Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש מורה נהיגה בכפר סבא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כרגע כבר בדיוק חודש בלי מלווה.

ותאמין לי שאתה לא רוצה לוותר על המלווה, ממש לא.

אחרי 2-3 נסיעות ארוכות אתה תרגיש כמה זה חשוב.

ואם תנהג לירושלים \ תנהג בליליה, אתה באמת תבין כמה שזה חשוב.

היו מצבים שלא הייתי יודע מה לעשות בהם אם אבא שלי לא היה לידי והיה אומר לי מה לעשות.

אני יכול לתת לך כמה דוגמאות;

פעם אחת נסעתי וירדתי מכביש 4 לכביש "ת"א-ירושלים" (1...?) והיה שם עיקול של 270 מעלות.

אם לא הייתי יודע, הייתי נוסע שם על 70~, בניגוד ל-100~ שנסעתי בכביש הישר.

למרות ההגבלה שם של ה-60 (או אולי 40. אני ממש לא זוכר..)

ובאמת נסעתי על 70 ואבא שלי אמר לי להאט, אז האטתי יחסית לאט (פשוט הרמתי רגל מהגז) ואז באיזה שהיא נקודה בכביש האוטו פשוט ברח לי נתיב שלם ימינה.

זה היה ממש מפחיד. מזל שהנהג שנהג בנתיב המקביל אלי שם לב וברח לשוליים.. אם הוא לא היה שם לב, הייתי נכנס בו.

עקיצר, תנצל את המלווה. ואל תשכח שאתה לא תקבל את האוטו עד שההורים שלך לא ירגישו בטוחים לתת לך אותו.

ולנסוע לבד \ עם החבר'ה חברה או משהו זה כיף שחבל על הזמן.

בהצלחה.

תהנה :) (אבל לא יותר מדי P: ).

פורסם
עומר, כפי שאמרו חז"ל, "עדיף לשתוק ולתת לאנשים לחשוב שאתה טיפש מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק".

למורה הספציפי הזה יש הרבה לקוחות מרוצים בפורום, ללמד לטסט זה ממש לא הכיוון פה. אל תמהר לשחרר הצהרות כאלה, זה לא מציג אותך באור יפה.

לפותח השרשור - לא הייתי ממליץ לוותר על נהיגה עם מלווה. למעשה, זאת יכולה להיות חווייה מאד נחמדה שתתן לך קצת זמן איכות עם ההורים והחברים. שווה לנסות.

אמנם דיברתי בהכללה, אבל אין לי ספק שאני צודק גם אם המורה נהיגה שלו היה שומאכר.

יש לו נסיון של 40 שיעורי נהיגה, מה הוא כבר הספיק ללמוד בהם? רוב הסיכויים שלא יותר מדי.

לא הטלתי ספק במורה הנהיגה הזה אפילו לשנייה, אבל העניין הוא שהוא חסר נסיון בכביש והוא מתכנן לוותר על תקופת המלווה החשובה במיוחד ולעלות לכביש עוד 3 חודשים לבד.

המלווה זה לא עניין של זמן איכות עם ההורים, זה עניין של להכשיר את הנהג להתמודד עם מצבים שמורה הנהיגה לא הכין אותו אליהם, ואני, בתור אחד שסיים את לימודי הנהיגה שלו לא מזמן בכלל (שנה וחצי בערך) יכול להגיד מנסיון שלי ושל חברים שלי שלא משנה כמה הוא חושב שהוא נהג טוב, כמו שאנחנו חשבנו, תקופת המלווה נותנת ותורמת המון המון לידע שלו בנהיגה.

פורסם
ממליץ על אריק!

או ליתר דיוק אריק מישקין. אני לפני שנים למדתי אצלו וכך גם כל אחי ואחיותי וכולנו היינו מרוצים ממנו. לא מלמד לטסט אלא מלמד לנהוג. בזמנו הוא היה טיפלה יותר יקר מחלק מהמורים האחרים אבל אף אחד מארבעתנו לא התחרט על הבחירה.

פורסם

ותנצל את הזמן עם המלווה, אתה כרגע לא יודע לנהוג, למרות שאתה חושב שכן.

המלווה ילמד אותך לנהוג הרבה יותר מהמורה נהיגה שלימד אותך בעיקר לעבור טסט ולא לנהוג

1+

(אני אומר את זה בתור נהג צעיר)

עוד יבוא היום וגם לי יהיה Ford Mustang 67'

חסר לי רק כסף זמן מקום כלים וידע.

פורסם

יש לו נסיון של 40 שיעורי נהיגה, מה הוא כבר הספיק ללמוד בהם? רוב הסיכויים שלא יותר מדי.

לא הטלתי ספק במורה הנהיגה הזה אפילו לשנייה, אבל העניין הוא שהוא חסר נסיון בכביש והוא מתכנן לוותר על תקופת המלווה החשובה במיוחד ולעלות לכביש עוד 3 חודשים לבד.

המלווה זה לא עניין של זמן איכות עם ההורים, זה עניין של להכשיר את הנהג להתמודד עם מצבים שמורה הנהיגה לא הכין אותו אליהם, ואני, בתור אחד שסיים את לימודי הנהיגה שלו לא מזמן בכלל (שנה וחצי בערך) יכול להגיד מנסיון שלי ושל חברים שלי שלא משנה כמה הוא חושב שהוא נהג טוב, כמו שאנחנו חשבנו, תקופת המלווה נותנת ותורמת המון המון לידע שלו בנהיגה.

