Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שירוקו 122 - ללכת בלי להרגיש עם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ההשוואה מאוד מצחיקה, בייחוד בגלל שהיא קיימת איפושהוא בדמיון שלך.

רק למען ההבהרה, בסוף המשפט הזה אמור להיות סמיילי קורץ, אז הנה הוא : :wink:

איציק, ימים יגידו ונראה מי יקנה ומי ינהג ברכבים האלה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 86
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
משהו שכולם פה שכחו-80% מהקהל הישראלי לא רוצה ידני, והשירוקו 122 אמורה לבוא רק עם גיר ידני. אז לפני שכולם מהללים פה את ההצלחה של האוטו בארץ, תזכרו שהוא לא בא באוטומט. ומי שלא רוצה את חדוות הנהיגה אלא רק את הפוזה, לא לוקח אוטומט.

מהכתבה: "משודכת למנוע זה תמסורת ידנית בת שישה יחסי העברה ואופציה לתיבה רובוטית כפולת מצמד (DSG) עם שבעה יחסי העברה"

פורסם
איציק, ימים יגידו ונראה מי יקנה ומי ינהג ברכבים האלה.

בשורה התחתונה ? הכל תלוי בשיווק.

אם השיווק לא יהיה מדוייק מאוד ונכון מאוד, אף אחד לא ייגע באוטו הזה. הישראלי הממוצע הוא בד"כ מאוד מאוד מרובע במכוניות - ומה שנראה עבורו ספורטיבי יכול גם להיות מאוד מכאיב לו בכיס. השאלה היא האם הוא יעבור כמה מחסומים ודיעות קדומות עד שהוא יסכים לקנות כבש בעור זאב (אומנם זה מה שהאוטו הזה בשביל חובב רכב אבל בתכל'ס אם השיווק יהיה נכון - לא צריכה להיות שום בעיה לשכנע בן אדם ש 122 כ"ס ומומנט של 22 קג"מ זה נתון מאוזן ואפילו טוב עבור מכונית עם לוק טוב שיכולה לשמש אותו ביום-יום מבלי לקרוע לו את הכיס).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הקטע המצחיק הוא שאדון ישראל ישראלי שנהג כל החיים שלו על "1600 אוטומט" יכנס לשירוקו 122 וירגיש שהוא נוהג במינימום זונדה F.

122 כ"ס זה בטח לא הרבה, אבל זה משמעותית יותר ממה שיש לכל ה1600 הממוצעות בארץ (כמעט).

Auto Emoción

פורסם
כי עדיף להשקיע 160K במשהו טוב מאשר לזרוק 150K לפח האשפה.

(זה מה שיגיד קהל היעד הפוטנציאלי של הרכב הזה)

קהל היעד של הקליאו הוא מצומצם לרמות של בודדים שמוכנים להשכיב כזה סכום על רכב סופר מיני צרפתי ברמת גימור של רכב השכרה אבל עם ביצועים לא רעים והתנהגות כביש שאני לא בטוח שיותר טובה מזו של השירוקו.

ואו, מרשים איך בראש שלך למילים האלו כנראה יש הגיון, או שאתה משכנע את עצמך בזה. שירוקו היא "השקעה במשהו טוב" וקליאו ספורט היא "לזרוק לפח האשפה". איזו קיצוניות...

בקליאו אתה "משכיב סכום" על "רמת גימור של רכב השכרה", וכמובן שעבורך הביצועים "לא רעים" (מזל שלא כתבת "לא יותר מדי חלשים") ועל התנהגות הכביש אתה "לא בטוח שיותר טובה". עוד חמש הודעות זה בטח יהיה "התנהגות כביש נחותה במקצת משל השירוקו" ועוד עשר הודעות "התנהגות כביש מחורבנת כמו האמינות של האוטו".

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ואו, מרשים איך בראש שלך למילים האלו כנראה יש הגיון, או שאתה משכנע את עצמך בזה. שירוקו היא "השקעה במשהו טוב" וקליאו ספורט היא "לזרוק לפח האשפה". איזו קיצוניות...

