Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה צודק, אפילו מאוד צודק, אם סך הנסיעות היו מסתכמות בנסיעה בכביש מהיר ובתנאים שציינת.

אבל מה לעשות. צריכים הרי להיכנס לתוך העיר עם הרכב, לחפש חניה בתל אביב הפקוקה, לעבור את איילון, שער הגיא, כביש החוף...

בקיצור, יש המון מקומות פקוקים ועמוסים, וכמעט שאי אפשר להימלט מהם. לפחות לא לרובנו.

לכן בשורה התחתונה יוצא שהמגאן תהיה הרבה יותר חסכונית, עם אותו נהג ואותם הרגלי נהיגה.

אתה חולק על זה?

עריכה: התכוונתי כמובן לתגובה אחת למעלה, רק שהספיקו לפרסם תגובה לפני.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אתה חולק על זה?

כן.

נסעתי בשעה 7:00 מזיכרון יעקוב לכיוון קניון איילון דרך גלילות והכפר הירוק. הגעתי ב- 8:15.

המשכת ב 8:20, מקניון איילון נסעתי לכיוון אור יהודה דרך בני ברק, ג'בוטנסקי, גהה וכביש 4, מחלף מסובים ונכנסתי לאור יהודה עד לרח' יהדות קנדה (מע"צ) והגעתי ב 8:40.

ב- 11:30 יצאתי אור יהודה לכיוון רח' הירקון, בני ברק, הגעתי ב 12:10

ב- 17:35 מבני ברק דרך רמת החייל, איילון, גלילות וכביש החוף לכיוון זיכרון יעקוב בחזרה.

נסיעה אידיאלית? לא.

צריכת דלק באותה פונטיאק ללא טרמוסטט? 13.9 לא פחות ולא יותר. (סה"כ 198 ק"מ כולל נסיעה לא קשורה בזיכרון יעקוב, לגמה משהו כמו 14.5 ליטר)

תנאי הנסיעה כמו שפרוטו בפתיחת השרשור (שיוט 90 קמ"ש דוושה קבועה, חלונות סגורים ללא מזגן ללא חימום וכד'.)

את הנסיעה הזאת, באותם תנאים פחות או יותר, עשיתי עד מלפני שבוע כל יום במשך ימים רבים ברנו, צריכת הדלק 1:14-1:15

כמה אנשים עושים את הנסיעה שלי?

ע"פ ספירות התנועה שברשותי, עוברים בכביש החוף לכיוון אחד משהו כמו 60000 כ"ר בקטע הרלוונטי כל יום.

לדעתך אין אנשים שעושים את המסלול שלי? (שבסיסו זיכרון-בני ברק וחזרה מבני ברק לזיכרון)

לדעתך אין אנשים שנוסעים ב 90 קמ"ש?

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם
האמת שכן. מה בדיוק אתה מנסה להגיד?

שיש להתנער מהסטיגמה שרכב בעל מנוע קטן יביא לצריכת דלק יותר טובה.

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם
כן.

נסעתי בשעה 7:00 מזיכרון יעקוב לכיוון קניון איילון דרך גלילות והכפר הירוק. הגעתי ב- 8:15.

המשכת ב 8:20, מקניון איילון נסעתי לכיוון אור יהודה דרך בני ברק, ג'בוטנסקי, גהה וכביש 4, מחלף מסובים ונכנסתי לאור יהודה עד לרח' יהדות קנדה (מע"צ) והגעתי ב 8:40.

ב- 11:30 יצאתי אור יהודה לכיוון רח' הירקון, בני ברק, הגעתי ב 12:10

ב- 17:35 מבני ברק דרך רמת החייל, איילון, גלילות וכביש החוף לכיוון זיכרון יעקוב בחזרה.

נסיעה אידיאלית? לא.

צריכת דלק באותה פונטיאק ללא טרמוסטט? 13.9 לא פחות ולא יותר. (סה"כ 198 ק"מ כולל נסיעה לא קשורה בזיכרון יעקוב, לגמה משהו כמו 14.5 ליטר)

תנאי הנסיעה כמו שפרוטו בפתיחת השרשור (שיוט 90 קמ"ש דוושה קבועה, חלונות סגורים ללא מזגן ללא חימום וכד'.)

את הנסיעה הזאת, באותם תנאים פחות או יותר, עשיתי עד מלפני שבוע כל יום במשך ימים רבים ברנו, צריכת הדלק 1:14-1:15

כמה אנשים עושים את הנסיעה שלי?

ע"פ ספירות התנועה שברשותי, עוברים בכביש החוף לכיוון אחד משהו כמו 60000 כ"ר בקטע הרלוונטי כל יום.

לדעתך אין אנשים שעושים את המסלול שלי? (שבסיסו זיכרון-בני ברק וחזרה מבני ברק לזיכרון)

לדעתך אין אנשים שנוסעים ב 90 קמ"ש?

תגיד אתה רציני? אתה נשאר על הכביש הראשי ולא מוריד את הרגל מהגז? לא חנית? לא נתקעת בז'בוטינסקי אחרי אוטובוסים? אתה נחנק מהחום גם כשבחוץ 35 מעלות?

כבר כתבו לך. בכביש מהיר בלבד ובנתונים שתיארת באמת לא יהיה הבדל משמעותי. אבל בפקקון הקטן ביותר או אפילו סתם נסיעה נורמלית בתוך העיר עם ככרות רמזורים ותמרורים, הצריכה בפונטיאק תהיה כפולה מהרנו! תבדוק את זה. אתה איש של נתונים, לא?

ואגב, אני מחזיק פונטו 01 80 כ"ס, בעבר היתה לי סוזוקי אוטומאט 1.6, ההבדלים בתנאים שאני ציינתי, שהם למעשה נורמליים ושכיחים ביותר, הם עצומים.

ואני גם מאפס את הקילומטראז' בכל תדלוק ומחלק במס' הליטרים. תמיד.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בזמן האחרון אני עושה "מחקר" על צריכת דלק ומהירות בעזרת מחשב האוטו (סניק 1.6).

פעם אעלה פה את התוצאות.

לא יצא לי בזמן האחרון לנסוע באוטו הזה לגליל ון לירושלים כדי לראות מה קורה בכבישים תלולים ארוכים, כדי לראות הבדלים.

כמה דברים שראיתי :

לחיצה קבועה אינה הכי חסכונית. נסה להרפות מעט מידי פעם, מגע נוצה כזה והשינוי בולט.ניתן לשמור ככה מהירות קבועה.

נסיעה על 100 יכולה להיות חסכונית יותר מ-90. את השטוזה חוטפים בהאצות - בהאצה רגילה בתחילת נסיעה

הצריכה 5-6 ק"מ לליטר לעומת 1:15 בשיוט מתון ורגוע מאוד ב-100. האצה חזקה במיוחד זה אפילו 1:4 ! עליה בשיפוע קטנטן עם שמירת מהירות מעלה אותך ב20-30%. הירידה הקטנטנה עם שמירת מהירות מקטינה עד 50%. האצות ביניים מהירות צורכות בין 50% ל- 100% יותר.

ילה גבר בא נראה! מר +1

• תוכן חדש...