רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
יש נשים שלא רואים מה קורה להם ממטר. לאישה ולתינוק שלה , חוץ מרטיבות קלה, לא קרה כלום. לרכבים ... סיפור אחר. כולו גשם
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
איזה צבע יתן רושם טוב לגולף חדשה,צבע לבן, או צבע שחור. מה אתם אומרים? רוצה לציין,שבצבע לבן,צבע הידיות של הדלתות הוא שחור.ברמתגימור בסיסית כמובן.
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 755 צפיות
שלום! כתבתי את זה בפורום קנייה ואף אחד לא ענה לי אז חשבתי לנסות גם פה שמתי לב שבהונדה ג'אז יד שנייה שקניתי לא מזמן אין את העיגול הקטן האדום מעל האות J...כנראה נפל לזה שהאוטו היה שלו לפניי. שאלתי היא איפה אתם חושבים שאפשר לקנות את זה(כולה עיגול אדום קטן, אבל בעיניי זה מוסיף לחן של האוטו)? וכמה זה אמור לעלות? הייתי באוטו דיפו ובעוד מקום של מכירת ציוד לרכב ולא היה שם..יש סיכוי שבמקומות מורשים של הונדה יש את זה(מוסך, אולם או משהו)? אם מישהו רוצה למכור גם טוב. תודה!
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
1. רכב בלי ABS- לבלום חזק ואחיד/"פמפום"? אם הבנתי נכון יש ללחוץ על הדוושה חזק ולשחרר מעט אם הגלגלים ננעלים, נכון? 2. תנוחת ידיים נכונה- בשיעורי נהיגה למדתי 10-2, קראתי רבות על 3-9, מה נותן יותר שליטה? נהגתי לנהוג עם יד אחת, אני יודע שזה לא נכון, אני רוצה להתרגל לתנוחת הנהיגה הנכונה ביותר. 3. הפשרת אדים- לכוון לשמשה וזהו? להדליק גם את כפתור המזגן כדי שיהיה יעיל יותר? רוצה להיות בטוח ולמנוע מה שיכול להימנע. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Golan Barashi, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לא ידעתי בדיוק כיצד לנסח את הכותרת. שאלתי היא כזו, אני שילמתי את רשיון הרכב דרך האינטרנט ויש לי מס' אישור ואת ה"קבלה" הוירטואלית מודפסת. עלי לגשת מחר למכון רישוי לצורך מעבר טסט לרכב. יש לי כמובן את טופס רישיון הרכב החדש לשנת 2010 כאשר לא מצוין עליו שהוא משולם. האם כאשר אגיע למכון הרישוי הם מזינים את מס' הרכב במחשב ואז נאמר להם כי הרישיון משולם? או האם הם צריכים לראות טופס מקורי של משרד הרישוי? עזרה תתקבל בברכה. ארז.
הודעה אחרונה מאת TheWolf, -
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/966/994.html?hp=0&loc=104&tmp=2378 .
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 841 צפיות
שלום, לפני כמה ימים ביום גשום במיוחד בכביש 2 אחרי שעברנו עומסים נסענו בנתיב השמאלי ושמרנו מרחק מרכב שלפנינו שנצמד לרכב שלפניו (ז"א הוא לא שמר מרחק מהרכב לפניו), כשהרכב לפניו ביצע בלימה יחסית חזקה אך לא פתאומית הוא נכנס בו כתוצאה מכך שלא שמר מרחק. אנו ראינו את התאונה בזמן ובלמנו בזמן אך רכבנו החליק כתוצאה מרטיבות הכביש בגלל הגשם ונכנסנו ברכב שלפנינו (הרכב שלנו שנת 94) - ז"א נכנסו ברכב שלפני רגע נכנס ברכב שלפניו בגלל שלא שמר מרחק - נקרא לו "הרכב האשם". הנזק שנגרם לרכב האשם כתוצאה מההחלקה של הרכב שלנו לתוכו הוא ממש סתמי איזשהו עקומה קטנה בפגוש האחורי התחתון. הנהג אמר שאין למה להפעיל ביטוח אך אביו עורך דין ורוצה להפעיל את הביטוח בכדי לטעון שהנזק שנגרם מקדימה גם באשמתנו…
הודעה אחרונה מאת froid1234, -
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום! אני נהג חדש ונתפסתי על 144 קמ"ש במקום שמותר בו 80 קמ"ש הלכתי לשימוע ושללו לי את הרישיון לחודש ונתנו לי במאי משפט מה העונשים הצפויים לי במשפט והאם אתם יודעים כמה עולה עו"ד שיעזור לי בנושא והאם זה משתלם וכדאי. תודה. .