בקליאו אתה "משכיב סכום" על "רמת גימור של רכב השכרה", וכמובן שעבורך הביצועים "לא רעים" (מזל שלא כתבת "לא יותר מדי חלשים") ועל התנהגות הכביש אתה "לא בטוח שיותר טובה". עוד חמש הודעות זה בטח יהיה "התנהגות כביש נחותה במקצת משל השירוקו" ועוד עשר הודעות "התנהגות כביש מחורבנת כמו האמינות של האוטו".

האדון שטרן ניסח את הדברים באופן קולע.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אתה צודק, חובבי הרכב ידלגו על זה.

תזכיר לי כמה חובבי רכב, באחוזים, מתוך כל האוכלוסיה, יש ?

בתור אחד שבא במגע עם הרבה מאוד לקוחות ביום-יום, אני יכול לומר לך שהרבה מאוד אנשים נרתעים מאחזקה של ספורטיבית טהורה. אופציה של מכונית "ספורטיבית" עם מנוע שפוי לאזרח ממוצע (מה שנקרא כבש בעור זאב) שמחפש את ה LOOK אבל לא את הניקנוק (בארנק) יכולה להיות מעניינת מאוד בשוק הישראלי. זה פחות או יותר מה שלובינסקי עשו עם ה C4-VTR (ה LOOK הוא של VTS, המנוע הוא 1.6 16V).

שוב אני אומר, לא מדובר בעגלה מתה ולא הכל שחור מול לבן. 122 כ"ס ו 22 קג"מ זה מעולה ל 99% מהאוכלוסיה וזה שילוב נהדר של מנוע גמיש מאוד, צריכת דלק שפויה ועלויות אחזקה עם פוטנציאל לא נפיץ במיוחד לכיס.

אנשים לא יקנו קליאו ספורט כי זה בדיוק ההפך ממה שרשמתי מעלה (הקליאו היא זאב בעור כבש - והשירוקו המדוברת בדיוק ההפך...). מי שמכיר את הקהל הישראלי יודע שהוא מעדיף את ה SHOW על ה GO...

איציק

וכמה אנשים בארץ קנו C4VTS?

למה אפשר לצפות שיותר מזה יקנו שירוקו 122?

למען הסר ספק, אם לא היה לי צורך ב 5 דלתות, הייתי מעדיף שירוקו על פני גולף. לא בגלל שאני רוצה לעשות רושם על מישהו, אלא בגלל שאני ארגיש הרבה יותר טוב עם עצמי להיות בעל שירוקו מאשר בעל גולף. יהיה לי יותר כיף לצאת אליו בבוקר ולחזור אליו בערב.

אגב, למיטב ידיעתי באנגליה, שירוקו עם מנוע זהה לגולף הוא מעט זול יותר.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

עזוב אותך מה שהולך בראש שלי, הבהרתי שקהל היעד שמחפש שירוקו הוא לא קהל היעד שמחפש קליאו.

אין שום מצב שמישהו ששוקל לרכוש שירוקו כזו יתלבט בינה לבין קליאו.

עבור קהל יעד כזה , לשלם 150K על קליאו כשאפשר לקבל שירוקו בכמעט אותו כסף ישמע כמו בדיחה.

אני לא מדבר יותר על אמינות כי ההוא ממונית הכסף אומר בפרסומות לרנו שרנו עברה מהפכת אמינות חסרת תקדים מה שימנע מהאוטו לבקר במוסך. (סוג של : על ראש הגנב בוער הכובע)

אגב, איך הצלחתם מלכתחילה לדחוף קליאו ספורט לשרשור שמדבר על גרסא מוחלשת של השירוקו?

יש שני דברים יותר מנוגדים מזה?

הייתי אומר זאב בעור כבש מול כבש בעור זאב, אבל חוץ מחוסר כוח מנוע יש לשירוקו מה להציע במחלקת התנהגות הכביש ככה שזה לא מדוייק.

ההשוואה מאוד מצחיקה, בייחוד בגלל שהיא קיימת איפושהוא בדמיון שלך.

