Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל החברים,

אתמול גיליתי ממצא חשוב מאוד: "צריכת הדלק, היא נתון שמאפיין ב90% את הנהג בלבד".

למה? להלן הסבר.

לידידי יש פונטיאק סנברד 2.0 ולי עד היום הייתה רנו מגאן 1.4 ידני.

נסעתי כל הזמן במגאן, בשיוט 90 קמ"ש, דוושה קבועה, נהיגה רובוטית לחלוטין, חלונות סגורים וכל שאר הנתונים האידיאליים.

ע"פ אותם תנאים, הצרפתיה צרכה 1:15-1:16.

עקב מכירתה, נסעתי עם ידידי בפונטיאק, וחלטנו לעשות בדיקה רצינית ולאמת את הנתון הנפוץ שלה 1:10.

מלאנו מיכל מלא, והתחלנו בנסיעה, הוא נהג בסטנדרטים שקבעתי, 90 קמ"ש חלונות סגורים וכד'....

נחשו מה היא צירכת הדלק?

לא לא 1:7, לא 1:9 לא 1:10... 1:12.9!! הבדיקה כן נכונה.. ולהסרת הספק, היום בדקתי שוב.. נסעתי ונהגתי אני הפעם 198 ק"מ בין עירוניים שמתוכם כ 15% עירוניים, נסיעה רגועה, שלבה ושקטה...

נחשו מה התוצה? 1:13.9מלאנו 14.2 ליטרים!!!

רוצים עוד תנאים מחמירים?

הפונטיאק של הבחור ללא טרמוסטט והטמפ' שלה בנסיעה היא 40 מע', האוטו שלו אוט' 3 הילוכים.

היש למישהו הסבר או תגובה כל שהיא?

אם הממצא הזה אכן נכון, זה אומר שהייתי פריאר למשך 9 חודשים כשהייתי בעל של רנו מתוך הנחה שהיא חסכונית בדלק!

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

קודם כל, זה בהחלט נכון שצריכת הדלק שאתה משיג תלויה בעיקר בך. על אותו הרכב אפשר להשיג 1:14 וגם 1:7, והכל תלוי בסגנון הנהיגה (עצבני, רגוע), באופי הנהיגה (בינעירוני, עירוני) וכמובן במצב הרכב. אפילו דברים שנדמים קטנים כמו לעזוב את הגז לפני רמזור אדום או שמירת מרחק למנעית בלימות מיותרות משפיעים משמעותית על הצריכה.

ועכשיו לעניינך - צורת הנהיגה שאתה מתאר היא החסכונית ביותר שניתן. כל רכב יציג בה נתונים אופטימליים עבורו. רכב אוטומטי עם מנוע גדול כמו הפונטיאק יהיה חסכוני יחסית גם במצב כזה, כי הוא משייט בסל"ד נמוך מבלי להתאמץ. בצע נסיעה מעורבת יותר והנתון יהיה גרוע משמעותית. ההפרש כבר לא יהיה 2 ק"מ לליטר לטובת המגאן אלא 4-5.

ובנוגע לפרייאר - תן לי מגאן 1.4 ידנית על פני סאנבירד בכל זמן. מכונית הרבה יותר טובה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ובנוגע לפרייאר - תן לי מגאן 1.4 ידנית על פני סאנבירד בכל זמן. מכונית הרבה יותר טובה.

"פראיר" לא מתייחסת לפונטיאק, אלה לתפיסת העולם שהייתה לי שממנה גזרתי שאני חייב לוותר על הנאה תמורת חיסכון בדלק.

היום אני יודע שלא, לדוגמה, אם אני קונה וולוו, ואחליט לנסוע נסיעה אדיאלית אקבל נתון צריכה טוב, אך אם אחליט להדביק את הדוושה לתחתית הרכב, זה יעלה לי ביוקר בניגוד לרנו, שפשוט לא הייתה מגיבה גם אם הייתי מוציא את הדוושה מחוץ לרכב!! :)

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם

למה לנסוע ללא תרמוסטט ועוד בטמפרטורה כל כך נמוכה ולא בריאה למנוע?

ברכב אחד שהיה לי המתנתי עם החלפת טרמוסטט שנתפס על מצב פתוח בכוונה בכדי לבדוק הפרש בצריכת דלק על פני מיכל שלם. ההבדל היה 10%, מן הסתם לטובת הטרמוסטט התקין. בעיני זה לא הפרש של מה בכך!

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני יכול להגיד שזה לא בהכרח נכון, כן במנועים גדולים כשנוהגים במינימום אגרסיביות, ממש כמו שאמרת נסיעה בין-עירונית רובוטית אפשר להשיג צריכת דלק יפה מאוד.

