רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תמונה אחת שווה אלף מילים סרטון אחד שווה אלף משפטים. http://www.youtube.com/watch?v=d_mbTtxRctI דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. תראו ואל תאמינו :shock:
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
כפילה מבית פיאט לSX4? 1 2
מאת TAL-H-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
היום ראיתי רכב שנראה בדיוק כמו SX4 5 דלתות רק עם מיגונים כאלה ונראה טיפה יותר רחב. הייתי בטוח שזה SX4 עד שראיתי סמל של פיאט. הרכב נראה בדיוק אותו דבר. מישהו יודע על מה אני מדבר כי חיפשתי ולא מצאתי בקטלוג של פיאט או באתרים השונים.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שנים של עבודה, חודשים של חסכון שקל לשקל (או לחילופין - אתם זה שזכה ב-74 מיליון בלוטו) ובסוף חסכתם כמה מיליונים בשביל לקנות את מכונית העל שתמיד רציתם. אבל חכו! לפני הקנייה, שימו לב כמה יעלה לכם להחזיק אותה... מגזין EVO הכין כתבת יד שנייה מיוחדת במינה במסגרת גיליון מכוניות העל שלו (ראו בשרשור הזה), ובדק ומצא מהן עלויות האחזקה של מכוניות על מסוימות. מומלץ לקרוא עד הסוף, מחכה לכם הפתעה... את כל המחירים תרגמתי לשקלים (לנוחותכם) לפי שער של 6 שקלים (לנוחותי) לכל פאונד אנגלי. שימו לב שלפני 3-5 שנים הפאונד היה הרבה יותר יקר, כך שנתוני שמירת הערך לא באמת מדויקים... קואניגסג CCR מחיר בעת ההשקה ב-2004 - 2442000 שקלים. מחיר משוער לאחר 4 שנים וכ-20000 ק"מ - 1170000 ש…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1138472.html כל הכבוד לשופט אשר הרשיע את הנהג בהריגת 2 החברים , ולא התרשם מהמדים והשקרים של הנהג אשר במו ידיו לקח את חבריו לבית הקברות, ואת הוריהם לצער בלתי נגמר עד סוף חייהם. הגיע הזמן לענישה מרתיעה , נושא תאונות הדרכים בידי נהגים חדשים וצעירים הלוקחים חיים הפך למכת מדינה.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
אתמול ראיתי צעצוע חדש על הכביש שעשה הרבה רעש. הצעצוע דומה לתום קאר רק שבאחוריו יש כיתוב של XYJK800. לוחית רישוי לא היתה בכלל. לישהו יש פרטים על הדבר הזה?
הודעה אחרונה מאת י.ל, -
ביום חמישי נעצרה אודי R8 שחורה שהגיעה לאילת לפני כמה ימים. לדברי קובי יהב מנהל מכס אילת הרכב אמור להיות של תייר אבל אזרח ישראלי נוהג בו . כמוכן לוחית הרישוי בצבע אדום מסגירה שהרכב נקנה אבל לא נרשם תחת בעלות חדשה. כרגע יש בארץ 4 רכבים וזה הרכב החמישי. במכס נמשכת החקירה כדי לדעת איך הגיעה הרכב לארץ. כנראה שבעל הרכב יצטרך לשלם כופר על הרכב או שהמכס יחלטת את הרכב.
הודעה אחרונה מאת MaorXXX, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 53 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
הרבה רכבים עם מספרים רישוי מוזרים פגשתי כמו רנו מגאן 2001-2004 עם סיומת מספרים 17 (שהבנתי שישנם כמה וכמה כאלו) קיה קרניבל עם סיומת מספרים 22 (והלוחית היתה צהובה לחלוטין, לא לבנה ולא עם אותיות) וכו'. אבל השבוע נטקלתי בסיטרואן ברלינגו פירסט שבאופן וודאי היא מעל לשנת 2007 (לפי הפנסים המעט שקופים יותר מאחור), שהיא נראתה לי רכב סמוי אבל עם סיומת מאוד מוזרה xx-xxx-08. מספר של רכב משנות התשעים כדוגמת הונדה, רובר, ביואיק, וולוו, פונטיאק, שברולט וכדומה. אשמח לתגובה בנושא. חג שמח ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת Clutch, -
-
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
תפסו אותי שהיתי נהג חדש על 137 קמש בכביש של 90 קמש.היום אני כבר לא נהג חדש ואני עם עורך דין אני מקוה שאקבל רק קנס כספי ושנתים תנאי לאחר המקרה שראתיתי שחבר שלי קיבל על 2 עבירות מהירות רק 2500 שקל קנס ושנתים תנאי מה לדעתכם אקבל??יש לציין שאני עם שנתים וחצי רישיון בלי עבירות נוספות וחייל.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 880 צפיות
איך זה? על מי אתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 13.2 אלף צפיות
אז ככה לאחר חודש מסתיימת לי היום השלילה. רציתי לדעת אם מבחינה חוקית אני יכול לנסוע בשעה 12 בלילה לאחר שלא אספתי את הרשיון ?
