Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה שאלות טכניות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6054 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה ההבדל בין גיר בעל מהלכים קצרים לבין גיר בעל מהלכים ארוכים? עדיין לא הבנתי על מה המומנט שתמיד נכלל בנתונים על רכב מסויים משפיע, במה מתבטא מומנט זה? במקרה של החלפת מנוע במנוע יותר חזק/בעל נפח יותר גדול האם צריך להחליף את שאר המכלולים(בלמים, מתלים...)? ושמישהו בבקשה יסביר לי איך להעביר הילוכים בגיר ידני כמו שצריך, רכשתי לא מזמן רכב ידני, בתקופת לימוד הנהיגה שלי אמנם נסעתי על ידני אבל כנראה שהמורה לא לימד אותי כל כך טוב:-D...

פורסם

גיר ארוך\קצר:

היחס בין המהירות לסל"ד נקבע לפי גודל גלגלי השיניים בתיבת ההילוכים, היחס בין הכח היוצא מהמנוע לכח המועבר לגלגלים הוא גם באותם גלגלי שיניים, רק ביחס הפוך!

בתאכלס: גיר ארוך ייתן לך מהירות גבוהה יותר בכל הילוך (ועל הדרך סל"ד שיוט נמוך יותר ומהירות סופית גבוהה יותר) אבל יוריד מהתאוצה.

גיר קצר, ידרוש העברות הילוכים יותר תקופות, אבל יעביר יותר כח למנוע ובכך ישפר את התאוצה.

מומנט - תחפש TORQUE בויקיפדיה, בוא נגיד שזה הכח של האוטו.. בגדול.

אם תחליף מנוע - אתה לא חייב להחליף מכלולים... מצד שני אתה לא חייב להישאר בחיים, אז כשמעלים הספק של רכב בצורה משמעותית, מומלץ מאד להחליף לבלמים עצמתיים יותר ולמתלים קשיחים יותר (וגם להגדיל את הגלגלים) ע"מ לשמור על אחיזה סבירה.

איך להעביר הילוכים, זה לא בהתכתבות, או שמישהו יסביר לך תוך כדי, או שתלמד לבד לאט לאט.

בהצלחה, דני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...