רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
חיפשתי בפורום אבל לא מצאתי תשובה לדגם הזה. מה היא התצרוכת דלק הממוצעת שאתם מקבלים מהרכב שלכם? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת vo364, -
- 2 תגובות
- 821 צפיות
אני יודע שכנראה יהיו פה תגובות כמו: אני מקווה שתפסו אותך, מגיע לך, וכו' אבל זה קרה בטעות ואני מקווה שלא יהיו תגובות כאלה היום עצרתי ברמזור, הנתיב שלי ממשיך ישר, והנתיב משמאלי פונה שמאלה. ויש 2 רמזורים, אחד לאלה שממשיכים ישר, ואחד לאלה שפונים שמאלה. אני עמדתי ברמזור אדום, והרמזור לפניה שמאלה נהפך לירוק ואני בטעות הייתי בטוח שזה הרמזור שלי והתחלתי לסוע (אין לי מושג איך זה קרה לי) שכבר עברתי חלק מהצומת הבנתי את הטעות, אבל פחדתי לעשות רורס כי היה לי ברור שזה ממש מסוכן לא קיבלתי פלאש, ושחזרתי לכביש לא ראיתי שיש מצלמות. השאלה שלי היא (ואני יודע שזה נשמע טיפשי, אבל בשביל שאני ירגע): האם יש כזה דבר מצלמות תנועה נסתרות? זה היה בצומת בתוך העיר ליד מרכז קניות …
הודעה אחרונה מאת shahar31, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אמא שלי קיבלה דו"ח חניה אשר יש בו טעות בכתובת, על הדו"ח רשום מול בית 24, בפועל המכונית חנתה ב33. מול בית מספר 24 יש כיכר תנועה, שלפניה יש כביש דו סיטרי עם הפרדה של אי תנועה (אין סיכוי שרכב ההי יכול לעמוד שם). במידה ואמא שלי היית חונה שם היא היית חוסמת את כל הכביש, ככה שזה לא הגיוני השאלה האם אפשר לבטל ככה את הדו"ח? יש לציין שהרכב היה על חצי אדום לבן וחצי על כחול לבן במקום שאמא שלי חנתה בו שזה מספר 33.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איפה הכי כדאי לפרסם את כלי הרכב ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 755 צפיות
ההורים החליטו לקנות לי רכב אבל אני צריך לשלם דלק, ביטוח, תיקונים ז"א כל השאר... השאלה, כמה בערך יעלה לי בחודש הדבר הזה? הרכב אני מניח יהיה באיזור ה30 אלף ונסיעות כל יום לבצפר וחזור (5 קילומטר הולך חזור) אני צריך הערכה כמה זה יעלה לי
הודעה אחרונה מאת jevan, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
טמבון קידמו אחרוי + חציות אוקיי אז ככה נגיד ויש לי פורד אסקורט אריקה, אני רוצה לשים טמבון קדמי +אחורי וחצאיות מה אני צריך לעשות האם צריך אישורים וכמה זה יעלה לי בערך אני מודע לזה שכל מוסך זה אחר..
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
משהו מכיר את המבצע הזה: http://bullet.pas-rahav.com/toyo/mini_toyo.html מה המחירים שהם דורשים?
הודעה אחרונה מאת ytimsit, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב, היום חבר שלי (באמת חבר שלי, לא אני) נתן לחבר אחר לנהוג לנהוג ברכבו, לאותו אדם אין כלל רישיון נהיגה, אותו אחד התבלבל ככל הנראה בדוושת התאוצה לבין דוושת הבלם, האיץ עם הרכב קדימה ופגע בקיר בטון, הרכב החזיר את נשמתו לבורא, כל החזית מרוסקת ופנים הרכב נסדק, אותו אדם ללא רישיון נפצע באורח בינוני (ברך שבורה, אף מרוסק) החבר הראשון עם הרישיון נפצע קל מכות כחולות באזור החגורה. כמובן שהוזמן אמבולנס שניהם פונו למיון, החבר בעל הרכב שוחרר כבר באותו הלילה והיום היה אצל בוחן תנועה והודה בפניו שנתן את ההגה לחבר ללא הרישיון והוא הנהג, כמובן שגם בעל המבנה התקשר אליו ודרש פיצויים בגין הנזק שנגרם לו עקב פגיעת הרכב, ידוע שהביטוח לא מכסה את זה כי לאותו אדם אין רישיון וכמובן לא מחוסה. …
