רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חזרתי מהעבודה, נוסע רגוע על 80 בכביש 58 לכיוון הקריות. כמה עשרות מטרים לפניי נוסעת משאית חלוקה קטנה, אני בימין והיא בשמאל. שנינו מתקרבים לצומת הטכני, כמובן רמזור ירוק, המשאית כבר באמצע הצומת ופתאום קופצת לה מכיוון צומת וולקן מרצדס כסופה, כאילו אין לה רמזור אדום, ועוד שנייה נכנסה במשאית! ראיתי את זה מקרוב וזה היה עניין של כמה סנטימטרים מזל שהנהג משאית תפס את זה בזמן וסטה בחדות שמאלה בלי לאבד אחיזה ושניהם יצאו מזה בשלום. הבחור היה כל כך בהלם שהוא הספיק לנסוע 50 מטר עד שעצר, ואני אחריו, לבדוק אם קרה משהו. שאלתי אותו אם הכל בסדר והוא היה קצת בשוק כמובן. זה היה יכול באותה מידה להיגמר בהתהפכות של המשאית כי היא גבוהה והמרצדס כמעט פגעה בה מאחור. המזל שלי היה שהמרצדס המ…
הודעה אחרונה מאת igalr, -
אתמול פורסם בעיתון שרנו מוכרת את הקליאו ספורט (הדגם הישן לפני מתיחת הפנים) ב150K שקל, ורק עוד דבר אחד קטן הרכב נרשם כבר כיד שנייה( דבר שממלא ברכבי ספורט לא כזה משמעותי), דרך אגב הדגם החדש עולה 180,000, הלוואי והיה לי כזה סכום, ההצעה מאד אטרקטיבית לפי דעתי, ואני מאמין שמי שרציני ומעוניין יכול ללחוץ את החברה לעוד כמה אלפים כלפי מטה.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 757 צפיות
טוב אז לפני שאני הולך להזמין חשמלאי מחר בבוקר ,או להזמין גרר בתשלום ,אני מקוה שאתם תוכלו לעזור, אני צריך לנטרל את האימובילזר שלי ברכב משום מה, הוא הפסיק לעבוד ,נראה לי שמדובר בבעיות מגע כי כשמזיזים אותו הוא עושה רעשים מוזרים, ניסיתי להניע בפעם הראשונה ואז הוא פשוט התמוטט ואז נכבה כל האור שהיה בו ,בהתחלה היה טיפה אור אדום , האימובילייזר הוא של פלדת ,האם יש דרך לעקוף אותו בלי להיות פורץ ? אם מישהו יוכל לעזור לי ,ולחסוך לי הזמנת חשמלאי על הבוקר ,אני יהיה אסיר תודה ...
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
שלום, האם רכב שמתגלגל בשילוב "ניוטרל" בירידה (בערך 4 ק"מ,במהירות של 110 קמ"ש) צורך פחות דלק מאותו רכב שנוסע באותה הירידה בהילוך?? השאלה בא משיחה עם חבר שטוען שברכבים יש מחשב אשר יודע לנתק את משאבת הדלק במצבים אלה ולכן אוטו שמתגלגל על ניוטרל צורך יותר דלק מאוטו שנוסע בהילוך. בעיקרון השאלה כללית לכלל הרכבים עם התייחסות לפונטו ספייס 2003. תודה רבה לעוזרים. חג חנוכה שמח.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
הA1, המתחרה מבית אודי למיני קופר - תוצג רשמית עוד כשלושה חודשים, בתערוכה ג'נבה (02/03/10). עיצוב הרכב מתבסס בעיקר על מה שראינו ב"MetroProject" שהוצג ב2007; ובA1 Sportback שהוצגה ב2008; בהתבסס על נסיון העבר, כנראה שתמונות של הרכב יחשפו ברשת לפני ההצגה הרשמית בתערוכת ג'נבה. עד אז אודי שחרור את הסרטון הזה שממחיש איך היא תראה: http://www.youtube.com/watch?v=a9b0TMPUauk דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. ואת הסרטון הזה שמסביר קצת יותר על העיצוב והתכנון של הרכב: http://www.youtube.com/watch?v=joJaka2bYr4 דרך יוטיוב ERROR: I…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- 25 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שיהיה ידני, אוטו טוב, זול, ומומלץ. תודה. נ.ב אני צריך גם ללמוד לתאוריה אז אם מישהו יכול לעזור לי עם זה (מה עושים איך לגשת וכו') אני אשמח.
