Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6050 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא יודע מה כתוב בכתבה, אבל אמיר שליט הזכיר נהיגה בשכרות בלבד, לא עבירות מהירות.

quote]

זה אפילו יותר גרוע, כשבן עובר את המהירות המותרת הוא עוד איכשהו שפוי ומודע למה שהוא עושה. כשבן אדם נוהג שיכור הוא לא שפוי ולא מודע למה הוא עושה.

פורסם
אני קיבלתי 8 נקודות על נהיגה במהירות של 25 קמ"ש מעל המותר+750 שקל קנס(באזרחות),

אם הייתם שואלים אותי אם הייתי רוצה מעדיף להישפט בצבא,אז ברור שהייתי אומר שכן ,מה כבר הייתי מקבל? קנס בטוח שמתחת לקנס שקיבלתי ומקסימום עוד שבועיים כלא,אפילו חודש (ואני נסחף כי זה בחיים לא היה קורה). זה ממש לא היה מרתיע ההפף הוא הנכון כיוון שמי שישב בכלא יודע שזה ממש לא נורא .

אני לא יודע איזה חיילים אתם מכירים אבל אני לא חושב שמישהו מעדיף לקבל קנס בסכום גבוה מאשר לשבת קצת בכלא.

באזרחות קיבלת 750 שקל + 8 נקודות בתור קנס שהוא ברירת מחדל. לא בעקבות משפט. מה אתה משווה בכלל ?!

בצבא אין דבר כזה ברירת קנס - אתה תמיד מגיע למשפט. אם זה עד 20 קמ"ש מעל המותר תשפט ביחידה. אם זה מעל ל20 קמ"ש מעל המותר תשפט בבית דין צבאי לתעבורה.

אם באזרחות היית מבקש להשפט ולוקח עו"ד (שזה מה שקורה כשאתה מגיע לבין דין צבאי לתעבורה) - העונש שלך היה הרבה יותר קל.

אני מכיר כמה וכמה חיילים שהעדיפו לשלם קנס מאשר לשבת בריתוק/כלא (וד"א, אני אחד כזה. אם תחפש בפורום פתחתי שרשור בנושא לפני שלוש וחצי שנים).

אני חושב שבמקרי נהיגה בשכרות של חייל במדים או לא במדים, רכב צבאי או אזרחי, הענישה הצבאית צריכה להיות בנוסף לענישה האזרחית.

הטיפול הסטנדרטי בנהג שיכור (החרמת רכב , שלילה וכו) מצד המשטרה, ואז העברה למשטרה צבאית למעצר זמני עד להופעה מול שופט צבאי על עבירות על החוק הצבאי ועונשים בהתאם.

אין דבר כזה ענישה כפולה על אותה עבירה.

בכל מקרה, מה שהבנתי מהכתבה זה שהם מתכוונים שהחייל יישפט בבית דין צבאי לתעבורה ולא בבית משפט אזרחי לתעבורה.

ככה שאין פה סתירה או הפרעה להחרמת הרכב לתקופה של 30 יום.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

מהכתבה עולה שהם מבקשים שכל עבירת שיכרות תועבר לשיפוט במסגרת ביד"צ כפי שקורה כיום עם כל עבירת סמים.

לכל אוהבי הכלא - זה לא סוד שעל צריכה ואחזקת סם לשימוש עצמי, משטרת ישראל לא עושה דבר.

כאשר מדובר בחייל שנתפס, המידע והממצאים מועברים להמשך טיפול המשטרה הצבאית ושם כבר מדובר באופרה אחרת.

למי שלא זוכר - כאשר ביד"צ מחליט לשלול רשיון נהיגה, בין היתר הוא לוקח את הרשיון האזרחי (החייל נדרש להביאו ולהפקידו בטרם המשפט) ומעביר אותו לרשות הרישוי עם המלצה לשלול את הרשיון. ככלל, רשות הרישוי מאמצת את ההמלצה ומקבלת את השלילה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

עם כל ההחמרה של מערכת הצבא כלפי הסמים, עדיין ישנם לא מעט מעשנים בקרב החיילים.

מה שהם מתכננים לעשות לגבי חיילים שנתפסים בשכרות באזרחות יעשה בלאגן שלם, לדעתי.

כרגע יש סדר מסויים: אם חייל נתפס על עבירה ברכב צבאי ע"י שוטר צבאי הוא נשפט ע"י גורמי הצבא ואם הוא נתפס באזרחות אז הוא מקבל דו"ח או משפט כמו שכל אזרח היה מקבל, לדעתי אין טעם לשנות את זה.

כבר עכשיו יש קצת בלאגן עם בתי הדין הצבאיים: כשחייל אמור להשפט בבית דין עוברת תקופה ארוכה מאוד עד שהוא נשפט בפועל (בין חצי שנה לשנה ואף יותר), לעיתים רבות בתי הדין מעבירים את התיקים כדי שחיילים יישפטו ביחידה או ע"י קצין בעל דרגה גבוהה ומקבלים משפטים רק בעבירות יותר חמורות שמצריכות שפיטה בבית דין (נגיד תאונה בעקבות עבירת תנועה), כל הנ"ל זה בגלל עומס יתר על בתי הדין הצבאיים ואם זה לא מספיק, בתי הכלא והמעצר הצבאיים כמעט תמיד מלאים, יש מקרים שחיילים היו אמורים להכנס למחבוש אבל בסוף נשארו בבסיס בגלל שלא מצאו איפה לשים אותם.

