Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, קניתי לא מזמן הונדה ג'אז 2007 (מק'ווה שזה הפורום המתאים ביותר)

שאלתי היא כזאת: הבנתי שיש הבדל אם נוסעים באוטו במצב אוטומטי רגיל או במצב שלוחצים על הכפתור העגול השחור שבאוטו (7 ספיד מוד). אני לא מדבר על נסיעה בחצי אוטומטי בעזרת המנופים על ההגה אלא בנסיעה רגילה, פשוט לאחר לחיצה על הכפתור השחור ואז רואים כל הזמן באיזה הילוך אתה. שמתי לב גם שאני נוסע ככה אז זה נסיעה קצת דומה לגיר ידני, שכל הזמן צריך קצת לשחרר את הרגל מהגז כדי שהואטו יעביר הילוך (בשונה מנהיגה בלי לחיצה על הכפתור).

שאלתי היא האם באמת יש הבדל בין המצבים ומה יותר חסכוני בדלק?

וגם לגבי הנהיגה בעזרת מנופי הפלוס והמינוס (החצי אוטומטי): האם זה משפר את צריכת הדלק? איך יודעים באיזו מהירות צריך להעביר לאיזה הילוך? מכיוון שיש לאוטו 7 הילוכים אז זה מן הסתם שונה מאוטו של 5 הילוכים.

ושאלה אחרונה:נתוני היצרן הם שהאוטו ושה 21 ק"מ לליטר בבין עירוני ו-14 בעירוני, לי עד כה זה עושה בסביבות ה-14-15 בנסיעות יחסית קצרות

(נסיעות של 10-25 דק') שרובן על כביש בין עירוני, אבל משופע רמזורים, אז זה לא בדיוק כמו נסיעה בכביש 6 לדוגמה..מה דעתכם?צריכת דלק הגיונית?

סליחה על החפירה, אבל בהחלט אשמח לתשובות

פורסם

שלום,

ברכב שלך ישנו גיר רציף .

גיר רציף זה גיר שיש לו הילוך אחד קדימה שמשנה את יחס העברה בהתאם למהירות המנוע

ומהירות הרכב והעומס .

למעשה, "7 ההילוכים" שיש לך על ההגה זה לא יותר מגימיק, כדי שלא יהיה לך משעמם,

או שתהיה לך השלייה של העברת הילוכים לפי החלטתך.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התשובה המהירה.

אני לא רוצה להעביר הילוכים באופן "ידני", אבל שמתי לב שכאשר אני לוחץ על זה אז גם אני לא מעביר בעצמי את ההילוכים האוטו מתנהג אחרת, לא יודע אולי זאת סתם תחושה פסיכולוגית.

אולי אנשים שיש להם גם ג'אז יודעים?

פורסם

יש לנו במשפחה ג'אז 2007, בדיוק כמו שלך.

מכונית חיסכונית מאוד, מרווחת מאוד.

שמת לב, שבהאצה אתה לא מרגיש איך הרכב מעביר הילוכים? זאת אומרת, אין נפילות בטורים?

זה בגלל שאין הילוכים.

עזוב אותך מללחוץ על הכפתורים, זה לא יחסוך בדלק.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היתה לי ג'אז עם גיר רציף. לא צריך לעזוב את הרגל מהגז כש"מעבירים" הילוך במצב ה"ידני". הכל בראש שלך. את צריכת הדלק הטובה ביותר וגם את הנסיעה הנעימה ביותר תשיג במצב D.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

תודה לשניכם על התגובות.

סתם להשוואה, כמה דלק בערך צרכה/צורכת המכונית של כל אחד ממכם?

פעם שמעתי שאם יודעים להשתמש במנופים של ההגה ולהעביר איתם הילוכים זה משפר את צריכת הדלק, האם זה רק שמועות? (למרות שבכל מקרה סביר להניח שלא אשתמש בזה יותר מדי).

בנוסף הבנתי שאחרי כ-50-60 אלף ק"מ יש צורך להחליף את מיסבי הגלגלים האחוריים בערך ב-3,000 ש"ח..קרה לכם?

פורסם
לי עד כה זה עושה בסביבות ה-14-15 בנסיעות יחסית קצרות

(נסיעות של 10-25 דק') שרובן על כביש בין עירוני,

זאת צריכת דלק של ג'אז אצל קרובי המשפחה שלי.

הם לא היו צריכים להחליף מייסבים ברכב שלהם (כבר עברו את ה 60 אלף ק"מ).

אבל ידיד טוב שלי בג'אז 2005 כבר החליף את הגיר כולו - היו לו רעידות בתחילת הנסיעה.

מיקרה לא מחוייב במציאות, אבל מה - הוא היה פיקח ועשה ביטוח תיקונים למערכות עיקריות בחברת "אוטוסרב" , כך שהוא לא היה צריך להחליף את הגיר על חשבונו.

פורסם

פעם שמעתי שאם יודעים להשתמש במנופים של ההגה ולהעביר איתם הילוכים זה משפר את צריכת הדלק, האם זה רק שמועות? (למרות שבכל מקרה סביר להניח שלא אשתמש בזה יותר מדי).

עם גיר רציף ההשערה הזאת לא רלוונטית. הגיר בעצמו, במצב אוטומטי, יודע להיות הכי חסכוני שאפשר.

הדבר שמשפיע הכי הרבה על צריכת הדלק זה סגנון הנהיגה שלך. אם תלחץ יותר חזק על הגז, תצרוך יותר דלק.

הגיר הרציף עולה בסל"ד ככל שאתה לוחץ חזק יותר על הגז ואז שורף יותר דלק כדי לייצר יותר הספק.

אז אם מה שמעניין אותך זה לחסוך בדלק, תאיץ בעדינות, אל תאיץ אם אין צורך (יעני אם בעוד רגע תצטרך ממילא לבלום שוב), תעזוב את הגז מוקדם לפני שאתה צריך להאט על מנת להשתמש כמה שפחות בבלמים (כל שימוש בבלמים זה "בזבוז" של האנרגיה שהוצאת כדי להגיע למהירות בה נסעת) וכו'.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תוכן חדש...