Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6037 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פן אישי נוסף לדיון: בשנת 2006 שימשה אותי פורד פוקוס הצ'באק חדשה(1.6 אוט') כרכב חברה. על אף התנהגות הכביש הטובה, לא אהבתי את הבריה העצלה הזו, שגם התגלתה כצרכנית דלק לא קטנה עם ממוצע של 8.5 ק"מ לליטר. אינני מכחיש כי סגנון נהיגתי מהיר ותובעני, אך הגולף 1.6 והסובארו אימפרזה 1.6 שקדמו לה(שתיהן אוטומטיות) היו חסכוניות יותר עם ממוצע של 1:9.5.

בטיול עם רעייתי בארה"ב, "חרשתי" את קליפורניה עם דודג' צ'ארג'ר שכורה(3.5 ליטר, 253 כ"ס, תיבה אוט' עם 5 הלוכים). אותו נהג, אותו סגנון נהיגה, פקקי תנועה שמאפילים על שלנו. התוצאה - ממוצע של 1:8.5.

המסקנה המתבקשת, שמר ישראלי מתעקש לא להסיקה, היא שהשילוב של מנוע דל תנובה(ולרוב גם נפח), עם תיבה אוטומטית ומזגן במכונית משפחתית כבדה, הוא שילוב רע. מכונית מהירה יותר אינה רק מהנה יותר. היא בטוחה יותר - ולרוב גם לא יותר בזבזנית בצריכת הדלק שלה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נכון שצריכת דלק תלויה בעיקר בהרגלי הנהג אך לא רק.

לרכב תקין מבחינה מכאנית יש משמעות גדולה בעניין.

נניח למשל שנסעת עם חיישן חמצן עצל/אגזוז סתום חלקית לקראת סוף חייו ואצל חברך מערכת פליטה תקינה לחלוטין...

חוץ מזה קשה לי להאמין שהפונטיאק הגיע לכמעט 1:13,לא ברור כיצד עשיתם את המדידות כלל.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני זוכר שבאיזה פרק בטופ גיר לקחו במוו M3 חדשה 4 ליטר V8 מול טויוטה פריוס, והבמוו פשוט הייתה צריכה לעקוב אחרי הפריוס בזמן שהפריוס נוסעת הכי מהר שהיא יכולה..

הבמוו השיגה תצרוכת דלק טובה יותר.

הרוב תלוי בנהג.

Sierra Sapphire 1993 2.0i Twinky

פורסם

לא פלא. ידוע שברגע שפריוס צריכה להפעיל את המנוע 1400 שלא לצורך טעינה, הוא ישתה הרבה דלק. זה לא חוכמה גדולה.

מעניין באמת מה קורה מבחינה זאת בפריוס חדשה 1800.

אצלי המנוע 2 ליטר של סובארו שמשודך לתיבה פשוטה של 4 הילוכים עושה 8ליטר למאה בנסיעה מהירה על כביש פתוח ו14 ליטר למאה בתוך העיר כאשר כל 200 מטר יש לי רמזור\ככר\במפר\מעבר חציה.

סוזוקי SX4 לאומתה עושה 11 ליטר למאה ק"מ בכביש (אם כי כמעט לא ניתן לנסוע איתה במהירויות רגילות שלי בסובארו) ונתון זהה בעיר.

למעשה בכביש סוזוקי חסכונית יותר מסובארו רק במהירות של 80-90 קמ"ש במישור. לא אצלנו:twisted: .

מניסיון - הקטע הבעייתי ביותר מבחינת תצרוכת הדלק - הוא זינוק. לא משנה באיזה צורה מזנקים, צריך אנרגיה כדי להזיז את גוש המתכת והיא נוצרת מבעירה של דלק בבוכנות. שם נצרך הכי הרבה. ככל שיש פחות זינוקים - כך נצרך פחות דלק. האצות ביניים פחות בעייתיות מבחינה זאת. 