צודק 100%

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

כל מילה בסלע. :mm_yeah:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אנשים באים בכל מיני צורות וצבעים, לכן לשפוט על הכלל מתוך נסיון של הפרט (וחבריו) לא תמיד יבטיח ראייה מפוכחת של המצב. קטונתי מלהטיף לחברי הפורום ולהוכיח מי צודק, ברור שכל אחד ישאר בדעתו והדיון הזה לא יוביל לשום מקום, לכן את תגובתי הבאה אני מפנה לפותח השרשור:

כאמור, גם אני לא ממליץ לוותר על תקופת המלווה (ואני מאמין שהמורה שלך בדעה דומה), אבל מאידך גם לא צריך להיסחף ולהגזים בחשיבותה.

רמת הנהיגה בארץ נמוכה למדי, ובמקרים רבים אנשים כמונו, שנוהגים מתוך אהבה לתחום, יעשו זאת טוב יותר מההורים או החברים שמסביב. נכון, נסיון הוא עניין שמצטבר עם הזמן, אבל אני לא יכול לומר שתקופת המלווה שלי תרמה לי הרבה, למשל. גם בנסיעות קצרות וגם בארוכות, רבים היו המקרים בהם אני ידעתי להתנהל טוב יותר מהמלווה שלי, או מכל אדם אחר שישב באותה עת ברכב.

שוב, אני ממליץ בחום לא לוותר על המלווה, אבל גם לא לצאת מנקודת הנחה שזה יציל אותך מכל הצרות בעולם. קח דברים בפרופורציה ותעשה את השיקולים שלך. כפי שאמרתי בהודעה הקודמת, זה קודם כל זמן איכות שמאפשר לך להישאר באווירה רגועה יחסית, בתקופה שבה אתה מתרגל לשהות על הכביש. אם אתה מאמין שנהיגה עצמאית לגמרי תתאים לך יותר, יתכן שאתה צודק, אנחנו לא מכירים אותך באמת ולא יכולים לשפוט בעניין.

בכל אופן, תתחדש וסע בזהירות!

פורסם

מסכים איתך שכל אחד ישאר בדעתו, רק הערה קטנה לי אלייך, פעם הבאה תחשוב פעמיים לפני שאתה יוצא בהצהרות לגבי כך שמישהו טיפש בפומבי, בטח ובטח לא להחליט שהוא טיפש ע"י תגובה בפורום.

תודה

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום חברים

נושא המלווה בנהיגה הוא נושא מעט מורכב.

אין ספק שהרעיון שעומד מאחורי עניין המלווה הוא חיובי.

תלמיד נהיגה שסיים את הכשרתו , רצוי שיעשה את צעדיו הראשונים לצד אדם שגם יפקח וירסן אותו, גם ינחה אותו במצבים מסויימים, וגם יעביא ליו מנסיונו שלו.

הבעייה היא שהנסיון הזה לא תמיד חיובי.

לכן, מיהו המלווה זהו עניין מהותי וחשוב, כי לצערנו יש מלווים שמקלקלים את הבסיס שהתלמיד קיבל.

תגובתו של DERISH באה כתוצאה לתגובה שטענה שתלמיד הנהיגה לא לומד כלום בזמן לימוד הנהיגה ורק בתקופת המלווה , לומדים באמת לנהוג. בולשיט!

כמובן שכל יום ניסיון תורם את חלקו גם אחרי שנים של נהיגה , אך את הבסיס, את ההרגלים הבסיסים החשובים, את עקרונות הנהיגה הראשוניים , התלמיד לומד עם מורה הנהיגה ושם , בד"כ, זה משתרש והופך להרגל (למי שחכם מספיק לאמץ ולהקפיד על כך).

ולאריק- נראה שאתה סוחב איתך טראומה לא קלה מתקופת הלימוד . אנא צור איתי קשר בכדי שנעשה תיקון. לא רוצה שתסחוב צלקות נפשיות לחייך הבוגרים....

פורסם
שלום חברים

נושא המלווה בנהיגה הוא נושא מעט מורכב.

אין ספק שהרעיון שעומד מאחורי עניין המלווה הוא חיובי.

תלמיד נהיגה שסיים את הכשרתו , רצוי שיעשה את צעדיו הראשונים לצד אדם שגם יפקח וירסן אותו, גם ינחה אותו במצבים מסויימים, וגם יעביא ליו מנסיונו שלו.

הבעייה היא שהנסיון הזה לא תמיד חיובי.

לכן, מיהו המלווה זהו עניין מהותי וחשוב, כי לצערנו יש מלווים שמקלקלים את הבסיס שהתלמיד קיבל.

תגובתו של DERISH באה כתוצאה לתגובה שטענה שתלמיד הנהיגה לא לומד כלום בזמן לימוד הנהיגה ורק בתקופת המלווה , לומדים באמת לנהוג. בולשיט!

כמובן שכל יום ניסיון תורם את חלקו גם אחרי שנים של נהיגה , אך את הבסיס, את ההרגלים הבסיסים החשובים, את עקרונות הנהיגה הראשוניים , התלמיד לומד עם מורה הנהיגה ושם , בד"כ, זה משתרש והופך להרגל (למי שחכם מספיק לאמץ ולהקפיד על כך).

ולאריק- נראה שאתה סוחב איתך טראומה לא קלה מתקופת הלימוד . אנא צור איתי קשר בכדי שנעשה תיקון. לא רוצה שתסחוב צלקות נפשיות לחייך הבוגרים....

חחח אייזיק!! הטראומה הייתה שווה את זה תאמין לי, אבא שלי עכשיו בארץ אני כל הזמן מתקן אותו בנהיגה הוא כבר משתגע עליי, ואצלי לפחות המלווה זה אולי תוספת קטנה מאוד לעומת לימודי הנהיגה.. דבר איתי בפרטי אולי ניפגש איזה יום אחד לכמה דקות תפגוש אותו ונתקן את הטראומה:wink:

:turn-l: יש לי סחרחורת.
  • תוכן חדש...