Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שירוקו 122 - ללכת בלי להרגיש עם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אפשרי על ידי תוכנה בלבד להעלות את ההספק?

המנועים האלו בשקט יכולים להוציא 160 וצפונה

כמו שהבנתי הרכב והגיר הם בדיוק כמו הגרסה של ה 200 כוח סוס !

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מול המיטו החלשה זו חכמה קטנה מאוד -

השירוקו מפוארת יותר, יפה יותר, מעוצבת יותר, ואין לי שמץ של ספק שהיא גם תזדקן ה-ר-ב-ה יותר טוב מהיצירה האיטלקית [התמוהה] הזו.

לזה תוסיף את הבחירה בין שירות לא משהו [בצ'מפיון, אלא אם אתה מקושר] לבין השירות הגרוע והמחפיר בסמל"ת וקיבלת משוואה לא הוגנת בלי אף נעלם.

אני מסכים איתך ולא חושב שיש כאן מקום להשוואה בין 2 הרכבים. האלפא מיטו החזקה הוא רכב שאפשר אולי להשוות אותו לפולו GTI או סקודה פאביה RS בקטגוריית : רכבים של כוסיות עם מנוע חזק.

ב 160K ש"ח, למה לי לקנות את השירוקו המסורסת ולא להשאר עם עשיריה ביד, העודף מהקליאו ספורט.

כי עדיף להשקיע 160K במשהו טוב מאשר לזרוק 150K לפח האשפה.

(זה מה שיגיד קהל היעד הפוטנציאלי של הרכב הזה)

קהל היעד של הקליאו הוא מצומצם לרמות של בודדים שמוכנים להשכיב כזה סכום על רכב סופר מיני צרפתי ברמת גימור של רכב השכרה אבל עם ביצועים לא רעים והתנהגות כביש שאני לא בטוח שיותר טובה מזו של השירוקו.

קהל היעד של רכב כמו השירוקו יכול להתפרס על הרבה מאוד סוגי אנשים שבערך כל מה שמשותף להם הוא שקליאו ספורט הוא בדיוק , אבל בדיוק מה שלא מתאים להם משום בחינה.

ההשוואה שלך ל B3 מצחיקה עד הזויה , תסתכל על נתוני מומנט ולא על כוחות סוס... איך אפשר להשוות מנוע 1500 אנמי וחלש למנוע 1.4 מוגדש שמגיע לשיא המומנט ממש בתחילת סקלת הסל"ד ?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ומי שקונה שירוקו במקום GTI לא עושה זאת בגלל הפוזה של השירוקו? זה לא פינוק נטו?

מה ההבדל, שכאן הילד לא קונה זאת מכספו?

אז תתפלא, יש אנשים שבשבילם רכב חדש זה כמו בשביל אדם מהשורה לקנות מכונת כביסה. הוצאה סבירה לחלוטין. זה לא אומר לא שהילדים שלהם מפונקים ולא שאין להם ערך לכסף, רק הסקאלה שלהם שונה משלך, ואין שום סיבה שהם יתאימו את התקציב הוצאות שלהם לסטנדרטים שלך.

מי שיש לו אפשרות לקנות GTI וקונה שירוקו 160 כ"ס, זה בשביל הפוזה.

כל מה שאמרתי שאין זה הגיוני לדעתי לרכוש לילד רכב שכל המהות שלו היא הפוזה שהוא יכול לעשות על העובר ושב.

ברור לי שיש לאנשים שונים סטנדרטים שונים, שיבושם להם.

הילד שלי לא יקבל שירוקו 122 כ"ס (וגם לא 160 כ"ס).

חולק עליך בנושא ההבדל, הבדל גדול הוא כאשר רכשת רכב במו ידיך, בדוק אותי עם כל אחד פה בפורום שעבר את התהליך והגשים חלום.

פורסם

ברור שזה בשביל הפוזה כי אתה מקבל מנוע פחות טוב , באותו הכסף.

מי שמחפש פוזה ולא אכפת לו כל השאר ,כנראה השירוקו הזו תתאים לו

מי שמחפש ביצועי מנוע והתנהגות כביש במעטפת איכותית ומאובזרת יקח גולף GTI (וכמובן אלה שמחפשים רכב פרקטי)

מי שמחפש גם וגם, יצטרך להכניס את היד עמוק לכיס וללכת על השירוקו הבכירה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ההשוואה שלך ל B3 מצחיקה עד הזויה , תסתכל על נתוני מומנט ולא על כוחות סוס... איך אפשר להשוות מנוע 1500 אנמי וחלש למנוע 1.4 מוגדש

ההשוואה מאוד מצחיקה, בייחוד בגלל שהיא קיימת איפושהוא בדמיון שלך.

פשוט כשציינו שהרכב לא עגלה, קשה לי להבין איך אפשר לחשוב על הספק כזה (במיוחד ברכב שבו הוא יושב)כסביר בזמן (והנה הסובארו מגיעה)שסובארו B3 בלי שום כוונות ספורטיביות, בלי שום טכנולוגיות מיוחדות (אטמוספרי) באה עם 150 כ"ס ו 20 קג"מ.