פורסם

נכון, עיקר הדלק שמתבזבז הוא בזינוק, רוב האנרגיה נצרכת שם,

בדיוק כמו ש-Ahbarony כתב,

אבל דעו לכם שישנם אנשים שחושבים שאם הם יעבירו הילוכים בסל"ד נמוך, ככה הרכב יצרוך פחות דלק! (פחות סיבובי מנוע)

וזה לא נכון כלל! בטורים נמוכים אין לרכב מספיק מומנט בשביל לדחוף קדימה,

אז אנו אוטומטית לוחצים יותר על דוושת הגז, הלחיצה הזאת גורמת להצפה של המנוע בדלק ובכך גורמת לבזבוז דלק וגרעון בביצועים, בד"כ אנו גם נשמע קול גימגום מהמנוע.

מסקנה:

לא להעביר הילוכים ב8000 סל"ד אבל גם לא ב-2100 סל"ד.

לדעתי העברת הילוכים במישור תתבצע ב-2700 סל"ד.

בעליה - 3000+ סל"ד

בירידה - 2400+- סל"ד

בברכה,

עדי.

פורסם
אני זוכר שבאיזה פרק בטופ גיר לקחו במוו M3 חדשה 4 ליטר V8 מול טויוטה פריוס, והבמוו פשוט הייתה צריכה לעקוב אחרי הפריוס בזמן שהפריוס נוסעת הכי מהר שהיא יכולה..

הבמוו השיגה תצרוכת דלק טובה יותר.

הרוב תלוי בנהג.

זו היתה M5 וכל המבחן הזה היה סתם. אין משמעות למערכת ההיברידית של הפריוס בתנאים כאלה. זה סתם היה מנוע קטן שסוחב רכב גדול במקסימום יכולת.

emotion of motion

פורסם

בוקר טוב, גם כשאני נוסע 90 קמ"ש על כביש החוף צריכת הדלק שלי היא בערך 1:12.5.

השאלה היא מה קורה בשאר הזמן. אם אתה קונה רכב כדי לנסוע איתו בצורה הכי רגועה שאפשר, אני לא מבין על איזה הנאה ויתרת :)

פורסם

לא שאני מזלזל בפותח השרשור אבל זה נתון שידוע כמעט לכל נהג.

אני אביא דוגמא אישית שהייתה לי, לפני שנתיים שירתתי תקופה מסויימת בבסיס ליד ערד.

טווח הנסיעה הלוך חזור הוא בערך 270 ק"מ.

היה מקרה שיום אחד התעוררתי,ראיתי שאני מאחר בצורה רצינית לבסיס ולא היה אצלי אף אחד בבית.

יום לפני זה אמרתי שאני אתדלק אחרי היציאה ובסוף לא תדלקתי בגלל עצלנות ונשארתי עם נורה דולקת.

בכל אופן אמרתי טוב אני אתדלק ב130 שקל ואסע לבסיס מקסימום יספיק לי לכיוון אחד ולבסוף מאוד טעיתי אלא שזה הספיק לי ל2 הכיוונים!!

נסעתי בהכי קמצנות שהיה אפשרי בכלל לנסוע והספיק לי לכל הסיפור הזה בערך 19-20 ליטר דלק, אני רק זוכר שבדרך חזור שכבר הייתי איזה ק"מ15 לפני הבית נתתי לעצמי לנסוע 120-130 ק"מ.

בכל אופן הפתיע אותי הנתון שרכב מהסוג שלי יכול לעשות בערך 1:15.

פורסם
זו היתה M5 וכל המבחן הזה היה סתם. אין משמעות למערכת ההיברידית של הפריוס בתנאים כאלה. זה סתם היה מנוע קטן שסוחב רכב גדול במקסימום יכולת.

זאת הייתה M3 וזה לא משנה, זה עדיין מנוע קטן נגד מנוע גדול, מאוד גדול

http://www.youtube.com/watch?v=dKTOyiKLARk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

וזה בדיוק מה שאמרתי.

זה לא על מה אתה נוהג, זה איך אתה נוהג.

ודרך אגב זו M3 כמו שהראו שתי הודעות לפני.