אגב, גם העונשים בצבא לא תמיד כאלה מחמירים, מניסיוני העונש שתקבל במשפט תלוי בעיקר במי ששופט אותך והמצב רוח שלו, בעבר של הנשפט ובכישורי החירטוט שלו.

בבית דין צבאי זה אחרת כמובן אבל לא הגיוני שחייל ישפט רק שנה אחרי ביצוע עבירה.

פורסם

כנראה שאם לא היתה החמרה, תופעת הסמים היתה נפוצה יותר.

אין

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

כנראה שאם לא היתה החמרה, תופעת הסמים היתה נפוצה יותר.

אין לי מושג כמה זמן לוקח להגיע באזרחות למשפט על שיכרות, אבל על רמזור אדום שהוביל לתאונה שמוגדרת עם נפגעים, אני מכיר מקרה שבו נהגת קיבלה הזמנה לדין למועד שהיה יותר משנה לאחר המקרה.

.

פורסם
אני קיבלתי 8 נקודות על נהיגה במהירות של 25 קמ"ש מעל המותר+750 שקל קנס(באזרחות),אם הייתם שואלים אותי אם הייתי רוצה מעדיף להישפט בצבא,אז ברור שהייתי אומר שכן ,מה כבר הייתי מקבל? קנס בטוח שמתחת לקנס שקיבלתי ומקסימום עוד שבועיים כלא,אפילו חודש (ואני נסחף כי זה בחיים לא היה קורה). זה ממש לא היה מרתיע ההפף הוא הנכון כיוון שמי שישב בכלא יודע שזה ממש לא נורא .

אני לא יודע איזה חיילים אתם מכירים אבל אני לא חושב שמישהו מעדיף לקבל קנס בסכום גבוה מאשר לשבת קצת בכלא.

באזרחות, אתה מעדיף לשבת בכלא נגיד שבועיים ולקבל קנס נמוך, או לשלם קנס גבוהה לצאת עם שלילה קצרה אבל להיות חופשי?

תאמין לי, אתה תעדיף לשלם קנס גבוהה עם שלילה ולא להיות בכלא כי בזמן שאתה מחוץ לכלא, אתה עובד ומרוויח כסף, בכלא אתה לא מרוויח שקל, אין לך חופש ואני מניח שגם רישום על ישיבה בכלא באזרחות לא תורמת הרבה.

אולי בצבא שווה לשבת בכלא, באזרחות תהיה בטוח שלא.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הבעיה היא שכאשר חייל נפצע בתאונת דרכים בחופשה במכוניתו הפרטית, גם אם הוא היה הנהג השיכור - הוא נחשב נכה צה"ל ומקבל את כל הטיפולים והכספים שמקבלים חיילים שנפצעים בפעילות צבאית.

פורסם
אתה הצחקת אותי.

אם אתה חושב שהיו לוקחים למישהו את הרכב על מהירות - אתה כבר טועה.

אם אתה חושב שמי שלוקח עו"ד על 30 קמ"ש מעל המותר מקבל שלילה בפועל - אתה עוד יותר טועה.

אין ספק שהעונשים בצבא מחמירים יותר מאלו באזרחות, במיוחד בעבירות היותר חמורות, אבל גם כאן יש משקל רב למי השופט ומי הנשפט.

נתפסתי על 31 מעל המותר בF350 קיבלתי שלילה צבאית חודש במקום ולקראת השחרור קיבלתי תנאי של חודשיים למשך שנתיים .

דרך אגב השלילה רשומה אצלי בתיק תעבורתי וכמעט שלא התקבלתי לעבודה בגלל זה.

נ.ב

התנאי היה בנוסף ל 500 שקל קנס בשלוש תשלומים .

אין כזה דבר גנוב , יש כזה דבר נפל בטעות מהמשאית לידיים הלא נכונות ! D:
פורסם

אני נתפסתי על 22/23 קמ"ש מעל המותר.

לקחתי עו"ד מהפרקליטות הצבאית שסגרה לי עסקת טיעון שכללה 200 ש"ל קנס + חודשים או חודשיים (לא זוכר במדויק) שלילה על תנאי לשנה.

כמובן שהעבירה הזו מופיעה בגליון העבירות המשטרתי באזרחית.

באזרחות הייתי מקבל על אותה עבירה ברירת קנס של 250 ש"ח.

מצד אחד, אולי יצאתי ב50 שקל זול יותר.

אבל מצד שני, הייתי מעדיף לשלם עוד 50 שקל, לא לקבל על תנאי ולא להתחיל להתעסק עם עורכי דין.

(מצד שלישי, קיבלתי 3 ימי חופש ושחרור מסגירת שבת אחת)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• תוכן חדש...