(האמת, קצת נעלבתי מזה שחשבת שאני מספיק מטומטם להשוות 1400 טורבו עם 1500 אטמוספרי).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
האלפא מיטו החזקה הוא רכב שאפשר אולי להשוות אותו לפולו GTI או סקודה פאביה RS בקטגוריית : רכבים של כוסיות עם מנוע חזק.

אלפא מיטו רכב של כוסיות? איזה כוסית בדיוק נוהגת בידני? לא מכיר כאלה. המיטו היא אופצייה טובה מאוד לשירוקו, במחיר שישאיר הרבה עודף. ועובדה שיש כאלה שנמצאים באותה דילמה ובוחרים במיטו.

פורסם

מה הבעיה להעדיף פוזה?

יש אנשים (כמוני למשל) שלא מחפשים כוח אלא התנהגות טובה.

לי לא אכפת כמה כוח יש לרכב כל עוד הוא לא עגלה.

122 כ"ס זה לא עגלה, זה רכב פחות מהיר מאחרים.

בואו לא נשכח שלהוציא כזה הספק ממנוע באותו גודל לפני 10 שנים היה קשה מאוד.

פורסם

בואו לא נשכח שלהוציא כזה הספק ממנוע באותו גודל לפני 10 שנים היה קשה מאוד.

יש לי חדשות בשבילך - להספקים כאלו בדיוק הגיעו כבר לפני 20 שנה ממנועים בעלי נפח דומה.

לרנו 5 GT טורבו היה מנוע 1.4 עם 120 כ"ס ולפיאט אונו טורבו (MK2) היה מנוע 1.4 עם 118 כ"ס.

והן שקלו 400 ק"ג פחות מהשירוקו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אכן רכב לאלו שמחפשים פוזה. וזה בסדר. היא תהווה אחל'ה אופציה לאלו שמחפשים להיראות במשהו מיוחד, יפה וספורטיבי.

לבחורה צעירה למשל, אין סיבה להעדיף גולף על השירוקו הנ"ל.

לבחור צעיר, אין שום סיבה להעדיף את הגולף על פני השירוקו הנ"ל. הביצועים סבירים(אם אני לא טועה, כמו של רוב ה2.0 ל' המודרניות), האיבזור מספיק אני מאמין והעיצוב מעולה.

פורסם

לא היה שום דבר מטורף במכוניות האלו.

לפני 20 שנה לא היה מגבלות זיהום אוויר והבטיחות לא ממש עמדה בראש סדר העדיפויות של היצרנים, כך שהחיבור של מנוע חזק ומשקל קל יצר ביצועים מעולים.

הרנו 5 GT טורבו הגיע להספק של 120 כ"ס ממנוע עתיק בעל גל זיזים תחתון ומוזן מאייד (!).

לאונו טורבו לפחות היה מנוע מודרני יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אני מסכים איתך ולא חושב שיש כאן מקום להשוואה בין 2 הרכבים. האלפא מיטו החזקה הוא רכב שאפשר אולי להשוות אותו לפולו GTI או סקודה פאביה RS בקטגוריית : רכבים של כוסיות עם מנוע חזק.

אני בטוח שנהגת על שלושתן שקבעת פה את הקביעה הזו :roll:

emotion of motion

פורסם
איציק, בעיקרון אתה צודק.

תכלס בשטח, מי שקונה רכב ספורטיבי, בד"כ מחפש את הביצועים ולכן רוב חובבי הרכב ידלגו על הרכב הזה

אתה צודק, חובבי הרכב ידלגו על זה.

תזכיר לי כמה חובבי רכב, באחוזים, מתוך כל האוכלוסיה, יש ?

בתור אחד שבא במגע עם הרבה מאוד לקוחות ביום-יום, אני יכול לומר לך שהרבה מאוד אנשים נרתעים מאחזקה של ספורטיבית טהורה. אופציה של מכונית "ספורטיבית" עם מנוע שפוי לאזרח ממוצע (מה שנקרא כבש בעור זאב) שמחפש את ה LOOK אבל לא את הניקנוק (בארנק) יכולה להיות מעניינת מאוד בשוק הישראלי. זה פחות או יותר מה שלובינסקי עשו עם ה C4-VTR (ה LOOK הוא של VTS, המנוע הוא 1.6 16V).

שוב אני אומר, לא מדובר בעגלה מתה ולא הכל שחור מול לבן. 122 כ"ס ו 22 קג"מ זה מעולה ל 99% מהאוכלוסיה וזה שילוב נהדר של מנוע גמיש מאוד, צריכת דלק שפויה ועלויות אחזקה עם פוטנציאל לא נפיץ במיוחד לכיס.

אנשים לא יקנו קליאו ספורט כי זה בדיוק ההפך ממה שרשמתי מעלה (הקליאו היא זאב בעור כבש - והשירוקו המדוברת בדיוק ההפך...). מי שמכיר את הקהל הישראלי יודע שהוא מעדיף את ה SHOW על ה GO...

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...