הודעה אחרונה מאת niru, -
-
- 6 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
אבא שלי רכש היום רכב והוא לא שם לב ברשיון שהרכב היה מהשכרה בעבר. אנחנו רוצים לבטל את הקנייה והמוכר מוכן. איך אפשר לעשות את זה ? זה ממש חשוב לי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת BaruchFS, -
- 1 תגובות
- 793 צפיות
היי יש לי כמה שאלות בנוגע לולנטיין-1 ולאכיפה של הדבורה. 1- לאחרונה אני נוסע הרבה לת"א לירושלים, הן בכביש 1 והן ב443, כידוע יש שם אכיפה בדבורה. מנגד ופה השאלה יש לא מעט רכבים על הכביש, למיטב ידיעתי לאכיפה בדבורה הרכב הנאכף לא צריך להיות בודד בטווח של אחד ק"מ בכיוון האכיפה ? 2- כאשר יש לי זיהוי שווא אני לא מקבל את האות J בתצוגה כפי שקראתי במדריך של המכשיר. בהקשר לזה אני לא רואה הבדל באופציה 6 (auto guard) ויצא לי לנסוע עם שני מכשירים זהים כשבוע, מישהו יכול לפרט לי יותר על האופציה הזו ? יתרונות וחסרונות של הפעלה וביטול שלה. (אצלי כרגע אופציה 6 החץ כלפי מטה off 3- יש לי זיהוי שווא של Ka (לא תמיד אבל לפחות פעם בשבוע) באזור צומת הכפר הירוק (מתחת לגשר) בשני הכיוונים ממזרח למ…
הודעה אחרונה מאת ofir_m, -
- 5 תגובות
- 916 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3813308,00.html אין כמו לקבל התקף זעם על הבוקר. 12 מיליארד שקל בשנה מהמיסוי על דלק, הייתם מצפים שישתמשו בזה בשביל לייעל את הכבישים, תחבורה ציבורית, שילוט, גדרות הפרדה ומיליון דברים!
הודעה אחרונה מאת fefelix, -
- 0 תגובות
- 643 צפיות
מישהו פעם הזמין במקרה מהאתר הזה: http://www.essexracing.com/ ובנוסף בנוגע להזמנת חלקים מחו"ל לדוגמא מ-EEBAY, מה הנהלים? מה מותר ומה אסור להזמין ומה לדבי מכס? אני חשבתי להביא Angel eyes _____________
הודעה אחרונה מאת sadly ax, -
קשה לתאם נסיעת מבחן לרכב הזה. כל מיני "חברים של" וכתבים מטעם עצמם, כנראה קודמים בסדר העדיפויות על פני אלה שיש להם באמת את הרצון (והיכולת מידי פעם) לרכוש את הרכב. מבחינתי - מצוין; ככל שהמועד יתקרב למועד הגעת הרנו ואלפא החדשות - יותר טוב. לפי מחלקת נסיעות המבחן יש - שימו לב: יותר מ- 20 (!) מגזיני רכב בארץ שחייבים לתת להם נסיעת מבחן (של יום-יומיים). תודו שלא ידעתם. נניח שיש עשרה רציניים (כולל עיתונות רכב, עיתונים יומיים ועוד איזה אתר או שניים), מי זה העשרה פלוס האחרים? ואם זה לא מספיק מקשה על תיאום נסיעת מבחן, הרי שנסיעת המבחן שלי להיום בוטלה, משום ש"עיתונאי רכב החזיר את הרכב בצורה שלא מאפשרת לקיים בו נסיעת מבחן". הפירוט שקיבלתי היה "חייבים לטפל ברכב ולהחליף צמיגים קדמ…
הודעה אחרונה מאת gil, -
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כל הפרטים נכונים. מלבד צבע הרכב. יש סיכוי לביטול הדוח? אם כן מה לעשות? לבקש בקשה לביטול או בית משפט? זה של העייריה.