הודעה אחרונה מאת eric_92, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לא יודע עד כמה זה מעניין פה מישהו אבל האתר של מרצדס חזר , מעניין להסתכל שם
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
- 1 תגובות
- 749 צפיות
קניתי CC 2003 ויש לי מספר שאלות: 1.בנסיעה המד של החום מנוע נמצא באזור ה3/4 (ולא בחצי כמו במכוניות שנסעתי עד כה),האם יש סיבה לדאגה? 2.בעצירה המחשב דרך (במרכז הרכב איפה שהתצוגה של הרדיו) מראה לי את הסימון 0/100 ובהמהלך הנסיעה זה עולה, מה זה? 3.הצופר בצד שמאל לא עובד,רק בצד ימין.האם זה דבר יקר לתקן ? 4.המזגן מקרר בכל הפתחים פרט ל-2 פתחים שמשם יוצא אוורור ולא קור,מה יכולה להיות הבעיה? 5.כמה לוקחים על טיפול רגיל בחברה ,ומה צריך לדאוג שיעשו בו ? (שמנים ופילטרים?) 6.איפה נמצא החייישן שמראה טמפרטורה בחוץ,כי במחשב דרך לא מופיע לי המעלות אלא קו ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, חבר שלי קיבל מהשכרה גטס אוט' 1.4 GLF שנת '07 או 08', מבדיקות שעשה הופתעתי לגלות שהגטס שותה דלק בצורה בלתי רגילה - ממוצע של 1:9-10 בינעירוני (!), וצריכה עירונית שמזכירה יותר תצרוכת של רכב מנהלים. רציתי דעת מדוע אם כן הגטס שותה כל כך הרבה דלק יחסית לסופר מיני? מהו הרכיב/ים המכניים הגורמים לה להיות כל כך בזבזנית בדלק? הרי מדובר בסה"כ בסופר מיני בעלת מנוע 1.35-1.4 קטן...
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 988 צפיות
אני מחפש גרף ביצועי מנוע של סיטרואן ג'מפי 1997 סמ"ק טורבו דיזל 110 כ"ס. יש לי בעיות של צריכת דלק ואני רוצה לבדוק באיזה סל"ד הנצילות הגבוהה ביותר. תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
עברתי היום ב22:28 בצומת הנ"ל ומצלמה הנ"ל לא הפסיקה להבזיק לרכבים שעברו בירוק שלהם היא צילמה גם אותי ועוד עשרות רכבים. מה אפשר לעשות עם זה עכשיו?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום נשפטה צעירה בת 22 ל3.5 שנות שלילת רשיון לאחר שנתפסה אתמול בלילה, בפעם השניה, נוהגת בשיכרות; "בית המשפט לתעבורה בחדרה גזר על צעירה בת 22 מבנימינה פסילת רישיון לשלוש שנים וחצי שנת מאסר על תנאי. הצעירה נתפסה נוהגת הלילה, כשבדמה אלכוהול בכמות הגבוהה פי ארבעה מהמותר. הצעירה נשפטה על מקרה זה וכן על מקרה קודם שבו נתפסה נוהגת שיכורה." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3821054,00.html ואני אומר: כן ירבו! (גזרי הדין, לא הנהגים השיכורים)
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
בינתיים רק לשוק ארה"ב... http://www.worldcarfans.com/109120323360/2011-hyundai-sonata-unveiled-for-us-market
