Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שירוקו 122 - ללכת בלי להרגיש עם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה מצויין, לא חייב שהרכב יראה ספורטיבי והמנוע יהיה מטורף, תקחו למשל יונדאי קופה, אנשים שלא מבינים חושבים שזאת מינימום יגואר או המגזימים פרארי, אבל היא 2.0 ליטר אוטומטית תוצרת קוריאה

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דבר לא השתנה - אם מישהו זוכר, בשנות השמונים מכרו כאן את שירוקו עם מנוע 1300...

(למיטב זיכרוני זיכרונו לברכה).

יש אנשים שאפילו לקנות רכב צרפתי מגובה ב5 שנות אחריות מפחדים לקנות, ואילו אתה מעז לרכוש רכב Low Cost צרפתי רומני משומש עם K200+ ק"מ . מה שאני רוצה לדעת זה איך לעזעזל אתה קם בבוקר עם ביצים כאלה גדולות ?!

פורסם

אומנם רק 122 כ"ס אבל מומנט בשרני למדי של 22 קג"מ (שקול למומנט של מנוע בנזין אטמוספרי בנפח 2000-2200 סמ"ק) וכל זה בפחות מ 1800 סל"ד.

לא מדובר ב"עגלה", תכל'ס פחות מ 10 שניות ל 100 קמ"ש - לא משהו שרוב הנהגים צריכים יותר ממנו (רוב הנהגים ירגישו איתו מצויין ובטוח בכל מצב).

עם תג מחיר נכון זו יכולה להיות עסקה מצויינת למי שמחפש מכונית שהיא לא מפלצת אספלט אבל עדיין יודעת להאיץ לא רע בכלל.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, בעיקרון אתה צודק.

תכלס בשטח, מי שקונה רכב ספורטיבי, בד"כ מחפש את הביצועים ולכן רוב חובבי הרכב ידלגו על הרכב הזה, מה שמשאיר את הרכב לנישה של רכב שני בבית בד"כ לאשה (שמקבלת רכב מגניב, מעוצב ובכלל לא מעניין אותה הטורבו, ה DSG או ההספק של הגירסה הבכירה)

תראה בעצמך באיזה "זלזול" מתייחסים היום לקאפרי 1300, למנטה 1200, לאופל GT 1100, לשירוקו(המקורית) 1300, לקליברה 8V,קוראדו 8V אפילו למוסטנג קלאסי 6 טורי.

ב 160K ש"ח, למה לי לקנות את השירוקו המסורסת ולא להשאר עם עשיריה ביד, העודף מהקליאו ספורט.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

למה שירוקו עם 122 כ"ס לא תהיה מהנה לנהיגה? אם אני נהנה ממאזדה 2 ומנסה כל פעם להוציא ממנה את המיטב ולהנות ממנה יותר, אז משירוקו אי אפשר להנות? :roll:

בהחלט רכב שיכול להמכר הרבה, עם תמחור נכון (לדוגמא אם היה לי הממון, סיכוי גדול מאוד שכן הייתי קונה אותו, במידה והיה את הדגם בארץ).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

מצטער, אני לא מצליח להבין את ההגיון.

לשים מנוע 122 כ"ס בשירוקו זה פול גז בניוטרל.

עם כל הכבוד לכל המפרטים והנתונים, לאחר נסיעות מבחן שביצעתי בגולף 160 כ"ס ובשירוקו 200 כ"ס הבנתי מיד כשעליתי על השירוקו

שזהו המנוע המתאים לרכב וניסיתי לשכנע את עצמי כמו שמנסים לעשות פה בשרשור לגביי ה160 כ"ס (אז 122 כ"ס?)

הרכב דיי מהודק, קשה, חד, תנוחת ישיבה נמוכה וקרבית ופשוט לא פרקטי ביחס לגולף או בכלל. (חוץ מהפרקטיות במסלול)

לא נשמע לי הגיוני שמישהו המחפש רכב ספורט ייפנה ל"פתרון" הזה, ולא, גם לא לאישה למכולת. (למה שהיא תרצה לשבור את הגב?)

מה שנשאר זה רק ה-spoiled brats שאבא קנה להם שירוקו בשביל הפוזה.

פורסם
מצטער, אני לא מצליח להבין את ההגיון.

נתח שוק רווחי ביותר. באוניברסיטאות ומכללות חניית סטודנטים זו כמו תערוכת רכב בגרמניה.

פורסם
נתח שוק רווחי ביותר. באוניברסיטאות ומכללות חניית סטודנטים זו כמו תערוכת רכב בגרמניה.

ותוספת: לא רק במכללות, גם במרכזי הקניות של צפון ת"א.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
ב 160K ש"ח, למה לי לקנות את השירוקו המסורסת ולא להשאר עם עשיריה ביד, העודף מהקליאו ספורט.