הודעה אחרונה מאת avi333, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, מצאתי קפיצי הנמכה לרכב שלי והסתדרתי עם המוכר על מחיר שמתאים לי. בעבר, היה לי נסיון לא מוצלח עם הגה שייבאתי ולא אושר לשחרור מהמכס ע״י משרד התחבורה. האם יש כאן בעלי נסיון שיודעים מה המדיניות לגבי קפיצים? ברור לי שאשלם מכס ומע״מ, השאלה היא ספציפית לאישור ההכנסה לארץ. תודה מראש, רפי.
הודעה אחרונה מאת y.bar, -
אני מודע לזה שיבואו רק תגובות רעות אבל בכל זאת תראו. 1DQKL4olzyw דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום , אני צריך את עזרתכם, היום בבוקר הלכתי לעבודה והחנתי את הרכב בחנייה ליד טיב טעם החדש באזור התעשייה הישן בראשל"צ, כשחזרתי לרכב בשעה 2 בצהריים , ראיתי כמה משאיות של העירייה שואבות מים ,ובתחילה לא ייחסתי לקח חשיבות( מתברר שהגעתי לאחר שהנזק הגדול והבלאגן הגדול של ההצפה נגמר), ניסתי לפתוח את הרכב ולא הצלחתי בהתחלה חשבתי שזאת האזעקה,אולי שמשהו בשלט לא עובד, פתחתי את הרכב ונדהמתי לגלות שהרכב כמו גיגית של מים(תמונות מצורפות), המים חדרו עד לגובה של המושבים,היו עוד כמה מכוניות שהוצפו ואפילו יותר משלי, אני פגשתי רק שניים כי בגעתי כבר לקראת סוף האירוע, השאלה החשובה היא זאת,הרכב שנת 2004 מיצובישי כריזמה , המחירון שלו 40+, למרות שהרכב מאד שמור ונסע רק 62,000 ק"…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
לאחר שקיבלתי חשבונית תשלום בצרוף הקנס ביחד כלומר לא הודיעו על התשלום אלה חיכו כדי לשלוח אותו עם הקנס. התקשרתי לפני שבועיים ומענה הקולי שלהם לא עבד (לוחצים מספר אבל הוא לא מעביר). השארתי הודעה באינטרנט לא חזרו אלי כמובן! לאחר שבועיים התקשרתי שוב ואתה בעיה, בסוף שילמתי את החשבון עם הקנס דרך האינטרנט. חייבים להפסיק את החברה עם המדיניות הבריונית הזאת!