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחרונה פורסם סרטון בפורום האופנועים פולגז , שבו רואים את החלאות מעמיסים אופנוע באמצע היום בלב ת"א. http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=52704&highlight=CBR מתברר שהוא נצפה שוב לפחות פעמיים באזור המרכז בפעילות . http://www.fullgaz.co.il/forums/showthread.php?t=52866 http://www.tapuz.co.il/forums/main/Viewmsg.asp?forum=8&msgid=136640889 פתחו עיניים
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום. לפני כשבוע וחצי נפגשתי עם קונה פוטנציאלי לרכבי. הקונה ביקש לבדוק את הרכב במכון בדיקה ובחר במכון הנ"ל. הרכב , מזדה 323 94' , היה זקוק להשקעה מסויימת וכמובן אמרתי זאת לקונה, מה שגרם לו לקחת את הרכב לבדיקה. בנוסף לעובדה שנאמרו לקונה דברים לא נכונים (עובדתית. על חוות דעת כללית, רעשים וכדומה אפשר להתווכח, אבל דברים כמו למשל מדיד שמן שבור - בדקתי אח"כ - להד"מ) והבוחן פשוט עשה כל מאמץלהשמיץ את הרכב מכל כיוון, מה שרציתי לספר לכם, זה שלאחר סיום הבדיקה הבחנתי ברכב יוצא משטח המכון. היה לי ברור שהוא צריך את המקום. כשראיתי שהוא מתרחק עוד חשבתי שזה חלק מהבדיקה. הבחור חזר אחרי יותר מ- 20 דקות! ואני שואל: לאן הוא לקח את הרכב? למבחן בנורבוגרינג?? נניח שהוא רוצה לבדוק נסיעה, מקובל…
הודעה אחרונה מאת taurus, -
-
http://www.iturbo.co.il/Articles.asp?param=show&Cid=140&ArtId=309 מעניין אם זו אותה R8 שעברה תאונה קשה.
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו מכיר את צמיגי hero שמכורם בפרו? ואיכותם? הם מורכבים על הציר האחורי של הסובארו של אבא שלי
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 788 צפיות
משהו לא מסתדר לי עם המספרים בחשבונית קבלה של מה שתדלקתי היום. 6.49 ש"ח לליטר (כבר רע), 35.29 ליטר, 229.03 ש"ח כולל מע"מ, 32.24 ש"ח מע"מ. איך שאני לא משחק עם הנתונים האלה, משהו חומק ממני, וזה לא מסתדר לי. האם המעמ קיים כבר על ה-6.49? למה לא מציינים את גובה הדלק ללא מע"מ? זה נתון חשוב עבור חברות, למשל, להבנתי. השאלה, בקיצור: מאיפה הסכום של 32.24 ש"ח?! איך הגיעו לזה? תודג
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הוצע לי לרכוש צמיגים תוצרת חברת - HERO TYRES מי יודע פרטים על איכותם? או ניסיון אישי סוג הצמיג: MILANZA - 185/55 R15 82V היבוא: טיים-טאייר בע"מ. ארץ היצור סין. "לפי הכתוב באתר היבואן - החברה מאושרת על ידי משרד התחבורה עובדת בתאום עם מכון התקנים ..." / 4 שנות אחריות. אודה לקבלת התייחסות ב ב ר כ ה איל
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
ערב טוב לחבריי הפורום, לפניי כשעה בצאתי ממקום עבודתי כאשר הגעתי לעבר רכבי גיליתי שהמספר רישוי הקידמי איננו, מה בדיוק עליי לעשות ולמי לפנות במצב כזה? נאמר לי שדבר ראשון צריך לגשת למשטרה ולדווח על כך ולאחר מכן עם הטפסים מהמשטרה לגשת למכון רישוי ולעשות מספר חדש, היש אמת בדבר? חייבים להגיע עם הרכב עצמו ע"מ לעשות את המספר החדש או שמספיק הטפסים מהמשטרה ללא הרכב? תודה מראש והמשך ערב נעים ושקט לכולם.