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
הי לכולם, רציתי להתייעץ אתכם: בימים האחרונים קיבלתי בדואר דוח על נסיעה במהירות גבוהה מהמותרת בכביש 6 (155 קמ"ש) שהופק על ידי מצלמת מהירות, כנראה על גבי ניידת מוסוות באיזור הקילומטר ה-199, כ-6 קילומטר מאליקים. יש לי כמה שאלות: 1. מה הנוהל שיש לפעול על פיו על מנת להעביר את הדוח לנהג אחר שמוכן לקחת את האשמה? 2. כיצד אני יכול להזמין את התמונה שהמצלמה צילמה ואיזה פגמים אני יכול לחפש בתמונה שיוכלים לפסול אותה כראיה? תודה מראש, Qwertyman
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3806661,00.html - כך פועלות יבואניות הרכב בשירות חברות הליסינג המסמך מפרט בדיקת מחירים שנערכה בקרב מכוניות משפחתיות, במחירים ממוצעים של כ-110 אלף שקל. מהבדיקה עולה כי בדגמים "עסקיים", המיועדים בעיקר לציי רכב וחברות ליסינג, המרווחים הגולמיים - הפער בין מחיר המחירון ועלות היבוא והמסים - גבוהים משמעותיים מאשר בדגמים הנמכרים בעיקר ללקוחות פרטיים. מרווחים אלה נעים בין 22% ו-40% - לעומת מרווח של כ-12% בדגמים הפרטיים. עוד סיבה לא לקנות מהיבואן פרטית מה שכל עם ישראל מקבל מהקצין רכב, פשוט עושים עליכם קופה. וגם לקנות ביד שנייה מליסינג את אותו הרכב זה לתמוך במערכת המשומנת שמרוויחה על הגב של כולנו.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ראיתי את שלוש הפרקים הראשונים של העונה החדשה והם לא משהו...
הודעה אחרונה מאת MoonKnight, -
לוחית רישוי עם סיומת 44 1 2 3
מאת GOLF-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 6 אלף צפיות
היום נתקלתי לראשונה בסיומת הנ"ל. הרכב היה פג'ו 405 והלוחית עצמה נראתה חדשה לחלוטין. למישהו יש מושג מה פירוש המספר עם הסיומת הזו?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
מישהו מכיר תחנת דלק זולה בתל אביב? כיום אני מתדלק ליד קניון איילון 95 ב6.48 לליטר. דרך אגב , אל תתדלקו בתחנת דלק "דלק" שליד הכפר הירוק,פשוט גנבים, פעם אחת נסעתי בג'יפ של אמא שלי(לנד קרוזר דיזל) רציתי לתדלק סולר ופתאום אני רואה שליטר עולה 10.56!!!
הודעה אחרונה מאת machinehead, -
שלום היום כאשר יצאתי מלימודי כשהגעתי למקום בו חניתי את הרכב הופתעתי לגלות כי בתוך הטמבון האחורי של האימפרזה שלי, גדלה לה טויוטה קורולה (תמונה 1). הזזתי את האוטו מטר קדימה וראיתי כי אין נזק רב (כמה שריטות בודדות), למרות זאת החלטתי לחפש את בעל הרכב כדי להבין מה עבר לו בראש, כעבור 5 דקות התייאשתי וחזרתי הביתה. התחלתי להוריד את השריטות עם פוליש ולמרות זאת מצאתי בטמבון נקודה קטנה בה התקלף הצבע לגמרי-דבר זה קרה בוודאות מהקורולה כיוון שלפני חודשיים בערך הטמבונים עברו צביעה ואני שוטף את האוטו ידני כך שאני מכיר כל מכה קטנה. שוב נתקפתי זעם חזרתי למקום והרכב עדיין שם (30 דקות בערך אחרי שעזבתי את החניה) אחרי 5 דקות הגיע זוג דתי קצת מבוגר וביתם, כמובן שהאישה הכחישה נשבעה שוב ש…
הודעה אחרונה מאת m911, -
- 3 תגובות
- 923 צפיות
בסמארט יש לי גיר רובוטי. כל פעם שמישהו שואל אותי מה כל כך מיוחד בזה אני לא יודע להסביר, אני פשוט אומר שזה כמו ידני רק שאין דוושת קלאץ', יש רובוט שלוחץ על זה. ואנשים אחרי זה אומרים לי 'כן גם לי יש את זה עם הפלוס והמינוס' (טיפטרוניק). אני אף פעם לא מצליח להבין מה ההבדל בין הטיפטרוניק שיש לרנו מגאן למשל ולבין הסמארט שלי, בסמארט יש אפשרות אוטומט וגם אז מרגישים את הקלאץ' (זינוק בעליה, נסיעה מעמידה, העברת הילוך כל האוטו מזנק קדימה כזה וממש מורגש הקלאץ') וגם יש אפשרות ידני שפשוט יש פלוס ומינוס וזה מעלה ומוריד הילוך ועל הצג יש לי את ההילוך שאני נמצא עליו. אם אפשר הסבר ברור בבקשה על ההבדל והייחודיות ברובוטי, ולמה כולם אומרים שהרובוטי בקורולה אינו מוצלח. ת…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום לכולם, האם מישהו יודע על דירוג כזה בארצנו-לפי רכבים שמגיעים לארץ בלבד ?? אולי רעיון למנהלי הפורום לפתוח שרשור על כזה --- שכל אחד יציע את ידיעותיו מידע אישי אולי מכונאים .חשמלאים .בעלי מוסכים ???
