רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לא שלמתי כמעט שנה את רשין הרכב שלי. היום כשהלכתי להוציא רשיון רכב ולשלם (כ 760 שקל לאחר פיגורים), הפקידה הנפיקה לי רשיון התקף עד ל 2011. זאת אומרת שנתיים, והסכום שיצא לי הוא 1520. רשיון הרכב תקף עד סוף ינואר, עוד חודש וחצי. השאלה היא למה אני חייב לשלם גם את השנה הבאה אם תכננתי למכור את הרכב לפני תום הטסט שהתכוונתי לעבור היום? כי היא לא הסכימה להוציא לי רשיון לשלם עד סוף ינואר של 2010, אלא רק של 2011.
הודעה אחרונה מאת ExtraD, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יותר כוח, יותר מומנט, מתלים משודרגים וכמה פלסטיקים מיותרים. נשמע מעניין אבל הגה חשמלי משדר שזה עדין לא ה-M שחיכינו לו. האם החרטום של הרודסטר הזו מסוגל להכיל מנוע 4 ליטר בתצורת V-8? האם יצליחו המהנדסים במינכן לשייף החוצה כמה קילוגרמים (ובאותה הזדמנות לשייף החוצה גם את ההגה החשמלי)? למרות ההכחשות הנמרצות עם השקת הדור הנוכחי, נראה שאולי ויש לMה לחכות. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3819163,00.html
הודעה אחרונה מאת Ran_16, -
- 0 תגובות
- 602 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3819883,00.html לשון החוק כפי שאושר אתמול בכנסת: "נשלחה בדואר רשום הודעה על גזר דין שבו הוטלה הפסילה, או הודעה על ההחלטה בדבר הפסילה עד תום ההליכים, רואים אותה כאילו הוצאה כדין וכאילו הודע לנמען על הפסילה - גם בלא חתימה על אישור מסירה". יתר הפרטים בכתבה. .
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, חבר שלי קנה לפני שבועיים גולף FSI מיד ראשונה , רכב חדש!!,לפני יומיים הוא יורד למטה לרכב וחשכו עיניו, שתי הצדדים של הרכב מקושקשות ושרוטות , כאילו מישהו עבר על הרכב עם איזה מברג או מפתח , שהתסכלתי על השריטות ראיתי שהם די עמוקות ונהייה כבר צבע אפור,כאילו נגע כבר מתחת לצבע, השאלה האם יש מישהו שיכול לתקן דבר כזה אם בכלל, אני מאיזור המרכז , אשמח להמלצות, חבר שלי בדיכאון טוטאלי.למה לאנשים יש עיניים צרות, מה יהיה עם הואנדליזם הזה ועוד בצפון תא , שיכון דן, מה יהיה?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 2 תגובות
- 747 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש כיסויי גלגלים (טסות) לשברולט לומינה שנת 96, משומשים או מפירוק. חדשים עולים יותר מהאוטו...(-: אשמח לקבל תגובה, אם מישהו מכיר או יודע היכן ניתן להשיג, או מישהו שרוצה למכור... תודה
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
מהו הרכב ה"משופר" הזה?
הודעה אחרונה מאת pertez, -
טוב, אז היום עשיתי תאונה קלילה. נסענו מספר רכבים בשיירה מאוד איטית (15 קמ"ש), המאזדה 6 (לא החדשה) שלפני בולמת, אני ברוב טימטומי בדיוק מעביר לגלגל"צ ונכנס במאזדה מאחור במהירות של כ 15 קמ"ש. לי לא קרה כלום. לנהגת המאזדה ול 3 ילדיה לא קרה כלום. תינוקת בת 3 חודשים, מעורסלת לה בכיסא הבטיחות מאחור, אפילו לא טרחה להתעורר ולבדוק מה קרה. לרכב שלי לא היה שום נזק, אפילו לא קילופי צבע בטמבון. במאזדה שלפני התרסק הטמבון, נשבר ל 2, נפל מהרכב, חצי אחד שלו נלחץ כנגד הכנף הימנית אחורית וקימט אותה (את הכנף). החלק השמאלי נלחץ לכיוון הפנס ושבר אותו ומכל הסמטוחה הזאת, דלת הבגאז' נפתחה מאיליה בכח והתעקמה בצורה כזאת שהיא ירדת רק עד ל 10 ס"מ מעל המיקום האורגינלי שלה. …
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3372303,00.html טעימה נוספת ממעלילי היבוא האישי, אשר חושף שוב את פערי המחיר העצומים אשר היבואנים מרשים לעצמם לחתוך על גב רוכשי הרכב.. הנחה של 90,000 שקל על הצירוקי, תחשבו רק על אילו שרכשו את הרכב לפני חודש..