הודעה אחרונה מאת ari 66, -
אנחנו רואים אותם כל יום, הרבה רכבים של חברות וגם פרטיים, שמכסים את השמשה האחורית בוילון או אפילו מדבקה. חלקם עם פרסומות, חלקם וילונות פשוטים של שקל וחצי. אני כנהג שתמיד מסתכל רחוק קדימה פשוט לא מבין איך זה חוקי. אני רגיל לצפות הרבה קדימה מה קורה, וזה כולל מבט דרך הרכב שלפני אל התנועה. כאשר רכב שנמצא לפני זה שאחריו אני נוסע בולם - אני כבר מוכן. אני יכול להעריך מה הולך לקרות (הרגל מרכיבה על דו"ג). בשל כך אני נוטה להתמקם בכביש אחרי רכבים עם חלונות "נקיים", ממש לא אוהב לנהוג מאחורי משאיות, אוטובוסים, מסחריות - והאגואיסטים האלה עם הוילונות. יש כאן שרשור על צלונים לחלונות קדמיים, מיותר לציין שאני ממש נגד. בתוך אותו שרשור יש קישור לאשכול שרץ כאן פעם גם על וילונות א…
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתארגנת תביעה יצוגית על הבעיה הסידרתית על היווצרות בוצה בפילטר שבמנוע משנת יצור 2003\2004 (טורקיה) כל מי שיש לו את אחת משני השנתונים הללו מוזמן לשלוח את פרטיו לדוא"ל [email protected] בכדי שנוכל להתחיל לבנות רשימת אנשים בעלי רכב משנתון זה. ולגבש קבוצה לתביעה. חשוב לציין ההשתתפות מיועדת לכל בעלי הרכב משנתונים אלו ולא רק לכאלו שכבר עברו את קריסת המנוע ! ושילמו על החלפתו ו\או קיבלו מימון להחלפה. המטרה לגרום שנציגות טויוטה ישראל תוציא קריאת תיקון לכל בעלי שנתונים הללו שלא עברו את השיפוץ והחלפת החלקים המתבקשים. הערה חשובה : גם למי שעבר מס' קילומטרים גדול כמו 160,000 ושעדיין לא 'חווה' את קריסת המנוע צפויה החויה הזו להגיע ואין כאן עניין של מזל אלא כשל טכני ברור.
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 942 צפיות
2 ליטר הוא לא נפח קטן, אבל לפי הנתונים הוא בהחלט בריא: המפיק 203 כ"ס ב-5,500 סל"ד ו-30.6 קג"מ הזמינים בין 1,750 ל-4,500 סל"ד. יגיע גם לפוקוס?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, רציתי להתייעץ אתכם על השחרת חלונות אחורים באודי A3 שנת 2002 צבע: כחול כהה מה אתם חושבים? יתאים לצבע כזה השחרת חלונות? למישהו אולי יש תמונות של הרכב הנ"ל עם חלונות שחורים? תודה
הודעה אחרונה מאת bmw ricer, -
פורד מוסטנג
מאת zoro123- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב..... רוצה עזרה מהירה אני מועניין לרכוש רכב חדש (((((((((( פורד מוסטנג 2008 --- מנוע 4000 ))))))) אבל לפני זה יש לי קמה שאלות 1-- כמה חולה אגרת רישוי . 2-- ביטוח חובה 3 -- מוסך מורשה לטיפולים 4-- אם יש חלקי חילוף 5-- ןאם שווה לקנות את הרכב מסוג זה !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ותודה מראש
- 1 תגובות
- 590 צפיות
שלום, אני עובד כרגע על עבודה בכלכלה ורציתי לשאול לשאול כמה נטו הולך למכס (באחוזים) וכמה הולך לשאר המיסים (אגרות וכיו"ב באחוזים) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת saar5555, -
- 3 תגובות
- 871 צפיות
האם יש בארץ פאסאט טורבו ידני?
הודעה אחרונה מאת Eliran1987, -
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
ידוע שבימים מסויימים, הטמפרטורה ברכב מגיעה גם ל60 מעלות חום, שזה הרבה. האם מערכות מחשב מסויימות עשויות להתקלקל כשהן נחשפות לחום כזה בתדירות רבה, יום אחרי יום למשך מספר שנים? האם יש להניח שכריות האוויר יתפקדו כמו שצריך בזמן תאונה?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
הכתבה הראשונה הופיעה היום באוטוקאר: http://www.autocar.co.uk/CarReviews/FirstDrives/Renault-Megane-2.0T-Renaultsport-250/244208/
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 1 תגובות
- 951 צפיות
אם מישהו יודע איפה אפשר למצוא להורדה ברשת את המדריך לנהג לרכב הזה מדגם דינמיק (8 שסתומים) או איפה אפשר להשיג אותו בארץ אני אשמח מאוד. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Michael.R,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 293 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Yuvalino
- SlowRide
- אורח לרגע
- sperial
- פאר האורה
- amlh
- yossiaviel
- DubelBoom
- יבגניפ
- Loder
- rolling_stony
- Rongaflugen