Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6034 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עד כמה שהבנתי, הקנס ינתן ע"י שופט.

תקיפת עובד ציבור/שוטר תגרור תיק פלילי, מעצר/מאסר.

ל'

אני נאלץ שוב לחלוק על דעתך.

כדי למנוע מאנשים מסוגי לחנות בחניית נכים אין צורך בקנס, התמרור מספיק ואני תמיד אכבד אותו גם אם אדע בוודאות שאין סיכוי שאקנס.

אלה שאינם מכבדים את החוק הם אלה שחונים בחניית נכים והם אלה שייתקפו את הפקח וייקחו ממנו את מכשיר הדו"חות. המשטרה האימפוטנטית שיש במדינה לא תצליח לעשות כנגדם דבר.

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני ואתה ועוד רבים אחרים וטובים לא נחנה לעולם בחניית נכים כי יש לנו הבנה, גם מכבדים את האנשים עם המוגבלות וגם כי אנחנו מכבדים את החוק ולא רוצים לעבור עליו.

אם לא ניתן קנס לפורעים הללו, איזה דרך תגרום להם להפסיק מלחנות במקום שלא מיועד להם?

הרי בטוח יהיו אנשים שיחנו, אבל הרבה נהגים אחרים ירתעו לא?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

ליטל,

כל קרימינולוג מתחיל ייספר לך שחומרת הענישה צריכה להיות בפרופורציה למעשה עצמו. שאלמלא כן, אנשים ייכנסו לפינה והם עלולים לעשות מעשים בלתי צפויים.

זו גם הסיבה לכך שהמשטרה היא מראשי המתנגדים להעלאת רף הענישה בעבירות מסוימות.

נחזור לעניין העונש עצמו: עבירה של שיחה בסלולר בעת נהיגה וללא דיבורית דינה 1,000 ש"ח קנס. מדובר בעבירה שלכל הדיעות מסכנת חיים.

לא סביר בעיני, שעבירה מכוערת ככול שתהייה, שגורמת חוסר נוחות לנכה תהייה חמורה יותר מעבירה שסכנת חיים בצידה.

את יודעת מה? גם בקנס ההזוי הזה אני אהיה מוכן לתמוך ובתנאי אחד: בתנאי שהחוק יאכף בנוקשות גם מול כל אותם "בני משפחה" של הנכה שמנצלים את התו שלו בציניות מזעזעת.

אני אתמוך בכל קנס ובלבד שאותם אנשים יענשו בשקל אחד (לפחות) יותר.

להערכתי נגלה שברוב המיקרים כל אותם נכים שמגיחים מכלי הרכב הם אנשים בריאים לחלוטין.

פורסם

מה העונש על התעללות בחסר ישע ?

בעיני, לחנות בחניית נכה, לא רחוק מהתעללות בחסר ישע.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אמיר - עם כל הכבוד, נכה שנמצא במכונית שלו איננו "חסר ישע" ובוודאי ובוודאי שלא מתעללים בו.

מרגיזים אותו - כן.

מתנהגים בצורה מכוערת - גם כן.

אבל התעללות בחסרי ישע? לא ניסחפת קצת?

ומה דעתך על כל אותם "בני משפחה" שמכירים במצוקות של חסרי הישע (כדבריך) ולמרות זאת גוזלים חניה מנכים אחרים, תוך שהם משתמשים שלא כדין בתו ?

מה דעתך על הנכה שהרשה להשתמש בתו שלו כשברור לו שבכך תגזל חנייתם של נכים אחרים?

פורסם

dorki,

אתה בטוח שכל נכה במכונית שלו הוא לא חסר ישע ?

אני מכיר נכה אחד שאם אתה תופס לו את החניה ליד הבית, אתה דן אותו להישאר ברכב. מכל גישה אחרת לבית שלו יש עליה, כך שגם אם ימצא חניה (וזה בספק גדול מאוד) עדיין לא יוכל להתקדם. צר לי הגיד לך, אבל יותר מפעם עברתי בשעת לילה מאוחרת וראיתי אותו מנמנם ברכב מול הבית, רק כי החניה תפוסה. הוא לא יכול לחנות על המדרכה כי מצד אחד מכוניות מפריעות למעלון ומצד שני הגדר מפריעה למעלון.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