הודעה אחרונה מאת cartom, -
- 17 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
שלום לכולם ! שמי צביקה גדלתי ברעננה ועכשיו אני זמנית ברוסיה רוצה לחזור כמה שיותר מהר לארץ הגעתי להחלטה חשובה בחיים ממה אני הולך להתפרנס -מונית. אני לא יודע על העסק כלום מי שיודע על: הוצאת רשיון לרכב ציבורי,רכבים שטוב לעבוד בהם [מחירים, נוחות עבודה, טיפולים שוטפים, תחזוקה וכו] ערים שיש בהם עבודה,סידורים שיש לנהגי ספיישל אם חברות,נהיגה על מונית של אדם אחר כנהג שכיר ועוד מה שאתם חושבים שטוב וחשוב לדעת ] אלכם אני פונה תודה רבה מראש על כול מאמץ
הודעה אחרונה מאת shalom_d, -
- 1 תגובות
- 628 צפיות
האם זה נכון שסוף דצמבר יורד המחירון?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לכל באי הפורום של רב. רציתי לדעת בבקשה, מהו מס הקניה על הרכב נכון לרגע זה? ובאיזה תאריך הוא התעדכן לאחרונה? קנינו רכב חדש, ולא נראה לנו שהורידו לנו את שווי מס הקנייה מהרכב. לפי מה שאני זוכר אמור לרדת 7% לעסקות מה-1/12, אני צודק? בברכה ובתודה, אריה.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חברים, תשומת לבכם כי היום נגנבו מרכבי זוג לוחיות הרישוי ממגרש המכולות של אוברסיז בחיפה. מדובר בלוחית הרישוי המקורית משנת 1951 שלמדינת קליפורניה. על הלוחית מדבקה כתומה, טסט בתוקף עד יוני 2010.(התמונה המצ"ב ישנה יותר לפני חידוש טסט אחרון).הלוחית השניה ללא מדבקות ובמצב טוב יותר. רקע שחור וכיתוב IPU 330 בצהוב. אשמח לקבל כל "טיפ" בדבר מקום המצאן. פרס כספי למי שייסיע בהחזרתן! דיסקרטיות מובטחת! בברכת חברים נאמנה, יורם = הודעה דומה פורסמה גם בפורום אספנות
הודעה אחרונה מאת elan22, -
מחשב דרך באוטו
מאת kubota-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, יש לי שתי שאלות על המחשב דרך של האוטו (זה שמחשב כמה ליטרים האוטו צורך ל-100 ק"מ) 1. החישוב הוא לפי ממוצע של סך הק"מ שעבר האוטו או רק לפי 100 הק"מ האחרונים? 2. כמה החישוב הזה אמין ואמיתי?
הודעה אחרונה מאת kubota, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי רשיון A2 כמעט שנה וחצי . השאלה האם אני מחויב לעשות תאוריה עוד פעם ל רשיון A1 .
הודעה אחרונה מאת Yairfk, -
לאחר ש GM לא מצאה קונה לחברה, הם החליטו להתחיל בתהליך מחיקתה. http://www.autoblog.com/2009/12/18/breaking-swedish-patient-succumbs-deal-for-saab-is-dead-on-th/
הודעה אחרונה מאת or-a, -
- 16 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
קפצתי לבנק הדואר לשלם עבור חידוש רשיון נהיגה. אני נשאל איך ברצוני לשלם את השובר, בכרטיס אשראי אני עונה. הפקידה מודיעה לי שהתשלום יתבצע בקרדיט , במזומן או בצ'יק. אני תוהה מדוע ולמה אני צריך לסבסד את הדואר וחברת האשראי שלי? את האשמה היא זורקת לעבר משרד הרישוי, שלא מאפשר לבנק הדואר לקבל תשלומי אשראי רגיל. לצערנו, משרד הרישוי סוחט את האזרח עד הטיפה האחרונה.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
למה להרוג יגואר עם מנוע מוגדש על בעל 450 כ"ס ומומנט של 620 ניוטון/מטר? שאלה טובה! התשובה: 0 - 100 קמ"ש ב 4.5 שניות זו רק תשובה חלקית, התמודדות מול הטכנולוגיה של דור הרכבים הבא והקמת חברה להסבת כלי רכב להנעה חשמלית זו התשובה המלאה. יש רעיונות? אשמח לשמוע. דורון
הודעה אחרונה מאת דורון כהן, -
- 4 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
בוקר טוב, אבא שלי שוקל להחליף את הC4 שלו בג'טה חדשה. מישהו יודע אולי היכן היא מיוצרת? והאם הדגם הבסיסי עם מנוע 1600 מגיע עם 7 הילוכים? בנוסף, ידוע כבר אולי האם צפוי לצאת דגם חדש במהלך השנה הקרובה? תודה.
הודעה אחרונה מאת Clutch, -
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
מאחר וכשאני עובד בוקר אני צריך להחנות את הרכב בשמש, אני מחפש לקנות לו כיסוי. ראיתי בהום סנטר כיסוי לרכב, אבל אבא שלי אומר שזה ממש דק יחסית לכיסוי שיש לו (משהו ממש ישן). האם יש מקום שמוכר כיסוי לרכב שעשוי מחומר יותר איכותי ממה שניתן למצוא בהום סנטר?