הבעייה מתחילה כשנכנסים לעיר\מחליטים להנות מהרכב, שם בד"כ דווקא המנועים הקטנים יצליחו לשמור על צריכת דלק יחסית סבירה לעומת המנועים המגודלים שיתחילו להשתולל סביב עצמם.

פורסם

בשיוט רגוע על 90 ההפרשים בצריכה יהיו מינימליים בין מנוע 1.4 למנוע 2.0 למשל.

אז מה נותן לך מנוע 2.0 ליטר אם אתה לא לוחץ ונוסע איתו כמו עם 1.4? כלום.

ואז אתה נכנס לעיר ומקבל את השוק של החיים שלך עם הבדל עצום בצריכה לטובת ה-1.4!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אצלי לדוגמה הכל ורוד יותר .גם אם אני ימות זה ישאר 1 ל-6\7

לא משנה מה ניסינו (ואני בטוח שעוד הרבה בעלי ה-STI /WRX/ GTׂ)

במיוחד STIמיכל מלאה זה 300 +\- ק'מ

*פשוט לדעתי הרבה מכוניות קיבלו סטיגמה של "צרכניות גדולות"

שבעצם "הצרכן הגדול" הייה הנהג

0502222535 לחלקים :-P

פורסם
אצלי לדוגמה הכל ורוד יותר .גם אם אני ימות זה ישאר 1 ל-6\7

לא משנה מה ניסינו (ואני בטוח שעוד הרבה בעלי ה-STI /WRX/ GTׂ)

במיוחד STIמיכל מלאה זה 300 +\- ק'מ

*פשוט לדעתי הרבה מכוניות קיבלו סטיגמה של "צרכניות גדולות"

שבעצם "הצרכן הגדול" הייה הנהג

אני בדיוק על זה מדבר!

זה שהאוטו מאפשר לך לקרוע לו את הצורה ולהגיע בזאת ל- 1:5, זה לא אומר שהרכב הנדון זולל דלק.

הכוונה שלי כזאת: אם אוטו 1.4 יעשה תמיד 1:13 לדוגמה אך לא ייאפשר לך הנאה מנהיגה פורענית (בגבולות הסביר כמובן)

שלעומתו, 2.0 או 2.5 יעשה לך צריכת דלק דומה באותם תנאים, אך גם, ייאפשר לך להנות, בתשלום כמובן.

סביר להניח שהוא עדיף יותר, ה 2.0 על ה 1.4..

אם אנחנו לא עומדים בפיתוי, ובמהלך כל הזמן הדוושה לא מפסיקה להתנדנד.. זאת בעיה שלנו, אין להאשים את הממוצע כתוצאה מהפיתוי של הרכב!

למי ששאלה אם אני לא לוחץ אז מה אני צריך ב 2.0?

תשובה: כדי שאוכל כשארצה ללחוץ, לעשאת זאת.. עד היום גם אם רציתי, התאוצה מ 1:100 לחה תמיד משהו כמו 20 שניות.. גם אם הדוושה לקקה את תחתית הרכב!!!

אגב, גם ברנו, כשלחצתי דוושה מלאה, למרות האי-תגובה שלה, היא עשתה 1:10-1:11. פראיר.

שווה?

פורסם

בתיאוריה זה נחמד. במציאות זה לא יעבוד לך. ברכב עם מנוע גדול וחזק יותר יהיה יותר קשה להגיע לאותם נתוני צריכת דלק. הנה - גם אתה לא הצלחת להגיע לנתונים דומים לאלו שאתה משיג עם המגאן.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני נוסע בפונטיאק שלי רגוע (עד כמה שניתן:twisted:) ועדיין אני משייט על 120 קמ"ש ב 2100 סל"ד, והיא עושה 1:11 לערך,

וכאשר אני מדביק דוושה היא עושה משהו כמו 1:6 - אבל לשמוע את המנוע(3800סמ"ק 170 כ"ס V68) ) צועק ב 5500

סל"ד, שתעשה מבחינתי גם 1:3:wink:.

אבל אין ספק שבתוך העיר בנסיעה של 50-60 קמ"ש היא תעשה 1:7/8.

נו שויין...:oops:

חולה רוח - תמיד עם חלון פתוח...

פורסם
לא יודע מה איתכם, אני נשאר עם הדיזל(1-16 בכיף)

יש גם בנזין חסכוניות מאוד ולא יקרות בכלל למשל פאביה 1.4 ידנית 100 כ"ס או פולו/קורדובה עם אותו מנוע או בגרסת ה 75 כ"ס, נותנים תוצאה יפה מאוד של 19-22 ק"מ/ל' מחוץ לעיר.