הקנס מוגזם לחלוטין ואלו שתומכים בו הם בדיוק הסיבה שהמדינה שלנו נראת ככה, הכל בפתרון זבנג וגמרו זה פשוט לא עובד כך ולעולם לא יעבוד. אני מעולם לא חניתי ולא אחנה בכוונה תחילה בחניית נכים וזה בסך הכל עניין של חינוך ולא קנס כזה או אחר. אני לא מדבר בסלולרי בזמן נהיגה כי אני יודע שזה מוציא אותי מריכוז ולא בגלל גובהה הקנס. אני נוסע עם חגורת בטיחות כי אני מודע להבדל שזה יצור בשעת הצורך בין חיים ומוות ולא בגלל הקנס, שוב הכל עניין של מודעות וחינוך!.

זה בסך הכל פופוליזם זול וחסר מידתיות לחלוטין וכן צודקים אלו שאומרים שיהיו פקחים בסכנת חיים!! ולו רק בשל הסיבה הזו זה חוק מיותר לחלוטין.

פורסם
הקנס מוגזם לחלוטין ואלו שתומכים בו הם בדיוק הסיבה שהמדינה שלנו נראת ככה, הכל בפתרון זבנג וגמרו זה פשוט לא עובד כך ולעולם לא יעבוד. אני מעולם לא חניתי ולא אחנה בכוונה תחילה בחניית נכים וזה בסך הכל עניין של חינוך ולא קנס כזה או אחר. אני לא מדבר בסלולרי בזמן נהיגה כי אני יודע שזה מוציא אותי מריכוז ולא בגלל גובהה הקנס. אני נוסע עם חגורת בטיחות כי אני מודע להבדל שזה יצור בשעת הצורך בין חיים ומוות ולא בגלל הקנס, שוב הכל עניין של מודעות וחינוך!.

מצדיע לך!

שירבו נהגים כמוך

פורסם

אני אף פעם לא חניתי בחניית נכים ובכלל קיבלתי רק 2 דוחות על כחול לבן וזה מכיוון שכל פעם שאני חונה אני מוודא היטב שאני חונה בחנייה חוקית, העניין הוא שלדעתי זה לא אמור להיות כך,

חנייה אסורה צריכה להיות מובלטת ולא כמו היום שלעתים הנהג צריך לחפש את האותיות הקטנות והתמרורים הנסתרים, לפעמים גם הנוסח מבלבל.

מה לעשות - אנחנו חיים בישראל ולפעמים יש דברים של הדקה ה90 ולעיתים אנשים יכולים לפספס תמרור שלא בולט.

לדעתי צריך להיות פורמט אחיד לתמרורים האוסרים חניה - כלומר אם זו חנית נכים אז שיהיה תמיד את התמרור הכחול המובלט ושכולם ללא יוצא מהכלל יהיו באותו גודל וצורה (שלא כמו עכשיו שתמרור נכה של מספר רכב ספציפי הוא קטן, למשל)

פורסם

זאת לא שיטה ולא דרך.

זה לא יחנך אף אחד ולא ילמד אף אחד על המשמעות והצורך בהקפדה על חנית נכים.

אני מנוי במרכז ספורט של האוניברסיטה בת"א וראיתי בחורה יוצאת בריצה קלה מאוטו שהיא חנתה בחניית נכים. שאלתי אותה אם היא יודעת שהיא חנתה בחניית נכים והיא אמרה "אה רגע" והוציא תו. לדעתי בן אדם שיכול ללכת לריצה/חדר כושר/ספינינג ויש לו תו פשוט דופק את המערכת הזאת יותר מכל אחד שיקבל 5000 שקל קנס. ויצא לי לשמוע מהרבה אנשים שמנצלים תו של בן משפחה או שאותו בן משפחה נכה בעלים של כמה מכוניות במשפחה והופ לכולם יש תו נכה.

בהרבה מקומות החניות בקושי מסומנות ואני כבר רואה את אנשים שנכנסים לחנית נכים בטעות וגומרים להם את החודש.

פורסם

אני קורא את התגובות ופשוט אין מנוס מזה שחלק גדול כאן חי במדינת "נדמה לי".

אתם לא מבינים שאין שום קשר בעולם, בין העבירה (שהיא כשלעצמה מעצבנת/פוגעת/ גרועה/צריך לתלות אנשים בגינה וכו')

לבין הקנס המטורף והלא פרופורציונלי הזה?