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- 7 תגובות
- 959 צפיות
ויכוח קשה בין חברים. מה הדעה שלכם? הפרארי הללו: או הרכבים האלה: תודה!!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם ולנטיין 1 בגרסה 3.872, כיילתי אותו לפני כמה ימים לפי ההגדרות שיש ברשת (לישראל כמובן). בכל זאת, אין שום צפצוף לפני מולטנובה קבועה גם בכביש 4 מול תחנת סיירים לכיוון צפון וגם במחלף גהה לכיוון צפון. יש מצלמה שאתם יודעים בוודאות שהיא עובדת או דרך אחרת לוודא שהמכשיר תקין? איזשהן המלצות אחרות?
הודעה אחרונה מאת elan22, -
- 5 תגובות
- 908 צפיות
אהלן! לאחר שהתרגלתי לרכב החדש ושיצאתי לחופשה קטנה אשמח לדעת איפה הבית ספר לנהיגה מתקדמת הטוב במרכז מה ההמלתות,חוויות אישיות וכו' היכן אני אוכל לעשות קורס בימים הקרובים? איפה אפשר לעשות קורס על ריכבי שלי? ואם לא על הרכב שלי-על אילו רכבים אפשר לעשות במחירים שווים לכל נפש(ובמיוחד של חייל) תודה נ.ב תערכו לי את ה"ללכת" ל"לקחת\להירשם" בבקשה
הודעה אחרונה מאת טלר, -
הגרר גרם נזק
מאת רועי.א- 3 תגובות
- 969 צפיות
http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3818051,00.html האזרחית טורטרה.
הודעה אחרונה מאת Yoni84, -
האם מישהו כבר ראה? http://www.hnn.co.il/gallery9064.html
הודעה אחרונה מאת oli4ka, -
- 2 תגובות
- 900 צפיות
בדקתי נתונים של יונדאי אלנטרה שנת 2001 GLS (שהיה ברשותי כזה עם קילומטראז נמוך במיוחד) ו יונדאי אלנטרה שנת 2006 GLS (שהציעו לי לקנות עם קילומטראג גבוהה) וקיבלתי בדיוק אותם נתונים! אם באמת אין שום שינוי אז אני מעדיף דגם 2001 שמור כי ההתקדמות בשנים לא מצדיק את ההפרש במחיר לדעתי אם הכל בדיוק אותו דבר. אם מישהו מכיר רכב שיש שינוי כלשהוא בין שנה לשנה אשמח לראות מה תוצאות הבדיקה, אם זה מופיע.
הודעה אחרונה מאת dny, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, מצאתי את המדריך הזה : איך לכוון לחץ אוויר בגלגלים לשיפור הביצועים על איך לבדוק לחץ נכון בצמיגים, ברצוני לבדוק את הצמיגים שלי ולשם כך דרוש חניון ריק. האם מישהו מכיר חניון בירושלים בו ניתן לבדוק זאת ? חניון פתוח שבד"כ ריק (בשעות כלשהן), מספיק גדול בשביל לעשות בו שמניות ולא יבואו שוטרים או שכנים אחרי החריקה הראשונה של הצמיגים. תודה. נ.ב. אני עברתי לירושלים לא מזמן אז לי אין מושג...
הודעה אחרונה מאת hans, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום ראיתי רכב שאיך להגיד את זה, בהתחלה די נבהלתי. בהתחלה לא הייתי בטוח איזה רכב זה, ראיתי שזה יונדאי אבל לא ידעתי איזה אחר כך ראיתי שזה אקסנט. סוג של מוטציה מפחידה. עוד פעם, איך להגיד את זה היא נראית חמודה/מפחידה/ספורטיוית ביחד. כשהתכוונתי ספורטיוית התכוונתי לגריל ששינו לה והפגושים. כאילו ניסו לעשות ממנה משפחתית "פול סייז". שמו לה גם וינקרים במראות והיה גם ג'נטים. עדיף את הדור הקודם, החמוד יותר שלא הפחיד את העין. עכשיו היא ממש בולטת. מישהו שמע משהו על האקסנט הזאת?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 680 צפיות
נתקלתי בפורום בכך ששינו את המדבקות מכאלו בצבע אדום-לבן למדבקות אדום-צהוב. האם זה נכון? משום מה לא קראתי על כך בשום מקום אחר. שאלה נוספת - האם במידה ויש לי מדבקות תקינות אני אצטרך להדביק עכשיו את המדבקות החדשות? נ.ב גם בחנויות לא ראיתי מדבקות אדום-צהוב אלא רק רגילות (אדום לבן). תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת kilshtok, -
-
- 1 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
מתי מתעדכן המחירון של לוי יצחק? זה קורה בתחילת השנה?
