רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
אני בעוד כשבוע מסיים שנתיים עם רישיון ואיתו נגמר הנהג חדש. לפי מה שהבנתי אני לא צריך לנסוע יותר עם השלט של הנהג חדש ומותר לי להסיע רכב מלא נכון? מה בקשר לביטוח? הוא לא אמור להפול להיות מוזל יותר? תודה לעוזרים יש שרשור בראש הפורום הזה, שכל כולו מוקדש לסוגיות שונות הקשורות לנהג חדש. אם לא תמצא בו תשובה לשאלתך, פרסם אותה שם.
הודעה אחרונה מאת roey1, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 960 צפיות
יש לאח שלי ביטוח ממרץ. עכשיו לא רציתי שהוא יצטרף אותי לביטוח כי רשיון היה לי פחות משנה והייתי בן 20, ולכן הביטוח הרקיע שחקים. עכשיו עוד כמה שבועות יהיה לי שנה לרשיון ויש לי כבר 21 ועכשיו הביטוח נמוך יותר בכמה אלפים ואני רוצה שהוא יצטרף אותי לביטוח. השאלה היא האם הוא יכול לצרף אותי עכשיו בינואר והוא ישלם עלי רק על שלושה חודשים, כלומר עד מרץ ואז ישלם רגיל, או שאצטרך לחכות עד למרץ ורק אז הוא יוכל לצרף אותי לביטוח ? נ.ב. אח שלי מבוטח אצל סוכן ביטוח. תודה רבה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מדובר באופנוע הסופרבייק החדש של ב.מ.וו, מפלצת של מ-מ-ש! יצחק עזרא מספר על ההתרשמות שלו מהאופנוע שנבנה מההתחלה ועד הסוף. את ההתרשמות אפשר כבר לקבל מהתמונות במסלול פוטימאו בפורטוגל, אבל לקרוא אתם לא יכולים לפספס! לקריאה לחצו כאן.
הודעה אחרונה מאת jimbo, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
> חגיגה בענף הרכב: 16,939 כלי רכב נמסרו ללקוחות בנובמבר 2009: מאזדה בראש, יונדאי אחריה. היה מיתון? לאחר חודשים קשים עם מכירות נמוכות באופן יחסי, הגיע נובמבר והשאר היסטוריה. טוב, כמעט מאזדה 3 החדשה. עכשיו גם היבואן מחייך l צילום: יצרן רואים את האור בקצה המנהרה: 16,936 כלי רכב חדשים נמסרו בחודש שעבר (נובמבר 2009) ללקוחות בישראל. מדובר בהתאוששות של ממש, אשר באה לידי ביטוי בעלייה מכובדת של 66.9% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. במקום הראשון בראש טבלת המסירות צועדת, איך לא, מלכת המכירות של 'דלק מוטורס': 'מאזדה' מוסרת 3,647 מכוניות חדשות ועולה ב- 281.1%, הרבה בזכות ה- 3 החדשה; 'יונדאי', שהכניסה את ה- i10 וה- i20 החדשות לצי הדגמים שלה מצליחה להגיע עד ל…
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
-
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש לי אוטו שסתם יושב בבית כבר מעל חצי שנה ואני לא מוצא קונה . אני מעוניין למכור אותו למדינה כפח כמה כסף אני יוכל לקבל עליו ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת noam_m, -
נכנסו בי, מה עכשיו? 1 2