הודעה אחרונה מאת natco, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 836 צפיות
נו, מי היה מאמין: http://www.volkswagen.co.uk/#/new/golf-vi/which-model/engines/overview שימו לב להערה על ה- 122: Due to high demand.... 4 to 5 months Passat04: שים לב שה- 160 מקבל את הניקוד הגבוה ביותר (אמנם בעניי היצרן, אבל בכ"ז).
הודעה אחרונה מאת Casper, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם, עברתי תאונה לפני כחודש וחצי, התאונה קרתה בחניה. אחרי שהכנסתי את האוטו למוסך הייתי צריך לשלם צ'ק למוסך מהכסף שלי ולחכות עד שהביטוח יחזיר לי את הכסף. בזמן התאונה אמא שלי ישבה לידי ואחותי מאחור, זה היה בזמן שעוד היה לי מלווה. אני נכנסתי במכונית חונה, והיה אזעקה מהמכונית הבן אדם יצא מהחנות ששהה בה וכו'... עכשיו הוא טוען שכשנהגתי, נהגתי ללא מלווה. אך זה לא נכון. הביטוח רוצים משפט, מה אני יכול לעשות? איך אני יכול להוכיח שנהגתי עם מלווה? או איך הוא יכול להוכיח שנהגתי בלי מלווה? למי יאמינו? האם יכול לקרות מצב שאני לא יקבל את הכסף? האם אתם מכירים עורך דין טוב שיכול לחלץ אותי מזה? אם חס וחלילה הוא יזכה במשפט למרות שנהגתי עם מלווה והוא טוען שנהגתי ב…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
באיזור שבו אני גר עבירות תנועה הן דבר נפוץ:נסיעה נגד כיוון התנועה ועצירה באמצע הכביש כדי לדבר עם מישהו הם העבירות הנפוצות (ואני לא מדבר על רוכבי הטרקטורונים ועל נוסעים בדו"ג ללא קסדה). אבל הכי נפוץ זה עבירות החנייה:חניה בתחנות אוטובוס,בתוך צמתים,על מעברי חצייה,על מדרכות וכו'. האם יש מה לעשות מול הבעיה?הרי אי אפשר לקרוא למשטרה בכל פעם.
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היום נסעתי בת"א ברחוב הארד כאשר ראיתי ניידת משטרה (זינזאנה קטנה כזו) כאשר חלקה הקידמי חוסם חצי נתיב וחלקה האחורי בכלל בתוך חניון אשר בין השניים מפרידה מדרכה. לאחר שהתקרבתי לאזור ברגל (עבדכם הנאמן חמוש מצלמה) ראיתי שבין החניון למדרכה והכביש מפרידה גדר ברזל נמוכה אשר בנויה מצינורות ברזל, גדר לא חלשה כלל, הזינזאנה כנראה נכנסה לחניון וכשהנהג החנה הוא נתן פול גז במקום ברקס ואז פשוט עיקם את הגדר, עלה עליה ופשוט נתקע כאשר גלגל אחד באויר, בדרכו הוא איכשהו הצליח לפגוע בלא פחות מארבע מכוניות - פורד פוקוס שחנתה בצמוד, מאזדה 323 הישנות, מאזדה 3 אשר היתה על הכביש והוא נכנס בה וטויוטה קורולה שעל פי עדי ראיה הנהג של הניידת פגע במאזדה שבתורה פגעה בטויוטה ופשוט ריסקה לה את הטמבון (את ה…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- 4 תגובות
- 911 צפיות
ברכב שלי ישנה נעילה מרכזית שפועלת על ידי סיבוב הסוויץ' בדלת. אני רוצה להוסיף לזה שלט. מה עלי לחפש, ואיפה להתקין ? בתודה, אלעד.