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
מזרטי תייצר 12 יחידות במהדורה מוגבלת של הגרנטוריסמו S, מצוידות בקרבון ובחבילה אווירודינמית. היעד: המזרח התיכון, לא כולל ישראל.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
עברתי תאונה מפחידה ויצאתי מזה בנס, תודה לאל ששמר עלי. יש לי סיאט איביזה 2008 עם מנוע 1400 אם זה יעזור לכם. הייתי בכביש שמותר לנסוע בנסיעה של 90 כי מאוד מיהרתי, אי אפשר להחזיר את הגלגל אחורה, והכביש היה מפותל. לא האמנתי שזה יכול לקרות, אבל בזמן הפניה שמעתי חריקה קטנה מהגלגלים ולא קרה כלום. פתאום הרגשתי שהאוטו מחליק ישר ואין לי היגוי. כשהסתיימה הפניה, לא הצלחתי להחזיר את ההגה ואיבדתי שליטה על כל האוטו ב80-90 קמ"ש. ניסיתי להשתלט אבל זה היה ללא הצלחה, המכונית פשוט איבדה את כל האחיזה שלה ובסוף עצרתי על אי תנועה בנס רק עם פנצ'ר. עכשיו אין לי מספיק אומץ בשביל לנהוג ורציתי לדעת אולי אם אפשר לשפר את האחיזה של המכונית ואם אפשר להוסיף לה כפתור ESP, כי היא לא מגיעה עם הכפתור. ת…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
עברתי תאונה עם טויוטה קורולה 2008, רכב שחצה את הנתיב שלי בקו לבן, חזית שלי פגעה בצד ימין שלו, 70 קמ"ש בערך (בלי בלימה בכלל, לא הספקתי אפילו להגיע לברקס). אז הטויוטה עשתה עבודה טובה לדעתי ויצאתי עם פציעה קלה יחסית - 2 צלעות שבורות מהחגורת בטיחות וכמה תפרים ביד. תא הנוסעים נשאר שלם לגמרי כולל אזור הרגליים, ההגה קצת קרס כלפי מטה, החזית נמעכה עד האמצע בערך, כמו שצריך. הרכב טוטל לוס. הייתי לבד ברכב, ושתי כריות האוויר נפתחו. השאלה שלי היא - למה ? הרי המחשב יודע שאין נוסע במושב השני (יש חיישן משקל שמשמש להתרעה על אי חגירת חגורת בטיחות). למה לפתוח כרית אויר סתם ולהוסיף נזק של 7-10K ש"ח לתאונה ?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 27 תגובות
- 4 אלף צפיות
פרארי הוציאו עוד פרארי בהזמנה אישית ללקוח אחד. http://www.ferrari.com/English/News/Pages/Ferrari_P540_Superfast_Aperta.aspx
הודעה אחרונה מאת m911, -
- 7 תגובות
- 815 צפיות
שלום כל פעם כשאני רואה שכותבים למישהו, כך את האוטו לבדיקה. איך זה הולך? אני בא לבנאדם לראות את הרכב שלו, ואם אני רוצה לקנות אותו קודם אני לוקח אותו לבדיקה? או רק אחרי שאני קונה אותו, אני לוקח אותו לבדיקה וכל מה שלא בסדר הולך למוסך לתקן? אני קצת מבולבל עם זה תסבירו לי בבקשה את התהליך של הבדיקה..
הודעה אחרונה מאת babayaga, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב! היום אני קיבלתי רכב חילופי (על חשבון חברת הביטוח) בחברת קל אוטו, והרכב נראה פשוט זוועה, הרבה שריטות מבחוץ, בפנים הוא נראה כאילו שלא ניקו אותו אף פעם (חול, בוץ, במבה, ביסלי..) הרכב גם עבר קרוב ל90K ולא נראה במצב מכני מזהיר. כשהערתי על זה לנציג הוא אמר שאין להם משהו אחר. השאלה שלי אם זה מצב הגיוני, וזה מה שאני אמור לקבל (בגלל שזה על חשבון חברת הביטוח)?