מאת Charge-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אז ככה, היום חיפשתי חניה בקניון הזהב כאשר עמדתי במקום ללא תנועה מישהו נתן רוורס ופגע בי מאחורה, כמובן שהוא אשם בגלל שהוא עשה רוורס ואני כלל לא הייתי בתנועה, יצאתי מהאוטו והוא התחיל להסביר לי שלא קרה כלום לאוטו ובכלל אין נזק עד שהראיתי לו שהטמבון האחורי יצא ממקומו ויש עליו פיצוצי צבע. באותו רגע הוא אף טען שלא הוא זה שבכלל פגע בי עד שאשתו (אחרי שכנראה לא שמעה את השיחה) ואמרה שהיא מצטערת בשמו ושהוא לא היה בסדר. מכיוון שאני נהג חדש וחסר נסיון בסיטואציות כאלה לא ידעתי מה לעשות אך לקחתי את מירב הפרטים, מספר הרכב שלו, שם ושם משפחה, ת.ז, חברת ביטוח שבה הוא מבוטח, מספר הטלפון שלו וכתובת מלאה. לאחר מכן הבנתי שכנראה שטעיתי שלא לקחתי את מספר הפוליסה. כעת מה עליי לעשות? האם נהוג …
הודעה אחרונה מאת ד"ר פוליצ'וק, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3 אלף צפיות
אבא שלי עובד מדינה וקיבל מיכתב שבו מצוין שהסתיים מיכרז החשב הכללי וניתן הנחות לביטוחי רכב, ולסעיף שמעניין אותי "סעיף "5: רכבים מתחת לשנת ייצור 1994 יבוטחו בביטוח חובה וצד ג' בלבד(ולא בביטוח מקיף), בחברת הביטוח הראל, כאשר הפרמיה לתשלום הינה בסך של 1848 ש"ח . הפרמיה הינה אחידה לכל הדגמים ושנות הייצור וכוללת כיסוי ביטוחי עבור כל נהג. ביטוח חובה וצד ג' מעניק זכאות לשירותי גרירה ודרך בלבד." סוף ציטוט. כיון שאני נהג חדש ואני נמנעתי עד היום מלקנות רכב עקב הביטוח היקר, האם אפשר לראות מכאן שהביטוח שלי יעלה(אני צריך לרשום את הרכב על שם אבי) 1848 ש"ח בלבד במידה ואני יקנה רכב עד שנת 94' .? יש למישהו ניסיון , ? תודה לכל העוזרים!
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
יש לי שאלה שנותרה ללא תשובה מיום שקיבלתי רשיון (אי אז באמצע שנות ה 80 של המאה הקודמת )ועד היום. השאלה היא, מה האחריות התעבורתית של איתות. האם עצם העובדה שאתה מאותת שמאלה מכריחה אותך לפנות שמאלה? אם לא פנית, מה ההשלכות במקרה שבכך גרמת לתאונה? אני אתן שני תרחישים שבהם התאונה היא באשמת האיתות (או חוסר האיתות), מי אשם בתאונות לדעתכם? 1. אתה נוסע בכביש דו סיטרי ומתקרב לצומת T עם תמרור עצור ורוצה לפנות שמאלה. אתה עוצר עצירה מלאה בהתאם לחוק מסתכל לצדדים ורואה רכב מגיע משמאל ומאותת ימינה. זאת אומרת שבעצם הוא הולך להכנס לרחוב שבו אתה נמצא. מאחר ואתה מבין שאם תצא עכשיו, אתה לא תקפח את זכות הקדימה שלו(כי הוא פונה) ולכן אתה יוצא לצומת. אלא מה, שאותו נהג מדופל…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- 5 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
האם כאשר אני קונה רכב יד שניה מנכה צה"ל ,אני מקבל הנחה, כמו שהנכה עצמו קיבל את הרכב כשקנה את האוטו? אני רוצה לקנות רכב מסויים מנכה .הוא מבקש מחיר מחירון כמו שכל אדם רגיל מוכר.האם הוא צודק?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, חיפשתי (גם דרך גוגל) ולא מצאתי תשובה לשאלתי אז סליחה עם כבר ענו אני מעוניין להביא הגה MOMO מאיביי (אנגליה) ורציתי לדעת אם זה לא בעייתי מבחינת מכס או שאולי בכלל אסור להכניס את זה לארץ כל מידע נוסף יתקבל בברכה אם יש איזו קומבינה שאתם לא רוצים לחשוף בפורום אשמח לקבל בהודעה פרטית תודה רבה, גיא
הודעה אחרונה מאת Road-z-ter, -
צמיגים ללא אויר
מאת MikiR- 0 תגובות
- 580 צפיות
משהו יכול לפרט על צמיגים מסוג זה? מיובאים לארץ?