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
שלום לכל החברים, אתמול גיליתי ממצא חשוב מאוד: "צריכת הדלק, היא נתון שמאפיין ב90% את הנהג בלבד". למה? להלן הסבר. לידידי יש פונטיאק סנברד 2.0 ולי עד היום הייתה רנו מגאן 1.4 ידני. נסעתי כל הזמן במגאן, בשיוט 90 קמ"ש, דוושה קבועה, נהיגה רובוטית לחלוטין, חלונות סגורים וכל שאר הנתונים האידיאליים. ע"פ אותם תנאים, הצרפתיה צרכה 1:15-1:16. עקב מכירתה, נסעתי עם ידידי בפונטיאק, וחלטנו לעשות בדיקה רצינית ולאמת את הנתון הנפוץ שלה 1:10. מלאנו מיכל מלא, והתחלנו בנסיעה, הוא נהג בסטנדרטים שקבעתי, 90 קמ"ש חלונות סגורים וכד'.... נחשו מה היא צירכת הדלק? לא לא 1:7, לא 1:9 לא 1:10... 1:12.9!! הבדיקה כן נכונה.. ולהסרת הספק, היום בדקתי שוב.. נסעתי ונהגתי אני הפעם 198 …
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
טוב זה עוד לא קרה לי ! ביד 2 כבר הופעתי ופרסמו רכב למכירה עם התמונה שלי.. אבל להגיע לאיביי זה כבר יותר מדיי ! אני מושטט לי לתומי באיביי ולפתע אני רואה תמונה מוכרת ! המוכר פשוט פרסם תמונה של הרכב שלי... מה תגידו על זה ? http://cgi.ebay.com/OZ-Racing-F1-Wheel-Rim-Decals-not-stickers-Blk-X8_W0QQitemZ200411414861QQcmdZViewItemQQptZUK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM?hash=item2ea973814d#ht_799wt_941 שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 0 תגובות
- 922 צפיות
לחברות הביטוח יש את לוי יצחק. נראה לי שרשות המיסים מחפשת את ה"לוי יצחק" של מכוניות בחו"ל. RFI מכס רכב.doc
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני נהג חדש! האם ע"פ חוק מספיקה נהיגה עם רישיון הנהיגה בלבד? או שצריך גם ת.ז? והאם דרכון מתפקד כת.ז? תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- 3 תגובות
- 777 צפיות
תקשיבו יש לי מאזדה 323 לאנטיסו אני רוצה להזמין מנורות ואני מפחד רק מהקטע שהמנורות האלה הם 110W ואני לא יודע זה יכול לשרוף משהו לא יעבוד ? http://cgi.ebay.com/ebaymotors/AUTHENTIC-MTEC-H4-XENON-HID-COSMOS-BLUE-WHITE-BULBS_W0QQcmdZViewItemQQhashZitem5884aef3fdQQitemZ380183180285QQptZMotorsQ5fCarQ5fTruckQ5fPartsQ5fAccessories הנה קישור שתראו
הודעה אחרונה מאת aa123, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
השאלה בכותרת. שמעתי פעם שמועה כזו. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת maier, -
יצא לי ליראות היום בפעם הראשונה את הרכב הזה מקרוב ואני חייב לציין שהברקסים האלה זה אחד הדברים המדהימים שראיתי על רכב בארץ. חבר שעבר במקום ראה אותי מצלם ולא הבין על מה המהומה. אוודי סטיישן, so what? כשאמרתי לו ללכת לכיוון הגלגל ולהסתקל על הברקסים שמעתי צעקה "ווווואווווו" על כל הרחוב. שתקבלו פרופורציה מה גודל הצלחות, זה גאנט 20 אינצ'. מאוד חבל שרכב כזה מגרד כניראה את המליון ש"ח בארץ. בעיני אגב היא לא פחות מדהימה מהR8 למשל.