Sierra Sapphire 1993 2.0i Twinky

פורסם
המנוע הקטן שסוחב רכב גדול - הכוונה לפריאוס. הM לא ממש הייתה במקסימום יכולת ;)

ההצלחה של פריוס היא לרוב בגלל היחודיות, קודם כל בעיצוב, וגם בגלל היכולת לנוע על חשמל בלבד. אך האנרגייה לתנוע זו לא נוצרת משום מקום (דבר כזה בוודאי היה נוגד את החוק ה-1 של תרמודינאמיקה), אלה ממנוע הבעירה הפנימית. אז ע"מ להקנות לפריוס את היכולת לנוע על חשמל בלבד, דבר אשר מהווה גימיק שיווקי מצויין, מנוע הבעירה הפנימי צריך לעבוד קשה יותר בנסיעה רגילה בכביש מהיר ולהטעין את הסוללות. זה גם מסביר למה סיוויק היברידי נחשב לחיסכוני קצת יותר בשיוט. המבחן המדובר ממש לא הוגן כלפי פריוס. הייתי מציע מבחן לא הוגן מכוון אחר: פריוס עם סוללה מלאה מול M3 בפקק העיילון. יתכן שפריוס לא יצרוך דלק בכלל, כאשר M3 ילגום כמה ליטרים טובים.

פורסם
המנוע הקטן שסוחב רכב גדול - הכוונה לפריאוס. הM לא ממש הייתה במקסימום יכולת ;)

מקסימום יכולת או לא זאת לא הנקודה כאן, הנקודה ששני הרכבים נסעו באותו מקום באותה מהירות.

כמובן שהמבחן הזה היה יותר שואו מכל דבר אחר, אבל עדיין הוא גורם לך לחשוב, מבחן הוגן לדעתי שצריך לעשות הוא לבדוק כמו שפותח השרשור עשה, שיוט ב90-100-120 באותו קטע דרך ואז בדיקה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אני רק הסברתי למי ששאל למה התכוון המשורר, לא באתי להביע עמדה.

ברור שהמבחן לא הוגן כלפי הפריאוס ובממוצע צריכת הדלק שלה תהיה נמוכה ב-ה-ר-ב-ה מכל רכב ספורטיבי.

פורסם

שלום לכולם,

בואו לא נסבך את העניין יותר מדי.

להלן הסבר:

מצב נתון: נסיעה ב- 90 קמ"ש קבוע ללא התפרעויות לאורך 120 ק"מ הלוך חזור בכביש החוף בשעות השפל (אגב, יש מישהו שעושה את זה, אני!)

רכבים להשוואה:

רנו מגאן 1.4

וולוו 850 מנוע 2.5

בהנחה שאני נוהג בשני הרכבים, האלה, באותם שני תנאים אמיתיים, אני אגיע כמעט לאותה צריכת דלק נכון?

אגב, למי שלא יודע, לנסוע רגוע ב 90 קמ"ש ללא לחץ וללא איתותים ובקרסים והאצות יותר מדי ולהאזין לגלי צהל או גלגל"צ זה מאוד מהנה אותי!

עכשיו, בואו נניח שאני, אחת לחודש מחליט להנות.. להתפרע קצת, להרגיש קצת חזק:

להלן שני תשריטים:

- נהיגה ברנו: לא משנה כמה שאני אלחץ הרנו תמשיך לנסוע ב 90 קמ"ש אולי תתנדב להוסיף עוד 10 קמ"ש בכל דקה (טוב שלא 10 קמ"ש פחות)

- נהיגה בוולוו: הרכב פשוט יעיף אותי אחורה ומחוג הדלק יתחיל להזדעזע ואני ארגיש ממש את ההרגשה המספקת הזאת. (הוולוו רק לצורך הדגמה והמחשה)

האם זה כל כך מסובך להבין?

הטענה שאוטו חזק מזמין לחיצות היא טענה שאינה רציונאלית, וזה שכל אחד שיש לו רכב חזק מתקמצן לנסוע ב 90 קמ"ש בשיוט, זה לא אומר שממוצע צריכת הדלק של האוטו הנ"ל היא 1:8 ולא 1:13 לדוגמה.. זהו ממוצע הצריכה שלך, כי אינך מצליח לרסן את עצמך ואת יצר הלחיצות!!!!

קשה להבין?

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

• תוכן חדש...