כי אתה לא בלונדינית שאבא/הבעל קנה לה אוטו יפה.

למה אתה מניח שהם מפונקים? אולי הם אנשים חרוצים שאבא קנה להם אוטו?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תראה בעצמך באיזה "זלזול" מתייחסים היום לקאפרי 1300, למנטה 1200, לאופל GT 1100, לשירוקו(המקורית) 1300, לקליברה 8V,קוראדו 8V אפילו למוסטנג קלאסי 6 טורי.

מיתייחסים בזלזול, כי כולן היו עגלות גם במונחים של השנים בהן יוצרו מכוניות הקופה הללו.

מכוניות הקופה היחידות שלא ביישו את שמן (בנפחי מנוע קטנים) היו דווקא היפניות של אותן שנים - הסובארו GSR, הטויוטה סליקה והניסאן גלורייה.

מניסיון לא ארוך מאד עם גולף TSI 122 אני יכול להעיד שהיא רחוקה מאד מלהיות עגלה, ול 99% מכלל רוכשי השירוקו בכלל היא תספיק בהחלט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כפי שנאמר, במחיר הנכון לדעתי היא תהיה מגנט מכירות חדש לVW.

גם פוטנציאל השיפורים שלה לא רע.

אני דווקא בעד שלרכבי נישה כגון השירוקו יהיו מספר גרסאות שיתמנו מענה לצרכים השונים של האנשים.

לא מבין את התגובות השליליות בשרשור.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
כי אתה לא בלונדינית שאבא/הבעל קנה לה אוטו יפה.

למה אתה מניח שהם מפונקים? אולי הם אנשים חרוצים שאבא קנה להם אוטו?

אני מניח כך כי מה שנשאר מהרכב הזה לאחר הסירוס זאת הפוזה, אבא שקונה לילד רכב בשביל הפוזה שלו זה פינוק נטו ולדעתי האישית חינוך "מקלקל".

ואם להסביר את עצמי בצורה טכנית, כשהאבא spoiler הילד יוצא spoiled. :)

פורסם
מניסיון לא ארוך מאד עם גולף TSI 122 אני יכול להעיד שהיא רחוקה מאד מלהיות עגלה, ול 99% מכלל רוכשי השירוקו בכלל היא תספיק בהחלט.

פה בדיוק דעותינו נפרדות!

לדעתי האישית (והזמן יראה מי מאיתנו צודק), 99% מרוכשי השירוקו הפוטנציאלים מחפשים את ה 170 כ"ס (ומעלה,מעלה,מעלה) ולא את ה 122 כ"ס (חן, דחילק, 122 כ"ס! :shock:, B3 בלי אספירציות מראה או ביצועים ספורטיבים מגיעה עם יותר!).

מצד שני, 99% של ציבור הרוכשים/שות המעשי של השירוקו 122 יהיו לקוחות שבאים לאולם התצוגה לקנות לאשה/לבת רכב שני/שלישי לבית בדמות גולף, פתאום יראו את השירוקו הזאת ויזנקו על המציאה.

כך זה היה עם כל הדגמים האלה וכך (להערכתי) זה יהיה להבא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני מניח כך כי מה שנשאר מהרכב הזה לאחר הסירוס זאת הפוזה, אבא שקונה לילד רכב בשביל הפוזה שלו זה פינוק נטו ולדעתי האישית חינוך "מקלקל".

ואם להסביר את עצמי בצורה טכנית, כשהאבא spoiler הילד יוצא spoiled. :)

ומי שקונה שירוקו במקום GTI לא עושה זאת בגלל הפוזה של השירוקו? זה לא פינוק נטו?

מה ההבדל, שכאן הילד לא קונה זאת מכספו?

אז תתפלא, יש אנשים שבשבילם רכב חדש זה כמו בשביל אדם מהשורה לקנות מכונת כביסה. הוצאה סבירה לחלוטין. זה לא אומר לא שהילדים שלהם מפונקים ולא שאין להם ערך לכסף, רק הסקאלה שלהם שונה משלך, ואין שום סיבה שהם יתאימו את התקציב הוצאות שלהם לסטנדרטים שלך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש הגיון בדבריך.

אמנם ההספק המירבי לא מדהים, אך המומנט הבריא בצירוף תיבה מעולה מעניק תחושה בריאה ובשרנית, ובכל מקרה הגולף TSI 122 מעניקה תחשוה אחרת לחלוטין מזו שמצויידת במנוע 1.6.

ההבדל בתחושת התאוצה, ובייחוד תאוצות הביניים גדול בהרבה מנתון רשמי של 20 כ"ס.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...