הודעה אחרונה מאת מה רע בשביט?, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, קיבלתי את רישיון הרכב החדש חודשיים לפני המועד בו יפוג תוקפו של הקיים האם אפשרי לעשות את הטסט החדש חודשיים לפני המועד? ואז בעצם הטסט החדש יתפוס ל שנה וחודשיים? ועוד שאלה האם יש חוק כלשהוא שמחייב לשים את המדבקות של הטסט על שמשת הרכב? תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 4 אלף צפיות
אהלן! תקופה די ארוכה שחיפשתי ג'אנטים מיוחדים,אחד יפה אבל שחור... השני מדהים אבל צלע אחת לא במקום... אחרי אינספור חיפושים - בשעה טובה מצאתי את הכלה הנכונה תודה לכל החברה הטובים מE&A,על המחיר המצויין ובעיקר על השירות הנהדר!
הודעה אחרונה מאת E_M777, -
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי ברלינגו 2006 , כן בחירה שלי 66,000 שח. זה מה אני אוהב.. אבל השאלה היא אחרת, יש לזה מועדון בארץ? או משהו כזה? כילו מועדון סיטרון פג'ו PSI זה המקום או משהו אחר? אשמח מאוד להצטרף לאחד כזה.. http://uploadpic.org/showpic-31677/citroen_berlingo_feelin.jpg
הודעה אחרונה מאת Djanton, -
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1624200 לנשים בלבד? או גם לגברים מסוקסים שאין להם את הכסף לגרסת ה- 160?
הודעה אחרונה מאת hans, -
שלום במהלך חג החנוכה הסתובבתי כשבוע עם חנוכיה על הגג, והנה המסקנות שעלו מהעניין. א. הרכב המדובר(אסקורט 90' ידני, 1.3) צורך בנסיעה בינעירונית כליטר ל 18 ק"מ. צריכת הדלק הממוצעת בתנאים הנ"ל: 1:15.4 . מסקנה: יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק. החנוכיה, בגובה 30-40 ס"מ, מורכבת לרוחב הרכב, מה שמגביר מאוד את התנגדות הרוח. זה בפרט לאור מהירות הנסיעה - כדלהלן - ובנסיעה מהירה ההבדל לדעתי יהיה משמעותי עוד יותר. ב. נסעתי מהצפון לכיוון ת"א. נסיעה שבתנאים רגילים לוקחת לי בערך שעתיים פלוס, במהירות ממוצעת של 100-110. לאור המטען החורג על הגג, נסעתי במהירות ממוצעת של 80-90. כמה זמן ארכה הנסיעה? יותר משעתיים וחצי. מסקנה: הפרש של 20 קמ"ש מקצר את הנסיעה משמעותית. (רוב מוחלט של הנסיעה…
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
- 9 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, בעבקות קריאת הפוסט http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=299230 יש לי שאלה והיא כזאת: מה אומר החוק לגבי מדידת רמת הדציבלים שיוצר הרכב שלי? (אצלי הבעיה יותר במערכת מאשר האגזוז) המדידה צריכה להיות עד מרחק כלשהו מהרכב? הרכב צריך להיות בעמידה / נסיעה? מהי הרמה המקסימלית שניתן להגיע במסגרת החוק? במידה ועוצר אותי שוטר עם מד דציבלים שמראה רמת דציבלים גבוהה למרות שלא ראיתי אותו מודד יש לי אפשרות לערער על המדידה? גם לפקח יש סמכות לתת דוח כזה? ומה כבר הסיכויים שיעצור אותי שוטר/פקח עם מד דציבלים? ושאלה אחרונה מה הקנס הגבוה ביותר שאני יכול לקבל??? התכוונתי לשאלות
הודעה אחרונה מאת nyrhex, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רציתי לדעת איך אני יכול לנקות את פנים הגג מכל מיני סימני זמן כגון אבק אולי עשן של סיגריות וכו' קניתי Interior cleaner של Prestone אבל רק אחרי שקניתי ראיתי למטה באותיות קטנות שאין להטיז על תקרת הרכב. אשמח להצעות ויותר לפתרונות ממש תודה לעוזרים. אורי
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
-
- 1 תגובות
- 617 צפיות
ערב טוב. אני רוצה לקנות ספר של היינס ל-206 שלי. בנוסף באתר ראיתי עוד ספר לשיפורים ל-206(זה מה שהבנתי לפחות). מישהו מכיר את הספר הזה של השיפורים? http://www.haynes.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10001&storeId=10001&productId=19051&langId=-1 זה העליון שכתוב "אקסטרים" תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת SP33DS73R,