רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לקוראי "ממון" כנראה שמתם לב שדווקא היפניות הם הכי נגרטות, הכי נגרטת היא הסובארו ("פשע" כמו שכינו אותה בממון וג'סטי) שזה ממש מוזר כי אלו רכבים שנחשבים אמינים ובעלי שוק טוב, במקומות הגבוהים בנוסף נמצא סוזוקי ודיהטסו, גם עם תשימו לב פה בפורום הרבה רוצים לגרוט את השרייד שלהם, שזה מוזר. לעומת זאת הצרפתיות בתחתית הרשימה, איפה כל הbx למינהם שלא שוות 100 שקל? האם הסטיגמה היא באמת רק סטיגמה? האם המיתוס של יפניות אמינות נופץ? או שזה סתם צירוף מקרים?
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי רשיון לרכב מגיל 19 השאלה אם אני צריך לעבור תאוריה לאופנוע 500 סמ"ק ואני בן 20
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, עברתי טסטס ביום חמישי למכונית, התקשרתי למורה שלי בבוקר והוא אמר לי שהוא יבדוק. ב 2 וחצי התקשרתי אליו והוא אמר לי שהוא מתקשר לבדוק, אחרי דקה חזר ואמר לי שזה לא הגיע לשם (ניראה לי זה צריך להגיע למשרד הרישוי), ונראה לי שהוא סתם מסבן אותי כבר מהבוקר. שאלתי עוד כמה חברים שלי שלמדו אצלו והם גם חושבים שזה חרטא. אני לא יודע מה הסיבה לזה, נראה לי בגלל שהוא מלמד על אופנועים בעיר אחרת והוא לא יכול להביא לי את זה, אבל אני לא יודע אם זה היום או ביום שלישי. שאלתי אותו עם יש מצב שזה עוד יגיע והוא אמר לי שלא כי זה עד 3, והוא יביא לי מחר. אבל כבר לא קבעתי משמרת וכל היום חיכיתי לנסוע, יש מצב שאפשר לברר איך אפשר לקחת את הרישיון או משהו? אם בכלל הוציאו והדפיסו אותו? …
הודעה אחרונה מאת Uno Turbo, -
- 1 תגובות
- 887 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3829697,00.htm פסק דין של בית המשפט הדוחה תביעה בנוגע לאדם אשר רכש קורולה מודל 2003 , ולאחר תקופת מה נאלץ להחליף מנוע. בית המשפט דחה את הניסיון להציג את הכשל כסדרתי על סמך 2 מקרים נוספים אשר הובאו בפניו. לענין - אכן מוצדקת הפסיקה של כבוד השופט, הרכב עבר את שנתו ה שישית , ולא טופל באופן סדיר. נסיון להוציא כספים מהיבוא ותו לא, אבל כיוון שהתביעה הוצגה בצורה מרושלת לפי דעתי תובע שיגיע בצורה מסודרת עם יותר משני מקרים + גיבוי של שמאי על מהות הכשל לא יתקשה להוכיח בעיה במנועים הספציפים.
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
נתוני האמת גבוהים בהרבה בשל יבוא אישי שאינו כלול בכתבה. בקרוב אצלכם בחניה.... http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000526935&fromMador=3220&fromErechMusafHP
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
פשוט היום זה היום חופש שלי ורציתי לנצל את זה להתקין חישני רוורס למזדה 6 אשמח לקבל המלצה על מקום אמין במחירים טובים תודה
הודעה אחרונה מאת biliboy12, -
כשאין תחרות מעלים מחירים גם כשאין סיבה להעלות מחירים. זו פשוט חוצפה שאין כדוגמתה, ומה שלא פחות עצוב הוא, שרוב היבואנים הולכים ליישר קו קו לפי המחירים האלה. אני מניח שההעלאה היא רק ללקוחות הפרטיים, חברות הליסינג יקבלו את ההנחות הרגילות במיטב מסורת הקומבינה. כמובן שגם נהגי הליסינג נדפקו עם העלאת שווי השימוש. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3376660,00.html
הודעה אחרונה מאת Arilou, -
- 0 תגובות
- 820 צפיות
היות ובבעלותי שני רכבים וקשה לי כספית לשלם שני ביטוחים לשנה. אני מבקש מחברי הפורום המלצה לסוכן ביטוח באזור אשקלון אשדוד שניתן אצלו לעשות ביטוח לחצי שנה.