הקנס נועד לדבר אחד, ואחד בלבד: לא לנוחות ולא מתוך חשיבה על אף נכה באשר הוא, אלא על העשרת קופת העיריות והמשטרה בצורה הקלה ביותר שניתן לעשות. בלי להשקיע מאמצים.

נגמרו כבר העברות המסוכנות והמרגיזות כמו אלו שמזגזגים בין נתיבים? אלו שתמיד נכנסים ראשונים לפני כולם ברמזור? אלו שפונים ימינה/שמאלה מנתיב ישר בלבד וכמעט גורמים לתאונת שרשרת? לא נגמרו. פשוט בשביל לתפוס את אלו צריך להעמיד משאבים כגון ניידות ושוטרים שגם אין מספיק וגם עולות כסף, אז מה עושים? לוקחים עבירה שהיא, צר לי על חוסר הפוליטיקלי קורקט, לא סוף העולם, ותוקעים לה קנס מהגיהנום. ככה, מספיק לתפוס מכונית או שניים ביום בשביל ל"עשות קופה" ולא צריך אפילו ללכת כמה רחובות ולחפש מי חונה באדום לבן.

ירדתם מהפסים? צאו רגע מהראש הקטן של עבירה עצמה מבחינה סוציאלית, וחשבו רגע על הצד המשפטי נטו. זה חמור יותר מחניה על מדרכה שמאלצת הולך רגל/אמא עם עגלת תינוק/ ילדים לרדת לכביש? זה מסוכן יותר מדיבור עם טלפון ביד? זה מסוכן יותר ממי שחונה על פינה באדום לבן ומסתיר את כל שדה הראיה? אלו הם דוגמאות לסכנת חיים. עוד לא שמעתי במדינה על נכה שמת במכוניתו (חלילה וחס) כי לא מצא חניה! אני אישית אינני מעז לחנות בחניית נכים, ויש להעניש קשות את מי שמעז. אבל יש פרופורציה וגבול לכל תעלול! זה כ"כ שקוף וברור שזה נעשה להעשרת הקופה הציבורית בלבד.

אולי תעמידו פקח קבוע בחניות נכים ברחבי הארץ כדי לראות מכמה רכבים יוצאים נכים "אמיתיים" ומכה רק בני משפחה שלא עושים חשבון לכלום ואפילו מתגאים בזה שהם לא מחפשים חניה? זה לא יקרה כי כאמור לזה צריך משאבים. הרבה יותר קל לעבור ופשוט לקטוף את הכסף בקלות.

זאת דעתי.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

יכול להיות שקנס של 5.000 ש"ח לא יעזור.

צריך לחשוב על פתרונות יצירתיים יותר, אולי משהו בסיגנון שסעודיה נוהגת כלפי גנבים - כורתים להם יד.

אם הוא חוזר לסורו - כורתים גם יד שניה.

אין לי בעיה שהקנס יעשיר את קופת המדינה.

אנחנו מסתכלים כל הזמן מה קורה בעולם אבל רק מה שנוח לנו:

למה בסינגפור מסטיק ברחוב זאת עבירה חמורה ?

למה בבריטניה אדם שכלבו היה שמן מידי הולך למאסר באישום של צב"ח?

למה בארה"ב הקנס על שימוש לרעה בתו נכה הוא 3,500 דולר?

למה בהולנד בכביש מהיר, על סטיה של 8 קמ"ש מהמהירות המותרת מקבלים קנס?

כנראה שכל העולם השתגע, רק אנחנו יודעים מה טוב יותר.

אני מציע שיטה חדשה: במקום קנס כל כך גבוה - הייתי מחרים את הרכב לזמן מה בכדי שבעל הרכב יכתת קצת רגליו.

בסופו של דבר לישראלי כנראה שהקנס כואב פחות, מה שכואב יותר זה שהרכב נלקח.

אולי שיטה חדשה לקנסות מסויימים תועיל יותר:

קנס גבוה מאוד - החרמה הרכב לתקופה קצרה. קנס נמוך - החרמה לתקופה ארוכה.

בדומה למה ששופטים נוהגים לתת חלופה לתשלום קנס תמורת ימי מאסר ובדרך כלל הסכום מגוחך לעומת ימי המאסר החליפיים.

.

פורסם

אמיר, בסינגפור האיסור על לעיסת מסטיקים הוגמש וכיום אפשר לרכוש מסטיקים בבתי מרקחת.