הודעה אחרונה מאת MikiR, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 871 צפיות
חבר של אבא שלי נתן לו מס' טלפון וקיבלנו הצעה סבירה+- האם יש מישהו עם נסיון איתם? (כן אני יודע שיש להם אתר, זה לא עוזר לי).
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מה אתם אומרים חברים ? האם רכב בצבע אדום נשי או לא ? ברור שתעלה שאלה איזה רכב? סקודה פאביה .
הודעה אחרונה מאת T-Roy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4 אלף צפיות
נתחיל מהסוף: בצהריי היום, יום שישי נימכרה ה206 שלי לבחור צעיר שהגיעה מהצפון עד לב"ש (שם ניפגשנו) וקנה את הרכב במחיר המבוקש- 53000 ללא כל התמקחות ולאחר הבנה שהרכב הנ"ל הוא אכן מציאה אמיתית ושווה את המחיר. אני נאלצתי למכור אותו עקב מעבר לקיבוץ משותף לגמרי שאינו מאפשר החזקת רכב פרטי, (זה בסדר, אני לא מסכן יש לנו צי של B4
הודעה אחרונה מאת SaarG, -
-
כמה שאלות טכניות
מאת MTKS-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 645 צפיות
מה ההבדל בין גיר בעל מהלכים קצרים לבין גיר בעל מהלכים ארוכים? עדיין לא הבנתי על מה המומנט שתמיד נכלל בנתונים על רכב מסויים משפיע, במה מתבטא מומנט זה? במקרה של החלפת מנוע במנוע יותר חזק/בעל נפח יותר גדול האם צריך להחליף את שאר המכלולים(בלמים, מתלים...)? ושמישהו בבקשה יסביר לי איך להעביר הילוכים בגיר ידני כמו שצריך, רכשתי לא מזמן רכב ידני, בתקופת לימוד הנהיגה שלי אמנם נסעתי על ידני אבל כנראה שהמורה לא לימד אותי כל כך טוב...
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אשמח לעזרה מחברי הפורום. ברשותי רכב אודי TT שנת 2000. הפנסים הקדמיים ברכב שחוקים ואני מעוניין להחליפם . ניסיתי לחדש את הפנסים אך זה לא נראה טוב. אני מחפש ברכבי האינטנט בעולם פנסים מעיין אלו והגעתי עד אוסטרליה אפילו ....אך עדיין המחירים גבוהים או שהמצב של הפנסים לא מצדיק מחיר גבוהה. אשמח לעזרה בחיפוש שני פנסים קידמיים לרכב. ( לא קסנון ) . פלאפון שלי : 0547622759 גולן איתי
הודעה אחרונה מאת bmw ricer, -
מהי ההגדרה של מכונית ספורטיבית? מהן התכונות שצריכות להיות לה?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום. סליחה מראש אם הת'רד נמצא בפורום הלא מתאים, פשוט לא המצלחתי לשייך אותו לפורום מסויים. בקרוב אני עומדלרכוש רכב האצ'בק, מיצובישי קולט. כמו שידוע לכם, החלונות האחוריים לא נפתחים, אז אני מעוניין לדעת אם יהיה אפשרי לעשות הסבה לחלונות האלה, על מנת שיפתחו כלפי חוץ, בסגנון איביזה. בעצם מה צריך להיות שם על מנת שהחלונות ייפתחו, חוץ מהידית עצמה? האם יהיה צורך בהחלפת הזכוכית? תודה מראש לעונים .
