה המחיר בשקלים בערך האם הבנתי נכון? מה עוד אני צריך לדעת על יבבוא? תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ערב טוב. אבא שלי עובד בבית חולים, הכנה את רכבו כרגיל כמו בכל יום, כאש הוא מגיע לרכב הוא מגלה שפשוף בטמבון הקדמי עם שאריות צבע של הרכב שחונה צמוד אליו, כך גם לרכב השני יש שאריות צבע של הרכב של אבא שלי. כאשר אותה נהגת הגיע לרכב, אבא שלי דיבר איתה אך היא בטענה שלא עשתה זאת, למרות שרואים את השאריות צבע אחד של השני וכך גם הגובה של שני השפשופים זהים. בכל מקרה הם לקחו פרטים אחד של שניה, כעבור לפני כמה דקות אביה של אותה הבחורה התקשר אל אבא שלי לבדוק מה קורה, אבא שלי כמו אדם תמים אמר לו שהוא בטוח שזאת היא בגלל הוכחות הצבעים והגובה של השפשוף,הציע לו לראות את הרכבים בזמנו הפנוי ומיצידו גם בעוד שבועיים, וניתקו. אני כששמעתי את השיחה ישר התקשרתי לאבא שלה והצגתי את עצ…
הודעה אחרונה מאת motorishta, -
-
האם יש דיליי בלחיצה על הגז ב-DSG? 1 2
מאת Guest SonataA-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום. נסעתי על 3 סוגי גירים, רובוטי, ידני, ואוטומטי. מבחינת זמן תגובה של האוטו אחרי שלוחצים על הגז, הידני מגיב מיד, איך שלוחצים האוטו ישר מאיץ. באוטומט יש דיליי קצר, שאותי אישית זה ממש מעצבן. על רובוטי נסעתי רק נסיעה של איזה 20 דקות אז אולי לא הרגשתי אותו מספיק אבל הדיליי היה יותר גרוע מהאוטומטי אפילו, למרות שהקלאץ' אמור להיות נעול. השאלה איך זה בדי אס ג'י? האם זה מגיב מיד כמו ידני? או עם דיליי קצר כמו אוטומט? או אולי משהו ביניהם? תודה.
-
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בזמן גלישה באינטרנט מצאתי שיטה ליישר כל מיני מעיכות קטנות בעזרת קרח יבש (DRY ICE) השיטה כנראה עובדת. העקרון הוא די פשוט, אם הטמפ' גבוהה החומר אמור להתרחב (נפח גדל) אם הטמפ' נמוכה יותר החומר מצטמק (נפח קטן). כנסו לקישור http://www.videojug.com/film/dent-removal-technique
הודעה אחרונה מאת Isibane, -
- 3 תגובות
- 857 צפיות
כאמור בכותרת, אני תר אחר מידע על כל ארקציה מוטורית מעניינת בחצי האי האיברי. אני מתעניין בעיקר במסלולים שמתקיימים בהם מרוצים, מסלולים שבהם ניתן לשכור רכב ולנסוע עם מדריך, קורסי נהיגה מעניינים ושאר פעילויות בסגנון, בדגש על כאלה מהסוג שלא ניתן למצוא בארץ. אין התמקדות באיזור מסוים - כל פעילות כזאת שאתם מכירים או שהתנסתם בה או שאתם מכירים מישהו שהתנסה בה והיתה לו חוויה חיובית מעניינת אותי. בבקשה אל תחסכו במידע, אני כבר אדע לסנן את מה שחשוב לי. תודה.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לפני תרגום http://www.autoweek.nl/autonieuws/13042/De-nieuwe-Fiat-Doblo-is-los אחרי תרגום לא מוצלח http://translate.google.com/translate?hl=en&sl=nl&tl=iw&u=http%3A%2F%2Fwww.autoweek.nl%2Fautonieuws%2F13042%2FDe-nieuwe-Fiat-Doblo-is-los
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
קראתי באתר שלהם שיש 2 דגמים של הרכב.. אותו מנוע רק ההספק שונה באחד 122 כ"ס ובשני 160 כ"ס. עכשיו השאלה שלי היא איך מבדילים לפי מראה חיצוני איזה דגם הוא איזה? וגם איזה סוגים של טורבו הכניסו לשניהם שההבדל כזה עצום ? תודה