מצד שני הזנות שם חוקית לחלוטין ואסור לבצע מין אנאלי או אוראלי.

כנראה שיש דברים שהקונטקס התרבותי לגביהם רלוונטי ולא מספיק להוציא חוק אחד קטן מהקונטקסט שלו.

ואגב אני בעד קנסות כבדים על שימוש לרעה בתו נכה אבל הנה דוגמא:

לאמא שלי יש תו נכה (למרות שהיא לא נראית נכה) ולפעמים היא מבקשת ממני להקפיץ אותה למקום כלשהו (במיוחד בערב. קשה לה לנהוג בחשיכה) ואז אני מקפיץ אותה, חונה בחניית נכה, הולך איתה ליעד נפרד לשלום וחוזר לאוטו. כשהיא רוצה לחזור היא מתקשרת ואני חוזר לאסוף אותה (ושוב חונה בחניית נכה). שימוש הגיוני שמתיר החוק בתו הנכה. איך פקח ידע אם אכן הקפצתי את אימי או החלטתי סתם לחנות בחניית נכה?

אני בעד הגישה שלך. בוא נחליט על מאסר עולם (כי אין גזר דין מוות בישראל) לכל מי שחונה בחניית נכה. בעצם, למה לא על כל העבירות?

אז נניח ומישהו נתפס חונה בחניית נכה והוא יודע שהוא עומד להיכנס לכלא לכל החיים - לא עדיף לו לנסות לחסל את הפקח שמולו ולברוח? או השוטר?

עונש לא מידתי (ולאחרונה כל מיני קריאות פופוליסטיות וזולות להחמרת הענישה שזוכות להדים בתקשורת עולות חדשות לבקרים) יגרום למבצע העבירה לפעול בצורה אחרת מאשר עונש מידתי.

אני חושב שהקנס הנוכחי מספיק, רק צריך לאכוף אותו ביתר שאת. במרכז ת"א למשל לא תמצא רכב חונה בחניית נכה כי סביר להניח שתוך זמן קצר הוא יגרר משם. אז הציבור הפנים ולמד.

ככה שכל מה שצריך הוא קצת יותר פקחים שירשמו קצת יותר דו"חות. לא מבצעי אכיפה, לא העלאת הקנס ולא נעליים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אני מסכים איתך שעונש צריך להיות מידתי.

למשל בגרמניה אאל"ט (מקסימום אח"כ אתקן) על חניה באזור מותר, מבלי לשלם, מקבלים קנס של כמה עשרות יורו (נדמה לי 25 יורו). אבל כל חצי שעה הקנס מקבל תוספת של 25 יורו ומי שחנה שעתיים בלי לשלם ימצא עצמו עם קנס של 100 יורו.

יש מדינות מערביות שבהן כשאתה לא משלם קנס, הליכי הגביה, ההוצל"פ והעיקול דורסניים ומהירים ולא כמו שאצלנו לוקח שנים עד שדו"ח מ-2003 מתחיל בהליכי גביה.

כשמישהו מקבל קנס על מהירות 98 במקום 90, בארץ זועקים לשמיים על החוצפה של השוטר, אבל כבר קראנו כאן שירשור שבהולנד זאת הנורמה לקנסות.

כשמישהו מקבל קנס של 100 שקל, לרשויות לא שווה להפעיל תהליכי גביה ולכן הם מחכים שהחוב יצמח ויכפיל עצמו עוד ועוד כדי שיהיה הרבה בשר לתיק שכזה. את הליכי הגביה צריך לעשות מהר וביעילות ממש כפי שחברות התקשורת יודעות לעשות.

מצד שני, חוב של 5,000 ש"ח הוא כבר בשר שמן ותוך חצי שנה יהיה כדאי לרשות המקומית לנקוט באמצעים לגביית ה-7,500 ש"ח.

כשיש מרחק רב בין העבירה לענישה, הענישה מאבדת מידה מסויימת מהאפקטיביות. במובן מסויים התת-מודע אומר שעד שיגיע דו"ח ואם בכלל יגיע, יעברו כמה חודשים/שנים ודיה לצרה בשעתה.

אם מישהו היה חונה ויודע שבדיוק עוד 91 יום, יעקלו לו את החשבון אם לא ישלם, יכול להיות שהיה מקדיש רגע נוסף לבדוק היכן הוא חונה.

.

• תוכן חדש...