בדקתי עם הפולו שהייתה לנו, הגעתי ל 19 ק"מ עם מזגן מחוץ לעיר ו 4 אנשים! (היו פעמים שהגעתי גם פחות, אבל זו זכורה לי היטב).

אחי הגדול בקורדובה 2004 1.4 ידנית שהייתה לו הגיע מחוץ לעיר ל 20 ק"מ/ל' עגול.

כמו שכבר אמרו קודמיי, הכל תלוי איך אתה נוהג.

פורסם
יש גם בנזין חסכוניות מאוד ולא יקרות בכלל למשל פאביה 1.4 ידנית 100 כ"ס או פולו/קורדובה עם אותו מנוע או בגרסת ה 75 כ"ס, נותנים תוצאה יפה מאוד של 19-22 ק"מ/ל' מחוץ לעיר.

בדקתי עם הפולו שהייתה לנו, הגעתי ל 19 ק"מ עם מזגן מחוץ לעיר ו 4 אנשים! (היו פעמים שהגעתי גם פחות, אבל זו זכורה לי היטב).

אחי הגדול בקורדובה 2004 1.4 ידנית שהייתה לו הגיע מחוץ לעיר ל 20 ק"מ/ל' עגול.

כמו שכבר אמרו קודמיי, הכל תלוי איך אתה נוהג.

אבל מה שכיף זה שאצלי זה אוטומט והרבה יותר מאיזה 75 כ"ס ועדיין פעם אחת נסעתי ממש רגוע(לילה, אין לאן למהר) וראיתי שהאוטו אוכל 1-19!

פורסם

אם הממצא הזה אכן נכון, זה אומר שהייתי פריאר למשך 9 חודשים כשהייתי בעל של רנו מתוך הנחה שהיא חסכונית בדלק!

אם כבר פתחת את הנושא - אז אם תשים לרגע את סוג הרכב בצד, המרכיב העיקרי של נתון צריכת דלק תלוי בתוואי הנסיעה ובאופי נהג.

אתה יכול להיות הנהג הכי רגוע בעולם, להאיץ מ 0 ל 50 קמ"ש ב 5 דקות, אבל מספיק שתשים את הסאנבירד בלב גוש דן עם כל הפקקים, אתה תנשק לה את הג'אנטים אם תשיג 1:7-1:8 ק"מ לליטר. הרנו תעשה לך יותר קילומטרים לליטר במיוחד בעיר.

מחוץ לעיר ההבדלים בין מנועים קטנים לגדולים מצטמצמים באופן משמעותי כי המנועים הגדולים מסוגלים לשייט בסל"ד נמוך ובמהירות גבוהה, למנועים הקטנים יש צורך בתיבת הילוכים עם יחסי העברה קצרים יותר בד"כ.

למרות התדמית שאמריקאיות צורכות המון דלק (מה שהיה נכון בשנות ה 70-80), האמריקאיות המודרניות יותר מאוד חסכוניות בשיוט מחוץ לעיר (חלקן חסכוניות יותר אפילו ממשפחתומטיות 1.6 ל').

למי שנוסע בעיקר מחוץ לעיר אין ספק שעדיף מנוע 2 ליטר על פני 1.6, צריכת הדלק כמעט זהה (מי שנוסע הרבה מחוץ לעיר ובתוואי הררי, ה 2.0 ל' יכולה לצאת חסכונית יותר).

האוייב הגדול של המנועים הגדולים בכל מה שקשור לצריכת דלק הוא עמידה בפקקים, נסיעות קצרות והרבה רמזורים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הנתון המשמעותי ביותר אשר משפיע על צריכת הדלק של המכונית, הוא - הנהג.

צריכת דלק בנהיגה קבועה של 90 - 100 קמ"ש בכביש מהיר, איננה מייצגת את המציאות, היות וכפי שהחיים הם לא 'אפס למאה קמ"ש', כך נהיגה שכזו איננה מייצגת את המציאות מבחינת מרבית אזורי הנהיגה של הרכב.

ורק כדי להעצים את האבסורד:

בתנאי הנהיגה שתיארת, אודי A6 בי-טורבו (זצ"ל) לגמה 10 קמ' לליטר, אודי 100 קשישה ואוטומטית (מודל 71') צורכת 13 קמ' לליטר, ופולקסווגן שירוקו 1.4TSI ׁאוטומטית (היורשת של ה-בי טורבו) מסתפקת ב 20 קמ' לליטר: לראות כדי להאמין..

• תוכן חדש...