פשוט כשציינו שהרכב לא עגלה, קשה לי להבין איך אפשר לחשוב על הספק כזה (במיוחד ברכב שבו הוא יושב)כסביר בזמן (והנה הסובארו מגיעה)שסובארו B3 בלי שום כוונות ספורטיביות, בלי שום טכנולוגיות מיוחדות (אטמוספרי) באה עם 150 כ"ס ו 20 קג"מ.

(האמת, קצת נעלבתי מזה שחשבת שאני מספיק מטומטם להשוות 1400 טורבו עם 1500 אטמוספרי).

כנראה לא ירדתי לסוף דעתך בעניין הזה, מכיוון שה1.4TSI 122 מתחרה בקטגוריית ה1600 (או 1500 במקרה של B3) היה לי דיי ברור שזו הכוונה ,מה עוד שלא ציינת על איזו B3 אתה מדבר.

באמת היה נראה לי מאוד מוזר שהשווית 1500 אטמ' ל1.4T.

אגב , אם כבר בקג"מים עסקינן ( שזה תמיד היה לטעמי הנתון המעניין ביותר) : אם אני לא טועה הקליאו ספורט דור 3 מגיעה ל22 קג"מ מקסימלים בסביבות ה6000 סל"ד, בהשוואה לכך ה1.4TSI מגרד את ה21 קג"מ בין 1500 ל4000 סל"ד.

ה B3 מגיע לנתון הקג"מ המקסימלי באיזור ה3200 סל"ד.

(רק כדי להשלים את התמונה, בדקתי וההספקים המקסימליים מגיעים ב7250 ,5000 ו6400 בהתאמה לרכבים הנ"ל)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אין שום מצב שמישהו ששוקל לרכוש שירוקו כזו יתלבט בינה לבין קליאו.

עבור קהל יעד כזה , לשלם 150K על קליאו כשאפשר לקבל שירוקו בכמעט אותו כסף ישמע כמו בדיחה.

אוקיי, ועבור קהל היעד של הקליאו, לשלם 150K על שירוקו 122 כ"ס ישמע כמו בדיחה באותה המידה.

אני לא מדבר יותר על אמינות כי ההוא ממונית הכסף אומר בפרסומות לרנו שרנו עברה מהפכת אמינות חסרת תקדים מה שימנע מהאוטו לבקר במוסך. (סוג של : על ראש הגנב בוער הכובע)

אגב, איך הצלחתם מלכתחילה לדחוף קליאו ספורט לשרשור שמדבר על גרסא מוחלשת של השירוקו?

יש שני דברים יותר מנוגדים מזה?

הייתי אומר זאב בעור כבש מול כבש בעור זאב, אבל חוץ מחוסר כוח מנוע יש לשירוקו מה להציע במחלקת התנהגות הכביש ככה שזה לא מדוייק.

אתה מתכוון שהשירוקו פי כמה מהנה יותר מהקליאו, לא? או שעדיין לא הגענו לשלב הזה?

כנראה לא ירדתי לסוף דעתך בעניין הזה, מכיוון שה1.4TSI 122 מתחרה בקטגוריית ה1600 (או 1500 במקרה של B3) היה לי דיי ברור שזו הכוונה ,מה עוד שלא ציינת על איזו B3 אתה מדבר.

באמת היה נראה לי מאוד מוזר שהשווית 1500 אטמ' ל1.4T.

כנראה שלא שמת לב, אבל הגולף 122 כ"ס עולה איזה 20 אלף יותר משאר קטגוריית ה-1.6 ל', כך שמתחרה? ממש לא.

אגב , אם כבר בקג"מים עסקינן ( שזה תמיד היה לטעמי הנתון המעניין ביותר) : אם אני לא טועה הקליאו ספורט דור 3 מגיעה ל22 קג"מ מקסימלים בסביבות ה6000 סל"ד, בהשוואה לכך ה1.4TSI מגרד את ה21 קג"מ בין 1500 ל4000 סל"ד.

ה B3 מגיע לנתון הקג"מ המקסימלי באיזור ה3200 סל"ד.

קג"מ זה באמת נתון מעניין, אבל כאן ההפרש בהספק כל כך גדול שאתה באמת חושב שהשירוקו יכול לעמוד בקצב?