הודעה אחרונה מאת fiesta1997, -
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. לפני כמה ימים נסעתי באוטו בכביש גהה. הרמזור בידיוק התחלף והפך מירוק לאדום אני הבאתי בלימה חזקה ועצרתי כ3 מטר מקו העצירה. לאחר איזה שתי שניות קיבלתי שתי פלאשים אם אני לא טועה (אני לא זוכר אם זה היה פלאש אחד או שתיים) ורציתי לדעת אם אני הוולך לקבל דו"ח על שריפת אדום. הקטע הוא שלא שרפתי, אני פשוט עצרתי ממש חזק כי בידיוק הרמזור התחלף ולא עברתי בכלל את הצומת, הייתי אפילו לפני המעבר חצייה. רציתי לשאול אותכם בתור אנשים מבינים אם יש לי ממה לפחד, כי בתכלס לא שרפתי את הרמזור אבל הפלאש הלחיץ אותי רצח.. תודה רבה לכל העוזרים מקווה לבשורות טובות.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 8 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אהלן, קניתי לא מזמן הונדה ג'אז 2007 (מק'ווה שזה הפורום המתאים ביותר) שאלתי היא כזאת: הבנתי שיש הבדל אם נוסעים באוטו במצב אוטומטי רגיל או במצב שלוחצים על הכפתור העגול השחור שבאוטו (7 ספיד מוד). אני לא מדבר על נסיעה בחצי אוטומטי בעזרת המנופים על ההגה אלא בנסיעה רגילה, פשוט לאחר לחיצה על הכפתור השחור ואז רואים כל הזמן באיזה הילוך אתה. שמתי לב גם שאני נוסע ככה אז זה נסיעה קצת דומה לגיר ידני, שכל הזמן צריך קצת לשחרר את הרגל מהגז כדי שהואטו יעביר הילוך (בשונה מנהיגה בלי לחיצה על הכפתור). שאלתי היא האם באמת יש הבדל בין המצבים ומה יותר חסכוני בדלק? וגם לגבי הנהיגה בעזרת מנופי הפלוס והמינוס (החצי אוטומטי): האם זה משפר את צריכת הדלק? איך יודעים באיזו מהירות צריך להעביר לאיזה …
הודעה אחרונה מאת kubota, -
גריטת כלי רכב
מאת DUDUN0-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותי שרייד מודל 93 האם יש באפשרותי לקבל את ה 3000 ש" על גריטה שהמדינה עושה
הודעה אחרונה מאת Charge, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
להורים שלי יש ביטוח אני לא יודע איזה ביטוח זה אבל זה מרשה להם לינסוע על כל המכוניות. משו ביטח שכר\מקיף לאדע כל כך .. אבא שלי סוחר מכוניות זה העבודה שלו. עכשיו באיזה גיל אני יכול לעשות ביטוח כזה? אם אפשרי ביכלל
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
רכב משועבד לבנק
מאת socho- 7 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
ברשותי רכב שקניתי אותו בכספי הלוואה שלקחתי בבנק ולכן הרכב משועבד לבנק כרגע החלטתי למכור אותו ואין לי כסף לסגור את ההלוואה איך אני יכול למכור את הרכב?
הודעה אחרונה מאת 318m, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
לקרוא ולהבין שיש פה יד נעלמה (או שסתם מדובר ביבואני הרכב) אשר מנסים למנוע יבוא מקביל של רכבים אשר ינפץ את בועת הליסינג ואת הרווחים שלהם על חשבון הצרכן הפרטי ? http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3384523,00.html
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
בוקר טוב חברים. בשבוע שעבר זה קרה אחת המנורות הראשיות ברכב נשרפה,פתחתי את הפנס וגיליתי שנשרפה מנורה אחת. מה ניתן לעשות?