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- 17 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
שלום! הגיע אלי דוור אתמול ובידו מכתב רשום. פתחתי את המכתב ונדהמתי לגלות "דרישה לתשלום חוב" מחברת עורכי דין מטעם עריית בני ברק. שם מצויין כי בתאריך 21.8.08 (לפני שנה ושלושה חודשים) החנתי את רכבי במקום חנייה מוסדר ללא כרטיס חניה. גובה הקנס המקורי הינו 100 ש"ח - כעת הם דורשים ממני לשלם 217 ש"ח עבור פיגור בתשלום והוצאות גביה. מיותר לציין כי הדו"ח המקורי לעולם לא הגיע אלי - לא על השמשה באותו התאריך המדובר ולא בדואר. מה עלי לעשות? לשלם את הקנס כמו שהוא? או ששווה לנסות ולומר להם שלא קיבלתי את הקנס המקורי? ולמי עלי לפנות? לעריית בני ברק או לחברת עורכי הדין? תודה מראש, אבי.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הערב נסעתי עם רכבי מתל אביב לכיוון צפון על דרך נמיר, לקראת השעה 19:00. עקב תקלה טכנית ברכב נאלצתי לעצור בשוליים. אך אויה. אין שוליים. הרכב כובה תוך כדי נסיעה, אני מפעיל איתות חרום, והרכב גולש, עם מנוע כבוי לימין הכביש. אבל אין שוליים !!! מדובר בקטע הדרך של מרדכי נמיר, על כביש החוף, צפונית לרמת אביב, כ-500 מ' צפונית לצומת אינשטיין. יש 3 נתיבים, הימני הוא נתיב תחבורה ציבורית (עד 19:00), ואין שוליים. לא רק שאין שוליים, אלא יש אבן שפה גבוהה, כלומר רכב שנתקע, (אני למשל) חוסם נתיב תנועה מהיר. 4 הוינקרים דלוקים, אני נעצר, לובש את האפוד הזוהר, ויוצא להוציא את המשולש כדי להעמידו על הכביש, ולהתקשר לגרר. מאותו רגע, כל מה שאשמע בשעה הקרובה (חוץ ממוסיקת ההמת…
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
נסעתי ברכב שרשום על שם אבא שלי, עצר אותי שוטר בבדיקה שגרתית ביקש רשיונות וישר דחף לי לפה את הינשוף, אמרתי לו לא שתיתי, הוא ענה לי לא משנה תנשוף, ראה שלא שתיתי כלום. בזמן שהוא בודק את הרשיונות לידי הוא שואל אותי למה אני נוהג ברכב? אני עונה לי הרכב רשום על שם אבא שלי ואני הבן שלו לכן אני נוהג ברכב, ואז הוא הראה לי בדף של הרישיון רכב(טסט) רשום שרק לאבא שלי מותר לנהוג ולבן זוגו(אישתו) הסתכלתי על זה די בהלם כי פעם ראשונה שאני רואה את זה אני מסביר לו שיש לי ביטוח חובה ובעבר לא קיבלתי שום קנסות או עבירות תנועה. הוא לא היה מוכן לוותר, וגם שמעתי אותו מדבר עם השוטר השני שהם חייבים לרשום את הדו"ח שלי כדי לסיים במקום שבו הם עושים בדיקות שגרתיות קיצר חטפתי 500 ש"ח קנס שזה די כבד עלי…
הודעה אחרונה מאת loty, -
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני בין הראשונים בכיתה שלומד והכל. גם אלו שהתחילו כבר לא גרים בסביבה שלי בכלל... איך אני יכול לבחור מורה נהיגה טוב? מה חשוב לשים לב בבחירה? יש רכבים שעדיף ללמוד עליהם מאשר אחרים? אני מר"ג. ובנושא אחר,אנו מעוניינים במשפחה לקנות רכב בערך ב-30,000-20,000 ש"ח לשימוש בעיר בעיקר וכרכב נוסף שישמש אותי בעיקר. על מה מומלץ ללכת?כמובן יד שניה... מבחינת טיפולים,החזקה,בטיחות הרכב והאיכות. תודה.