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הצעה המתגבשת בימים אלו במשטרה הצבאית ונבחנת בפרקליטות ובמטה הכללי - לשנות את מדיניות האכיפה כלפי חיילים הנתפסים נוהגים בשיכרות בעת חופשה. הכוונה היא שהמשטרה תעביר את הטיפול לצה"ל כפי שנהוג כיום לגבי עבירות סמים. קמצ"ר טוען שכיוון שידוע שהענישה בצה"ל מחמירה וחייל יחשוש מכלא, אזי חיילים בחופשה ינהגו אחרת. (במחנה, גיליון 3015, עמוד 8 ). .
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
עבודה במוסך
מאת pilau- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן. אבקש את חוות דעתכם. אני רוצה לעבוד במוסך כי נראה לי שזו אחלה דרך ללמוד על הבפנוכו של מכוניות, דרך עשייה ועבודה טובה. אבל, אני לא בא מרקע של נסיון בכלל. אני חייל משוחרר ומעולם לא התעסקתי במכונאות. יש לי, אמנם, ידע כללי לא רע וכשרון טכני בלתי נדלה האם לדעתכם יקבלו אותי לעבודה במוסך?
הודעה אחרונה מאת pilau, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני לא יודע אם זה נושא לאוף טופיק/טכני/או רכב כללי, אז אני מקווה שזה המקום המתאים ביותר. ברשותי רנו מגאן שנת 97, 5 דלתות. אני מחפש לקנות בשבילה הודפי רוח לחלונות צד (הכיסוי השקוף הזה שמדביקים מעל החלון כדי שלא יכנס גשם אם פותחים מעט את החלון). העניין הוא שאין לי מושג איך קוראים לזה בכדי למצוא את זה באינטרנט, וסקר זריז באייס ואוטו דיפו (וגם חבר מוסכניק) העלו חרס לגבי מקומות פוטנציאליים לקנייה. האם למישהו יש מושג היכן ניתן למצוא כאלו באזור הקריות/עכו/חיפה? או לחלופין אם למישהו יש כאלה והוא לא צריך/מעוניין למכור במחיר שפוי. (ואם כבר מחיר - מה העלות של שתיים כאלה קדמיים). תודה!
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 904 צפיות
איך אני יודע מה המחירון שלו וכמה כ"ס יש לו?
הודעה אחרונה מאת The-Magician, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי מה עושים עם הביטוח כאשר מעבירים בעלות לרכב? מכרתי את האוטו ובטעות השארתי את המסמכים האוטו, והעברתי בעלות. האם אני צריך את המקור כדי להעביר את הביטוח לאוטו החדש? בברכה, סקיי
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 1 תגובות
- 801 צפיות
חבר שלי עובד באורנג' קיבל רכב צמוד אחרי תקופה עשה תאונה לפני שבוע בערך עם הרכב המושכר שקיבל מהעבודה עכשיו התאונה הייתה ככה הוא נסע אחרי מישהו ועוד 15 מטר היה תמרור עצור ולפני היה רכב עכשיו הוא בא לבלום הרגל ברחה לו לגז ונכנס ברכב מאחורה היה נזק קטן רדיאטור פגיעה קטנה במכסה מנוע ובטמבון התחתון טיפה זהו !!! עכשיו הוא דיווח והכל ... מה קורה עם הביטוח הוא משלם השתתפות עצמית ? או שזה חל על החברת אורנג' בלבד !!! בנוסף לכל פיטרו אותו... הוא אמור לשלם וכמה? תוווודה לעוזרים !!!!!!!!
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שאלה שמעניינת אותי הרבה זמן. למה כשיש אדים ברכב ואתה מפעיל את המפשיר על חום,צריך שגם כפתור הA/C יהיה דלוק? אם אני מדליק רק על חום זה יוצר לי עוד יותר אדים. והאם כשאני לוחץ על הכפתור הA/C כשהמזגן על חום,זה משפיע על הצריכת דלק?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,
-
מי מחובר 11 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 876 אורחים (הצג רשימה מלאה)