(רק כדי להשלים את התמונה, בדקתי וההספקים המקסימליים מגיעים ב7250 ,5000 ו6400 בהתאמה לרכבים הנ"ל)

תשובות באדום

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

1. נכון, בגלל זה כמו שאמרתי - זה ממש לא אותו קהל.

2. את הקהל שקונה שירוקו ב122 לא מעניין אם היא מהנה או לא , וגם לא מעניינים אותו רכבים כמו רנו קליאו.

3. זה לא חשוב באיזה רכב מתקינים את המנוע הזה, זה מה שVAG מעמידה מול מנועי ה1.6 של המתחרים.

4. לא, אני בכלל לא חושב שהיא תעמוד בקצב , אבל אני כן חושב שלקבל עקומת מומנט שטוחה בשיא המומנט החל מסל"ד התחלתי זה יתרון גדול על פני רכבים אטמוספיירים שצריכים לעבוד קשה מאוד כדי להגיע לנתוני ה PEAK, כלומר : נתוני כ"ס גבוהים לא עושים עליי רושם רב.

נ.ב. בקשר ל2 , זה רובד מהוויכוח הבלתי נגמר מהי בעצם הנאה אז חבל להכנס לזה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כנראה שלעולם זה לא ייגמר :-)

גם אני חושב שהרכבים ממש לא קשורים אחד לשני. אולי, בדוחק, שירוקו חזקה יותר מול הקליאו, אבל גם אז זה לא אותו מגרש משחקים. קהל רוכשי הקליאו ספורט מצומצם מאוד, לאותם אלה שמוכנים להקריב הרבה, בשביל מעט הנאה (כלומר הרבה הנאה, אבל במעט זמן). השירוקו בכלל עוסקת בקונספט אחר, והשאלה במקור היתה, האם יש מקום לקונספט הזה גם בגרסה יחסית מוחלשת (שעדיין יותר מהירה מלפחות 90% מהרכבים על הכביש), והתשובה שכנראה סוכמה פה, היא כן - אבל תלוי במחיר, אם כי לא ממש. כלומר, כן. אז שאפו לקונצרן VAG, שכבש עוד נישה, אם כי צריך לשקול האם זה בא על חשבון גולף או A3, או האם זה מנכס לו קהל נוסף. לו אני הייתי בעלים של שירוקו 2.0 או אפילו 1.4, קצת הייתי מתעצבן לראות צפונבוניות מתנהלות ב- 122 בדרכן מהמכללה לקפה, אבל C'est La Vie.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
לו אני הייתי בעלים של שירוקו 2.0 או אפילו 1.4, קצת הייתי מתעצבן לראות צפונבוניות מתנהלות ב- 122 בדרכן מהמכללה לקפה, אבל C'est La Vie.

זו לדעתי הנקודה החשובה. זה כמו ש- BMW יתחילו למכור 116, 318 למיניהם בארץ. אותו רעיון.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
3. זה לא חשוב באיזה רכב מתקינים את המנוע הזה, זה מה שVAG מעמידה מול מנועי ה1.6 של המתחרים.

4. לא, אני בכלל לא חושב שהיא תעמוד בקצב , אבל אני כן חושב שלקבל עקומת מומנט שטוחה בשיא המומנט החל מסל"ד התחלתי זה יתרון גדול על פני רכבים אטמוספיירים שצריכים לעבוד קשה מאוד כדי להגיע לנתוני ה PEAK, כלומר : נתוני כ"ס גבוהים לא עושים עליי רושם רב.

3. אבל מול ה-1.6 של המתחרים היא מעמידה כרגע 1.6 משל עצמה, ואפילו במחיר לא גבוה משמעותית משל המתחרים. בקרוב יהיה זה ה-1.2 TSI וכאן כבר יהיה לה יתרון.

4. אני מסכים שעקומת מומנט היא יתרון, ואם תקח למשל את ה-1.4 TSI עם 160 כ"ס אז הוא יוכל לעמוד בקצב של הקליאו בקלות רבה יותר, אבל מה לעשות ו-122 כ"ס מול 197 זה פשוט הפרש גדול מדי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...