הודעה אחרונה מאת S^M, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3812178,00.html לדברי מיכה כרמון הרכב יהיה זול יותר מהאוטומטי הרגיל בכ6000 ש"ח מהדגם האוטומטי הרגיל. האמת היא שאין לי כל בעיה עם הנושא, היבואן מנסה למקסם את שוק הליסינג העובר לשיטה הליניארית, אבל מדוע למען השם לא מציעים יבואני הרכב גיר ידני אשר יכול להיות זול ברמה של 10K מרכב המציוד בגיר אוטומטי ? או לחלופין ידני מציוד לחלוטין במחיר של אוטומטי עירום מאיבזור? הקיבעון המחשבתי של יבואני הרכב פשוט מדהים , התקשרתי לקראסו על מנת לבדוק האם הפלואנס תגיע עם גיר ידני, ענה לי נציג היבואן שאין להם שום תוכנית כזו, רק אוטומט כי זו הדרישה העיקרית, גם לא בהזמנה מיוחדת..
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- 1 תגובות
- 871 צפיות
אני משתמש בתוכנת IGO 8 כחצי שנה אך אף פעם לא יצא לי לנווט ממוקם שאינו מיקום ה GPS מעוניין להגיע לרחוב הירקון 63 בת"א אני רוצה להגיע קודם כל לשדרות ירושלים בת"א-יפו (מס' בית כלשהו ,למשל 30) ומשם להמשיך לרחוב הירקון 63 אשמח אם מישהו יכל להדריך אותי כיצד להוסיף עוד נקודה למסלול (שדרות ירושלים מהווה נקודת מעבר בדרך ליעד הסופי שהוא רחוב הירקון 63) תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מדובר בהונדה סיוויק SR שנת 2000 פרימיום גריל מוזהב... מה זה אומר בכלל ומה ההבדל לדגם הרגיל? ואם בהונדה עסקינן אז האם ישנו הבדל מהותי בין שנת 2000 ל1999? תודה.
הודעה אחרונה מאת honda CIVIC 99, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 911 צפיות
רציתי לדעת כמה מהם כל מכונית סוגרת סקלה, הDL ידנית וסופר לנסר אוטומטית מיצוביטי. תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי רנו קליאו 91 ידנית דגם RT ואני רוצה לקנות טסות. למישהו יש מושג מה הגודל שצריך? או מישהו יכול להסביר לי איך לבדוק? תודה
הודעה אחרונה מאת אלכס נמרמן, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.driver4u.co.il רעיון חזק
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בקישור: http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-24301-%D7%A0%D7%A2%D7%99%D7%9D-%D7%9C%D7%94%D7%9B%D7%99%D7%A8-%D7%90%D7%9C%D7%A4%D7%90-%D7%A8%D7%95%D7%9E%D7%99%D7%90%D7%95-%D7%92-%D7%95%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%98%D7%94.aspx מופיעה כתבה על המחליפה של האלפא 147. מה קורה במצבים כאלו למחיר ה - 147 המשומשות, כלומר שהדגם יוצא מפס ייצור ואחר נכנס במקומו ?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הרכב 206 לא מושך יותר מידי תשומת לב, המערכת אפילו מקורית ואין מה לגנוב, ואפילו לא גנבו, ביום ראשון שברו לי את החלון של הנוסע ליד הנהג, החלון התנפץ לרסיסים, לא גנבו כלום, והחלון תוקן דרך הביטוח שמשות. היום אני יורד לרכב בסיום העבודה, מתחיל לנסוע ואופ אני רואה לנגד עיני סדק בשמשה הקידמית. 2 בעיות: 1.האם הביטוח שמשות יסכים לתקן לי שמשה פעם שניה בשבוע? 2. השמשה של ה206XT אם אני לא טועה כולל בתוכה חיישנים(תאורה וגשם) אני כמעט בטוח שאין לאוטו גלאס דבר כזה אשמח לתגובות ממבינים.
הודעה אחרונה מאת מלטבשי,