הודעה אחרונה מאת babayaga, -
- 1 תגובות
- 695 צפיות
שלום לכולם, בשל קבלת רכב מהעבודה אני נאלץ להוריד עלויות,הבעיה היא שברשותי מרצדס מיוחדת שנת 90 שממש לא בא לי למכור, בכדי להוריד עלויות חשבתי על אחזקה חלקית,נסיעות רק בסופ"ש, האם יש ביטוח רק לסופי שבוע? או במילים אחרות,כיצד ניתן להוזיל את עלויות האחזקה בכלל ואת עלויות הביטוח בפרט? יוסי
הודעה אחרונה מאת MoonKnight, -
- 19 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום חברים, במסגרת חיפושי בשבועות האחרונים אחרי זוג צמיגי TOYO לרכב שלי, נתקלתי במבצע הבא: http://www.toyo.co.il/ שמח וטוב לי חשבתי לתומי כך: -אני צריך 2 צמיגים במידה 17 225/45 T1R שהמחיר שלהם ברוב הצמגיות שבדקתי נע בין 520-640 ש"ח. -במבצע רשום 1+1 ועוד 20% הנחה במעמד הרכישה. -אז אמרתי לעצמי, למה שלא נקנה כבר רביעייה ואני סגור לתק' הקרובה. - לפי החישוב שלי, והלכתי לפי המחיר היקר, היה אמור לצאת לי על רביעיית צמיגים: 1024 ש"ח, מעולה! ואז הגיעו הפרטים המוזרים. ביצעתי 2 שיחות טלפון ל2 צמגיות שונות המשתתפות במבצע(רשום באתר) ושאלתי באשר למבצע, ולהלן התשובות שקיבלתי: צמגייה אחת: - מחיר לצמיג אחד לפני מע"מ 1400 ש"ח *אני: אתה לא נורמלי …
הודעה אחרונה מאת benj, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אז המצב הוא כזה, חבר ילדות כמו אח. שנינו חולי הגה מגיל אפס, כל הנעורים שלנו היו סביב טרקטורונים ואפנועים, כיום המצב הוא כזה שהחבר חייל ואני סטודנט, שנינו לא יכולים להרשות לעצמנו לקנות אופנוע נורמלי וגם אם נצליח לגרד את האופנוע בגדר הסביר אז יהיה מאוד קשה לטפל בו כמו שצריך. עלה הרעיון של לרכוש אופנוע במשותף 50-50 כאשר הוא יעמוד לרשותי בסופ"ש אחד לשבועיים וביום יום אני ארכב עליו ללימודים, ובסופ"ש לשבועיים שהוא בבית האופנוע יעמוד לרשותו. מדובר על סכ"ה השקעה של 10K לכל אחד מאיתנו כמובן שנתחלק 50-50 גם בתיקונים ובטיפולים. דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת m911, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בבואי לעשות ביטוח לרכב שאלו אותי מי הנהג העיקרי ברכב (נוהג בדרך קבע ברכב)? רציתי לשאול לגבי סעיף זה ,במידה ואני מעונין לעשות ביטוח חובה+מקיף לרכב לנהג מבוגר ונהג חדש ולמרות שהחדש ינהג עליו רוב הזמן האם ניתן להגיד שהנהג העיקרי ברכב הוא הבוגר על מנת שהתעריפים יהיו זולים יותר? תודה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 511 צפיות
ערב טוב לכולם, לקראת הטסט אני צריך להחליף צמיגים. ארגנו לי צמיגים די טובים (נראה לי) של Dunlop. הבעיה היא שהג'אנטים שבאים עם הצמיגים החדשים לא מתאימים לי, ולכן צריך להוריד אותם, להוריד את הצמיגים הישנים מהג'אנט הישן, ולשים עליהם את החדשים. כמה זה יעלה במוסך בערך? ועוד דילמה: המידה של הצמיגים על הג'אנט הישן הינה 165\70R13 והצמיג החדש הוא 175\70R13 הצמיג החדש יתלבש על הג'אנט הישן? תודה על התשובות!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1619869 אז פולקסווגן מנסה להשתלט על עולם הרכב?
הודעה אחרונה מאת Discover, -