הודעה אחרונה מאת RS, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום , יש למישהו המלצה לגבי מערכת שסוגרת את החלונות והדלתות, מבחינת הדרישה של הביטוח מקיף מספיק האימובילייזר של המפתח, אבל לצורך הנוחות אני רוצה להתקין מערכת, האם יש ער משמעותי בין מערכת כזאת למעכת אזעקה ? ואיזה דגם ומקום התקנה מומלץ? תודה.
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
טרוויס פסטרנה מטיס את הרכב 83 מ' באוויר. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3828733,00.html מדהים! עידן
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
השאלה בכותרת, מדובר במצב של חוסר ברירה אך שלפני נכנס רכב די דומה שעבר אותה גם.
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
מומלזתי היום ליד נשר במהירות הנ"ל וקיבלתי זימון למשפט ולשימוע (נפלתי על שוטר נחמד שסידר לי את השימוע באשקלון במקום לרוץ לחיפה). חמש שנים עבר נקי לחלוטין, רשיון משנת 86' כשב 2004 נפגעתי בת. דרכים וחטפתי גם פסילה לחמישה חודשים (הואשמתי בנהיגה בקלות ראש ובגרימת תאונת דרכים עם חבלה שלל ממש). מה טווח העונשים הצפוי (כדי להחליט אם לקחת עו"ד או לסגור דיל עם נהג מונית)?
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 5 תגובות
- 992 צפיות
בגירסת הבסיס שלה, אמורה להיות תאורה בידית הילוכים עצמה ה D R P N וכו' צריכים להיות מוארים או שזה מציג את ההילוך רק בלוח מכוונים? ושאלה נוספת, מהו טווח המחירים לחיישני רוורס, אני מעוניין להתקין ברכב.. עושים את זה בכל מוסך? ישנן המלצות? תודה רבה, שבוע טוב
הודעה אחרונה מאת ariels, -
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז ככה, אני מעוניין לקנות מזדה 2, התקשרתי לסוכנות רכב של מזדה ושאלתי אם יצא דגם חדש של שנת 2010 של מזדה 2. האיש מכירות אמר שלא יוצא דגם חדש למזדה 2 השנה, ואני לא יודע אם הוא עבד עלי כי הם רוצים למכור את כל רכבי 2009 או שזה נכון. מישהו פה יכול לעזור לי או להגיד לי איפה אפשר להיעזר? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום חברים התחלתי לעבוד ליד מעלות ונתיב הנסיעה שלי הוא חיפה-מעלות. אני מחפש תחנת תידלוק מוזלת, אבל לא חאפרים שימהלו את הסולר. יש המלצות? אפשרי גם באזור כרמיאל או כביש עכו נהריה או כביש אחיהוד-כברי. שבוע מוצלח איל
הודעה אחרונה מאת miklush, -
היי, בדיוק קיבלתי את גיליון ספטמבר (כן, קצת באיחור, אני יודע) של מגזין EVO והחלטתי לשתף אתכם בחלקים מתוכנו. נתחיל בלא-סופר-קארז: 1. אופל אינסיגניה VXR: מכונית עם 321 כ"ס ממנוע 2.8 טורבו ו... הרבה הנאה מהנהיגה. בחו"ל היא מתחרה באודי S4. 2. ב.מ.וו X6M: מפלצת בעלת 547 כ"ס ממנוע V8 טווין-טורבו ו... לא הרבה הנאה מהנהיגה. הם טוענים שמדובר במכונית מצוינת אבל רעיון רע ביותר - X6 "רגיל" יעשה את העבודה לא פחות טוב ויעלה הרבה פחות. 3. מרצדס E63 AMG: מכונית עם 518 כ"ס ממנוע 6.2 בלי טורבו וצליל מהגיהינום. רק שב-EVO היו מעדיפים להוסיף לו סופר-צ'ארג'ר... 4. סיאט איביזה בוקהנגרה: לא ברמת ההנאה של הקליאו והמיני, אבל יותר חסכונית ושימושית. ההמלצה שלהם - לקנות FR ולשפר אותה…
הודעה אחרונה מאת .fsound, -
טסלה בישראל
מאת Holden-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
בטוח שיעניין את כולכם לראות את הסטלה היחידה בארץ!