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אני נוסע עם אבי לטיול לפני צבא לארה"ב לחוף המערבי ואנחנו רוצים להשכיר מכונית ספורט עד 1000$ ליום, לשלושה ימים (כל שאר הימים ניסע עם אמריקאית משעממת). מה האופציות הכי משתלמות? רצוי שיהיה איטלקי. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת m911, -
** שרשור זה פוצל מתוך שרשור בנושא אחר. התגובה עליה מדובר בהודעה זו נמצאת כאן ** עכשיו שהתגובה כאן. (תודה לצביקה פיקה) אני יכול להגיב. בפורום הרבה פעמים מתלוננים על צ'מפיון. ואין התיחסות בכלל מכיוון של צ'מפיון. פתחו שרשור לגבי רכב יקר. ו"ולקוח עם מזומנים." שרוצה לקנות רכב. שמתלונן על החברה. ועל העניין. ופתאום נכנסים אנשים להגן על המערכת. ולהבטיח לעזור. ולסגר. וכו. (לא שיש מה להגן על החברה. היא לא הבעיה כאן) למה לא עושים את אותו הדבר כאשר יש לקוחות שמקללים את הרגע שקנו VW. כי המוסכים שלהם פשוט מתחת לכל ביקורת. קטנים כגדולים. הייתי ב3 בירושלים. ושלושתם שסמל VW בכניסה. היחס היה פשוט בזיון. נציגי השרות על הפנים. היחס מזלזל. הצעת מחיר לא הגיונית. (עם אי…
הודעה אחרונה מאת DrorZi, -
עברתי טסט!
מאת omerRN- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
סוף סוף, האבן הענקית הזאת ירדה לי מהלב. טסט שלישי דרך אגב
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
למה מלעיזים על היורוסוויפט? לא טוב יפנית וגם צריכת דלק נמוכה? שוקלים לקנות יורו סוויפט 2000 ידנית מחפשים מרחב (ויש לה אחלה בגאז) או לפחות דלת חמישית וצריכת דלק נמוכה היינו הולכים על סיריון אבל קשה למצוא שנתון 99-00 ידני רעיונות? עצות?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הלמבורגיני שמשטרת איטליה קיבלה במתנה נהרס. כמה כואב, גימיק שעלה ביוקר. http://www.guardian.co.uk/world/2009/nov/30/italian-police-lamborghini
הודעה אחרונה מאת YaronMi, -
-
פגע וברח, שוב.
מאת BioS- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
קשה לאנשים לראות אוטו שמור? אני כבר לא מדבר על הדפיקות מפתיחת דלתות שסובבות את כל האוטו אלא על פגיעות רציניות יותר. יצאתי מהבית ואני רואה הפתעה חדשה מחכה לי, האמת ששתי הפתעות חיכו לי: 2 שריטות על הטמבון, אחד נראית שריטה לא עמוקה, לא הגיעה לפלסטיק השחור. השניה שריטה עמוקה יותר עם הורדת צבע עד לפלסטיק השחור של הטמבון, בנוסף אליה יש פגיעה נקודתית שהורידה צבע (כ2 סנטימטר ממנה). ההפתעה השניה-דפיקה בדלת האחורית, קימוט קטן למרבה הפלא בלי שריטות מסביב (איך זה אפשרי בכלל?) כמובן שאין פתק עם הפרטים ואין נעליים. מעצבן ביותר, במיוחד לאור העובדה שהאוטו עוד מעט כבר בן 10, יד ראשונה ומטופל על כל פיפס קטן במוסך. פגע וברח יפסק מתישהו?
הודעה אחרונה מאת BioS, -
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי שאלה: אם אני משנה כתובת במשרד הפנים בכדי להראות לעירייה שאני אכן גר בשכירות בדירה שלי שהשכרתי בכדי לקבל תו חנייה, יש מצב שאחרי נגיד יומייים, אני משנה את הכתובת שלי שוב פעם במשרד הפנים לכתובת הישנה, או שיש פרק זמן של המתנה?
הודעה אחרונה מאת דני 9999, -
שלום רב. רציתי לעזר בחברי הפורום,לדרג את העשרת הרכבים הנמכרים ביותר ביבוא אישי בארץ ישראל. למשל מה נמכר יותר צרוקי או רנגל קצר, פורד מוסטנג או קרייזלר 300c וכו (לא משנה סוג או דגם הרכב) אני ממש מעריך את העזרה זה ממש חשוב לי.
הודעה אחרונה מאת Mk3,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 491 אורחים (הצג רשימה מלאה)