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם רישיון נהיגה לרכב פרטי תופס לטרקטורון? אם לא איזה רישיון אני צריך לעשות?
הודעה אחרונה מאת eliyosef, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אשמח לדעת איפה אפשר לבדוק את זה.. תודה .
הודעה אחרונה מאת fish, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אוקי, אז קניתי את הרכב (פולו 16V) באחלה מצב מכני. חוץ מאיזה עניין מוזר עם הגיר שנפתר בקלות הכל בסדר. המצב הקוסמטי - זה כבר משהו אחר. "שריטות קנאה" עמוקות לאורך הגג, על הדלת הימנית. מעיכות חניה קטנות, פצפוצי חניה וכו'. שפשופים בטמבון מאחורה וקילופי צבע קטנים על מכסה המנוע. אני רוצה להעלים את כל אלה. האם אני צריך צביעה כללית או שקיימת דרך לתקן את השריטות והפגיעות הקטנות נקודתית? כנ"ל לגבי השקעים הקטנים. כמו כן, אם אצבע לא תהיה לי בעיה למכור את הרכב? בהזדמנות זו אשמח גם להמלצה על פחח כמה שיותר מקצועי ואמין באיזור הקריות\חיפה. אהיה מוכן גם לנסוע רחוק יותר, אם זה שווה את זה.
הודעה אחרונה מאת fish, -
- 6 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום רב הייתכן וישנה מצלמת מהירות חדשה בכביש החוף, כ 1-2 ק"מ לאחר "מחלף חיפה דרום" כאשר נוסעים מכיוון חיפה דרומה ? נסעתי שם היום בחשכה, וראיתי פלאש מאחור. אני לא בטוח אם מדובר במצלמה חדשה שלא הייתי מודע לקיומה, או שמא רכב הבהב עם האורות מאחורי. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
למה לעזאזל לסדאנים אין ווישר אחורי ולהאצ'בקים יש? מישהו מוכן להסביר את ההפליה הזאת? אני כבר כמה חודשים נוסע על ניסאן אלמרה סדאן ומתחרפן כל יום מחדש בגלל העדרותו של הווישר האחורי שהיה בקסארה (שכידוע היא האצ'בק). עד כדי כך ההתחרפנות שלי מחרפנת, שאני מתחיל לשקול לעולם לא לקנות רכב סדאן רק בגלל הסיבה הזאת. כמו שאמרתי אני כבר חודשים מתחרפן וחוקר את התופעה הזאת, לא מדובר על האצ'בקים יקרים לעומת סדאנים שולים, אלא פשוט תופעה גורפת. ל100% מההאצ'בקים יש ווישר אחורי (כולל ג'יפים, מיני ואנים, וכל רכב עם מספר אי זוגי של דלתות) ול100% מהסדאנים אין. גם לא לS קלאס או סידרה 7 וגם לא לסובארו DL. למה?! *עריכה, אתם מוזמנים להוסיף את דגם הרכב שלכם ולציין אם יש בו ווישר אחורי או לא. כד…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
מישהו יודע בוודאות אם בגלל תיק פלילי לא נותנים לעשות רשיון נהיגה לרכב מעל 12 טון? באתר של משרד התחבורה תיק פלילי מוזכר רק במקרה של רכב ציבורי אבל מישהו אמר לי שגם במקרה של רכב כבר מעל 12 טון זה בעיה.
הודעה אחרונה מאת bmw ricer, -